Przesunięty przez: Bot Czw Lip 31, 2008 22:23 |
Kompleksowe badanie serca, prześwietlenie kręgosłupa |
Autor |
Wiadomość |
Grabarz
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 10:51 Kompleksowe badanie serca, prześwietlenie kręgosłupa
|

Imię: Jak wyżej ;)
|
No właśnie,
gdybym chciał sobie zbadać serce i kręgosłup, to zapewne musiałbym bardzo długo czekać, poza tym tam gdzie jestem zarejestrowany... ładnie mówiąc opinie o kardiologu nie są pozytywne :)
Czy możecie mi doradzić jakieś miejsce ? Czy coś poza EKG jeszcze się robi na serce ?
Co do kręgosłupa, to pewnie fotkę można walnąć na Ziemowita, no ale ktoś mi jeszcze musi powiedzieć co jest grane :P
No i ceny... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 12:06
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
najpierw musisz mieć skierowanie, ja byłam u lekarza chcąc otrzymać skierowanie do kardiologa i mądra pani doktor skierowałam mnie wszędzie tylko nie tam :rotfl: :kwasny: (nawet karetka przewożono mnie do szpitala na radiowej bo bardzo się źle czułam, ale i wtedy nie zbadał mnie kardiolog) , po 1,5 roku łażenia po lekarzach, gdzie czas oczekiwania na wizytę to 2-5 miesięcy, zrezygnowałam i moje serce samo wróciło do normy ;)
Do dobrego kardiologa na wizytę czeka sie od pół roku do..., a dobra poradnia rehabilitacyjna jest ponoć w przychodni na Opolskiej (czas oczekiwania na wizytę w moim przypadku to 2 miesiące) nie wiem tylko czy przyjmują osoby spoza przychodni .
(czy Ty czasem już o to nie pytałeś ? |
Ostatnio zmieniony przez kisia Czw Lip 31, 2008 12:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 12:43
|

|
Kurcze, no to porażka, to ja umrę do tego czasu :P
Skierowanie nie wiedziałem, że i tak trzeba mieć...no to dzisiaj polecę i zobaczymy.
kisia napisał/a: | czy Ty czasem już o to nie pytałeś ? |
Nie Kiśka, wcześniej pytałem gdzie można zbadać poziom tłuszczu w organiźmie ;) |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 15:02
|

Imię: Marcin
|
Grabarz :) nie wiem jak sie nazywa ta ulica (z tym mam zawsze problem :p brak pamieci do nazw ulic :P)
ale jak sie jedzie do gieraltowic ... po prawej stronie jest przychodnia...tam idziesz...mowisz jakie chcesz badania...i juz ... tylko ze placisz za to...:P
co do serca to jeszcze oprocz ekg mozna zrobic usg ...
no i pozniej roznego rodzaju specjalistyczne badania...ale to w przypadku zatorow...czy podejzenia...a to chyba ci nie grozi ?:)
tylko pamietaj...ze lekarz (no chyba ze jakis znajomy) nie da ci skierowania tylko dlatego ze chcesz zrobic badania...musza byc jakies "podejrzenia"
ale czy ty przypadkiem nie jestes hipohondrykiem ?:p |
Ostatnio zmieniony przez p4cz3k Czw Lip 31, 2008 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 16:22
|

|
Poszukam ulicy, której nazwy nie pamiętasz ;)
Dzięki za info.
Hipohondrykiem chyba nie jestem, przynajmniej jak ostatnio leżałem pod rurkami to mi nic takiego nie mówili :P
Zaczynam dość intensywne ćwiczenia - dla mnie nowe podejście, no i wspieram się suplementami, więc chciałbym wiedzieć, czy od tego nie wykituję :) |
|
|
|
|
|