Czy tramwaj zniknie z Gliwic? |
Czy jesteś za likwidacją tramwaju w Gliwicach |
Tak |
|
15% |
[ 11 ] |
Nie |
|
77% |
[ 55 ] |
Jest mi to obojętne |
|
7% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 71 |
Wszystkich Głosów: 71 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Gmeras
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 06:22
|

Imię: Piotr
|
ja tam widzę ino 2radiowozy
a sytuacja trwała kilka godziń ;)
a rzecznik prasowy jest od tego by udzielać informacje mediom których tam tez kilka było :) |
Ostatnio zmieniony przez Gmeras Czw Lis 12, 2009 06:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Niedźwiedź
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:53
|

|
Gmeras, wiesz jak to jest - jakby nie było rzecznika to były by wrzaski że policja i prezydent nie traktują poważnie referendystów :P
Jakby nie było zablokowania przez policje i nie daj boże wydarzyłby się jakiś wypadek czy stłuczka w zw z przejazdem tramwaju to byłaby haja że prezydent i policja nie traktują poważnie bezpieczeństwa zwolenników referendystów.
Gdyby zaś żadnego wypadku czy stłuczki nie było, tramwaj by pojechał a trafił by się np gdzieś samochód tarasujący przejazd to zaraz zaczełyby się podejrzenia czy to aby nie jest przypadkiem samochód Frankiewicza.
Całe szczęści mamy już tą farsę z głowy :D |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 17:19
|

|
Niedźwiedź napisał/a: | Całe szczęści mamy już tą farsę z głowy | poczekaj pól roku zacznie sie kampania i znów spokój sie skończy :( |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 17:38
|

|
Kampania? masz na myśli wybory zwykłe czy kolejną próbę odwołania przed czasem? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 17:48
|

|
Cytat: | Kampania? masz na myśli wybory zwykłe czy kolejną próbę odwołania przed czasem? | kampanie przed wyborami. Co myślisz ze inicjatorzy referendum sie poddadzą to się mylisz juz to zapowiedzieli ze wystawia jednego nich jako kandydata i będą startować :) |
|
|
|
|
Volt
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 20:32
|

|
Niedźwiedź napisał/a: | Gmeras, wiesz jak to jest - jakby nie było rzecznika to były by wrzaski że policja i prezydent nie traktują poważnie referendystów :P
Jakby nie było zablokowania przez policje i nie daj boże wydarzyłby się jakiś wypadek czy stłuczka w zw z przejazdem tramwaju to byłaby haja że prezydent i policja nie traktują poważnie bezpieczeństwa zwolenników referendystów.
Gdyby zaś żadnego wypadku czy stłuczki nie było, tramwaj by pojechał a trafił by się np gdzieś samochód tarasujący przejazd to zaraz zaczełyby się podejrzenia czy to aby nie jest przypadkiem samochód Frankiewicza.
Całe szczęści mamy już tą farsę z głowy :D |
Czy oglądaliśmy ten sam materiał?
re Gmeras - widać było przynajmniej 3 radiowozy - 2 Kia i 1 Citroena
rzecznik też na piechaotę raczej nie przyszedł :cwaniak:
re Niedźwiedź
jakoś nie zauważyłem, aby przy przygotowaniach torów przez wóz techniczny były tory blokowane? Wtedy zagrożenia na torach nie było? ;)
i sprawa druga - przed tramwajem miało coś jeszcze jechać, nieprawdaz? :P |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 20:39
|

|
Volt napisał/a: | re Gmeras - widać było przynajmniej 3 radiowozy - 2 Kia i 1 Citroena | zgadza sie ale to widać w momencie gdy rzecznik przyjechał 2x kia
Volt napisał/a: | i sprawa druga - przed tramwajem miało coś jeszcze jechać, nieprawdaz? | jakos przed nim nie wyruszał co widac było na filmiku
GI jest autorem tego filmu wiec duzo mozna manipulować :) |
|
|
|
|
Niedźwiedź
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 00:20
|

|
Volt napisał/a: | jakoś nie zauważyłem, aby przy przygotowaniach torów przez wóz techniczny były tory blokowane? Wtedy zagrożenia na torach nie było? | Tramwaj techniczny jest pojazdem "specjalnym", specjalnie oznakowanym mogącym uczestniczyć w ruchu na szczególnych zasadach. Takim pojazdem zwykły tramwaj nie jest - o to się wszystko rozchodzi |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 17:42
|

