Ogródki działkowe i ich zaniedbanie |
Autor |
Wiadomość |
Bot
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 14:16
|

Imię: Mjeetek
|
Nelta napisał/a: | uśmiechnę się niedostrzegalnie, lekko się czerwieniąc, jak na nieśmiałe dziewczęcie przystało -> :zawstydzony: i niech będzie, że jestem bystra, ale tak naprawdę nie wiem czy analogia jest słuszna |
Niech będzie, że jesteś bystra - zauważyłem, stąd słowo "podobne" bo w kontekście chodziło o analogie rozumowania a nie co innego
Temat przyjemności obgyrzania kiełbaski ociekającej tłuszczem na ogródku w centrum miasta w towarzystwie much z kończynami górnymi umazanymi w ziemi z właśnie przesadzonego krzewu róży to zupełnie inny temat nie pasujący do tematu Ogródki działkowe i ich zaniedbanie
Porumienić się możesz do mnie przy innej okazji ;) Ale koniec 'off topica' bo nas okrzyczą. :cisza: |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 10:22
|

Imię: Bartłomiej
|
na miejscu ogródków działkowych przy pl. Piłsudskiego miał powstać w latach 20. XX wieku nowy gliwicki ratusz (zresztą sam plac miał być nowym rynkiem Gliwic) i fajnie by było, gdyby się spełniło, a obecny UM przerementować i zamienić na hotel jak przed wojną |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 20:41
|

Imię: Łukasz
|
Sorry że dopiero teraz odpisuję, ale lepiej trochę odkopać niż założyć nowy temat
No, moja babcia ma działkę w ogródkach działkowych koło POCHu i to faktycznie jest dość sporo od centrum :)
Ale jeśli ozdobą ogródków ma być to:
To ja nie wiem :zdziwko: :szok: |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 21:02
|

|
wiele starszych osób mieszkajacych kiedys na wsi ma teraz ogródki mieszkajac w miescie.niestety nie maja juz na tyle sił by pracowac na nich i czesto przekształcaja je w graciarnie. Niestety znam to z autopsji. :/ |
|
|
|
|
paweł
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 17:56
|

Imię: Paweł
|
Witam a ma ktoś ogródek działkowy POD "Silesia" i co o tych działkach myślicie |
|
|
|
|
paweł
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 19:12
|

Imię: Paweł
|
|
|
|
|
Noemi
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 20:34
|

Imię: Katarzynka
|
ja mam ogródek działkowy ,mój własny , mozna tam sie dostac z ul.Sowińskiego
....ale musze tam duuzo zrobic... :) ale to w wakacje :P |
|
|
|
|
mmksk
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 08:52
|

|
Wkrótce będe miał potomka i zastanawiam się nad kupnem ogródka działkowego , jak malec podrośnie będzie miał gdzie pobiegać. Czy wiecie może gdzie można nabyć taki ogródek po atrakcyjnej cenie? Nie zależy mi na altance itp.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tunia
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 19:20
|

|
mmksk jeśli jesteś zmotoryzowany to dużo wolnych ogródków działkowych jest na Ostropie. Tam blisko Daszyńskiego- tego wyjazdu na autostradę. Ogródki są zapuszczone. Nie ma na nich pradu. Woda ze studni. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 22:43
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
tylko tam dużo kradną....domki jak i owoce |
|
|
|
|
mmksk
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 07:31
|

|
W wolnej chwili podjadę na Daszyńskiego, może macie jeszcze jakieś informacje o wolnych ogródkach?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
brunetka84
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 12:02 Kupię ogródek działkowy
|

|
Temat troche przedawniony ale podepne swój post pod niego. Ktoś się orientuje czy jest jakaś działka do sprzedania kogło Pochu w Gliwicach? Szukam ale nie ma niestety żadnych ogłoszeń, jeśli ktoś zna kogoś kto chce sprzedać działke, prosze o kontakt. |
|
|
|
|
aksa
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 15:37
|

|
Witam, mam do sprzedania ogródek działkowy o powierzchni ok. 700 m kwadratowych. Ogródek znajduje się w okolicy Strefy Ekonomicznej na terenie ?abęd, jest to cicha i spokojna okolica, w pobliżu stadnina koni oraz staw z możliwością wędkowania. Ogródek jest w stanie "surowym" - a cena adekwatna do stanu. Kontakt: 608 405 642. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
paablof
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 18:27 kupie
|

|
witam
też szukam ogródka działkowego ale blisko politechniki...najlepiej zaniedbany i opuszczony ale z wodą i prądem...
wiec jak znacie kogoś kto już nie interesuje się działką to proszę o info |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 11:50
|

|
hehe, a dlaczego chcesz zaniedbany ogródek? żeby się z nim zmierzyć i wygrać? :D |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 22:54
|

|
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 17:39
|

|
a już myślałem, że chodzi o jakieś wyzwanie, przygodę, przywracania życia na zapuszczonym kawałku ziemi. Ale widzę, że widealizowałem :D |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 00:19
|

|
glewitz napisał/a: | przywracania życia na zapuszczonym kawałku ziemi |
życie akurat samo sie rozwinie bez ingerencji czlowieka ;) |
|