ceny taxi |
Autor |
Wiadomość |
amisz
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 15:21 ceny taxi
|

|
dzisiaj w nocy o 4 wracalem spod dworca pkp na osiedle kopernika (dystans ok 4km)
i zaplacilem za usluge 28 PLN!!
jako ze mam powazna kontuzje i pojawila sie duza bolesnosc marzylem o tym zeby tylko znalezc sie w lozku i odpoczac wiec nie klocilem sie o cene ale z taka stawka to sie dawno nie spotkalem
cena za start 10zl, a jaka stawka za km to sam nie wiem bo finalnie wyszlo 28, oczywiscie paragonu czy czegos podobnego nie dostalem ale jak juz wspominam bol sprawil ze nie mialem ochoty na nic
ktora firme polecacie i normalne ceny? |
|
|
|
|
Agacisko ;-)
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 15:53
|

|
To i tak jest mało moim zdaniem. Mi kiedyś facet zaproponował spod dworca na sikornik za 40 zł.
No i oczywiście trzeba pamiętać że stawka nocna jest większa... |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 18:42
|

|
stawka stawką, ale zawsze warto zadzwonić na centralę korporacji i zamówić sobie taksówkę, nawet jak inne stoją przed dworcem. Takie zarejestrowane zgłoszenie jest (cenowo) bezpieczniejsze. Dragon, Lux, Tele-Taxi, z tych czasami korzystam.
Sam kiedyś wracałem ze znajomymi z wyjazdu i byliśmy zmęczeni. Chciałem zadzwonić po Dragona. Standardowo z PKP na Operetkę płaciłem ok. 9-11 złotych. Znajomi byli jednak na tyle padnięci, że uparli się na taksówkę stojącą na postoju. Już koło operetki było nabite ponad 25 zł, a jak się potem dowiedziałem dojechanie na os. Zubrzyckiego kosztowało ponad 40 zł. Jak widać kombinatorzy (oczywiście uczciwie zarabiający...) wszędzie się zdarzają. Nawet z paragonem... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
 |
|