Poprzedni temat «» Następny temat
Urzędy Pocztowe w Gliwicach
Autor Wiadomość
tulipanka 
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 17:21     

Imię: Karolina
Wczoraj przed 19 chciałam wejść do urzędu pocztowego na Perkoza. Problem w tym, że ochroniarz czy jakiś cieć zamknęli ją o 18.50 i tylko wypuszczali ludzi, a kto chciał wejść do środka odchodził z kwitkiem. Chyba z 5 osób ze mną pukało, ale koleś nawet nie raczył wytłumaczyć. Przecież to jakiś absurd!!!! Poza tym większość placówek nie pracuje w soboty. To komunistyczne podejście do obsługi klientów.

Poza tym irytują mnie ludzie, którzy latają na pocztę z każdym rachunkiem. Te kolejki to przez nich. Ja rozumiem starsze osoby, ale młodzi? Przecież dużo łatwiej i TANIEJ płacić wszystko przez internet. Ja już kilka lat temu wywalczyłam w spółdzielni, żeby dopuścili możliwość elektronicznych przelewów. Musiałam sporo chodzić, żeby księgowe zrozumiały, że kwitek wydrukowany na drukarce domowej ma taką samą wartość jak ten ze stemplem. Zresztą to bardzo wygodna forma. Tak płącę też za telefony, a ostatnio nawet za prąd, bo zamówiłam sobie bezpłatnie rachunki na maila i się teraz z vattenfallem komunikują przez internet. To również ekologiczny sposób rozliczeń.

Może jako przodownicy internetowi tego miasta powinniśmy zbudować front przeciwko płaceniu rachunków w okienku pocztowym i skłaniać ludzi do przechodzenia na e-faktury? :)
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 20:54     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
tulipanka, to że Tobie odpowiada taka forma płatności, nie znaczy że masz prawo zmuszać innych do tego. Jak tak lubią to niech sobie płacą na poczcie, na siłę nic nie zdziałasz. Poza tym mimo wszystko nie każdy ma możliwość korzystania z internetu. Co do poczty to powinny być okienka na opłaty, nadawanie poczty i kupowanie znaczków. W ogóle na znaczki powinny być automaty :)
PW Email Cytuj
tulipanka 
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 16:24     

Imię: Karolina
Zgadzam się, nawet sama postulowałam wprowadzenie odrębnych okienek. Ale upowszechnianie płatności elektronicznej też chyba nie jest najgorszym pomysłem. Wszak to nie tylko kwestia osobistego wyboru, ale i... ekologii. Gdyby wszyscy przeszli na e-rachunki, ile mnie należałoby wyprodukować papieru?!
PW Email Cytuj
Kwiaciarnia IZA 
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:52     

Zaproszone osoby: 1
Imię: Iza
Poczta na Perkoza porazka :(. chodzę jak już muszę a tak to lepiej na zubrzyckiego choć...kolejki nie stety też są :(
Pozdrawiam
PW Email www Cytuj
Basia K 
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 07:56     

Kwiaciarnia IZA napisał/a:
Poczta na Perkoza porazka

Przyjedź do Sośnicy na Wiślaną,to zmienisz zdanie ...Gorzej niż tu chyba byc nie może :zdegustowany:
Czynne tylko jedno okienko na trzy....Z samym awizo,czy po znaczek stoisz w kolejce razem z opłacającymi rachunki.
Kiedyś stałam pół godziny,by przy okienku dowiedziec się,że polecony do mnie już został odesłany,a na awizo była błędna data podana....
PW Email Cytuj
Kala 
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:00     

Jeśli ktoś ma możliwość to zapraszam do M1 do Zabrza na pocztę w Centrum Handlowym. Bardzo fajna obsługa. Przede wszystkim szybko i kolejka zostaje rozładowana, a przeważnie jest tak, że trafiam na kilka osób i szybko idzie.
Ajencja Pocztowa na Kłodnickiej w Gliwicach też jest ok (w sklepie spożywczym). miły Pan. Też szybka obsługa i zawsze wszystko na czas mi doszło. Niestety Poczta na osiedlu Gwardii Ludowej to katastrofa (pisali o tym kiedyś w Nowinach Gliwickich). Teraz nie korzystam, to nie wiem czy coś sie zmieniło na lepsze. Oby.
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:34     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Kala napisał/a:
Ajencja Pocztowa na Kłodnickiej w Gliwicach też jest ok (w sklepie spożywczym). miły Pan.
zgadzam się z tym i jak mam możliwość też tam jeżdżę, niestety czynna tylko do 16 :(
Jest też Ajencja Pocztowa na ul. Lipowej w sklepie drogeryjnym, na przeciw przystanku autobusowego 676 przy targu :)
PW Email Cytuj
kobi 
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:44     

Imię: Bożydar :]
Kala napisał/a:
Niestety Poczta na osiedlu Gwardii Ludowej to katastrofa (pisali o tym kiedyś w Nowinach Gliwickich). Teraz nie korzystam, to nie wiem czy coś sie zmieniło na lepsze. Oby.

Taaa.. zmieniło... :mur: Wczoraj wysyłałem polecony z pracy i jak zwykle poprosiłem o pokwitowanie. Pani, że owszem, zaraz mi wydrukuje. No to sobie pomyślałem, że spoko, szybciej i sprawniej będzie niż wypisywanie papierka. Naiwny byłem. Pani klepała coś na klawiaturze (przez ten czas by wypisała ze 3 pokwitowania), po czym poszła na głębokie zaplecze bo tam jest drukarka! :przestraszony: No i znowu czas mija. Normalnie informatyzacja naszej poczty usprawnia obsługę klientów, dzięki czemu kolejki znacznie się zmniejszyły... :/

Nie wspomnę już o awizo w skrzynkach z adnotacją o nie zastaniu adresata... bo panu listonoszowi nie chce się pukać do drzwi... Ale to raczej normalka, nie tylko na tej poczcie.
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu