Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: kisia
Nie Cze 24, 2007 00:03
Psie odchody
Autor Wiadomość
Aither 
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 13:41     
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
nie wiem... ale wiekszość może twierdzić tak że koło bloku posprząta dozorczyni jeśli tego nie zrobi właściciel psa... a we własnym ogródku musisz sama... bo nikt tego nie zrobi za Ciebie :P
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 15:19     

Pani dozorczyni nie ma obowiazku sprzata po psie.. tylko jego wlasciciel.. I zgadzam sie kary powinny byc wieksze.. ale i ludzie tez powinni zmieni swoje postepowanie.. U mnie tam gdzie mieszkalam czyli na dalekiej polnocy jest tak.. ze sasiad juz sasiada upomina.. u mnie 80% wlascicieli psow sprzata po nich.. ale przychodza tacy z innego osiedla i na naszym trawniku gdzie bawia sie dzieci na kocach psy wyprowadzaja.. wtedy jak ktos to zauwazy odrazu zwraca uwage.. a jak nie.. to kiedys moj sasiad zadzwonil do Strazy Miejskiej.. poszedl za wlascicielem tego psa.. i doniosl na delikwenta..
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 15:28     
Smoczyca

a ja mam wrazenie ze ludzie wstydzą się sprzątać po swoich zwierzakach ....
PW Email Cytuj
kajusiaw 
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 19:14     

Imię: Ania :)
Nie tyle co się wstydzą, ale Ok posprzątam kupkę za moim psiakiem i gdzie ją wrzucę?
Kiedyś były kubły na psie odchody teraz już niestety nie ma :(
PW Email www Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 22:32     

kajusiaw, no to do kosza na smieci moja droga.. my chozimy z naszym psem na trawnik kolo smietnika.. a to nie jest maly pies.. jak York.. tylko duzy.. Syberian Husky..
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 11:59     
Smoczyca

nie wiem ale na osiedlu Obrońców są takie pojemniki zresztą u nas na warszawskiej tez takowy widziałam... może nie ma na każdym skrzyżowaniu ale to chyba nie problem wyrzucić gdzieś indziej... ludzie śmieci nie segregują a psie kupy będą? Wątpię :) sądzę że to kolejne sposób na wytłumaczenie się przed strażnikiem miejskim "bo nie ma pojemników". Przecie była akcja i stawiało miasto (chyba miasto) pojemniki na psie odchody to do tej pory stoją lub ludzie wrzucają do nich papiery i puszki po piwie...
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 18:29     

Aither, I to wlasnie Polacy to takie male brudasy.. Nasi znajomi mieszkaja w Niemczech i oni musieli dostac zgode od wszytskich lokatorow z bloku na to zeby mogli miec psa.. i nie wyobrazaja sobie tego zeby nie posprzatac po swoim psie..
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 19:01     
Smoczyca

ale my jesteśmy w polsce nie w niemcech
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 22:37     

Aither, No wiem.. I nie raz sie zastanawiam czy nie mozemy czerpac troche "wiedzy" z zachodu
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 08:26     
Smoczyca

sądzę że to nie o wiedzę tutaj chodzi bo nasi polscy właściciele psów wiedzą, że mają sprzątać. Sądzę że z zachodu moglibyśmy czerpać przykład egzekwowania kar i przede wszystkim ich wysokości. Jakby jeden z drugim miał zapłacić 300 PLN lub 500PLN za kupe której nie posprzątał to byłyby dwa wyjścia... właściciel nauczy się sprzątać albo oddaje psa do schroniska.
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 09:18     

Aither, no wlasnie o taka "wiedze" ;) mi chodzilo.. No ale wlasnie tak jest przeciez te kary sa wysokie.. chyba z 400zl.. Tylko straz miejska woli wypisywac mandaty przy urzedzie.. dla samochodow zaparkowanych na zakazie :| .. niz.. chodzic po osiedlu..
Ostatnio zmieniony przez Nikaa Czw Lip 01, 2010 09:19, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 09:26     
Smoczyca

