Zamknięty przez: Bot Pią Mar 25, 2016 10:42 |
Dobry stomatolog na NFZ w Gliwicach lub okolicach |
Autor |
Wiadomość |
kisia
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 01:24
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Morqana napisał/a: | moja Pani stomatolog tak stwierdziła | a nie potrafiła polecić nikogo? |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 10:49
|

|
Wiem,że jest droższa, ale ja nie chce ryzykować. Już wolę trochę wykartkować i mieć porządnie zęba zrobionego. Wczoraj frohike mówił o jakimś stomatologu na Kościuszki ? |
|
|
|
|
dzierlatka
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 15:12
|

|
yabby napisał/a: | Nie daj się nabrać na leczenie kanałowe z mikroskopem. Moja żona dała się nabrać p. Janinie Heller-Plaskudzie z Saw-dentu na Nowym Świecie na takie "konieczne" leczenie. Wykonała je po partacku, co potwierdziły opinie innych stomatologów oglądających zdjęcie rtg leczonego mikroskopowo kanału. O innej partackiej robocie, której owocem może być konieczność usunięcia górnej (dotychczas zdrowej żywej) dwójki już się nie rozpiszę.
Jak stwierdził jeden ze stomatologów , do leczenia kanałowego pod mikroskopem , trzeba mieć ODPOWIEDNIE umiejętności i PRAKTYKĘ . Jak widać na przykładzie żony, niektórzy stomatolodzy uczą się kosztem pacjenta, kosząc dużą kasę przy okazji ( nie wspomnę o partackiej robocie). |
nie wierzę !!! dr Janina Paskuda-Heller jest chirurgiem I st...robiłam u Niej kanałówki..lecze zeby..robiła mi szynę....całkowicie nie zgadzam sie z Twoją opinią ... |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 17:28
|

|
kisia napisał/a: | a nie potrafiła polecić nikogo? |
Poleciła kogoś na Nowym Świecie. Szkoda tylko, że Nowy Świat to chyba dzielnica stomatologów i jest ich tam na tyle dużo, że mogę sobie wyliczankę zrobić, do którego chcę iść :P |
|
|
|
|
yabby
Wysłany: Sro Lut 27, 2013 16:11
|

|
[/quote]
nie wierzę !!! dr Janina Paskuda-Heller jest chirurgiem I st...robiłam u Niej kanałówki..lecze zeby..robiła mi szynę....całkowicie nie zgadzam sie z Twoją opinią ...[/quote]
Chcesz się kłócić z faktami ? Zdjęcia rentgenowskie sprzed zabiegu "mikroskopowego" i po zabiegu kłamią ? Opinia innych (kilku stomatologów ..) się nie liczy ?
Wiara..czy mędrca szkiełko ...? Jak wolisz. Nie będę się z nikim sprzeczał
Dodam tylko że rozważamy skierowanie sprawy na drogę sądową |
Ostatnio zmieniony przez yabby Sro Lut 27, 2013 16:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Harmony
Wysłany: Sro Lut 27, 2013 16:48
|

Imię: Harmony
|
Błagam nie licytujcie się i nie sprzeczajcie!
Prwda jest taka , że każdy lekarz jest człowiekiem i może popełnić błąd.
I na 1000 zadowolonych pacjentów ten 1001 może mieć pecha :(
Każdy stomatolog też w jednym jest super a w czymś innym już nie do końca.
Proponuję polecać tych dobrych! Zwłaszcza jeśli chodzi o leczenie kanałowe bo tu przeważnie są największe problemy. Podawajcie też ceny bo dla niektórych to kluczowa sprawa, no i czy wizyty sa na NFZ czy prywatnie. Ja przeszukując net też kilku lekarzy sobie powypisywałam ale opinie o kanałówkach u tych lekarzy też różne.... tu ktoś watkę zostawił, tu nie doleczył kanału do końca........ no i mam doła :( |
|
|
|
|
Harmony
Wysłany: Czw Lut 28, 2013 15:14
|

|
Znalazałam taki namiar: dr Magdalena Sokalla, zadzwoniłam i kanałowe leczenie 7-ki to koszt 300zł z wypełnieniem! Oczywiście chemoutwardzalne, bo światłoutwardzalne to dodatkowo 110zł ale to najtaniej co znalazłam. Można wziąć chemo bo jakby w przyszości cos było nie tak to nie żal będzie rozwiercać a wymienić na światło tez zawsze można :)
Był ktoś u tej Pani doktor? |
|
|
|
|
Sylvia
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 18:59
|

|
A znacie dobrego stomatologa dziecięcego - ortodontę? |
|
|
|
|
Harmony
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 13:01
|

|
No ja już znalazłam SWOJEGO stomatologa ;) Tochę trwało to szukanie ale się opłaciło.
Gabinet na Nowym Świecie, pan dr Palewicz. Dokładnie, fachowo, bezboleśnie (kanałówka!). |
|
|
|
|
kk
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 00:34
|

Imię: Krzysztof
|
Morqana napisał/a: | Witam ;) . Nie chce zakładać nowego tematu, a starego nie umiem znaleźć. Chodzi mi o dobrego stomatologa, który leczy kanałowo pod mikroskopem. Proszę o opinie osób, które leczył się tym sposobem. Z góry dziękuję :) |
A jak się takie leczenie wykonuje?
Ząb troche duży jak na traktowanie go mikroskopem |
|
|
|
|
tomekdeptuch
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 22:48
|

|
Witam
Mikro służy do oglądania :) , generalnie jednak ząb jako pole zabiegowe jest troszkę małe - mikroskop daje możliwość powiększenia jak i doświetlenia wnętrza zęba co umożliwia wykonywanie zabiegów w sposób bezpieczniejszy , bardziej przewidywalny- generalnie statystycznie skuteczniejszy, z ciekawostek - pracując z mikro kofiguracja 4 kanałowa w górnym pierwszym trzonowcu jest normą , a nie ewenementem.
pzdr |
|
|
|
|
ala98765
Wysłany: Sro Paź 23, 2013 15:09
|

Imię: Alicja
|
Ja od dłuższego czasu leczę się w klinice Hercka i jestem bardzo zadowolona pracują tam prawdziwi specjaliści z długoletnim stażem. Większość lekarzy może poszczycić się tytułami naukowymi, wykładają na akademii medycznej. Leczyłam u nich już kilka zębów i nigdy nie miałam żadnych problemów. Polecam serdecznie! |
|
|
|
|
Yogurth
Wysłany: Sro Mar 25, 2015 14:19
|

Imię: Andrzej
|
Ja osobiście chodzę do gabinetu Vita-Dent (to ich strona h t t p;//ciach) od kliku ładnych lat. Teraz trochę tam ciężko z dojazdem autem, bo są przy Częstochowskiej, ale ceny i sposób wykonania wszystkich zabiegów są godne polecenia! |
Ostatnio zmieniony przez Bot Czw Cze 04, 2015 17:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gumiś
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 10:58
|

|
Dokładnie – opinie mogą być czasem podzielone. Mylić się rzeczą ludzką. Oczywiście najlepiej byłoby trafić na dentystę, który myli się jak najrzadziej. Ja robiłem kanałówkę siódemki w Arnice w Zabrzu, moi znajomi mieszkają niedaleko i chodzą do tej przychodni. |
|
|
|
|
szamo
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 22:09
|

|
kk napisał/a: | Morqana napisał/a: | Witam ;) . Nie chce zakładać nowego tematu, a starego nie umiem znaleźć. Chodzi mi o dobrego stomatologa, który leczy kanałowo pod mikroskopem. Proszę o opinie osób, które leczył się tym sposobem. Z góry dziękuję :) |
A jak się takie leczenie wykonuje?
Ząb troche duży jak na traktowanie go mikroskopem |
Poczytajcie o takim leczeniu, na tej stronie h t t p;//w w w smigiel.net/endodoncja.php i o narzędziach medycznych, jakie wykorzystywane są przy leczeniu. Lekarz z Katowic to ma Tomasz Śmigiel. |
|
|
|
|
Dota
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 15:37
|

Imię: Dota
|
Można sprawdzić w Medical-Dent. Moim zdaniem obecnie najlepsze centrum w Gliwicach.
Zabiegi można sprawdzić na ich stronie/Ciach ciach spamerze.. |
Ostatnio zmieniony przez Bot Wto Mar 15, 2016 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 22:01
|

Imię: Mjeetek
|
Medical-dent. Najgorszy spam dentysta.. :) /dzięki Dota, zrobimy reklame za jaką zapłacił :D
.Oj ale pojadę po twym mocodawcy... :P Wygląda na najgorszego dentyste w w Gliwicach.. |
Ostatnio zmieniony przez Bot Wto Mar 15, 2016 22:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 22:37
|

Imię: Mjeetek
|
Medical dent.. odradzam.. miał mi zrobić złote zęby ze srebrnych... Nie polecam |
|
|
|
|
|