.:=ANIME&MANGA=:. |
Autor |
Wiadomość |
Marzena
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 20:35
|

|
Higurashi jest ambitne :] |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 22:27
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
np Elfen Lied, Fullmetal Alchemist czy Kimi ga nozomu ein |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 15:06
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
zalezy co dla kogo jest ambitne :) dla jednych EVA dla drugich dragon ball :)
trunks napisał/a: | Kimi ga nozomu ein |
ogladalam - mam - ale jakos zachwycona tym nie jestem :) taka do ogladniecia :) |
|
|
|
|
martz
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 10:39
|

|
podnoszę topic. trigun, fma, love hina, Janguru wa Itsumo Hare nochi Gū, przez to przebrnął każdy. nie mogę wyjść z podziwu dla anime "death note" no po prostu oglądałam już jakiś czas temu, ale do dziś jestem po wielkim wrażeniem. obecnie oglądam "gunslinger gilr". całkiem ciekawe, o dziewczynkach które są szkolone na idealnych morderców.
ogólnie Satoshi Kon mistrz wsród twórców pełnometrażówek. "tokio godfathers"- ryczałam jak bóbr! "millenium actress"- no cóż historia po prostu piękna! właściwie to na razie tyle. czy ktoś mógłby polecić mi coś w miarę.. hmm.. komediowego? tylko nie chobbits, i inne najpopularniejsze pozycje? |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 12:08
|

|
no nareszcie ktos temat ożywił :)
martz napisał/a: | nie mogę wyjść z podziwu dla anime "death note" |
to anime jest faktyczne przezarombiste :). Popierałem na początku działania Light'a, ale potem za bardzo mu odbiło i zaczął zabijać za dużo niewinnych ludzi :P Jednak jak zginął było mi go szkoda, w końcu cel miał słuszny i nie bał sie go realizować...
martz napisał/a: | obecnie oglądam "gunslinger gilr" |
widziałem, jest ok, choc sie nim nie zachwycam....a teraz 2-gi sezon dobiega ku końcowi tak na marginesie...
martz napisał/a: | czy ktoś mógłby polecić mi coś w miarę.. hmm.. komediowego? |
polecam krótką seryjke Minami-ke (jest jeszcze 2-gi sezon Minami-ke Okawari) - fajny humor, oraz oav'ke Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan :D. No i jeszcze The Melancholy of Haruhi Suzumiya jak nie widziałaś ;) |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 14:31
|

Imię: Ola
|
Moje ulubione to Death Note (L jest boski :rotfl: ), Ghost in the shell ( 2 filmy plus odcinki SAC), Paradise Kiss, Elfen Lied, Neon Genesis Evangelion, Hellsing i wieeele innych. Moje oglądanie anime zaczęło się od bajek na Polonia 1, General Daimos, Tygrysia maska....ehhh :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 14:45
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Ishikawa napisał/a: | General Daimos, Tygrysia maska....ehhh |
noooo kiedy to było ;) :]
Ishikawa napisał/a: | Neon Genesis Evangelion, Hellsing | no tutaj się zgodzę z przedmówcą :DDD
Ishikawa napisał/a: | Ghost in the shell | miodzio :) |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 14:51
|

|
Na necie czytałam że ma powstac kinowa wersja NGE, na youtubie można było podziwiac swego czasu filmiki. Niewiem na ile to było prawdziwe....ale wyglądało ładnie :ok:
To samo się tyczy Yattamana :D tutaj filmik z trailera h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=jApjuPPnPUA Śmieszne nie ? |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 21:17
|