No samochody na zakazach też należą do ich obowiązku, nie możemy całej SM oddelegować po to by szukali po osiedlu właściciela (...) psa pod płotem. Na obrońców SM jest widoczna może nie codziennie ale ja ich tam widuję natomiast koło radiostacji jakoś nie bardzo mimo iż tam jest zakaz wprowadzania psów to nie raz widziałam (...) czworonoga tuż pod wejściem na teren zielony...
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 09:30     

Aither, Cala?? prosze Cie.. ja w ?abedach Nigdy nie widzialam strazy miejskiej.. widzialam policje.. i to bardzo czesto ale strazy NIGDY! a wlasciciele pieskow robia sobie co chca.. i jak ja mam pozniej pojsc z dzieckiem na kocyk sie pobawic?? nie ma szans.. :(Nawet ostatnio ludzie zaczeli chodzic na ten nowy plac zabaw gdzie jest duzo zieleni.. i co?? nikt im nic nie robi.. A przeiez pilnowanie "takich" wystepkow tez nalezy do ich obowiazkow..
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 09:48     
Smoczyca

a twoim obywatelskim prawem jest poinformowanie odpowiednich służb o tym co się dzieje :) nie można posadzić na (...) Strażnika przy każdym skwerku czy placu zabaw żeby pilnował bo to nie ich rola... Widzisz jak pies (...) na placu zabaw zrowć uwagę Pani/Panu i zadzwoń na straż miejską a nie wyczekuj że oni tam już będą :) to nie tak działa :D
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 12:14     

Aither, ale nie musisz mi mowic jak to dziala.. tylko tak jak ci pisze.. straz miejscka przyjedzie po 3 godzinach i co beda chodzic i szukac wlasciciela psa.. i jego kupy.. Blagam.. bez taki dziewnych akcji.. posadzic dupy?? tylko wlasnie ja juz napisalam do wladz miasta 2 pisam i do strazy miejskiej tez.. Wiec ja cos robie..
I prosze powiedz mi skoro nie taka jest ich rola.. zeby dawam mandaty za lamanie prawa.. wiec jaka jest ich rola??
PW Email Cytuj
Harcerka 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 19:33     

ja bym podeszla go goscia i przy nim dzwonila na straz:))))
hehehe

ew moglabym wyciagnac aparat i zrobic fotke zeby straz miala kogo scigac;) ciekawe czy na takiego typka z psem by podzialalo:)
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 22:55     

Harcerka, Kiedys zrobilam zdjecie.. ale facet byl w ruchu.. i moje dziecko tez.. wiec niestety zdjecie nie wyszlo..
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:51     
Smoczyca

Nikaa napisał/a:
I prosze powiedz mi skoro nie taka jest ich rola.. zeby dawam mandaty za lamanie prawa.. wiec jaka jest ich rola??

ja napisał/a:
nie można posadzić na (...) Strażnika przy każdym skwerku czy placu zabaw żeby pilnował bo to nie ich rola...

NIE taka ich rola żeby obstawiać place zabaw skwery czy parki... pisałam o obstawianiu a nie wlepianiu mandatów - to znacząca różnica.

To że wyślesz pismo to powiedzy że za wiele nie da. Widzisz gościa z psem co zanieczyszcza chodnik czy trawnik - zwróc mu uwagę ale licz się że odpowiednio powie Ci parę słów. Dlatego ludzie nawet jak znają swoje obowiązki to nie reagują zeby się nie nasłuchać. Poza tym obcy na osiedlu nie wyprwadza psa. Tylko swój, jeśli jesteś w stanie opisać człowieka i psa to go znajdą.
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 21:29     

No ale jesli mu nie robie zdjecia.. to co?? pozniej mam ze straznikami isc do niego i pokazywac mu na trwaniku ktora jego pies kupe zrobil?? :rotfl: :rotfl:
PW Email Cytuj
Fenix 
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 22:50     

Imię: Krzysztof
Ostatnio widziałem niezła Blondynę koło 25 lat jej buldog zesrał się na chodniku i nie przejęła się tym. A mi się biegać po staży miejskiej nie chce a poza tym to martwy przepis..... Poza tym ja podatek za psa place i z tego powinni to sprzątać lub zrobić specjalne miejsca dla naszych pupili. :) A jeśli ktoś mi zrobi fote wytoczę mu proces.
PW Email www Cytuj
Odpowiedz do tematu