Nowy rynek |
Autor |
Wiadomość |
FlashMan
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 06:30 Nowy rynek
|

|
Witajcie,
ostatnio mam możliwość przebywania w Gliwicach i to co zobaczyłem, mile zaskoczyło. Mam pytanie czy to już koniec prac wykonywanych na rynku? Wiecie może jak duże jest prawdopodobieństwo pojawienia się ponownie w tym miejscu tzw. iglo? Przyznam, że bez tego obiektu całość nowego rynku prezentuje się naprawdę świetnie, szczególnie nocą. |
|
|
|
|
plusz0wy
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 10:54
|

Imię: Grzesiek
|
wydaje mi się, że to koniec prac nad nowym rynkiem. Aczkolwiek nie wiem jak się ma sytuacja z iglo. O wiele ładniej wygląda bez niego ;) Wszystko fajnie się teraz prezentuje poza nową kostką. Niefajnie się po niej chodzi a kobietom w szpilkach nie zazdroszczę... |
|
|
|
|
ellilamas
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 13:03
|

|
To nie koniec prac - będą jeszcze poprawki niedociągnięć w ramach napraw gwarancyjnych. Jeszcze coś dłubią przy Neptunie.
Co do Iglo - prawdopodobnie nie wróci (taką mam też nadzieję). Natomiast zamiast parasoli w ogródkach piwnych mają pojawić się kolorowe markizy (jest szansa na bardzo fajny efekt wizualny).
pzdr |
|
|
|
|
tanguero
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 21:44
|

|
Też mi się bardzo podobało. Kostka pasuje stylem, a w chodzeniu mi nie przeszkadza, no ale ja nie jestem kobietą na szpilkach...
Igloo nie powinno wrócić, szpeciłoby tylko. |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 21:58
|

|
Prawdopodobnie iglo wróci ale w innej postaci.
Co do markiz to ja mam inne informacje - chyba nie będzie ponieważ niektórzy właściciele lokali się nie dogadali. |
|
|
|
|
ellilamas
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 12:54
|

|
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 13:07
|

|
Wybaczcie, nie pamiętam gdzie o tym czytałem/słyszałem, ale parasole będą dopuszczone. Tyle tylko, że mają zniknąć "wszystkie kolory tęczy" i maja być one dostosowane do kolorystyki kamienic. |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 21:59
|

|
ellilamas napisał/a: | MajkeL skąd te info? |
Powiedzmy że z informacji bliskich projektatnowi.
Solid_Wood napisał/a: | Tyle tylko, że mają zniknąć "wszystkie kolory tęczy" i maja być one dostosowane do kolorystyki kamienic. |
O tym także słyszałem i potwierdzam. Jednakże może pojawić się problem z egzekucją. Zobaczymy czy właściciele nie zbuntują się... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 00:17
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
plusz0wy napisał/a: | Wszystko fajnie się teraz prezentuje poza nową kostką. Niefajnie się po niej chodzi a kobietom w szpilkach nie zazdroszczę... | pomijając już fakt chodzenia w szpilkach, kostka mi się zupełnie nie podoba :zdegustowany: |
|
|
|
|
ellilamas
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 15:55
|

|
MajkeL napisał/a: | ellilamas napisał/a: | MajkeL skąd te info? |
Powiedzmy że z informacji bliskich projektatnowi. |
Jeśli ten aspekt nie przejdzie to będzie wielki minus dla całości projektu. |
|
|
|
|
FlashMan
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 18:54
|

|
Myślę, że iglo w jakiejkolwiek postaci nie pasuje do rynku. Dzisiaj ponownie miałem okazję (tym razem w dzień) przejść przez rynek i bez "tego czegoś" naprawdę jest ładnie. Mam nadzieję, że konserwator czy osoba odpowiedzialna za decydowanie o tym wszystkim wyda odpowiednią decyzję. |
|
|
|
|
Esteban
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 19:20
|

|
Solidne: "o ku***" wypowiedziane z ust kumpla, który mieszka od kilku miesięcy w Krakowie, na temat naszego rynku nocą, myślę, że tłumaczy wszystko. :hyhy: |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 00:34
|

Imię: Piotr
|
takie słowo może być odebrane pozytywnie lub negatywnie zależy jaki wyraz został użyty dalej |
|
|
|
|
Esteban
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 21:55
|

|
W tym przypadku, wyrażało to zdziwienie ładnym wyglądem gliwickiego rynku. :) |
Ostatnio zmieniony przez Esteban Sro Lut 16, 2011 21:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ellilamas
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 10:12
|

|
Bo gliwicki rynek jest bardzo ładny, wbrew temu co piszą niektórzy z pobudek czysto politykierskich (bo nie politycznych). |
|
|
|
|
|