Imię: Matthias
|
Z tego filmu to wynika tylko tyle że pewien pan na pewnym stołku myśli że będzie wiecznie prezydentem miasta Gliwice. Tłumaczenia policji a już szczególnie tej śmiesznej policjantki :rotfl: cóż po mojemu dają sumpt ku powyższej opini. Inna sprawa że mnie zadziwia fakt że tylko w Gliwicach tramwaj usunieto zaś w pozostałych częściach aglomeracji ślaskiej jakimś cudem sie i opłaca utrzymywać a do tego jeszcze rozwijać. Coś tu śmierdzi i to nie są moje skarpety... Czyżby tam byli głupcy a może ... a może koles kolesiowi w kieszonkę papierków napchał
Ot taka moja mała teoria spiskowa ... :) |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 18:06
|

|
MacSen napisał/a: | Inna sprawa że mnie zadziwia fakt że tylko w Gliwicach tramwaj usunieto zaś w pozostałych częściach aglomeracji ślaskiej jakimś cudem sie i opłaca utrzymywać a do tego jeszcze rozwijać. | a co z liniami 8 ,12, 25 zagrożone sa 27 , 24, 18
caly kzkgop ma 27 lini tramwajowych w tym 1 i 4 |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 18:10
|

|
po A4 (dosłownie, tam to usłyszałem) chodzą głosy, że bodajże małżonka czy ktoś z rodziny pana prezydenta;) jest właścicielem jakiejś tam części akcji PKM (autobusy gliwickie) czy jakoś tak... |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 18:15
|

|
Cytat: | a co z liniami 8 ,12, 25 zagrożone sa 27 , 24, 18
caly kzkgop ma 27 lini tramwajowych w tym 1 i 4 |
A co z nowymi torami w Zabrzu i Katowicach?
A co z zapowiedzią władz Katowic, że będą zastępowały autobusy tramwajami w centrum miasta tak aby całkowicie wyrzucić autobusy z centrum?
Po prawie całej aglomeracji będzie można podróżować tramwajem z wyjątkiem Gliwic... |
|
|
|
|
Volt
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 00:57
|

|
Niedźwiedź napisał/a: | Volt napisał/a: | jakoś nie zauważyłem, aby przy przygotowaniach torów przez wóz techniczny były tory blokowane? Wtedy zagrożenia na torach nie było? | Tramwaj techniczny jest pojazdem "specjalnym", specjalnie oznakowanym mogącym uczestniczyć w ruchu na szczególnych zasadach. Takim pojazdem zwykły tramwaj nie jest - o to się wszystko rozchodzi |
Niedźwiedź litości
widać jak na dłoni, że władzie miasta Gliwice robiły wszystko, aby uwalić ten referendalny tramwaj i nie trzeba mieć IQ przynajmniej na poziomie średnim, aby to zobaczyć :szok:
a z pretektstem, jak z psem ... :super: |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 02:41
|

Imię: Matthias
|
Volcik dokładnie wypowiedzi Frankiewicza i spółki wyraźnie miały nas zniechęcić. W radiu cisza ... aaa przepraszam były peany po przegranej.
Mnie boli tylko jedno że nasz system wyborczy nie jest tym z USA gdzie ilość głosów a nie frekwencja sie liczy. I gdzie nieobecni ( na wyborach ) głosu nie maja i gdzie każdy bije sie o nawet jeden głos :). A według niego gdyby był u nas to Frankiewicz dawno by manele w kartoniku swoje z UM wyniósł. Niestety nasz system wyborczy to nadal pokłosie jedynej słusznej partii okresu przed 1989. Za dużo furtek zostawia oszustom i krętaczom. |
|
|
|
|
robsons6
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 20:26
|

|
Ja osobiscie uwazam ze w niektorych miejscach mozna by zamienic tramwaje na trolejbusy lecz jestem przeciwko usunieciu calkowicie tramwaji. |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 18:49
|

|
No dobra, drogi są w strasznym stanie przez tramwaje, ostatnio naprawiają (lub już naprawili) fragment przy szkole muzycznej, asfalt gładki jak pupa niemowlęcia ale tory zostały... :| o co tutaj chodzi?
- skoro szyny przeszkadzały to czemu wcześniej tego nie zrobili?
- skoro ma nie być tramwajów to po co zostawili szyny? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:34
|

|
Henio.eu napisał/a: | - skoro szyny przeszkadzały to czemu wcześniej tego nie zrobili? | szyny należą do tramwai śląskich jak i pół metra jezdni koło torów. Miasto nie może ich wyremontować i zlikwidować. ale jakoś sie tam dogadali ze wyremontowali ich pół pasa jezdni .
dokładniej masz opisane tutaj h t t p;//w w w 24gliwice, p l/wiadomosci/?p=13582 |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 20:17
|

|
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 21:03
|

|
Cytat: | Czy tramwaj zniknie z Gliwic? |
Zniknął, teraz mamy tramwajobus. Może czas zamknąć temat? :-) |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 08:59
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
Solid_Wood, nie jestem pewien czy na dobre.
Powiem tylko jako kierowca wkur...a mnie ten busotramwaj.
zwyciestwa kolo UM chcesz skrecić w prawo zapomnij bo wielki stoi i blokuje po za tem jak startuje z prawego pasa na wprost.
daszynskiego z kościuszki i andersa stoji wielki tak ze swiateł nie widac.
to tak na goraco bo świerze z dzisiaj.... |
|
|
|
|
|