Poprzedni temat «» Następny temat
Prezent na chrzciny
Autor Wiadomość
kisia 
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:43     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
hosik napisał/a:
w przyszłości odbija się to na kręgosłupie
jak również na stopach. Dziecko chodzące w chodziku zupełnie inaczej stawia stopy i rozmieszcza ciężar ciała, ale wróćmy do tematu :D
PW Email Cytuj
hosik 
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:54     

Imię: Maciek
Dokładnie o stopach zapomniałem z tego wszystkiego... :P lekarka nawet odradzała mi prowadzenie małej bo podobno krzywią się nóżki i coś tam wspominała o bioderkach...jeśli dziecko samo w miarę pewnie będzie stawiać kroczki wtedy można szaleć na całego :)
Jak wiem z autopsji lekarze i My sami będziemy mieć podzielne uwagi na ten temat a każde z Nas zrobi to co uważa za słuszne :)
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:55     

wracamy do tematu prezentu :]
PW Email Cytuj
hosik 
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 19:10     

zaraz mi się dostanie po tyłku :)

Jeśli chodzi o prezencik to jest tego cała masa... od fotelików... nosidełek... krzesełek...leżaczków-bujaczków...po zabawki interaktywne :) i wiele wiele innych.

Fajną sprawą jest akwarium z Fisher Price pozytywka...kilka melodyjek... pływające rybcie... szum fal czy też chyba wodospadu... do tego pilocik żeby rodzice nie musieli wstawać z łóżka... światełko :P a przy tym maluszkowi fajnie się śpi... osobiście nie byłem przekonany co do tego zakupu ale zauważyłem że sprawdza się w praktyce i z czystym sumieniem mogę polecić :)
PW Email Cytuj
Bea.tka 
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 21:32     

"konika na biegunach" tez mam tylko w moim przypadku konik jest pieskiem ...
ale wiecie co moje dziewczynki maja skarbonke taka co to ja trzeba zbic zeby wydostac pieniazki pomyslałam ze podsune skarbonke na imprezie niech wrzucaja oczywiscie zaznacze zeby prezentów nie kupowali myslicie ze to dobry pomysł ??
PW Email Cytuj
hosik 
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 14:45     

Jasne że ciekawy pomysł... kilka przyjemności w jednym :P rozwalić skarbonke... pozbierać zawartość i kupić sobie to na co ma się ochotę a reszte sprzątania zostawić kochanej mamie :P
PW Email Cytuj
Bea.tka 
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:23     

tak zrobie nie bede sie głowic :)
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 12:05     

Imię: Matthias
hosik napisał/a:
zaraz mi się dostanie po tyłku :)

Jeśli chodzi o prezencik to jest tego cała masa... od fotelików... nosidełek... krzesełek...leżaczków-bujaczków...po zabawki interaktywne :) i wiele wiele innych.

A najlepiej to dać maluchowi odbezpieczony granat...trochę huku i po krzyku.
A na serio to najlepszym prezentem jest bycie z nim/nią wyjście nie wiem na lody do kina ... ot takie proste a najlepsze XD
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 17:56     

MacSen, trudno z pólrocznym dzieckiem isc do kina nie sadzisz?????
PW Email Cytuj
hosik 
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 18:03     

Nie no sam fakt bycia z maluszkiem to podstawa a zawsze można jego zycie umilic różnościami :P
Jeśli chodzi o wypady do kina to maluszek musi być deczko starszy raz żeby się nie bał.. dwa żeby kumał czacze i czerpał korzyści z tego na co - po co idzie się do kina a trzy żeby jego ciekawość nie trwała 15min :P
Takie maleństwo nie wyobraża sobie życia bez bliskości rodziców... ale zgodze się że to co proste to przynosi efekty... :)
PW Email Cytuj
alenda 
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 23:31   Prezent na chrzciny?  

