Przesunięty przez: Bot Wto Sty 27, 2009 15:35 |
Szukanie pracy / Urząd Pracy w Gliwicach. |
Autor |
Wiadomość |
ikaruska
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 22:07
|

Imię: Kasiek
|
Ishikawa napisał/a: | A zdradzisz tajemnice, co to było za szkolenie i jakies szczególy I czemu m usialas sie nalatac :) |
Miałam okazje rozpocząć prawko dzięki urzędowi. Prawda musiałam biegać to tu to tam z oświadczeniami. Długo też musiałam czekać na rozpatrzenie mojej proźby ale się udało :] |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 22:16
|

Imię: Ola
|
A jak sprawa wyglada jak np. niezdasz prawka za pierwszym podejscem ? Za poprawke płacisz z wąłsnej kieszeni? Czy kurs ci tylko oplacili, bez kwot egzaminacyjnych ? |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 22:56
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
chyba tylko kurs płacą... |
|
|
|
|
ikaruska
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 10:44
|

Imię: Kasiek
|
Ishikawa napisał/a: | A jak sprawa wyglada jak np. niezdasz prawka za pierwszym podejscem Za poprawke płacisz z wąłsnej kieszeni? Czy kurs ci tylko oplacili, bez kwot egzaminacyjnych |
Płacą za kurs i egzamin, jak go obleje to wtedy ja sama z własnej kieszeni wykładam na poprawke :] |
|
|
|
|
ola-k
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 23:39
|

|
Ja też urzędu pracy nie polecam. Lepiej szukać na własną rękę,albo pytać znajomych. Ja pamiętam, że kupowałam Nowiny Gliwickie też :) Jakiś czas temu wrzuciłam temat tu na na forum, że szukam pracy, parę osób się odezwało, ale na szczęście udało mi się w końcu coś znaleźć (może nie szczyt marzeń, ale zawsze coś :) )
W urzędzie, jeśli masz status studenta, pani odeśle Cię z kwitkiem. Zresztą po wejściu tam od razu człowieka odrzuca od tej instytucji...odniosłam wrażenie, że pracujący tam ludzie podchodzą bardzo olewająco do petentów. |
|
|
|
|
emez
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 13:00
|

|
Niestety pomimo wprowadzania w niektórych urzędach standardów ISO nie zawiele się zmieniło i pracujące tam panie nadal grzeszą uprzejmością heh. W zasadzie szkoda mojej klawiatury by opisywac jak szukac, bo też szukam pracy i robię to w dokładnie taki sam sposób jak wy ( nie byłem w PUPie bo i po co). Przeglądając ogłoszenia w necie dochodzę do wniosku, że ofert pracy w tym mieście jest bardzo mało. Częśćiej znajduję oferty w Katowicach ( stolyca wiadomo) ale też w Zagłębiu, bądź Bielsku. Co się porobiło z tymi Gliwicami?! Najgorsze jest to, że w samych ofertach pracy zdarząją się często niewiarygodne błędy ortograficzne etc. a po spotkaniu okazuje się, że dział marketingu to typowa akwizycja z wizytowaniem obywateli w domach. Porażka. Jakiś czas temu takie perełki ogłoszeń zacząłem sobie spisywać. Część można zobaczyć: h t t p;//emezowo.blox, p l/2009/03/Dam-prace.html Niestety zbieram dalej... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 01:16
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
emez napisał/a: | pomimo wprowadzania w niektórych urzędach standardów ISO nie zawiele się zmieniło i pracujące tam panie nadal grzeszą uprzejmością heh | bo w normach ISO nigdzie nie jest napisane, że mają być uprzejme, ważne żeby papierki były na czas wypełnione by przejść kolejny audit ;)
emez napisał/a: | Przeglądając ogłoszenia w necie dochodzę do wniosku, że ofert pracy w tym mieście jest bardzo mało. | też tak uważam, ale z punktu widzenia pracodawcy.Jak już znajdzie się ogłoszenie godne zainteresowania to albo w cv wychwala się prawie pod niebiosa jaki to mądry,doświadczony, ile umie, a w praktyce wychodzi co innego, albo znowu pochodzi delikwent przez tydzień, a potem zaczynają sie bumelki, przychodzenie z dziwnie chwiejącymi się nogami, lewe L4.
Moja firma jest zadowolona z zaangażowania pań z UP. Ogłoszenie o pracę pojawia się szybko i posyłają nie mało osób na rozmowy. Jednak niestety mało kto potrafi zagrzać na dłużej miejsce.
Nie zazdroszczę też młodym osobom poszukującym pracy, gdyż nikt ich nie chce zatrudniać by ich dokształcać, niestety w większości firmach nie ma na to czasu :( |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 08:56
|

|
Wydaje mi sie ze PUp jakos nie spełnia zadania tak jak by mógł. Chociaz by brak kasy na staze i szkolenia> miałam isc 17 po "podpis" do UP , 16 zadzwonilam czy sa jakies staze, okazalo sie ze;/ Wiec olalam PUp, niech mnie wyrejestruja na 3 miechy, nic nie strace. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 13:25
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Ishikawa napisał/a: | nic nie strace. | chyba stracisz ubezpieczenie zdrowotne |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 14:38
|

|
Nie, dopóki sie ucze to rodzice płaca, albo na uczelni płacisz symboliczne 30 zł na rok . |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 23:03
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
PUP to pupa jesli o szukanie pracy chodzi i tyle -_- |
|
|
|
|
horacy35
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 13:27
|

Imię: robert
|
Witam wszystkich forumowiczów a w szczególności miłego Moderatora :) .Jestem akurat nowym forumowiczem i od miesiąca mieszkańcem Gliwic,i szukam pracy,przeglądam portale z ofertami pracy i twierdze ze kryzys dotknął dotkliwie wszystkich, i ciężko z pracą każdy czeka co będzie dalej .A co do pup to już dawno stwierdziłem ze te urzędy powinny zredukować zatrudnienie bo żadnego pożytku z nich niema,bezrobotny i tak na swoją ręke szuka pracy bo oni nic nie pomogą. |
|
|
|
|
Danielo
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:51
|

|
Polecam portal alegratka po tygodniu miałem 5 ofert a tak chodziłem do agecji pracy,firm z cv i nic z nowej pracy jestem zadowolony :)) |
|
|
|
|
Henio.eu
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 11:08
|

|
Nie! kryzys nie dotkną Gliwic, bo tu w PUPie zawsze tak było, od kiedy pamiętam. |
|
|
|
|
|