Gliwice - w Twoich oczach |
Autor |
Wiadomość |
Luk
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 18:44
|

Imię: Łukasz
|
Wątpię... po tej powodzi z '97 aż tak by się nie podniósł z rozwojem z powrotem Racibórz
A Rybnik... mimo że nie jest jakimś ładnym miastem, są jednak od niego gorsze miasta, np. Zabrze, Ruda Śląska, Świętochłowice...
A Gliwice, bo tu mieszkamy i o nich mowa, są chyba jednym z najpiękniejszych miast na Górnym Śląsku... może tylko Pszczyna i Katowice są ładniejsze :D |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 19:42
|

|
Aleś porównanie zrobił błe Katowice są jeszcze brzydsze lub tak samo brzydkie jak Gliwice ochyda, w Pszczynie byłam tylko w parku ;) |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 19:46
|

|
ansc napisał/a: | Aleś porównanie zrobił błe Katowice są jeszcze brzydsze lub tak samo brzydkie jak Gliwice ochyda, w Pszczynie byłam tylko w parku ;) |
Gliwice nie są brzydkie mimo że nie mają wieżowców
Katowice są trochę lepsze dzięki wieżowcom, wyglądają prawie jak Nowy Jork (ale prawie robi dość wielką różnicę :P) :
A to moje zdjęcie Gliwic, które zrobiłem w kwietniu... no, może niewiele widać poza oświetlonym ratuszem etc.
Więc nadal podtrzymuję zdanie że Gliwice i Katowice w moich o czach są spoko miastami |
Ostatnio zmieniony przez Luk Sro Wrz 26, 2007 19:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 19:48
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Luk i to Ci sie podoba?.....te drapacze chmur bez zieleni?
a co ze Starowka...a co z parkami gdzie mozna posiedziec?
Gliwice moga byc z tego dumne, ze posiadaja to wszystko....choc ostatnio ( mowa o Forum) probuja dorownac swoim sasiadom. |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 19:49
|

|
Szamanka, trochę zeedytowałem ostatni post... Gliwice mi się oczywiście bardziej podobają, tylko szkoda braku troszeczkę wyższych budynków... zdjęcie wieczorne Rynku i ratuszu dałem, niewiele więcej widać |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 20:06
|

|
Luk napisał/a: | Gliwice mi się oczywiście bardziej podobają, tylko szkoda braku troszeczkę wyższych budynków... |
hehehe i tu właśnie mamy inne zdania, oczywiście każdemu podoba się co innego, nie cierpię Gliwic i innych dużych miast właśnie z tego powodu że mają wysokie ohydne budynki , obrzydliwe osiedla itp itd. Oczywiście nawet Rybnik ma ohydne osiedla. Stare familoki tzw. budynki dla klasy robotniczej powojennej ( lub miedzywojennej ?)mają dużo więcej uroku niż te okropne wieżowce. |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 20:08
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
ansc myslimy podobnie....mnie tez podobaja sie takie budynki, ktore przypominaja historie miasta
wiezowce mnie przerazaja |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 20:10
|

|
Bloki nazywasz wieżowcami? Chodzi mi o takie normalne wieżowce jak Stalexport czy Altus w Katowicach..... niestety to nie Ameryka jednak, tam to są w każdym mieście |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 06:03
|

Imię: Piotr
|
no na pewno jak by wybudowali w centrum miasta wieżowiec na pewno wkomponował sie w zabytkowa architekturę
co do osiedli z wysokimi blokami nic nie mam bo leżą poza centum ( za wyjątkiem paru bloków ;) ) |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 16:40
|

|
Dla mnie Gliwice zwłaszcza Centrum i kierunki na zachód to taki mój mały i ukochany od urodzenia Wrocław :) |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 16:52
|

|
Gliwice zawsze kojarza mi sie z pomnikami , dla mnie to punkty orientacyjne podczas bladzenia :rotfl: |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 16:47
|

|
katarzyna35k-ce napisał/a: | Gliwice zawsze kojarza mi sie z pomnikami , dla mnie to punkty orientacyjne podczas bladzenia :rotfl: |
A to ciekawe bo dla mnie ich brakuje :] |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 18:31
|

|
KMGKW napisał/a: | A to ciekawe bo dla mnie ich brakuje |
czego Ci brakuje pomnikow? :znudzony: |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 10:29
|

|
Tak - Pomników. Może przez to że przewijam się głównie szlakami Chudoby-Rynek Chudoby-Jasnogórska i Chudoby-Forum - to jak autobusy :D |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 12:43
|

Imię: Bartłomiej
|
mi tez trochę pomników brakuje, ale wieżowców też parę by mogli wznieść, oczywiście nie w centrum, bo w centrum jest miejsce na kamieniczki, parki, skwery, ogródki piwne i w ogóle spotkanie z kulturą, sztuką i historią. A dla wieżowców zrobić nową dzielnicę, troszeczkę oddaloną od centrum, aby była atrakcyjna, ale by centrum pozostało centrum :P |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 14:12
|

|
Postawmy wieżowce 20 piętrowe koło FORUM :) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 17:06
|

Imię: Bartłomiej
|
w Forum podobno miał być jakiś biurowiec, ale ten pomysł chyba odszedł w sferę zapomnienia totalnego :P |
|
|
|
|
Ziutek1988
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 13:28
|

Imię: Rafał
|
W moich oczach Gliwice?? Super miasto, mam nadzieje że kiedyś będę tam mieszkał. Niewiem czemu ale ja lubie takie osiedla jak Waryńskiego, Kopernik (w Gliwicach, bo w Zabrzu wspomniane osiedla mi się nie podobają). A na Waryńskiego to właśnie chciałbym mieszkać, albo na Gwardii Ludowej. Na oś. Waryńskiego jakoś TBS dużo powstaje co nie za bardzo mi się podoba... |
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 14:00
|

|
Ziutek1988, Ty zdrajco ;) |
|
|
|