Poprzedni temat «» Następny temat
Referendum w Naszym mieście
Autor Wiadomość
super_sonic 
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 09:03     

Harcerka, myslisz ze jak referendalna klika dostanie sie do wladzy to ci tramwaj przywroca? skad znajda niezbedne srodki na wymiane torowiska? tu chodzi tylko i wylacznie o partyjne walki i walke o wladze a nie o dobro mieszkancow ani tym bardziej tramwajow. poza tym za rok sa wybory samorzadowe a na to referendum wydano 300 tys zl. starczyloby na nowy ambulans dla gliwickiego pogotowia badz na budowe sygnalizacji swietlnej na ktoryms ze skrzyzowan
PW Email Cytuj
Volt
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 11:20     

pablo13854 napisał/a:
Volt napisał/a:
A ja idę na referendum, tak jak chodzę na każde wybory.

I uważam, że udział w wyborach/referendum to obowiązek

To jak kiedyś zrobią referendum gdzie będziesz miał wybrać: czy chcesz podniesienia podatków w mieście o 100% czy podniesienia wszystkich cen w sklepach o 100%, to też pójdziesz na takie referendum bo to "obowiązek"??

To referendum to jest bzdura, wszystko rozbija się o stare tramwaje i o to jest cały szum, a postulaty tej całej grupy inicjatywnej to są wyssane z palca.
Na obecnym etapie, to referendum nam więcej zaszkodzi niż pomoże.

Mi może też nie podobają się wszystkie decyzje władz miasta, ale nie będę sobie teraz pogarszał sprawy destabilizacją władzy miejskiej - do wyborów jest już zbyt blisko żeby teraz tak mieszać.

Poza tym czy ktoś się zastanawiał co będzie dalej??
Bo wszyscy krzyczą że trzeba Frankiewicza odwołać bo coś tam...coś tam... ale czy ktoś się z was zastanawiał co będzie jak to referendum wypali??
Grupa inicjatywna nie ma programu - oni chcą odwołania, ale co będzie dalej to oni nie wiedzą, nie mają kandydata - dla mnie to jest żenada takie coś.
A tym którzy myślą, że jak zmienią się w mieście władze, to nagle nastanie sielanka - to mogę tylko współczuć.

"Ludzie! Myślcie, to nie boli"

I owszem pójdę, bo będę mógł oddać głos na "nie". W referendum są różne opcje

Tramwaje były tylko zapalnikiem, który Frankiewicz sam władował w ręce swoich przeciwników i nie tylko o nie tu chodzi. Jeżeli uważasz, że chodzi tylko o te stare trumny to masz bardzo wąski obraz całości sprawy.

I kolejna rzecz, bo mam wrażenie że mieszasz ewentualne odwołanie Frankiewicza z automatycznym dościem do władzy grupy inicjatywnej

Cytat:
Grupa inicjatywna nie ma programu - oni chcą odwołania, ale co będzie dalej to oni nie wiedzą, nie mają kandydata - dla mnie to jest żenada takie coś.

Jeżeli tak przeszkadza Ci grupa inicjatywna to z tego faktu, że nie mają programu powinieneś być zadowolony, bo w wyborach przepadną z kretesem.

Mnie drażni buta tej władzy, ich całość decyzji komunikacyjnych w Gliwicach, brak jakichkolwiek uzgodnień z sąsiadującymi gminami w sprawie remontów dróg (ostatnio jak węzeł Sośnica był praktycznie zablokowany to na wszelki wypadek w Zabrzu Kończycach na węźle Wspólna zablokowali Paderewskiego, ucieczka przez Bojków nie wchodziła w grę, bo droga była zablokowana (ruch wahadłowy), Sośnica koło PECu i przy giełdzie samochodzowej podobnie i konia z rzędem temu, kto był w stanie wjechać w Gliwice od strony Katowic w czasie krótszym niż 1 godzina) i uważam, że żółtą kartkę muszą dostać
Ostatnio zmieniony przez Volt Nie Lis 08, 2009 15:23, w całości zmieniany 1 raz  
PW Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 11:38     

Imię: Piotr
Volt napisał/a:
a ja zostaje w domu bo jak nie pójdę to jest mój głos oddany na "nie" mała frekwencja = referendum nieważne a jak odwołają prezydenta to pójdę glosować wtedy na niego :)
Nie idę na ICH referendum . :)
PW Email Cytuj
Volt
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 11:44     

"ICH" referendum :rotfl:

Referendum to narzędzie demokratyczne, a że akurat to będzie za sprawą propisowców - cóż taki urok demokracji :)

Mamy się na nią obrazić, bo ktoś korzysta ze swoich praw? :cwaniak:

Jeżeli mamy podchodzić do demokracji w taki sposób, to faktycznie lepiej niech wpadnie Piłsudski Bis i wprowadzi zamordyzm. Może nauczymy się szanować to co mamy
PW Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 21:04     

O 20:00 zamknięto lokale wyborcze. Dziś gliwiczanie decydowali czy na swoim stanowisku pozostaną prezydent i rada miejska w Gliwicach. Z naszych informacji wynika, że frekwencja wyniosła 11%, czyli do urn udało się ok. 17 tys. gliwiczan. Konkretniejsze dane o frekwencji znane będą około godziny 22:00.
Z gliwickiej rady miejskiej odchodzi jeden z radnych - Marek Berezowski. Kilka dni temu ogłosił on, że dnia 8 listopada 2009 zrzeka się mandatu radnego.

Uprawnionych do głosowania było około 155 tys mieszkańców, z naszych informacji wynika, że poszło ok. 17 tys. gliwiczan, czyli frekwencja wynosi na razie 11%.
PW Email Cytuj
Volt
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 23:00     

Cytat:
To była bardzo droga zabawa, bo kosztowała gliwiczan nieomal 300 tys. złotych. Mieszkańcy niejednokrotnie dawali wyraz temu, że potrafią myśleć logicznie, a czego najlepszym dowodem jest zlekceważenie tej politycznej awantury. Wynik 15 tysięcy pokazuje, że do urn poszedł elektorat Prawa i Sprawiedliwości, bo taką liczbę głosów oddawano na tę partię w poprzednich wyborach - powiedział tuż po zamknięciu lokali wyborzcych Marek Jarzębowski, rzecznik prezydenta miasta.

Po pierwsze mości Jarzębowski to nie była zabawa.

Po drugie elektoratem PISu nie byłem, nie jestem i nigdy nie będę, a pana wypowiedź mnie obraża.

I to co pan mości Jarzębowski pokazał tą wypowiedzią, to jest własnie ta wasza buta. Więcej pokory - za rok wybory i sądzę, że powinniście szukać nowych posad :cwaniak:
Ostatnio zmieniony przez Volt Nie Lis 08, 2009 23:01, w całości zmieniany 2 razy  
PW Cytuj
pablo13854 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 00:07     

Imię: Paweł
Na jakiej stronie są jakieś wyniki tego referendum?
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 01:02     

Imię: Matthias
Zacznijmy może od faktu że tramwaje przegrzały po prostu całą sprawę.
Nie były i nie są one powodem tego co zaszło. Problem nabrzmiewał od długiego czasu otóż... ( sorry kisia ale bede to pisał tak jak to widzę)
1/. infrastruktura drogowa - co za ..... projektował co poniektóre skrzyżowania i jakiż to .... dopuścił sie podpisać pozwolenie na taką budowę - gdzie? a proszę rondo koło politechniki obok tego by sie jeszcze parę miejscówek innych znalazło lekko.
2/. Brak remontów dróg.
3/. Lokalizacja pewnej drogi przez środek miasta patrząc na układ dzielnic będzie podział na lepsze i gorsze Giliwice
4/. Trzeba być nielichym ...... żeby wydawać forse na to tylko żeby zamiast lastriko które jest na rynku chcieć kłaść granit tylko dlatego że ładny a ...... zapiał co za problem doprowadzić to lastriko do stanu odpowiedniego
5/. żenujące remonty co z tego że fasady kamienic są odpicowane skoro korytarze to istna ruina - chcecie zobaczyć taki jeden to zapraszam na Krzywą z zewnątrz cacy w środku ruina
6/. Kamienice ich stan techniczny tam gdzie mieszkam ma niedługo być budowana niedaleko DTŚ-ka - domy już teraz są w strasznym stanie górne pietra mają rozstępy ścian to co bedzie jak DTŚ-ą bedą napier....ć samochody Tylko ....... nie wie czym są drgania harmoniczne i do czego doprowadzają w konstrukcjach sztywnych szczególnie tych starych. Inna sprawa że część mojej dzielnicy stoi na kurzawce ( okolice starego koryta Kłodnicy) dodajcie sobie DRGANIA + KURZAWKA = TRAGEDIA
7/. Nie rozumiem dziwnego upodobania nie tylko ja zresztą do sprowadzania do tej mojej dzielnicy wszelakiej żulerni i ment z całych Gliwic. Co do choroby czym sobie na to tutejsi mieszkańcy zasłużyli
8/. Tramwaj - cóż jak sie KRADNIE pieniądze i przeznacza na głupoty to w końcu wszystko się sypie. I nie pierniczyć mi że komuś tramwaj hałasuje/ował.

Bo jakoś Katowice inwestują w tramwaje Kraków inwestuje, Warszawa inwestuje Wrocław inwestuje Pozostałe miasta śląskie te większe inwestują.
A w Gliwicach ni huhuha bo koleś kolesiowi dał w łapke i trzeba było autobusy wiecznie spóźnione postawić . Że co że niby niema niskopodłogowych tramwajów a są ale nie ... w łapke kasa poszła i ot mamy knuty na kółkach.

Zresztą proszę oto czym jesteśmy dla Frankiewicza h t t p;//img29.imageshack.us/img29/7418/scanimage001q.jpg
Ale spoko wodza nie teraz to za niedługo skończy się posadka cieplutka i adieu panu powiem.
Ostatnio zmieniony przez MacSen Pon Lis 09, 2009 01:39, w całości zmieniany 4 razy  
PW Email Cytuj
Volt
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 01:54     

pablo13854 napisał/a:
Na jakiej stronie są jakieś wyniki tego referendum?

h t t p;//w w w polskatimes, p l/dziennikzachodni/aktualnosci/183469,referendum-w-sprawie-odwolania-prezydenta-gliwic-niewazne,id,t.html
PW Cytuj
Danielo 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 09:14     

Zapomnieliście o Wordzie w Gliwicach ja patrze głównie co na mojej dzielnicy powstało a tutaj cisza za rok out Frankiewicz
PW Email Cytuj
Matrix 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 09:44     

Gmeras napisał/a:
Volt napisał/a:
a ja zostaje w domu bo jak nie pójdę to jest mój głos oddany na "nie" mała frekwencja = referendum nieważne a jak odwołają prezydenta to pójdę glosować wtedy na niego :)
Nie idę na ICH referendum . :)

Ja i moja rodzina tez nie poszlismy, i mimo ze nie jest Frankiewicz idealym kandydatem to jednak nie widze dla niego alternatywy, a wszyscy co tak pluja na niego to zapominaja tez o dobrych rzeczach, i o wszystkich inwestycjach w Gliwicach- ze gdyby nie one to Gliwice byłyby dziura zabitą dechami, a blokowanie inwestycji przez co niektórych jest zwykłą złośliwością i podkładaniem świni, żeby potem mówić że "O, widzicie nic nie zrobił....."
PW Email Cytuj
Matrix 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 09:57     

Danielo napisał/a:
Zapomnieliście o Wordzie w Gliwicach ja patrze głównie co na mojej dzielnicy powstało a tutaj cisza za rok out Frankiewicz

akurat na WORDA Frankiewicz nie miał dużego wpływu, a decyzję o przeniesieniu WORDA z Gliwic podjął sam WORD bo nie chcieli płacic LOK horrendalnych czynszów za ruderę tylko woleli wybudowac w Rybniku i miec osrodek na własność, a alternatywą w Gliwicach nie byli zainteresowani
PW Email Cytuj
Matrix 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:26     

MacSen napisał/a:
Zacznijmy może od faktu że tramwaje przegrzały po prostu całą sprawę.
Nie były i nie są one powodem tego co zaszło. Problem nabrzmiewał od długiego czasu otóż... ( sorry kisia ale bede to pisał tak jak to widzę)
1/. infrastruktura drogowa - co za ..... projektował co poniektóre skrzyżowania i jakiż to .... dopuścił sie podpisać pozwolenie na taką budowę - gdzie? a proszę rondo koło politechniki obok tego by sie jeszcze parę miejscówek innych znalazło lekko.

akurat rondo koło Polibudy to jest głupi przykład, za duzo wypadków tam było dlatego zrobili, a to ze bedziesz musiał zdjąć noge z gazu to i lepiej wyjdzie wszystkim na dobre, lepszy przykład to skrzyzowanie koło kościoła św. Krzyża i biedronki- to jest chore

