Sklejanie modeli |
Autor |
Wiadomość |
ziutek997
Wysłany: Sob Lip 30, 2005 20:49
|

|
znałem kidys człeka który od wielu lat zajmuje się modelami swobodnielatającymi... Budowa takiego " samolociku" trwa przynajmniej pół roku a koszt jest też dość spory. |
|
|
|
|
Pawcio_Labedy
Wysłany: Sob Lip 30, 2005 20:51
|

|
Ja mam zamiar sobie kupic jakis zestaw z chelikopterem jakis maly i sobie nim latac w wolnych chwilach po Labedach :D:D:D |
|
|
|
|
niko600
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:41 sklejanie modeli
|

|
Witam wszystkich co lubią sklejać i budować.
Jestem modelarzem , sklejam i buduję modele statków i żaglowców.
Jeżeli kogoś jeszcze ten temat interesuje , to możemy go odnowić.
Pozdrawiam,
Niko. |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 22:05 Re: sklejanie modeli
|

Imię: Matthias
|
niko600 napisał/a: | Witam wszystkich co lubią sklejać i budować.
Jestem modelarzem , sklejam i buduję modele statków i żaglowców.
Jeżeli kogoś jeszcze ten temat interesuje , to możemy go odnowić.
Pozdrawiam,
Niko. |
Hah czyli nie umarła ta dziedzina sztuki. Owszem nie kupuje już nagminnie modeli(brak czasu) a i te co miałem posprzedawałem ( brak miejsca) ale mam kilka swoich projektów* które czekają aż się "zlituję" i je zbuduje.
Kilka zwycięstw na wystawach i turniejach było ale to było i już nie wróci
niemniej kartoniarz jestem plastik i gotowe formy mnie nie bawią. Kocham ten widok gdy z płaskiej połaci kartonu wyczarowują sie formy i kształty jakie zwykle papier nie jest w stanie przyjąć :)
?ot takie zboczenie:) |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 09:12
|

|
też topicie wręgi w lakierze do usztywnienia ? kiedyś zacząłem składać łódź podwodną, niestety moja siostra się za to zabrała i pogubiła niektóre elementy i tym oto sposobem lezy sobie cały kadłub bez reszty :zalamany:
kiedyś nałogowo sklejałem plastikowe modele, miałem ich pełno, ale moja kochana siostrzyczka chciała sprawdzić jak latają, i zaczęła je "puszczać" z balkonu, prosto w drzewo, 15 modeli poszło, parę się ostało :) może kiedyś do tego wrócę ... |
|
|
|
|
niko600
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 23:35
|

|
Witam ,
dawno mnie nie było , ale już wróciłem z dalekiej podróży.
Wracając do modeli , jestem szkutnikiem , buduję też z plastiku i od czasu do czasu , coś tam zbuduję z działu architektury.
Pozdrawiam .
Niko. |
|
|
|
|
|