Przesunięty przez: kisia Sob Lut 18, 2006 00:03 |
czy dążycie do spełniania swoich marzeń?? |
Autor |
Wiadomość |
AgnieszkaL
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 17:17 czy dążycie do spełniania swoich marzeń??
|
|
Mówią, że w miarę jedzenia rośnie apetyt i chyba coś w tym jest, o czym marzyliście jak byliście mali, czy spełniliście swoje marzenia (kim chceliscie byc co chieliscie osiągnąć w zyciu) o czym marzycie teraz?? czy są rzeczy ktore chcielibyście zrobic, miec.??
Ja jak byłam w podstawówce marzyłam o karierze psychologa, w liceum tez o tym myslałam, a nawet nie wybierałam się na ten kierunek, i nie załuję.
marzyłam zawsze o domku z płotem i ..... jakoś to będzie kosztuje mnie to wiele wyrzeczen i nerwów ale myslę ze dam radę
teraz marzy mi się kariera w jakiejs duzej firmie zagranicznej( z tym może być kiepsko)
chcialabym znać trzy języki obce minimum ( a tutaj znowu kłania się walka z lenistwem i ciężka praca) narazie zadręczam się niemieckim i angielskim, niestety kursy to nie to samo co kontakt z zywym językiem
chciałabym mieć wspaniałą rodzinę męża, dzieci a w dzisiejszych czasach to tez nie jest łatwe zadanie
A najbardziej to chciałabym pogodzić to wszystko ale wiem ze to jest nieeeeemmoooooożżżżżzliiiiiweeeeeeeee |
|
|
|
|
Dev
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 18:39
|
|
|
|
|
|
Appo
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 18:55
|
Imię: Marek
|
marzenia to cele ... a te powstają aby je spełniać :] |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Cze 26, 2005 17:12
|
Smoczyca
Zaproszone osoby: 1
|
Ja wlasnie spelniam swoje marzenie. :) Bede robic co chce... oraz mam idealnego "kochanka" :D no i o czym wiecej marzyc ? :D :rotfl: :hyhy:
a tak szczerze... zawsze robie wszystko aby dopiac swego, czasem zajmuje mi to bardzo duzo czasu, ale uwazam ze cierpliwosc to cnota, ktora jeszcze posiadam :) nawet po latach... ale dokonam tego :)
a oczym marzylam... od dziecka po dzisiejszy dzien... aby moja Mama w koncu zaakceptowala i moze pokochala to, ze jestem taka sama jak ona... a obie wiemy, ze robila wszystko abym byla zupelnie inna. Jaka jestem juz sie wiele osob przekonalo i szkoda gadac :) To marzenie sie nie spelni dlatego moge smialo powiedziec, ze to jest wlasnie moje marzenie. |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Nie Cze 26, 2005 20:39
|
Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 27, 2005 14:38
|
|
Całe życie jest tam jakimś marzeniem i dlatego wydaje mi się,że każdy dąży do jakiegoś spelnienia marzenia,ja dążę w całej rozciągłości... :) ;) ;) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 20:42
|
Imię: Bartłomiej
|
ja tysz dąże. I mam jeszcze troche czasu na obmyślenie planu podboju marzeń |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 00:41
|
|
Ja jakoś spontanicznie idę przez życie narazie :niepewny:
Ale po drodze spełniam swoje marzenia... :) |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 07:28
|
|
Tak samo jak Czarnulka :) |
|
|
|
|
cinque
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 12:56
|
|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Ja jakoś spontanicznie idę przez życie narazie |
hm, ładnie powiedziane
ja chyba też :)
=CzArNuLkA= napisał/a: | Ale po drodze spełniam swoje marzenia... |
A ja po drodze dopasowuję marzenia do rzeczywistości i wmawiam sobie, że jednak marzenia się spełniają, tylko nie wtedy i nie tak, jak chcemy...