|
taa tak samo mialo byc z poczciwym dragonballem....ale niestety z doswiadczenia widać, ze praktycznie zaden live action nie dorównuje anime....no powiedzmy higurashi jest dobry :)
fajnie, ze ktos w koncu napisał w tym temacie. Ja bym polecil jeszcze Code Geass (dwa sezony po 25 odcinków), powinno sie podobac fanom Death Note, gdyz główny bohater tez jest inteligentny, charyzmatyczny, chce zmienic swiat i posiadł pewną "zdolność", która mu to umożliwia.....w sumie moim skromnym zdaniem to anime jest lepsze od DN, a Lelouch to jedna z najbardziej "cool" postaci jakie mozna obejzec na ekranie....no i nie "stoczył sie" jak Raito... to teraz mój numer jeden (co po avatarze widac ;p) |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 21:31
|

|
CZytam sobie recenzje Code..., ale na pierwszy rzut oka kreska mi sie nie podoba...ale sie nie zniechecam :)
Ale ten Yattaman wygląda całkiem śmiesznie hehe :) Jeszcze mi się przypomniała,że ma powstać kinowa wersja Cowboy Bepop...w rolę główną ma się wcielić sam Keanu Reevsa...Neo jako Bepop :oczami:
Zapomniałam dodac do anime któe lubie to Blood The Last VAmpire, Devil May Cry, Nime "zrobione" na podstawie gier Final Fantasy :) Battle Angel ALita, Chobits, i świetny Vampire Hunter D
Natomiast anime które negatywnie "zryło mi beret" to wszech i wobec podziwiana Akira, Ninja Scroll, Read or Die, Serial Exprimental Lain, Wolfs RAin ( no niedoszłam do końca:P ) i masakryczny Gantz.
:hyhy: |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 21:53
|

|
Ishikawa napisał/a: | CZytam sobie recenzje Code..., ale na pierwszy rzut oka kreska mi sie nie podoba...ale sie nie zniechecam |
tak, kreska Clampa jest dosc charakterystyczna, mnie na początku tez to razilo, ale samo anime staje sie bardzo wciągające, więc i do kreski sie przyzwyczaja :).
Yattaman film sie fajny wydaje hehe |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 20:55
|

|
Ze jeszcze wtrące ze 3 grosze ;)
Niewiem, czy ktoś z Was grał w grę "ONI" firmy Bungee :). Taka bardziej bijatyka, ale przechodziłam ja z 10 razy chyba :)
Jedyna gra jaka znam (oprocz Final Fantasy ) która ma filmiki i wstawki w stylu anime, to samo sie tyczy bohaterów. Dzieki niej jakos bardziej sie zaczełam wgłębiać w animowane tematy :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 23:32
|

|
w tą gre nie grałem, ale co moge powiedziec od siebie, to że FF7 to jedna z najlepszych gierek w historii :) |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 23:35
|

|
FF 7 :D to fakt. Potem Advent Children i wogóle bajka:)
A gre Ci szczerze polecam, jak bedziesz miec okazje ja zdobyc :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 23:50
|

|
ja juz w sumie nie gram w gierki z braku czasu....na oglądanie sie przerzucilem :) |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 23:54
|

|
Ja tez juz raczej nie, wole ksiazki ;)
Nawet dawno nic nie ogladalam. Mam chyba takie zrywy na anime, ze jak ogladam to jakies cale serie na raz , a potem długo,długo nic :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 23:58
|

|
teraz jak styczen caly mam wolny to takie serie szybciej mi idą, a tak to nawet nie bardzo sie chce oglądać jak powiedzmy 8h w pracy przed monitorem sie siedzi.... |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 00:01
|

|
To co teraz miażdzysz za anime ? ;) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 00:10
|

|
skonczylem wlasnie chaos;HEAd ...w sumie polecam, fajnie sie ogląda, głównego bohatera polubiłem (i głos jego seiyu)...Gatunek: tajemnica, psychologiczny, thriller, troche komedia.... |
|
|
|
|
Ishikawa
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 22:28
|

|
Obejrzałam Rozen MAiden, 2 serie plus 2 OAVKi. Podobało mi się, ale chyba dla tyci młodszego widza.
Teraz ogladam 13 odcinek Witch Hunter Robin, wciagneło mnie :) Cos w stylu Darker than Black :) |
|
|
|
|
|