Restauracja KOLONIALNA :) |
Autor |
Wiadomość |
Aisha Yildirim
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:00 Restauracja KOLONIALNA :)
|

|
w w w kolonialna, c o m, p l
Nowe smaczne miejsce.... w starym wnetrzu.... o korzennym zapachu kolonialnego świata naszych dziadków :oczami: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:15
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
najpierw BO, potem Duży Pokój, potem Yassmin Ellil, teraz Restauracja Kolonialna, nazwa się zmieniła po raz kolejny, własciciel też. Ciekawe czy w kwestii obsługi coś sie zmieniło ? Zanim się wybiore poczekam na opinie innych osób |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 18:00
|

Imię: piękne ;)
|
kisia napisał/a: | najpierw BO, potem Duży Pokój, potem Yassmin Ellil |
to raczej nie wróży długiej kariery restauracji Kolonialnej :]
kisia napisał/a: | Zanim się wybiore poczekam na opinie innych osób |
będę tam w piątek to później opiszę swoje wrażenia :] |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:18
|

|
Zafira napisał/a: | będę tam w piątek to później opiszę swoje wrażenia |
czekamy :) ... |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:44
|

Imię: piękne ;)
|
Aisha Yildirim napisał/a: | czekamy ... |
moje wrażenia są takie, że nic sie tam chyba nie zmieniło poza wlascicielką i nazwą :] |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 10:59
|

|
Zafira napisał/a: | że nic sie tam chyba nie zmieniło |
a dlaczego tak myslisz? |
|
|
|
|
Tom@k
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 12:04
|

|
bardzo fajna restauracja, polecam :P kelnerki sa uprzejme (jedna z nich chodzila do mojej szkoly :) ) muzyka jak najbardziej pasuje do tego lokalu, a w telewizorku mozna sobie poogladac arabskie mtv czy cos podobnego. bylem tam wczoraj na moment na szyszy, ktora chyba nie do konca dziala na zasadzie papierosow. mozna ja zamowic w smakach np. truskawkowym, jablkowym, pomaranczowym.. czasem ta restauracja jest niedostrzegalna przez ludzi z zewnatrz, ale na pewno warto poswiecic pare chwil i ja odwiedzic. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 21:13
|

|
Tom@k napisał/a: | w telewizorku mozna sobie poogladac arabskie mtv czy cos podobnego | to to chyba pozostałość po poprzednich właścicielach, albo w tym miejscu zadna inna stacja nie odbiera ;) Tom@k napisał/a: | bylem tam wczoraj na moment na szyszy | czyli nie wiesz np.jak długo czeka sie na realizację zamówienia, czy jedzonko jest smaczne ? Ja w sumie tez nie wiem, ale słyszałam ze jedzonko przyrządza sama szefowa, jest przepyszne, świeże i podane z niezwykłą starannością :) |
|
|
|
|
Tom@k
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 00:00
|

|
hmm.. o jedzeniu (jeszcze) nic nie wiem.. jedynie można sie zdac na przypuszczenie, ze jezeli wszystko jest w porzadku, to jedzenie też jest niczego sobie;] |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 00:02
|

|
kisia napisał/a: | Zanim się wybiore poczekam na opinie innych osób | nie doczekałam sie opini, więc poszłam narazie bardzo ostrożnie tylko na kawę i muszę przyznać, że kawa late jest taka jak powinna byc czyli pyyyszna :D
W menu wiele ciekawych potraw, które na wstępie zachęcają do skosztowania swoją niecodzienną nazwą.
Obsługa miła, często interesująca sie czy niczego nie potrzeba.
Pokoik, w którym kiedyś paliło sie szisze pozostał oddzielnym pokoikiem, nie wiem czy nadal można dam sobie popalić, ale jest bardzo kuszący :hyhy: |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 11:28
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Nie mialam jeszcze okazji tam byc, ale przegladnelam stronke jaka podala Aisha i musze przyznac, ze wyglada ciekawie......bylam tez na "zwiedzaniu wirtualnym" owego miejsca.....jednym slowem extraaa!!!
Uwielbiam takie miejsca, a wlasciciel restauracji postaral sie o to by ludzie czuli sie tam jak w innym miejscu.
Przy najblizszej okazji musze sie tam wybrac.
Tylko wstyd sie przyznac, nie za bardzo kojarze gdzie to jest :kwasny: :zawstydzony: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 12:50
|

|
Szamanka, ul. Zwycięstwa i Pizze Hut kojarzysz, prawda ? :)
Pizzeria jest na rogu ul. Zwycięstwa i ul. Kłodnickiej, więc żeby dojść do R. Kolonialnej trzeba skręcić w lewo w ta Kłodnicka i przejść jakieś 100 m :). jak dojdziesz do szkoły metodystów czy jak tam oni się zwą to poszłaś za daleko. Z resztą R. Kolonialna ma widoczny szyld więc nie sposób nie zauważyć :D |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 17:05
|
|
przeca to stara "naftówa",tak sie mowilo,a naprawde powinno się mowić "naftuła"... |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 20:52
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
kiska, no chyba juz kojarze...tzn kojarze gdzie mma pojsc
dziwne, ze najczesciej bylam zapraszana na kawe do " Tofu.." lub " Zaczarowanego...." :D a nigdy tam :hyhy: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 21:16
|

|
Szamanka, bo Kolonialna jest od niedawna :), a wcześniej to raczej nie było warto |
|
|
|
|
inamorata
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 13:33
|

Imię: Magdalena
|
A jak się tam mają ceny? :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 13:59
|

|
Cytat: | A jak się tam mają ceny? | sama jestem ciekawa, jak równiez tego jak radzą sobie z obsługa, ale nikt jakos tam sie nie wybrał |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 15:27
|

|
Własnie bylam tam we wtorek. Serwuja tam dania z kuchni fusion choc nie tylko. Jedzonko smakuje calkiem niezle a ceny tez nie sa wysokie ale wszystko zalezy od tego co sie zamowi. Na obsluge tez nie narzekam ale bylismy tam praktycznie tylko my wiec duzo roboty nie mialy ( jak wychodzilismy przyszli klienci) Ogolnie rzecz biorac jedzenie mi smakowalo ale jakos restauracja nie zrobila na mnie wielkiego wrazenia aby chciala wrocic tam znowu. |
|
|
|
|
inamorata
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 15:43
|

Imię: Magdalena
|
Ja się z moją połówką tam dzisiaj wybieram. O ceny się pytam, bo wiadomo jak to jest z domowym budżetem. :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 15:45
|

|
inamorata, to zdaj później relację :D
mnie nęci tam ta sofa za kotara :hyhy:
Dopisane po 30 minutach
Zadzwoniłam i zapytałam :D i w zasadzie to przenieśli się na Jasnogórską ale mają zawieszoną działalność na jakiś czas. |
Ostatnio zmieniony przez kisia Pią Cze 13, 2014 16:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|