I że te najskrytsze jeszcze kiedyś muszą się spełnić no bo muszą i koniec! |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 12:58
|
|
cinque napisał/a: | najskrytsze jeszcze kiedyś muszą się spełnić no bo muszą i koniec! |
Podobają mi się te słowa :) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 13:55
|
Imię: Bartłomiej
|
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 22:13
|
|
czy daze? tak daze, walcze zaciekle jak lwica, szponami bym oczka wylupala...
aczkolwiek czasami ta sila wlki we mnie slabnie, trace nadzieje, trace poczucie sensu tego co robie (...) nie wiem dlaczego, moze to kwestia tego, ze jak kazdy czlowiek czasem sie zniechecam...
teraz mam kolejny cel w zyciu, wiem co chce osiagnac, wiem jak to osiagnac, ale nie umiem sie za to zabrac....a czas ucieka, a czas to pieniadz (...), a pieniadz to czas (...) |
|
|
|
|
cinque
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 09:21
|
|
Ha, wczoraj natchniona tym topikiem,
wymyśliłam sobie marzenie
i zrobiłam nawet pierwszy, całkiem spory krok do jego realizacji!
:D |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 12:17
|
|
Właśnie spełniło się jedno z moich marzeń :D
I jestem przeszczęśliwa :zawstydzony:
A nawet nie śniłam,że to marzenie się spełni i to tak przypadkowo :D |
|
|
|
|
morigan
Wysłany: Pią Lip 22, 2005 19:18
|
|
Każdy chyba o czyms marzy, nie ma zycia bez marzeń czyli celów do których chcemy podązyc. Czasami sie one zmieniają i dostosowuują do rzeczywiostości, czasami się gdzieś gubią a czasami poiwstają nowe na miejsce tych już spelnionych.
Ja od dziecka marzyałm by być nauczycleką i choć siostry mnie wysmiejwaly i mowiły że mi sie to jeszcze zmieni, nie zmieniło po dziś dzien. Studiuje pedagogike i moze kiedyś moije marzenie życiowe się spelni. Drugim moim marzeniem to mieć szczesliwą rodzine, meża i dzieciaka, bez wzgledu jakie mamy czasy, życie tradycyjnej kobiety (z pracą nauczycielki oczywiście) mi odpowiada. Co do tego marzenia, moze sie część zaniedlugo spelni :P Dzieciak troszeczke musi poczekać ;)
Ostatnio moj mezczyzna ma marzenie - dom,z duża, ładną działką. Powoli staje sie to i moim marzeniem i sądze ze kiedys, za pare lat spełni się to nam.
A jak narazie trwam w przekonaniu ze marzenia mogą się spełnić, jezeli nie marzymy o gwaizdce z nieba :) |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 11:56
|
Imię: Marcin
|
hehe kiedys pamietam, wyznaczalem sobie maly cel i do niego dazylem, dzis mam juz nieco inne mozliwosc, moge pozwolic sobie na cos wiecej...
bycie marzycielem piekna sprawa tylko czasem glupio sie robi kiedy musimy sie obudzic :kwasny: |
|
|
|
|
Asia_:)
Wysłany: Sro Lip 27, 2005 12:21
|
|
marzenia
zawsze wymyslalam taaakie ktore mialy szanse sie spelnic,
doslownie naginalam marzenia do rzeczywistosci, odlewalam je ze swej rzeczywistosci
bylo jednak kiedys we mnie marzenie o ktorym istnieniu zdalam sobie sprawe gdy sie spelnilo :)
zawsze kiedy ogladalam koncerty, konkursy spiewu, gdy sluchalam ulubionych piosenek i spiewalam je doprowadzajac sasiadow do szewskiej pasji...... widzialam siebie na tych scenach , w studiach nagraniowych....
nigdy nie wypowiedzialam tego marzenia glosno
teraz gdy naleze do zespolu, ktory preznie sie rozwija i zyskuje rozglos, moge otwarcie powiedziec ze marzylam o byciu gwiazda, nie taka komercyjna kupa smieci ale osoba z pasja
z talentem, ktorym mozna sie dzielic.....
az mi serce mocniej zabilo :zawstydzony: |
|
|
|
|
Asia_:)
Wysłany: Sro Lip 27, 2005 12:23
|
|
MAM NADZIEJE ZE BEDE SIE TYM MOGLA JAK NAJDLUZEJ CIESZYC |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Lip 27, 2005 16:07
|
Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
wole nie używać słowa "marzenie", ja mam po prostu ambicje, zeby cos osiągnąć :] |
|
|
|
|
|