CLUB NET, opinii szukam |
Autor |
Wiadomość |
Wieczorny
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 18:01 CLUB NET, opinii szukam
|

|
po długich bojach toczonych z tbsem mamy okazję zmienić operatora właśnie na CLUB NET.
wg informacji zamieszczonych na ich stronie wszystko wyglada fajnie.
łącze 6 mb, możliwośćc zasowego zawieszenia umowy (co przydaje się w przypadku wakacji), brak limitów itp.
problem w tym że w google nie mogę znaleźć informacji od ludzi którzy korzystają właśnie z club netu.
może ktoś z was ma u nich internet?
jak to wszystko realnie wygląda?
bo po tym co przeszliśmy z OEPD wolałbym wiedzieć cokolwiek wcześniej, zanim wpakuję się z deszczu pod rynnę...
pzdr. ;) |
|
|
|
|
thiago
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 22:16
|

Imię: Mateusz
|
Korzystam z usług Club Netu od wielu lat i bardzo sobie chwalę tą firmę.
Naprawdę warto im zaufać.
Szczególnie w porównaniu do OEPD :D
Myślę, że będziesz mega zadowolony. Strony śmigają aż miło, nie mówiąc o ściąganiu większych płików(transfer 800kb/s to standard).
Jeżeli masz jakieś pytania to pisz. |
|
|
|
|
Niedźwiedź
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 22:56
|

|
800kb/s powiadasz? Fak... szkoda że nie obejmują mnie zasięgiem bo bym się skusił... :/ chociaż może sobie do nich przedzwonię... |
Ostatnio zmieniony przez Niedźwiedź Pon Kwi 27, 2009 22:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 08:25
|

|
thiago, a powiedz jak wygląda sprawa przyjmowania ewentualnych informacji o nie działania netu, ew. czas w jakim usterki były usuwane?
z oepd bywało tak, że jak net przestał działać w sobotę rano, to do poniedziałku można zapomnieć.
numerów komórkowych na które zgłaszało się usterki oczywiście nikt nie odbierał.
w ogóle dodzwonić się do nich po 15 w tygodniu to już był problem.
jako ciekawostkę napiszę, że pewnego zimowego popołudnia panowie technicy odmówili przyjazdu (wysypała nam się antena) ze względu na (uwaga!) ZBYT MOCNO WIEJ?CY WIATR (SIC!!) :zdziwko:
dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
mansini
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 19:34
|

|
Ponieważ pracuję w firmie Club Net mogę udzielić odpowiedzi na pytania.
Serwis sieci jest całotygodniowy. Jeśli sieć przestanie działać w sobotę czy niedzielę to serwisant usuwa usterkę w tym samym dniu.
Posiadamy własny system monitoringu dotyczącego awarii tak więc o awarii sieci wiemy w minutę po jej wystąpieniu.
Podam link do tematu na innym forum:
h t t p;//labedy.ovh.org/Forum/viewtopic.php?t=155&postdays=0&postorder=asc&start=0
użytkownik Mil pisal o teście w swojej sieci PGR Net a nie o teście naszej sieci.
Oczywiście w miejscach gdzie byla firma OE.D a wykonaliśmy sieć wszystkie osoby przelączyły się do nas.
Jesli są jakieś wątpliwości proszę pytać a udzielę odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 19:53
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Ja moge tylko dodac od siebie ze :
- Forum jest zainstalowane na serwerach Clubnetu
- Moi rodzice na Warynskiego w Gliwiach maja tez z Clubnetu i bardzo sobie chwala.
- a z tego co sobie przypominam to ul. Niedbalskiego to była jako pierwsza chyba przyłaczona do w/w sieci :) |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 20:56
|

|
dzięki za odpowiedzi!
faktycznie wygląda to o niebo lepiej.
pogadam jeszcze z sąsiadem z którym montujemy nowy net i jak wpadną nam do głowy jeszcze jakieś pytania, napewno się odezwę.
pozdrawiam! :) |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 19:59
|

|
od 1 czerwca przechodzimy na clubnet ;) |
|
|
|
|
lulu
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 21:05
|

|
Kochani, czyli warto? Tez zastanawiam sie nad clubnet, do niedawna bylam klientka tp.sa
:oczami: |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:53
|

|
jakie miałaś łącze w tp sa?
ja jestem klientem clubnetu od 01 czerwca.
w porównaniu z poprzednią firmą poprawa jest. |
|
|
|
|
aogon
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 19:05
|

|
Witam.
A czy ktoś korzystający z clubnetu może podać namiar na jakiś hub dc? albo coś podobnego :) nic nie moge znaleźć na ten temat :) |
|
|
|
|
ola-k
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:34
|

|
Ja też korzystam z clubnetu już baardzo długo i, jak narazie, zastrzeżeń nie mam :) mogę spokojnie Ci polecić tą firmę. |
|
|
|
|
kajusiaw
Wysłany: Pią Lut 07, 2014 12:57
|

Imię: Ania :)
|
a powiedzcie mi jakie są prędkości pobierania w club net i czy jesteście zadowoleni |
|
|
|
|
michoo7
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 00:47
|

Imię: michał
|
thiago napisał/a: | Korzystam z usług Club Netu od wielu lat i bardzo sobie chwalę tą firmę.
Naprawdę warto im zaufać.
Szczególnie w porównaniu do OEPD :D
Myślę, że będziesz mega zadowolony. Strony śmigają aż miło, nie mówiąc o ściąganiu większych płików(transfer 800kb/s to standard).
Jeżeli masz jakieś pytania to pisz. |
800 kB/s to zadna rewelacja, to wychodzi 6,4 Mb/s chyba ze to absolutne minimum przy obciazeniu sieci. To ja mam 16Mb/s na radiu co daje 2MB/s po torrentach... transfer z www nie licze bo jest ograniczany sztucznie przez serwery. |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 14:01
|

Imię: Krzysztof
|
Nie jest tak źle..  |
|
|
|
|
Frog
Wysłany: Czw Mar 20, 2014 00:03
|

Imię: Damian
|
Ja nie narzekam na Clubneta. Wiadomo zależy jakie predkosci lacze sobie wykupisz. Mi na moim ciagnie do 5MB/s :> Także lipy nie ma ;) |
|
|
|
|
grzechz
Wysłany: Nie Wrz 21, 2014 14:50
|

|
mansini napisał/a: | Serwis sieci jest całotygodniowy. Jeśli sieć przestanie działać w sobotę czy niedzielę to serwisant usuwa usterkę w tym samym dniu. |
Tutaj niestety się nie mogę zgodzić.Od wczoraj samego rana aż do teraz nie mam w domu internetu i pomimo kilku prób dodzwonienia się pod numer serwisowy oraz wysłaniu sms'a - 0 reakcji ze strony Clubnet... |
Ostatnio zmieniony przez grzechz Nie Wrz 21, 2014 14:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|