Obrońców Pokoju :] |
Autor |
Wiadomość |
Aither
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 17:45
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Ja oczywiście gościnnie ponieważ nie mieszkam na obrońców ale teściów tam mam :) Wczoraj idąc do kościoła przyglądnełam się dwum rzeczon jakie w ostatnich czasach powstają na osiedlu.
1 rzecz "statek" - plac zabaw w kształcie statku :) jest rewelacyjny, co prawda nie wypróbowałam tego ale oglądałam. brakuje tam jedynie ławeczek dla mam opiekujących się pociehami i troszkę drzew. Bo tak prawdę mówiąc stoi to w pełnym słońcu i tak troszkę ciena by się zdało :) Ogólnie bardzo fajne miejsce :) szkoda ze takie małe :P obok jest sporo terenu jakie można zagospodarować no ale lepsze to niż nic :)
2. skwer przy "biedronce" - powstał dziwnie wyglądający skwer koło biedronki. Na srodku fontanna z trzech rur... nie wiem może pomysł z tą fontanną jest ciekawy ale ona nie działa :/ ?aweczki ładne ale podłoże pod nimi jest krzywe... kosta zwichrowana i to tak dziwnie wygląda jakby się to miało zaraz zawalić. Szkoda bo pomysł ktoś miał ciekawy urozmaicić ten zakątek ale to troszkę nie mardzo wyszło chyba :)
Co o tym sądzicie ? :) a i jeszcze jedno... co sądzicie o monitoringu na osiedlu ? |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 19:57
|

|
Na Obrońców żaden monitoring nie jest potrzebny bo jest to bardzo spokojne osiedle, coś jak Waryńskiego. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:38
|
Smoczyca

|
tylko ze ten monitoring już jest :) a nie ze mają zakładać :P |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:40
|

|
Aither napisał/a: | tylko ze ten monitoring już jest :) a nie ze mają zakładać :P |
:szok:
Pieniądze wyrzucone w błoto ... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:42
|
Smoczyca

|
dlaczego przeciez to nie monitoring miejski tylko osiedlowy, dokłądnie założyła to firma Imeprior ktora dostarcza tam na osiedlu internet i kablówkę :) jak jestem u teścia to jest jeden program z interiora gdzie jest podgląd na kamery ;D fajne :D można śledzić sąsiadkę jak idzie do sklepu ;D a tak poważniej.... to kamery są skierowane na parkingi przy blokach :) uwazam ze to fajna rzecz :) |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:45
|

|
Ale czy ten monitoring nie za bardzo kontroluje wszystko co robimy?> :rotfl:
Jedne wielki big brother.
A jak np. jakaś para całuj się w aucie to całe osiedle ma kino? :rotfl: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:48
|
Smoczyca

|
Karlus, no w sumie... to tak :) wiesz całuje jak całuje... :D ale jakby tak się zagalopowali :D uuu to nie chcę tego widzieć :P :wstyd: no ale to w sumie dobry pomysł :)
a ten statek jest fajny ;D gdyby nie to ze troszkę stara jestem to sama bym wypróbowała te drabinki ;D ale mąż mi zabronił :P |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:03
|

|
Ja też :/
Za moich czasów takich urządzeń nie było, tylko klopsztanga, metalowe huśtawki i karuzele :hyhy: Ale miało to swój klimat...
Dobra koniec tego, bo poczułem sie teraz jakbym miał z 60 lat :zdziwko: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:30
|
Smoczyca

|
e tam na huśtawkach to do tej pory lubie :D zwłąszcza takich na drzewie ;D ze sznura i kija :D hehehehee ;D teraz to kultura ;D piekne siedzenia stabilne i w ogóle ;D fajnie ;) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 17:50
|

|
Aither jest trochę w błędzie :) Bo na Obrońców monitoring nie jest puszczany w kablówkę, chociaż nieraz mniejsze wspólnoty z tego co wiem to tak robią. Bo koszt zakupu rejestratora jest wysoki. A na obrońców osiedle wynajmuje teraz firmę ochroniarską. To oni mają podgląd na kamery i ponadto kilka razy dziennie patrolują osiedle. Wg mnie ciekawy pomysł - tym bardziej że na obrońców policja bywa faktycznie rzadko. |
|
|
|
|
Cerberion
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 22:24
|

|
Często tam bywam, osiedle jedno z najładniejszych w Gliwicach, blisko do lasu, bezpiecznie. Tako samo położone obok Żerniki. |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 11:55
|

Imię: Bartłomiej
|
może ładnie położone, bo w wielkiej płycie trudno znaleźć coś ładnego ;-) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 17:05
|

Imię: Bartłomiej
|
dziś się dowiedziałem, że kolejne bloki są ocieplane. Ciekawe jak tym razem będzie to wyjdzie. |
|
|
|
|
Żółty
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 23:18
|

Imię: Rafał
|
glewitz napisał/a: | dziś się dowiedziałem, że kolejne bloki są ocieplane. Ciekawe jak tym razem będzie to wyjdzie. |
Może nie ocieplane tylko ściągane azbest :P
Co do osiedla Obr.Pokoju mieszkam tu jakieś 5 lat.Jest spokojnie,miło i przyjemnie.
Wiele się ostatnio robi dla młodszych członków. :ok: |
|
|
|
|
Bea.tka
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 13:22
|

|
Musze się dzis dostac na ul Rapackiego czy gdzies w jej okolicach staje autobus 702 ?? |
|
|
|
|
Basia K
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 09:02
|

|
D_y_s_z_k__a napisał/a: | ul Rapackiego czy gdzies w jej okolicach staje autobus 702 |
Najbliższy przystanek to będzie chyba "Osiedle Obrońców Pokoju"-autobus minie Biedronkę i wysiadasz. |
|
|
|
|
Bea.tka
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 18:26
|

|
Basia K, byłam trafiłam. Dziekuje.
Pozdrawiam <>< |
|
|
|
|
j_doe
Wysłany: Sro Gru 21, 2011 07:52
|

|
Ja niedawno wprowadzilem sie do Gliwic na to osiedle i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony. Przede wszystkim jest bardzo spokojne, niedaleko las jak ktos lubi dlugie spacery. Jedyne co mi sie nie podoba to polaczenia autobusowe ale jakos to przezyje :) |
|
|
|
|
Jagodowa8
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 16:51
|

|
Cześć, ja również mieszkam na tym zacnym osiedlu. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś czytuje ten temat.
Co do kiepskiego połączenia - zgadzam się, nie jest dobrze, ale w razie czego można zawsze przejść się na Tarnogórską, tam jest więcej autobusów i krócej się jedzie do miasta. Chyba, że ktoś mieszka na drugim końcu osiedla to ma gorzej :] |
|
|
|
|
agnusbe
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 00:55
|

Imię: Agnieszka
|
A mnie najbardziej dziwi fakt, że na Obrońców nie ma żadnej pizzerii tudzież innej jadłodajni =/ |
|
|
|
|
|