Poprzedni temat «» Następny temat
Gliwicka strefa ekonomiczna :/
Autor Wiadomość
plusz0wy 
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 00:06     

Imię: Grzesiek
w tamtą stronę jeżdżą 57, 692, 699. Nie wiem też o której godzinie chcesz jeździć. Ale najwygodniej chyba 57 pomiędzy bodaj 6 a 7:45 (to chyba ostatni który tak jedzie) zatrzymuje się koło kalmetu. Później stają przy rondzie na wyczółkowskiego albo na kozielksiej zaraz za wyczółkowskiego. Po więcej informacji polecam sięgnąć do kzkgop, p l :P Tam sobie dokładnie sprawdzisz.
Ale w dalszym ciągu polecam rower :P Przecież to strasznie blisko i jest się szybciej niż autobusem :) No i za darmochę. Ja żałuję, że strefa nie jest troszkę dalej bo tak 15 km w jedną stronę to byłoby w sam raz :)
PW Email Cytuj
83KAFI83 
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 04:49     

Imię: Artur Kafi
plusz0wy napisał/a:
w tamtą stronę jeżdżą 57, 692, 699. Nie wiem też o której godzinie chcesz jeździć. Ale najwygodniej chyba 57 pomiędzy bodaj 6 a 7:45 (to chyba ostatni który tak jedzie) zatrzymuje się koło kalmetu. Później stają przy rondzie na wyczółkowskiego albo na kozielksiej zaraz za wyczółkowskiego. Po więcej informacji polecam sięgnąć do kzkgop, p l :P Tam sobie dokładnie sprawdzisz.
Ale w dalszym ciągu polecam rower :P Przecież to strasznie blisko i jest się szybciej niż autobusem :) No i za darmochę. Ja żałuję, że strefa nie jest troszkę dalej bo tak 15 km w jedną stronę to byłoby w sam raz :)

Dzięki rower jak kupię będę sobie dreptał z spokojem a narzazie autobus / dzięki raz jeszcze a do prac mam na 6 wiec 5 16 cza jechać eh.
PW Email Cytuj
arbeiten100 
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 14:33     

Witam. Skończyłem liceum i chciałem zarobić na samochód. Zatrudniłem się na strefie w firmie TRW. Czy wiecie może jak oni dodatkowo płacą. Czy za nocki jest ileś procent więcej? Czy w weekendy również dostajemy większe godzinne wynagrodzenie? W umowie zlecenie jest tylko napisane wynagrodzenie brutto za godzinę. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
PW Email Cytuj
Madziab 
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 17:14     

Witam właśnie dostałam pracę w firmie Giober Polska. Zaczynam od poniedziałku. Czy jest ktoś kto zna tą firmę i wie, jak się tam pracuje?
PW Email Cytuj
Madziab 
  Wysłany: Pią Cze 03, 2011 17:15     

Firma Giobert Polska a nie Giober
PW Email Cytuj
Piotrulek 
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 16:12     

Imię: Piotr
arbeiten100 napisał/a:
Skończyłem liceum i chciałem zarobić na samochód. Zatrudniłem się na strefie w firmie TRW

to będziesz musiał długo pracować,aby na autko zarobić hahahahahahaha......
PW Email www Cytuj
Prawda 
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 13:49   CALA PRAWDA O FIRMACH  

