Nowa grupa tańca orientalnego dla początkujących |
Autor |
Wiadomość |
MajkeL
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 23:59
|

|
kisia napisał/a: | drodzy Panowie raczej na to nie liczcie |
eeeeeee no nie bądz taka, może zrobisz niespodziankę na Urodzinowym Spotkaniu Forumowym ;) |
|
|
|
|
Alhambra
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 11:01 To już ostatnia nowa grupa tańca orientalnego przed wakacjam
|

|
20.03.2007 rusza nowa grupa tańca orientalnego dla początkujących - godz. 18.00-18.15. Są jeszcze 4 wolne miejsca - zapraszam serdeczne :) Będze to już chyba ostatnia nowopowstająca grupa w Alhambrze przed wakacjami. Zapraszamy również na nową choreografię bollywood dance w poniedziałek, godz. 19.15 |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 07:39
|

|
h t t p;//video.interia, p l/obejrzyj,film,61988
I można po takim kursie potem tak tańczyc?
Nieźle kobieta się rusza, a ten pad na plecy przy zgiętych nogach, super. Ja niestety jeszcze tak nie umiem, ale cwicze :) |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 08:19
|

Imię: piękne ;)
|
madziar napisał/a: | I można po takim kursie potem tak tańczyc? |
ehhh.... wybralas akurat jeden z gorszych filmikow jakie krążą po sieci :] wszystko zalezy od predyspozycji i regularnych ćwiczeń :] |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 09:51
|

|
Zafira napisał/a: | wybralas akurat jeden z gorszych filmikow |
dlaczego gorszych ? :zdziwko:
dziewczyna bardzo ladnie i subtelnie sie rusza, poki stoi na nogach, co najwazniejsze nie sprawia wrazenia jakby jej muzyka przeszkadzala w tancu....
madziar napisał/a: | ten pad na plecy |
to akurat mnie podoba sie najmniej :| , podobnie jak te ewolucje ktore po padzie wykonuje :|
i nie mam tutaj na mysli sprawnosci fizycznej i niewatpliwej sily miesni potrzebnej do wykonania takiego myku, ale sama technike wykonania....
jakos malo tanecznie orientalne to jest...i w tym wykonaniu co tu ukrywac - wulgarne..
gdyby ten pad wykonala grupa funkowa na przyklad zapialabym z zachwytu :padam: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 10:12
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
madziar napisał/a: | Ja niestety jeszcze tak nie umiem, ale cwicze |
hehe widzie że Cię wciągnęło :super: tylko ćwiczenia, które masz na płytcoe to troszkę za mało. Proponuje zapisać się na zajęcia z tańca brzucha :) |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 12:28
|

|
h t t p;//video.i123, p l/filmy/1328/Taniec_brzucha
No może to lepsze.
Ja lubię się spocic i dac sobie wycisk i myslałam, że taniec orientalny tego nie daje.
Narazie podoba mi się taniec brzucha, ale zobaczymy co dalej. Jak nadal bedzie mi się podoba to pomyślę o tancu w grupie :P |
|
|
|
|
Amal
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 12:41
|

|
madziar napisał/a: | Jak nadal bedzie mi się podoba to pomyślę o tancu w grupie |
solo lepiej ;) można sie bardziej "spocić" dając z siebie wszystko bo uwaga ludzi skupiona tylko na jednej osobie;) |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 23:25
|

|
Aisha Yildirim napisał/a: | dlaczego gorszych |
dlatego:
Aisha Yildirim napisał/a: | jakos malo tanecznie orientalne to jest...i w tym wykonaniu co tu ukrywac - wulgarne.. |
kazdy ma swoje upodobania - mi sie jej taniec nie podoba.
madziar napisał/a: | Ja lubię się spocic i dac sobie wycisk i myslałam, że taniec orientalny tego nie daje. |
oj daje wycisk, zwlaszcza kawalki drum solo :D |
|
|
|
|
Nour
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 13:06
|

|
A ja wam powiem, ze jak dla mnie to oba filmiki kompletnie nie oddają idei tańca arabskiego. No ale to moje zdanie tylko. Dla mnie za bardzo te tancerki są wyzywające. A bynajmniej nie o to w tym tańcu chodzi (wbrew obiegowej europejskiej opinii).
Pozdrawiam serdecznie... |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:27
|

