linia nr 32 problem |
Autor |
Wiadomość |
Karlus
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 22:01
|

|
ikaruska napisał/a: | Karlus napisał/a: | niestety nadal mamy za mało prywaciarzy |
byle nie trafił się taki jak Zagozda bo strach będzie jeździć tymi wehikułami :P |
Zagozda został z jedną linią, jeszcze zajezdnia się spaliła borokowi :niepewny:
Chodzi mi o takich pokroju Kłosoka,Rud-Pol. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 23:06
|

Imię: Piotr
|
co wam z prywaciarzy jak organizacje prowadzi kzkgop chyba ze wam chodzi o takich co złomami jeźdzą5 min przed 32 |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 23:38
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
Gmeras napisał/a: | chyba ze wam chodzi o takich co złomami jeźdzą5 min przed 32 |
hehe ten dziadek, który tego busika prowadzi to jest niezły, prawdziwy Kubica :P |
|
|
|
|
ikaruska
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 21:26
|

Imię: Kasiek
|
Gmeras napisał/a: | złomami jeźdzą5 min przed 32 |
Noo o tych heblach to nie wspomnę a jak dostana cynka że ITD gdzieś w okolicy grasuje ich już nie ma. Uciekają tylko dlaczego? :rotfl: |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 12:14
|

|
Gmeras napisał/a: | co wam z prywaciarzy jak organizacje prowadzi kzkgop chyba ze wam chodzi o takich co złomami jeźdzą5 min przed 32 |
Niestety źle ją prowadzą.
Rzeczniczka gada pierdoły, że wymóg klimatyzacji w autobusie jest nie potrzebny, bo co chwilę otwiera się drzwi :dobani: |
|
|
|
|
ikaruska
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 13:00
|

|
Karlus napisał/a: | że wymóg klimatyzacji w autobusie jest nie potrzebny, bo co chwilę otwiera się drzwi :dobani: |
Właśnie to po co taka klima skoro nic nie będzie dawała bo co parę metrów przystanek.. Ten mercol co przyszedł ma rozmontowaną klimatyzacje.. |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 14:13
|

Imię: Ania
|
Co parę metrów przystanek? Sorry ale w Gliwicach w porównaniu do ?odzi, Krakowa czy Wrocławia przystanki są baaaaaaardzo żadko. :zdegustowany: |
|
|
|
|
Zielony
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 18:54
|

Imię: ?
|
W Gliwicach komunikacja autobusowa jest totalną porażką, chodzi mi głównie o dojazd do strefy. mam bezpośrednie połączenie z pod domu pod samą prace ale tym autobusem nie jeżdżę bo podróż zajmuje tyle samo czasu co dojazd autobusem do Katowic (ok 50 min), na rowerze dojeżdżam max w 20 minut |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 20:30
|

|
ikaruska napisał/a: | Karlus napisał/a: | że wymóg klimatyzacji w autobusie jest nie potrzebny, bo co chwilę otwiera się drzwi :dobani: |
Właśnie to po co taka klima skoro nic nie będzie dawała bo co parę metrów przystanek.. Ten mercol co przyszedł ma rozmontowaną klimatyzacje.. |
W takim razie większość krajów europy powinna brać przykład z kzk gop :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Równie dobrze, po co ogrzewanie w zimie skoro co chwila się drzwi otwiera?
Po co wogóle autobusy skoro przez miasto szybicej przejdzie się rowerem?
Absurd... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 08:46
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
w mercolu klima jest i bedzie próbnie uruchomiona, to powiedział sam prezes w TVgliwice... bzdurą jest ze zostałą wymontowana...
tylko jakim cudem w innych większych miastach typu :wawa wrocław krak czy poznań są klimatyzowane busy i to jakoś "da się zrobić" a nagle na slasku się nie da ? |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 12:57
|

|
teraz jak byłem na openerze w gdyni, to były podstawione takie właśnie festiwalowe przegubowe busy z działającą klimą. i uwierzcie że ona działa.
na dworze w ciągu dnia nigdy nie było mniej niż te 34 stopni, a w autobusie ludzi zawsze dosyć sporo. wszystkie okna pozamykane a jechało się na prawdę komfortowo. |
|
|
|
|
ikaruska
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 22:18
|

|
Aither napisał/a: | bzdurą jest ze zostałą wymontowana |
zostałam wprowadzona w błąd i tyle.. Zgadza się klima będzie i fajna samo wysuwająca się rampa dla wózków :hyhy: Człowiek nie jest nieomylny.. A bzdury były, są i będą wypisywane.. Uroki forów..
h t t p;//w w w itv.gliwice, p l/artykul.php?id=3446 |
Ostatnio zmieniony przez ikaruska Sro Lip 28, 2010 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ola-k
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 23:05
|

|
espi napisał/a: | Co parę metrów przystanek? Sorry ale w Gliwicach w porównaniu do ?odzi, Krakowa czy Wrocławia przystanki są baaaaaaardzo żadko. :zdegustowany: |
Zależy o której części Gliwic mówimy:) bo bliżej centrum, czy w okolicach Trynku/ Sikornika lub Gwardii Ludowej/Kozielska przystanki są co kilkanaście metrów:) |
|
|
|
|
ola-k
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 23:45
|

|
Zielony napisał/a: | W Gliwicach komunikacja autobusowa jest totalną porażką, chodzi mi głównie o dojazd do strefy. mam bezpośrednie połączenie z pod domu pod samą prace ale tym autobusem nie jeżdżę bo podróż zajmuje tyle samo czasu co dojazd autobusem do Katowic (ok 50 min), na rowerze dojeżdżam max w 20 minut |
A moim zdaniem, taka komunikacja jaka jest w Gliwicach byłaby mile widziana w innych miastach w naszym pięknym kraju.
W niektórych miastach nie uświadczysz autobusu po 22, u nas jest ich całkiem sporo. Nie uważam, że mamy idealnie rozwiązaną komunikację, ale nie jest źle. Korzystam sporadycznie, ale jak mam gdzieś dojechać nie mam problemów. Innym problemem natomiast są pijaczkowie i bywalcy dyskotek zwłaszcza w weekendy i to na 32 to norma...nie raz lali się po łbach, bywało że i do krwi :kwasny:
Marzy mi się wydłużenie 624 do Sośnicowic:D wtedy za 100zl jeździłabym cały miesiąc do pracy a tak niestety... na paliwo idzie znacznie więcej. Ale to tak na marginesie tylko:) |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 09:34
|

Imię: Ania
|
ola-k napisał/a: | Zależy o której części Gliwic mówimy:) bo bliżej centrum, czy w okolicach Trynku/ Sikornika lub Gwardii Ludowej/Kozielska przystanki są co kilkanaście metrów:) |
Mówimy o ścisłym centrum. Odległość od przystanku pod katedrą do pierwszego na Rybnickiej przekracza z pewnością kilkanaście metrów. Tak samo jeden wcześniej czyli od Pl. Piastów do Górnych Wałów :zdegustowany: |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 13:17
|

|
[quote="ola-k"] Zielony napisał/a: | A moim zdaniem, taka komunikacja jaka jest w Gliwicach byłaby mile widziana w innych miastach w naszym pięknym kraju.
W niektórych miastach nie uświadczysz autobusu po 22, u nas jest ich całkiem sporo. Nie uważam, że mamy idealnie rozwiązaną komunikację, ale nie jest źle. |
W Krakowie kilkanaście linii nocnych, w Poznaniu są mnóstwo i wielu innych miast.
Jak powiedziałem znajomemu że u nas w GOPie musisz polegać na taksówkach, bo komunikacja nocna nie istnieje to się za głowę chwycił.
22 to nie jest noc i autobusy o tej porze są normą ;) |
|
|
|
|
epiotr
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 17:58
|

Imię: piotr
|
Nie jest łatwo tak jeździć aby na każdym przystanku być co do minuty , bo to skrzyżowania ,korki , zapory kolejowe i wiele wiele innych czynników. Do tego dochodzi planowanie które nie ma się jak do realnego przejazdu . 156 , 617 z Sikornika to przykłady 15 min. do Pl.Piastów . Przecież można prawie na pieszo tą odległość pokonać a co dopiero autobusem . I tak jest i na 32 . Więc proponuje wychodzić trochę wcześniej na busa i być pewnym że się zdąży . |
|
|
|
|
agulus
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:42
|

Imię: Agnieszka
|
Autobusy, autobusy..
Ja dojeżdżam do szkoły autobusem 677 i zdążyłam zauważyć, że o godzinie 7:30, kiedy autobus jest wypełniony po brzegi już na 3 przystanku, jeździ autobus krótki, za to już o 8 możemy podróżować długim i co za tym idzie pustym autobusem, ponieważ w tym momencie jeżdżą głównie starsi ludzie na miasto, czy do lekarza..
A powrót w godzinach szczytu też jest genialny.. Jak ktoś tęskni za przytulaniem się, to w 677 spodoba mu się na pewno ;) |
|
|
|
|
|