Prawda jest taka pracowałem na strefie w lidlu jet to naprawde obóz pracy ,więc tak? dlaczego tak jest? zaraz wam napisze są zmiany - przełożeni kierownicy są młodzi są to koledzy z różnych działów
więc przedewszytkim skoro są już te zmiany jest nacisk by zostać dłużej kiedy nogi cię bolą zostajesz już i kiedy w tej presji ze masz zostać i umawiasz się na następne godziny i potem jest zdziwienie przełożonego ze idziesz ja odpowadam nerwowo że miałem być do tej go dziny dłużej!!
jest tasacja ludzi jak nie ty to inni, od sprzątaczki która mówi i przełożonym że jest kawał .....
uważajcie na Pawła x itd wypomniałem coś w nerwuwce on chciał mnie postraszyć moim przełożonym ,na spotkaniu integracyjnym picia piwa własnie kierownictwo kolesie .....
kiedy wypomniałem prawde jaka jest!!!, był mobing atakowania kierownika z mojego działu bo wypomniałem dawnemu kierownikowi z innego działu co i jak było!! - więc chcąc się mnie pozbyć powiedział że dobrze pracowałem więc pójde na inny dział na nocke a tam akord , bym już nie był na jego dziale.
A jak chcę moge pójść na skarge do inspekcji pracy dał mi do zrozumienia że się nie boi.
Płacą grosze tak się wycwaniły te różne zakłady by zostać dłużej wtedy dadzą ci 7 zł i zostań dłuzej ponad godziny byś osiągnął większą stawkę tzn lepiej na prawie 2 zmiany a moze dłużej nie idąc do domu!! i mozesz zarobić 2 tysiące zł kosztem np prawie 2 zmian!!! tak ironicznie pisze!
a powinno zarobić się na jednej zmianie a kto wie czy to nie celowe zmiejszenie stawki
by tym zmusić pracownika by dłużej zostać by odpowiednio zarobić!!! .Bo i Prezes ma więcej
a ty mniejszą stawką zarobisz też więcej zostając dłużej:)
W tych zakładach co piszą że zarobisz 2 tysiące brutto to ładnie wygląda reklamująco a netto defakto jest 1500 lub 1600 ale tą reklamą chcą przyciągnąć
ludzi że tyle się zarabia ładnie to wygląda no nie? Reklama że się zarobi;))))
Ci co piszą że to demokracja i taki system pracy to nie wiedzą co piszą jednym słowem to wyzysk
a tak naprawde zarabiają prezesi przełożeni a potem ochałp dla pracownika!!!
Już lepiej zarabiało się na dole kopalni gdzie około 5 godzin pracy choć niebezpieczna praca!!
ale miesięcznie zarabiało się 3 tysiące zł choć i tam się popsuło .Od elektryków maszynowców i górników. Następny przykład 2 tysiące za wydrążenie 1 metra w ciągu 2 zmian 2 metry na jednej zmianie , zmian jest 4 więc 4 x 2 masz 8 tysięcy zł w ciągu jednego dnia!!!!! na jednej zmianie jest nie wiele pracowników a w ciągu miesiąca już jest potęzna sumka !!! a pracownikowi zapłacili powyżej 1000zł no a z tej sumki niezłej już prezesi kierownicy zarobili kosztem pracowników!!!
i po co tak pisać że kto pracuje !! a ten nie pracuje chyba że ktoś nie ma mądrości i na wszystko się godzi bo jeśli ktoś zarobi 1000 zł miesięcznie jest sam mama i jeszcze tata zarobi nich zarabia te 1000 zł godząc się na okradanie i cwaniactwo danej firmy!!!!! a kto ma rodzine i znikąd pomocy rodziców ten zaczyna realnie i obiektywnie myśleć a nie jak stado koziołków matołków.
Jeszcze jedno mam tez znajomego w lidlu na kontroli tam pracuje ,jak żona jego powiedziała boi się by go nie zwolnili więc pozostaje mu godzić się na wszystko .
Obozy pracy na pewno lidl wyzysk w Oplu negatywnie słyszałem także o Mekaluksie a na innym zakładzie na strefie pani z tego zakładu oznajmiła mi z kadr że taka jest na wszystkich płaca w zakładach i tym się podpierają by tak samo innym płacić!!!! to cała prawda o tych firemkach.

Pozdrawiam!!!
PW Email Cytuj
plusz0wy 
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 14:26     

Imię: Grzesiek
Nie wiem z jakiego kraju przyjechałeś ale translate.google na pewno sobie z tłumaczeniem nie poradził ;) Wyzysk jest wszędzie i na każdym szczeblu :)
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 23:24     

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
wow nie potrafiłem do końca doczytać posta Prawdy - zgubiłem się w 1/3 :-)....ale chyba nie poleca pracy na strefie w lidlu...
PW Email Cytuj
llaneta 
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 20:12     

ja jakby też nic nie zrozumiałam
PW Email Cytuj
kajusiaw 
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 20:23     

Imię: Ania :)
w większości firm na strefie jest tak
PW Email www Cytuj
callist0 
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 18:41     

Imię: tomasz
Witam, mam rozpoczac prace w TRW na poczatku sierpnia w dziale IT. Moge prosic o jakies komentarze. Jak wam sie tam pracuje bracia informatycy?
PW Email Cytuj
Swooj 
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 17:01     

Witam,
Pracował/pracuje ktos w KNORze bądz w OPINIONie?
Jeśli tak to prosiłbym o małe scharakteryzowanie firm :D
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu