uczulenie na cienie i tusze??? |
Autor |
Wiadomość |
tuchałowa
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:32 uczulenie na cienie i tusze???
|

|
Czy zdarzyło Wam się kiedyś, że Wasze oczy były czerwone, piekły was , swędziały, łzawiły i wszytko inne? Bo ja właśnie mam coś takiego od wczorajszego wieczoru i zaczyna mnie to denerwować :zdegustowany: Właściwie zastanawiam się czy może to być uczulenie na cień i tusz, których używałam już wcześniej. A może po prostu trochę przesadziłam z ilością? Czy ktoś może polecić jakieś domowe sposoby na złagodzenie objawów. (to naprawdę wkurza) |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:37
|
|
Najładniejsza kobieta to naturalna kobieta!!!!!!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Tzn.bez kilogramów tapety i innych "upiększaczy".I znika problem alergii. :super: :super: :super: :super: :super: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:37
|

|
tuchałowa, moze to poczatek zapalenia spojowek, objawy mogą o tym swiadczyc.
Domowych sposobow nie znam, ale moge polecic masc , a własciwie zel ze swietlikiem i babką lancetowatą do powiek i pod oczy.Jest on przeznaczony dla osob ze skłonnoscia do podraznien i obrzekow skory powiek i okolic oczu.Działa kojąco.
Żel ten jest z firmyFlos Lek.
Jest pełno tych zeli z roznymi składnikami w zaleznosci jaki masz problem.
Cena około 6 zeta |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:39
|

|
Jacek13 napisał/a: | to naturalna kobieta!!!! |
oj nie przesadzaj, jeszcze nikomu delikatne pomalowanie sie nie zaszkodziło.
Przeciez nie jestesmy mniszkami.
Naturalna to tez znaczy nie ogolona tam gdzie trzeba????? :przestraszony: |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:45
|
|
Dorothea napisał/a: | Naturalna to tez znaczy nie ogolona tam gdzie trzeba? | Nie przesadzaj!!!!!!!!!!!1Piszemy o malowaniu się a nie o depilacji :D :D :D :D :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:48
|

|
Jacek13 napisał/a: | Piszemy o malowaniu się a nie o depilacji |
Własciwie piszemy o problemie jaki ma tuchałowa, a nie o naturalnosci i czy sie malowac czy nie.
Ma dziewczyna problem, wiec sie zwrociła o rade a Ty jej o naturalnosci piszesz |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 14:58
|
|
Cytat: | Ma dziewczyna problem | To niech idzie do dermatologa lub alergologa.Po to są specjaliści aby rozwiązywali takie problemy.Domowe sposoby nie zawsze pomagają.Apamoętajmy że to chodzi o OCZY!!!!!!!!!!!! :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 15:34
|

|
Dorothea, dzięki za radę, właśnie znalazłam ten żel w domu i zaraz go zastosuję :D
Jacek13, tak się tylko mówi, że co naturalne to piękne, ale jednak kosmetyki czasem potrafią zdziałać cuda :hyhy: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 17:10
|

|
Jacek13 napisał/a: | To niech idzie do dermatologa l |
a przeczytałes dokładnie to co napisała???
Napisała,ze stało sie to WCZORAJ WIECZOREM, wiec kiedy miała isc do tego specjalisty???????? |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 17:17
|

|
spróbuj zrobić tak- torebkę herbaty rumiankowej albo w ostateczności zwykłej zalej gotującą się wodą, ale tylko tyle by zakrywała torebkę. Wyjmij, ostudźm, połóż na oczy
powinno pomóc :) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 17:24
|

|
Basiorek, to bardziej jak masz spuchniete a Ona ma troszke inny problem, ale sprobowac nigdy nie zaszkodzi |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 18:49
|

|
Basiorek napisał/a: | spróbuj zrobić tak- torebkę herbaty rumiankowej | Tego próbawał zanim znalazłam żel. Narazie nic nie pomogło, ale w niedzielę to raczej trudno znaleźć jakiegoś lekarza :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 00:48
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
tuchałowa napisał/a: | Czy zdarzyło Wam się kiedyś, że Wasze oczy były czerwone, piekły was , swędziały, łzawiły i wszytko inne? |
tak po kosmetykach z Oriflame i pomógł mi właśnie zel ze świetlika, jak równiez okłady z zioła świetlika :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 11:39
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
nie mam tego klopotu moge uzywac kazdych ale bratowa ma uczulenie i uzywa tylko z avonu na reszte uczulona :] |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 18:09
|
|
tuchałowa napisał/a: | zastanawiam się czy może to być uczulenie na cień |
ja też mam uczulenie na cień,wole zawsze stać w światłach rampy niż w cieniu... :D :D :D |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 22:35
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Piotrze Twoj post jest raczej nie na miejscu i nie ma nic wspolnego z tematem :zabawa: :P |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 09:07
|
|
Ja też jestem uczulony na cienie bo lubię słońce i na moją tusze bo jestem za gruby. :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 10:05
|
|
Jacek13, nie uwazasz ze to :offtopic: ??Piotrulek, tak samo jak ty??
a tak wogole to wlasnie ja tez kiedys mialam taka akcje.. i tez masc ze swietlika pomaga.. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 10:20
|
|
Aither napisał/a: | Piotrze Twoj post jest raczej nie na miejscu i nie ma nic wspolnego z tematem |
napisalem przeca o cieniu... |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 10:33
|
|
Piotrulek, No to albo sie naucz czytac ze zrozumieniem.. tekstu albo wogole naucz sie czytac.. przeciez bylo wyzej wyjasniony problem.. |
|
|
|
|
|