Imię: Olcia
Idę na chrzciny. Nie jestem chrzestną, jestem kuzynką mamy chrzczonego dziecka. Idę z męzem i małą, uroczystość jest w kościele, a potem "skromny poczestunek" w jakiejś kawiarni. Jesli kasa to ile? Jak nie kasa to co? Myślałam o foteliku albo macie edukacyjnej, ale oni mają małą kawalerkę to co im bedę zagracać. Ubrania dostali, fotelik maja po mojej córce i łóżeczko i inne drobiazgi, nie brakuje im podstawowych rzeczy. Nie wiem co kupić

[ Komentarz dodany przez: kisia: Czw Sie 26, 2010 00:09 ]
pozwoliłam sobie na scalenie :D
PW Email www Cytuj
Basia K 
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 11:57     

Niby dawanie pieniędzy jako prezentu na taką okazję to najwygodniejsze i wydawałoby się najlepsze,ale ja jakoś mam mieszane odczucia.....
Pieniądze szybko się rozejdą (ciekawe,czy rodzice kupią za to akurat coś maluszkowi :P )

Fajnym prezentem są pamiątki,np oklepane już srebrne łyżeczki z grawerem, obrazek-aniołek do powieszenia nad łóżeczkiem.
Album do uzupełniania typu "Pierwsze lata życia dziecka"...
A może zestaw kosmetyków dla dziecka?
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 20:18     

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Ja np kupilabym taki odlew z gipsu, pamiatka na cale zycie

np

h t t p;//w w w google.de/imgres?imgurl=h t t p;//w w w zatrzymajczas.net/Szablonallegro/podstawka%2Bgrawer.jpg&imgrefurl=h t t p;//w w w babyboom, p l/forum/ogloszenia-f59/oryginalny-prezent-na-chrzciny-grawer-39549/&usg=__IV0LCcJ-pi6Cimw-xdAMGDfFwtY=&h=399&w=600&sz=50&hl=de&start=1&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=M-QygEzmbsUiRM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dodlew%2Bz%2Bgipsu%2Bna%2Bchrzciny%26um%3D1%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:de:official%26tbs%3Disch:1]na chrzciny
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 10:39     

Szamanka napisał/a:
np kupilabym taki odlew z gipsu
co przedstawia ?
a może jakąś zabawkę jak nie od razu na teraz, to na bliska przyszłość? Zależy też ile chcesz wydać na prezent i w jakim dziecko jest wieku.
Ostatnio zmieniony przez kisia Nie Sie 29, 2010 00:22, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 21:23     

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
kisia, mpzna odcisnac nozke niemowlaka lub raczke........
PW Email Cytuj
espi 
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 04:53     

Imię: Ania
Jak dla mnie taki odlew wygląda trochę makabrycznie :niepewny: Kupiłabym raczej coś "tradycyjnego" typu łyżeczka czy łańcuszek z medalikiem. Moja młoda dostała właśnie medalik (oprócz fotelika, kojca, zabawek itp) i teraz jest happy i go nosi. A poza tym to jedyny prezent, który ocalał bo reszta poszła w świat jak powyrastała.
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 00:23     

espi napisał/a:
Jak dla mnie taki odlew wygląda trochę makabrycznie
też mi się tak jakoś skojarzyło :przestraszony:
może zamiast zrobić odlew, to odcisnąć w gipsie malusieńki bucik, fajniejsza by była stópka rób rączka malucha, ale szkoda jego skóry.
Ostatnio zmieniony przez kisia Nie Sie 29, 2010 00:25, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
andrzejk 
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 23:09     

Ostatnio kupiliśmy na prezent album na zdjęcia robiony na zamówienie i według gustu rodziców - dobrym pomysłem jest też wykupienie sesji zdjęciowej dla rodziców i maleństwa u dobrego fotografa :)
PW Email Cytuj
alenda 
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 22:25     

Imię: Olcia
ostatecznie kupiłam ciuszki i dałam kasę, sesja to świetny pomysł, takie jak tu z tego co wiem to koło 300 zł, ale mogię sie mylić

h t t p;//fotosister.eu/
PW Email www Cytuj
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 16:59     

ja nie jako matka chrzestna dałam książkę z modlitwami dla dzieci i kasę, gdybym była zaproszona jako chrzestna do nierodziny dałabym cos na pamiątkę ( książka medalik) plus prezent dla malutka w postaci zabawki
PW Cytuj
Odpowiedz do tematu