2/. Brak remontów dróg.

raczej bym powiedziała zła jakość dróg, ale to nie zalezy od prezydenta tylko od firmy która się tym zajmuje i oszczedza na wszystkim

3/. Lokalizacja pewnej drogi przez środek miasta patrząc na układ dzielnic będzie podział na lepsze i gorsze Giliwice

celem DTŚ jest połączenie głownych centrów miast, jest to po to żebys mógł w przyszłosci szybko dojechac z Centrum Gliwic do Centrum Katowic np., a jezeli chodzi o podział na lepsze i gorsze Gliwice to moze chodzi o to że co niektórzy mieszkajacy w ruderach w innych dzielnicach chcieliby za darmo przenieśc się do nowowybudowanych domów TBS, rozumiem ze mieszkancy mieszkający w innych dzielnicach zazdroszczą tym z Robotniczej, św. Katarzyny...itp? Wiesz to samo ja moge powiedziec o Ostropie np. bo koło nich jest zjazd z autostrady i domy tam są droższe niz np. ?abędach, a ja bym wolała żeby leciała koło mnie, koło kazdego domu nie moze leciec autostrada czy DTŚ

4/. Trzeba być nielichym ...... żeby wydawać forse na to tylko żeby zamiast lastriko które jest na rynku chcieć kłaść granit tylko dlatego że ładny a ...... zapiał co za problem doprowadzić to lastriko do stanu odpowiedniego

widac ktos stawia na jakość, a pozatym Rynek jest reprezentatywna częścią centrum Gliwic i częścią starówki, i dla miasta jest priorytetem

5/. żenujące remonty co z tego że fasady kamienic są odpicowane skoro korytarze to istna ruina - chcecie zobaczyć taki jeden to zapraszam na Krzywą z zewnątrz cacy w środku ruina

Takich kamienic jest w Gliwicach tysiace i sa w gorszym stanie, zrobienie fasady i remontu całego budynku nie jest sprawa tanią, a gdy dotyczy to np. wspólnot no to co ma do tego miasto? Wspolnoty same sobie robia remonty, natomiast gdy jest to kamienica w której nie ma wspólnoty no to wtedy tak, finansuje ją miasto, które ma w budżecie mało pieniedzy na to, bo niestety wiekszosc podatkow idzie do Warszawy a Gliwicom zostaje tylko jakas czesc

6/. Kamienice ich stan techniczny tam gdzie mieszkam ma niedługo być budowana niedaleko DTŚ-ka - domy już teraz są w strasznym stanie górne pietra mają rozstępy ścian to co bedzie jak DTŚ-ą bedą napier....ć samochody Tylko ....... nie wie czym są drgania harmoniczne i do czego doprowadzają w konstrukcjach sztywnych szczególnie tych starych. Inna sprawa że część mojej dzielnicy stoi na kurzawce ( okolice starego koryta Kłodnicy) dodajcie sobie DRGANIA + KURZAWKA = TRAGEDIA

jeżeli mieszkasz w dzielnicy w której ma leciec DTŚ(domyślam sie o która dzielnicę chodzi) to w zasadzie powinienes się cieszyc bo niedaleko będzie równiez zjazd a nieruchomości w tej dzielnicy zyskają na wartości a nie stracą, a swoją drogą to tramwaj tez powoduje drgania(wiem bo tez to przerabiałam) a jakoś ci nie przeszkadzał, wiec nie rozumiem cie w tej chwili, a za zły stan budynków odpowiadaja administratorzy budynków a nie prezydent miasta

7/. Nie rozumiem dziwnego upodobania nie tylko ja zresztą do sprowadzania do tej mojej dzielnicy wszelakiej żulerni i ment z całych Gliwic. Co do choroby czym sobie na to tutejsi mieszkańcy zasłużyli

Jak są pustostany a było nie było sa tam niskie czynsze no to wybacz, rozumiem ze według Ciebie ludzie powinni byc eksmitowani do lokali komfortowych z CO, winda i domofonem? A kto za nich ma czynsz płacic? A jezeli chodzi o pijaków i meneli to jest ich wszędzie pełno w kazdej dzielnicy, i na Koperniku, i na Sikorniku i na Gwardii i na Waryńskiego

8/. Tramwaj - cóż jak sie KRADNIE pieniądze i przeznacza na głupoty to w końcu wszystko się sypie. I nie pierniczyć mi że komuś tramwaj hałasuje/ował.

jedna jedyna rzecz z która się zgadzam, hałas tramwai pamietam od dziecka i nigdy mi to nie przeszkadzało, mam do nich sentyment i to jest jedna rzecz za którą prezydent ma u mnie minus wielgachny

Bo jakoś Katowice inwestują w tramwaje Kraków inwestuje, Warszawa inwestuje Wrocław inwestuje Pozostałe miasta śląskie te większe inwestują.
A w Gliwicach ni huhuha bo koleś kolesiowi dał w łapke i trzeba było autobusy wiecznie spóźnione postawić . Że co że niby niema niskopodłogowych tramwajów a są ale nie ... w łapke kasa poszła i ot mamy knuty na kółkach.

Zresztą proszę oto czym jesteśmy dla Frankiewicza h t t p;//img29.imageshack.us/img29/7418/scanimage001q.jpg
Ale spoko wodza nie teraz to za niedługo skończy się posadka cieplutka i adieu panu powiem.
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 12:45     

Imię: Matthias
akurat rondo koło Polibudy to jest głupi przykład, za duzo wypadków tam było dlatego zrobili, a to ze bedziesz musiał zdjąć noge z gazu to i lepiej wyjdzie wszystkim na dobre, lepszy przykład to skrzyzowanie koło kościoła św. Krzyża i biedronki- to jest chore
Nie Matrix to nie jest głupi przykład to jest jeden z wielu przykładów jak podwładni Frankiewicza z nim na czele wykazują się swoją błyskotliwością.

raczej bym powiedziała zła jakość dróg, ale to nie zalezy od prezydenta tylko od firmy która się tym zajmuje i oszczedza na wszystkim

A do cieżkiej choroby kto jest tu panem na włościach … Frankiewicz czy jakiś pan Kazik z jakiejś firmy x. Do zafajdanych obowiązków każdego włodarza należy doglądanie stanu robót które zlecił. A jak nie to won świnie pasać *

celem DTŚ jest połączenie głownych centrów miast, jest to po to żebys mógł w przyszłosci szybko dojechac z Centrum Gliwic do Centrum Katowic np., a jezeli chodzi o podział na lepsze i gorsze Gliwice to moze chodzi o to że co niektórzy mieszkajacy w ruderach w innych dzielnicach chcieliby za darmo przenieśc się do nowowybudowanych domów TBS, rozumiem ze mieszkancy mieszkający w innych dzielnicach zazdroszczą tym z Robotniczej, św. Katarzyny...itp? Wiesz to samo ja moge powiedziec o Ostropie np. bo koło nich jest zjazd z autostrady i domy tam są droższe niz np. ?abędach, a ja bym wolała żeby leciała koło mnie, koło kazdego domu nie moze leciec autostrada czy DTŚ
Blaa blaaa blaaaa ileż to razy to już słyszałem tylko czemu akurat przez centrum miasta. Ach nie wróć oprócz debilnego planu przecięcia Gliwic istnieją jeszcze trzy inne projekty ale tak wykonane na odpi….ol że i UE i wszystkie inne instytucje wybrały akurat ten najgorszy ( zadziwiająco najlepiej wykonany)
Co do TBS i twojej Ostropy Sam/ama pewnie mieszkasz w jednorodzinnym i jakież to masz prawo by się w tej sprawie wypowiadać pomieszkaj sobie w komunałku i wtedy powiedz że ci ten TBS odpowiada. Dalej czy tobie się wydaje że po przeprowadzce czynsz i cała reszta pozostanie na jednym poziomie …. Nie nie zostanie nie każdy to bogacz z jednorodzinnym domkiem .
Wiec zamilcz.

widac ktos stawia na jakość, a pozatym Rynek jest reprezentatywna częścią centrum Gliwic i częścią starówki, i dla miasta jest priorytetem
Jakbym Frankiego słyszał tylko że za tą samą sumę można wyremontować nawierzchnię pewnego mostu po którym tramwaj jeździł. Co jest bardziej przydatne niż rynek na którym i tak nic poza Igloo i Empikiem niema sensownego . A jakieś tam pseudo lokaliki z piwem za 6pln w pseudo klimatycznej piwnicy no niekoniecznie się nadają by do nich gości zapraszać. Już bardziej nadaje się lokal który uwielbiam od chwili jak tylko z tym forum się zetknąłem ( Austria rulez)

