Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kisia
Nie Lut 03, 2008 01:27
Prawo Jazdy
Autor Wiadomość
plusz0wy 
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 17:05     

Imię: Grzesiek
po co ci sebek takie prawka ? Po AEiI będziesz się czym innym zajmował :P
PW Email Cytuj
sebek 
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 19:31     

po AEiI idę do roboty właśnie na Tirach, zawsze mi się podobały te maszynki, kocham siedzieć za kierownicą, zarobię jeszcze trochę kasy i mam zamiar otwierać własną firmę w zupełnie innej dziedzinie, jest coś co mnie kręci, czym się pasjonuję od dziecka i z tym chcę związać moją przyszłość, a prawko C+E będzie potrzebne bo planuję kupno jednego tira na własne potrzeby ;)
PW Email Cytuj
Coyote 
  Wysłany: Sob Cze 26, 2010 10:00   Nauka Jazdy  

Imię: Michał
Nie wiedziałem, za bardzo czy nie założyć tego tematu w dziale "Motoryzacja". Ale zaryzykuję- w końcu to też szkoła jakaś ;)

Pytanie proste: którą szkołę jazdy polecacie- oczywiście w miarę tanio i solidnie. I chodzi o szkoły oczywiście w Gliwicach.

Pozdrawiam :super:
PW Email www Cytuj
Agatka2008 
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 13:17     

z tego co wiem jest już taki temat.. ja polecam ELMOT;-) zdane za 1 razem :hyhy:
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 16:15     

Witam ponownie. Wie ktoś może gdzie należy w Rybniku wysiąść z PKSu jadącego z Gliwic, aby znaleźć się jak najbliżej WORDu?
PW Email www Cytuj
Karlus 
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 13:32     

Coyote napisał/a:
Witam ponownie. Wie ktoś może gdzie należy w Rybniku wysiąść z PKSu jadącego z Gliwic, aby znaleźć się jak najbliżej WORDu?

Wielopole Wiadukt obok salonu samochodowego
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:51     

Karlus napisał/a:
Coyote napisał/a:

Wielopole Wiadukt obok salonu samochodowego

Dzięki!

Zdałem za 1 podejściem ;)
PW Email www Cytuj
Karlus 
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 11:22     

Brawo
:P

Mnie czeka drugie podejście już na nowych Yarisach bo im się zachciało auta zmieniać :looka:
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 16:48     

Następne pytanie: czy dane na stronie https://w w w kierowca.pwpw, p l/ zawsze wyświetlają się prawidłowo? Jaki jest czas oczekiwania na wydanie prawka w UM Gliwice?

Opłatę 84.50 wniosłem, a nadal mam "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.". Inne osoby które zdawały ten dzień już mają "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne".
PW Email www Cytuj
maya 
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 20:51     

Imię: Maja
Często te dane są opóźnione ;) Można zadzwonić do UM i się zapytać. Ja czekałam przeszło dwa tygodnie chyba.
PW Email Cytuj
Karlus 
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 00:20     

We wszystkich WORDach na Śląsku zmienione będa samochody egzaminacyjne.
Grande Punto zastąpią Toyoty Yaris.
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 13:42     

Karlus napisał/a:
We wszystkich WORDach na Śląsku zmienione będa samochody egzaminacyjne.
Grande Punto zastąpią Toyoty Yaris.

I to ponoć już gdzieś niedługo w grudniu ma nastąpić zmiana - w jednym dniu :hyhy:
PW Email www Cytuj
Karlus 
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 22:34     

Każdy w strachu jedzie do Rybnika i zastanawia sie czy to już dziś nastąpi zmiana :niepewny:
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 07:30     

Karlus napisał/a:
Każdy w strachu jedzie do Rybnika i zastanawia sie czy to już dziś nastąpi zmiana :niepewny:

Heheh taka mała niespodzianka :D Ciekawe jak to zrobią :D
PW Email www Cytuj
Karlus 
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 14:02     

Pewnie będzie to w stylu że wieczorem odprowadzą Punta na jakiś parking a rano na placyku ludzi przywitają Yarisy.
Mam kolegę z Torunia który jeździł na punto i na yarisie. Róznica jest widoczna w prowadzeniu i przeciepywaniu biegów :zakrecony: Ogólnie jednak nie narzeka :)
PW Email Cytuj
Coyote 
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 14:30     

A że tak zapytam - czym się lepiej jeździ? Wydaje mi się, że yarisa bardziej zwrotna.
Ps. Kto się uczył jeździć na łuku na pachołki to powodzenia mu teraz życzę :D
PW Email www Cytuj
sebek 
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 16:04     

Prawdę mówiąc nie rozumiem czym się tak gorączkujecie, przecież jeździć powinniście umieć każdym samochodem ;)

Ja jak zdawałem prawko na C a później na CE to siedziałem niby w tych samych ciężarówkach ale na egzaminie na C była na przykład dłuższa od tej na kursie, a na CE naczepa była zupełnie inna (więcej zasłaniała i bardziej wychodziła zza kabiny na boki podczas skręcania, była też dłuższa i w dodatku załadowana w wyniku czego zupełnie inaczej się zachowuje cały zespół) a sam ciągnik miał zupełnie inną skrzynię biegów ( przerzucało się dokładnie w odwrotnej kolejności w stosunku do skrzyni biegów którą miałem na kursie)

dlatego nie uczymy się słynnego już odbijania na "drugi pachołek" podczas cofania na łuku tylko uczymy się reakcji na to co się dzieje z samochodem i tyle :)
PW Email Cytuj
Karlus 
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 21:16     

Po 30 godzinach jazd nikt nie stanie się mistrzem kierownicy, najwazniejsze żeby sie nauczyć jeździć na EGZAMIN ;) , więc dokładanie kolejnego stresu przed egzaminem jest bez sensu, chociaż ma sens bo przecież wiec oblanych, wieksza kasa dla WORD :rotfl:

Yaris jest mniejszy i ponoć łatwiej się nim parkuje, jak jest na prawde przekonam się za jakiś czas.
PW Email Cytuj
sebek 
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 10:01     

nie no, zdaję sobie z tego sprawę, prawdę mówiąc ja idąc na kurs prawa-jazdy miałem już za sobą sporo czasu spędzonego w samochodzie bo mieszkam na takim zadupiu za przeproszeniem, gdzie są drogi prywatne i mogłem sobie trenować jazdę już od najmłodszych lat ;)
PW Email Cytuj
Agnieszka24 
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 12:18     

Imię: Agnieszka
Karlus, zgadzam się z Tobą w 100%. Mam prawo jazdy od 6 lat i teraz mogę bez stresu wejść do każdego auta i jechać , natomiast na początku jak zdawałam "prawko" to każdy szczegół miał dla mnie znaczenie, uczyłam się jeździć matizem koło domu, na kursie puntem ale te 30h to za mało żeby "poczuć" samochód. Może faceci mają z tym mniejszy problem ale mi zajęło dużo czasu żeby dojść do tzw symbiozy ze swoim 4 kołowcem:D
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu