Za co Kochacie/ Lubicie/Nienawidzicie Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
daniela
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 08:33
|

|
piękne zielone miasto!!
moj tata chodzil tu do szkoly, ja tu chodzilam i moj mąż tez (poznalismy sie w podstawówce :hyhy: ), nasza córka tu chodzi do szkoły- wszyscy do tej samej chodzilismy szkoły podstawowej!!!!!!!!!!! :D
mieszkamy w pieknej okolicy (parki, drzewa, trawniki :D )
sklepiki na naszej dzielnicy sa urocze! kazdy kazdego zna, mila sympatyczna atmosfera.
gliwice to bardzo urocze miasto!
nie przeprowadzialbym sie nigdzie indziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 14:05
|

|
Ja nie lubie Gliwic ze wzgledu na to ze zawsze sie tam gubie jadąc autkiem, niestety nieznajomosc tego terenu sprawia ze mam uraz do tego miasta, ale uwielbiam je nocą jak jade z kimś jako pasażer i oglądam pieknie oświetlone kościoły. W dzien niestety jeszcze nie miałam przyjemności tam byc. |
|
|
|
|
ksiemek
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 21:46
|

|
Za co lubię? Za to:
1. ?adne (w szczególności w porównaniu do wielu innych śląskich miast) i dosyć nowoczesne miasto.
2. Jak na Polskę, Gliwice są dosyć duże, a jakoś lubię spore miasta i miasteczka.
3. W miarę bogate i szybko rozwijające się, co wiąże się z niskim, znowu jak na Polskę, bezrobociem, jak i z punktem 1.
4. Za to, że od piątego roku życia są moim domem. :)
5. Sporo zieleni (mieszkam w centrum, a ten wiejski urok, śpiewu ptaków za oknem nie jest mi obcy). ;)
6. Rozsądne władze, i znowu jak na Polskę, bo do standardów światowych chyba jeszcze trochę brakuje.
7. Jest gdzie wyjść wieczorem, a i będzie jeszcze lepiej gdy otworzą Cinema City i Multikino.
8. Za Piasta Gliwice, który mimo, że wiecznie gnije w 2 lidze, dostarcza mi sporo emocji (często pozytywnych) ;)
Tylko tyle przyszło mi teraz do głowy, ale gdybym się dłużej zastanowił to kilka puntów bym jeszcze wypocił. :] |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 22:52
|

|
Nie wiem co takiego jest w Gliwicach, ale jak mnie za długo tu nie ma, to mi się troszkę tęskni...może dlatego, że mieszkam tu tak długo, a może dlatego, że mieszkają tu bliscy mi ludzie, a może dlatego, że je dobrze znam i wie gdzie czego szukać...może nie jest tu czysto i super zielono, ale lubię spacerować niektórymi ulicami, bo są takie jakby to określić...swojskie ;) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 17:55
|

Imię: Bartłomiej
|
ja kocham Gliwice za wszystko, co nei jest złe i brzydkie, choć za rok bede musiał zmieniać miejsce zamieszkania... |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 16:41
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Ma w sobie jakis urok i za kazdym razem widze zmiany te na lepsze, mimo iz mozna zobaczyc jeszcze pozostalosci z przeszlosci, to jednak Gliwice zaczyna jak by rodzic sie na nowo, robi sie bardziej nowoczesne ( choc czasem szkoda) bardziej zielone. |
|
|
|
|
Noemi
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 19:07
|

Imię: Katarzynka
|
;) ...a ja lubie Gliwice za to ,ze w lecie na rynku są ogródki piwne...zielone parki....a w zimie mnóstwo pubów w rynku i jego okolicach.... :D :padam: |
|
|
|
|
Rafał
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 13:24
|

|
Kocham Gliwice bo mają tutaj najlepiej rozwiniętą amatorską ligę piłkarską piątek w całej Polsce i mogę się tu realizować :D |
|
|
|
|
majsterdomowy
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 21:15
|

Imię: B.
|
...a ja kocham to miasto,bo jest po prostu MOJE,kocham z wsz :super: ystkimi wadami i zaletami :super: |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 20:16
|

Imię: Łukasz
|
Lubię Gliwice za:
- ich piękno (nie to co np. Ruda Śląska)
- za fajne położenie w dolinie
- za zieleń
- że wszędzie dookoła są dobre tereny - lasy, pola...
Nienawidzę za:
- tiryyy... nawet na ul. Czapli przy Biegusa muszą one robić super trzęsienia całego terenu
- brak wieżowców :P
- Kłodnicę... grrr |
Ostatnio zmieniony przez Luk Sro Wrz 26, 2007 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 18:28
|
|
Luk napisał/a: | - ich piękno (nie to co np. Ruda Śląska) |
a co to jest ta Ruda Śląska?? |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 21:05
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
to taki twór składający sie z kilkunastu dzielnic luźno połączonych, gdzie duzo hanysów mieszko :P |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 21:17
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
trunks a ja bym powiedziala, ze tam wiecej goroli niz hanysow :D
szamana OT walisz, daj se ostrzezenie :mad: |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 21:49
|

Imię: Piotr
|
Szamanka napisał/a: | trunks a ja bym powiedziala, ze tam wiecej goroli niz hanysow :D | w rudzie mnie sie zadaje że większość hanysów ;) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 22:17
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
jo tyż wiekszość osób z Rudy co znam to hanysy |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 23:51
|

Imię: Bożydar :]
|
A od kiedy Ruda jest dzielnicą Gliwic? :P :offtopic: |
|
|
|
|
ikuko0o
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 06:55
|

Imię: Agnieszka
|
ja nie lubię Gliwic za to, że w tygodniu nie ma się gdzie bawić :| a poza tym są zdecydowanie za małe gdyż (dla niektórych może yo być plus ;) ) ciągle się wpada na znajomych :P |
|
|
|
|
morellox
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 16:49
|

|
ikuko0o napisał/a: | w tygodniu nie ma się gdzie bawić | ...a gwarek nie jest czasem otwarty caluski tydzien... |
|
|
|
|
ikuko0o
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 16:54
|

Imię: Agnieszka
|
morellox napisał/a: | ikuko0o napisał/a: | w tygodniu nie ma się gdzie bawić | ...a gwarek nie jest czasem otwarty caluski tydzien... |
OMG :dobani:
to żeś pojechał po bandzie :P
ano jest czynny ale to raczej lokal dla amatorów dropsów i rzeczy tego klimatu więc totalnie nie mój :P
ale dla desperatów .. |
|
|
|
|
morellox
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 18:30
|

|
ikuko0o napisał/a: | tygodniu nie ma się gdzie bawić | ...ludzie w tygodniu pracuja badz sie ucza.. :P .A co do gwarka jest tam nawet przyjemnie. :P A jesli narzekasz,iz Gliwice sa male i ciagle wpadasz na swoich znajomych,to w promieniu 50km. masz ponad 15 miast. Wiec jest gdzie jezdzic... :P :P :P |
Ostatnio zmieniony przez morellox Sro Sty 23, 2008 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|