Takich kamienic jest w Gliwicach tysiace i sa w gorszym stanie, zrobienie fasady i remontu całego budynku nie jest sprawa tanią, a gdy dotyczy to np. wspólnot no to co ma do tego miasto? Wspolnoty same sobie robia remonty, natomiast gdy jest to kamienica w której nie ma wspólnoty no to wtedy tak, finansuje ją miasto, które ma w budżecie mało pieniedzy na to, bo niestety wiekszosc podatkow idzie do Warszawy a Gliwicom zostaje tylko jakas czesc
Wspólnot ..ej weź nierób z siebie durnia w mojej kamienicy dosłownie nikt nie wykupił mieszkania właśnie z powodu stanu technicznego. Ale czekaj podliczę sume jak rocznie się zbiera 8-u właścicieli każdy miesięcznie około 300pln czynszu to jest 2400 razy 12 miesiecy to masz już 28800 teraz remontu nasza kamienica tak prawdziwego nie widziała co najmniej 30 lat to będzie to 864000pln za tą sumę to jest możliwość wymalować klatkę schodową wraz z remontem wymienić instalacje elektryczną poddać remontowi strych . Teraz takich kamienic jest u mnie na ulicy 14 ogółem czyli suma urasta do 12.096.000 pln a licze tylko czynsz no za taką sumę to Krzywa by lśniła lekko ale…

jeżeli mieszkasz w dzielnicy w której ma leciec DTŚ(domyślam sie o która dzielnicę chodzi) to w zasadzie powinienes się cieszyc bo niedaleko będzie równiez zjazd a nieruchomości w tej dzielnicy zyskają na wartości a nie stracą,
Weź nie Pier…nicz. O mam dla Ciebie propozycje kupisz mieszkanie w 110-o letnim komunałku stojącym 100~200 m od drogi o zwiększonym natężeniu ruchu. W?TPIE ( śmiech prosto w buzie)

a swoją drogą to tramwaj tez powoduje drgania(wiem bo tez to przerabiałam) a jakoś ci nie przeszkadzał, wiec nie rozumiem cie w tej chwili, a za zły stan budynków odpowiadaja administratorzy budynków a nie prezydent miasta
Wiesz nie będę Ci robił tu wykładu z fizyki na temat drgań. Jedynie tyle że są drgania i drgania. A jak chcesz więcej to zapraszam na odpowiedni wydział na Politechnikę Śląską to Ci twoje braki w tym temacie w ciągu 3~5 lat zapełnią. I wtedy sobie pogadamy.

A przepraszam Administratorzy to niby komu podlegają Świętemu Mikołajowi koleżanko nad wszystkim jest Frankiewicz

Jak są pustostany a było nie było sa tam niskie czynsze no to wybacz, rozumiem ze według Ciebie ludzie powinni byc eksmitowani do lokali komfortowych z CO, winda i domofonem?
A sprawdzałaś stan tych pustostanów większość z tych lokali to rudery o komforcie znacznie niższym niż to w czym teraz mieszkają ludzie. Ale mam dla ciebie propozycję jest niedaleko mnie mieszkanie puste „ ruina” cena okazyjna czynsz malutki też do zajęcia od zaraz pod warunkiem że od razu opuszczasz swój poprzedni dom… co nie chcesz o ciekawe czemu . A powiem Ci czemu ruina totalna koszt remontu rzeczoznawca ustalił na ponad 100.000 o gdzie ten uśmieszek . Kotku puszysty widze już nie chcesz tego mieszkanka. Czyżby kicia nie miała szansy na kredycik. Tak skarbie większość radosna tych pustostanów wymaga niezłego nakładu kosztów by doprowadzić je do stanu używalności a potem do co najmniej standardu jaki był w miejscu poprzedniego zameldowania.

A kto za nich ma czynsz płacic? A jezeli chodzi o pijaków i meneli to jest ich wszędzie pełno w kazdej dzielnicy, i na Koperniku, i na Sikorniku i na Gwardii i na Waryńskiego

I zadziwiająco dużo w trójkącie Czesława ,Jagielońska Zabrska zadziwiające nagromadzenie pijaczków

I mam prośbę stosuj cytowanie selektywne a nie cała treść bo niełatwo wyłowić co Ty a co ja napisaliśmy

Zresztą obecnie ta wasza wychwalana DTŚ-ka powiela błąd który popełniły w latach 60~70 miasta większe i bogatsze autostrady puściły przez sam środek miasta.
Zresztą nic to autorytety Polskiej i światowej urbanistyki doradzały odpowiednie rozwiązania przyjazne i mieszkańcom i miastu ale Frankiewicz wie lepiej.

*Piłsudski tak rzekł.
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 14:14     

MacSen napisał/a:
Wspólnot ..ej weź nierób z siebie durnia w mojej kamienicy dosłownie nikt nie wykupił mieszkania właśnie z powodu stanu technicznego. Ale czekaj podliczę sume jak rocznie się zbiera 8-u właścicieli każdy miesięcznie około 300pln czynszu to jest 2400 razy 12 miesiecy to masz już 28800 teraz remontu nasza kamienica tak prawdziwego nie widziała co najmniej 30 lat to będzie to 864000pln za tą sumę to jest możliwość wymalować klatkę schodową wraz z remontem wymienić instalacje elektryczną poddać remontowi strych . Teraz takich kamienic jest u mnie na ulicy 14 ogółem czyli suma urasta do 12.096.000 pln a licze tylko czynsz no za taką sumę to Krzywa by lśniła lekko ale…
ale te 300zł to nie jest fundusz remontowy. Sprawdź ile u Ciebie wynosi i policz jeszcze raz
PW Email Cytuj
robsons6 
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 11:19     

Najpierw wybraliscie a teraz chcecie zmieniac.
Ani on ani alternatyw nie ma. Nikt nie dopusci nikogo nowego do koryta. Jak sie dorwali to juz ich nic nie oderwie.
PW Email Cytuj
horsky 
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 19:17     

Witam!

To nie prawda że nie ma w Gliwicach mądrych ludzi a już na pewno takich którzy nie podołaliby wyzwaniom zarządzania miastem. P.Frankiewicz buduje taki obraz i wbija nam go w głowy. A przecież tak niedawno obserwatorzy zewnętrzni ocenili zdolność Prezydentów miast woj. śląskiego do pozyskiwania środków UE i wielkości realizowanych inwestycji.

Efekt był druzgocący P.Frankiewicz najgorzej pozyskiwał środki /najmniej na inwestycje/ spośród wszystkich prezydentów miast pow. 100tys. Bielsko pierwsze 360mln Gliwice 60 mln.

To są fakty. I chyba nikt nie sądzi że podobnych sukcesów nie jest w stanie uzyskać jego następca. Wydaje mnie się że musiałby się bardzo starać by być najgorszym.

Zaraz po tym pokazuje się artykuł w IR że to nie prawda że to bzdury bo jak policzymy podium to będziemy wyżej....oczywiście artykuł tyleż niedorzeczny - pisany przez laika za to dobrze opłacanego.

Przecież nawet jeśli dostaniemy te 140 mln na Podium to przesuniemy się do środka tabeli a nie na początek, i druga rzecz co będą robić w tym czasie inne miasta?? Czy nie mają planów czy nie ubiegają się o nowe dotacje czy fundusze. Z danych wynika że robią to dobrze. Więc znowu spadniemy na koniec.

A swoją drogą Podium nas "zje" - bo przecież koszt kwalifikowany to 350mln - 140 UE- to brakuje jeszcze 210mln.
Ciekawe ile lat będziemy to spłacać i jakie inwestycje polegną - dziś wiemy że Obwodnica Miast po roku przestoju ma być wstrzymana na kolejne 2 lata. Niema nic za darmo...z czego jeszcze UM chce zrezygnować??? Powinien nam to powiedzieć Czy nie byłoby uczciwiej.
Ostatnio zmieniony przez horsky Pon Gru 07, 2009 19:20, w całości zmieniany 1 raz  
PW Cytuj
Henio.eu 
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 18:52     

Puki co zabierają kamienice, MDK, ZHP...
PW Email www Cytuj
llaneta 
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 08:26     

Heniu.eu możesz wyjaśnić o co ci dokładnie chodzi z tymi kamienicami ?
PW Email Cytuj
Henio.eu 
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 12:53     

Jakiś czas temu miasto miało remontować kamienicę ZHP więc budynek miał być zamknięty, niestety w trakcie remontu się okazało, że juz po nim harcerze nie dostaną budynku. Podobnie teraz ma być z MDK, za jakiś czas z tego co wiem budynek przy ul. Rybnickiej miasto odbierze.
PW Email www Cytuj
Odpowiedz do tematu