|
Zafira napisał/a: | kazdy ma swoje upodobania |
z tym oczywiscie sie zgadzam :D
Zafira napisał/a: | wybralas akurat jeden z gorszych filmikow jakie krążą po sieci |
Zafira napisał/a: | dlatego:
Aisha Yildirim napisał/a:
jakos malo tanecznie orientalne to jest...i w tym wykonaniu co tu ukrywac - wulgarne.. |
a z tym w rzaden sposob nie moge....
widzialam duzo gorsze wystepy , niestety rowniez na zywo :znudzony: .... madziar napisał/a: | h t t p;//video.i123, p l/filmy/1328/Taniec_brzucha
No może to lepsze. |
sie mi niestety nie otwiera :( |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:42
|

|
Nour napisał/a: | oba filmiki kompletnie nie oddają idei tańca arabskiego....Dla mnie za bardzo te tancerki są wyzywające. A bynajmniej nie o to w tym tańcu chodzi (wbrew obiegowej europejskiej opinii). |
oczywiscie ze nie chodzi o bycie wyzywajacym w tym akurat tancu :| ....ale nie ma co sie oszukiwac, zyjemy w innej kulturze, innej tradycji i mamy inne wzorce piekna dlatego nie sadze zeby wielu widzow z zachwytem ogladalo zaknefiona tancerke, potrzasajaca bura chusta zawiazana na wysokosci sugerujacej ze sa to biodra i zakrywajaca skromnie oczy dlonia w rekawiczce.... :znudzony:
jest oczywiste ze taniec ten zostal dostosowany do wzorcow obowiazujacych w kulturze w ktorej na wystepach pieknych dziewczyn mozna zarobic pieniadze i tyle.... :]
mysle ze rowniez uczennice szkol tanca przyciaga atmosfera kokieterii i i kobiecej magii ktora ten taniec emanuje ... :) i trudno oczekiwac zeby te kokieterie zamkac pod czadorem zeby nie bylo wyzywajaco :] ....chociaz na pewno pomiedzy go go a belly dance powinna byc wyrazna, widoczna roznica - rowniez w strojach tancerek..... :znudzony: |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 13:25
|
|
Aisha Yildirim napisał/a: | jakos malo tanecznie orientalne to jest...i w tym wykonaniu co tu ukrywac - wulgarne.. |
Kiedys byłam w lokalu gdzie jakies cycate lalunie robiły striptiz i wygladało to identycznie jak taniec tej pani tylko ze tamte były chociaż na początku ubrane a ta tancerka powiedzmy łagodnie szaleje biustem od początku.
Nie podoba mi sie ten występ. Zero subtelności. Ale jak widać samczej widowni sie podobało zwłaszcza to dziwne wachlowanie włosami. :dobani: |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 15:20
|

Imię: Mjeetek
|
Aisha Yildirim napisał/a: | oczywiscie ze nie chodzi o bycie wyzywajacym w tym akurat tancu |
No właśnie, jakoś w tym tańcu zachwyca sam taniec a nie patrzy na wykonawczynię erotycznie. Sam się zdziwiłem bo zazwyczaj my raczej wzrokiem skąpo ubrane dziewczyny zastanawiąjąc się... :wstyd:
Anula napisał/a: | Kiedys byłam w lokalu gdzie jakies cycate lalunie robiły striptiz |
Hmm a gdzie? :P |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 16:18
|

|
Anula, szczerze to nie widze tu jakichkolwiek zdroznych ruchow. Może piękna nie jest i strój taki sobie. Jak dla mnie rusza się fajnie. Wszystko zalezy kto co chce widziec. Bardzo podobał mi się ten pad na plecy, niestety nie umiem tak, bo połamałabym się niestety ;) . Jestem kobietą i jakoś nie zgorszyłam się. Sprawa gustu :) |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 19:57
|

|
madziar napisał/a: | Jestem kobietą i jakoś nie zgorszyłam się. Sprawa gustu |
nie chodzi o gorszenie sie jako takie :) raczej o estetykę tanca orientalnego, ktora dokladnie ocenic moga raczej dziewczyny, ktore tancza jakis czas ;) |
|
|
|
|
Amal
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 14:09
|

|
Zafira napisał/a: | dokladnie ocenic moga raczej dziewczyny, ktore tancza jakis czas |
:cwaniak: |
|
|
|
|
|