Pomocy! Co na prezent dla chłopaka?! |
Autor |
Wiadomość |
Szamanka
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 21:28
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
:zly: ej no Czarnulka..takie zagrywki Ty tu wyrabiasz?...a ladnie to tak?...wpierw o zdanie pytania,pomysly kradnie :P a teraz nawet pisknac sloweczkiem nie ma zamiaru
co za mlodziez :hyhy: |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 21:29
|

|
Szamanka, zwątpiłabyś w polską młodzież gdybym powiedziała :P No wstydzę się no :zawstydzony: |
|
|
|
|
Admike
Wysłany: Sro Paź 05, 2005 12:17
|

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Powiem tylko,ze skorzystałam trochę z pomysłu Admike |
kurde,co ja Czarnulce podpowiedziałem??????? :rotfl: :D |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Paź 05, 2005 12:24
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Adasku trzeba wiec wrocic do poczatku tematu :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
cinque
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 17:04
|

|
Moja Mama ma w niedzielę okrągłą i szacowną rocznicę urodzin i miałam niezły zgryz z prezentem dla niej
chciałam Wam polecić miejsce, gdzie ostatnio kupujemy sobie prezenty :D
Galeria Pokusa na Zygmunta Starego (koło weterynarza i koło skrętu w Lompy)
rewelacja!
poza wszystkimi pięknymi przedmiotami, właścicielka robi chyba najładniesze bukiety w mieście (kiedyś robiła je w kwiaciarni na rogu Krupniczej i Górnych Wałów, i dostaję od prawie dwóch lat różne wiązanki z jej ręki - i wszystkie są mistrzowskie!)
tak więc jest tam Galeria, Kwiaciarnia, są Antyki i Kominki
i wszystko jest boskie :)
jeśli chodzi o ładny prezent - miejsce jak znalazł :) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 12:36
|

|
Urodziło sie dziecko, wlasciwie dziewczynka w poniedziałek, wiec ma 3 dni, niedługo wyjdzie z mamą ze szpitala, dodam,ze jest to dziecko mojego szefa.Chcielibysmy zakupic dla dzidziusia jakis prezencik i nie mam pomysłu co to by miało byc.
Napewno nic do ubrania. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 12:40
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
dla dziecka najlepiej kupic wlasnie jakies ciuszki to najlatwiej... zabawki czy pluszaki odpadaja z tego n ie ma porzytku mijesce zajmuje i kurzy sie niepotrzebnie... kosmetyki dzieciece tez roznie bywa... niektore dzieci sa uczulone na kosmetyki wiec to trzeba "wyczuc" :) Najlepiej cos co sie potem przyda :) np jakis ladny kocyk czy poduszeczka do wozka bo teraz "becikow" sie nie uzywa :) |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 15:54
|

|
zdecydowanie rzeczy, których mama będzie mogła używać - na przykład termosik na butelkę (są ładne steropianowe na jedną albo dwie buteleczki) - teraz jak zacznął się upały dzidzia na pewno będzie "dopajana" na spacerkach, nie wiem jak teraz (za chwilę będzie lato) ale ja używałam czegoś co nazywałam "rożkiem" (nie becikiem) - zawijałam Anę i spała sobie w nim spokojniutko i cieplutko, kocyk jak najbardziej - w sumie w praktyce używam ich kilku - jeden wożę w aucie, jeden mam w łóżeczku, jeden rozłożony na tapczanie jak chcę tam położyć Anę - więc to chyba najrozsądniejszy pomysł - kocyki są teraz śliczne i z pewnością nawet jeżeli to będzie drugi lub trzeci kocyk dzidzi to się nie zmarnuje :)
Jest też rzecz, której pewnie sama bym sobie nie kupiła a uważam ją za bardzo fajną - to jest taka książka - kronika czy album dzidziusia (ja - znaczy Ana - akurat mam inspirowany książką o Kubusiu Puchatku) wpisuje się tam różne rzeczy o pierwszych dniach, tygodniach, miesiącach dziecka, wkleja pierwsze zdjęcia, są kieszonki na paseczek z łapki ze szpitala, pierwsze włoski i takie tam - bardzo fajną pamiątkę się robi dziecku na przyszłość. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 17:46
|
|
Dorothea napisał/a: | Chcielibysmy zakupic dla dzidziusia jakis prezencik i nie mam pomysłu co to by miało byc. |
najlepiej kupić wyprawke dla pierwszoklasisty...za pare lat bedzie jak znalazł...hahahahahahahahah,przepraszam,ale dzisiaj mam dzień żartow,hahahahahahahahahhahahaha :D :D :D :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 20:20
|

|
Dorotka napisał/a: | książka - kronika |
Dorotko mysle, ze to dobry pomysł do tego zakupimy cos jeszcze i bedzie oki.
Powiedz mi gdzie moge kupic taka ksiązeczke?
Piotrulek napisał/a: | wyprawke dla pierwszoklasisty. |
buahah dobry jestes :D |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 20:24
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
Piotrulek napisał/a: | le dzisiaj mam dzień żartow,hahahahahahahahahhahahaha :D :D :D :rotfl: :rotfl: |
ja też :D
:zabanowany:
a " córeczce " kupcie grzechódki i gryzaczki
tego nigdy dosyć |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 20:39
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
dla takiego małego dziecka nie wiadomo co kupić, wiec lepiej sie powstrzymać niz kupić coś ne takiego. Proponowałbym kupić jakiś dobry alkohol i wręczyć szefowi z gratulacjami ;) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 21:44
|

|
trunks napisał/a: | dobry alkohol i |
gratulacje juz były i to w dniu narodzin
trunks napisał/a: | małego dziecka nie wiadomo co kupić |
to zawsze jest problem, ale jednak chcemy kupic |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 21:50
|

|
Dorotko, zapytam osoby, która nam ją sprezentowała gdzie ją kupiła i Ci napiszę :) to naprawdę fajna rzecz :)
to chyba najlepszy pomysł biorąc pod uwagę relacje - nie za bardzo zobowiązujący, nie sugeruje niczego - taki zupełnie neutralny, w sam raz :) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 21:53
|

|
Dorotka napisał/a: | - taki zupełnie neutralny, w sam raz |
dokladnie
Dorotka napisał/a: | zapytam osoby, która nam ją sprezentowała |
bede wdzieczna |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 22:08
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
trunks napisał/a: | dla takiego małego dziecka nie wiadomo co kupić | dla faceta zawsze to jest problem trunks napisał/a: | Proponowałbym kupić jakiś dobry alkohol i wręczyć szefowi z gratulacjami | no tak facet najmniej we wszystko sie angażuje, poza chwilą by spłodzić dziecko, ale najwięcej gratulacji to dla niego :/
To co chciałam zaproponować już zostało powiedziane Aither napisał/a: | jakis ladny kocyk czy poduszeczka do wozka | Dorotka napisał/a: | kocyki są teraz śliczne i z pewnością nawet jeżeli to będzie drugi lub trzeci kocyk dzidzi to się nie zmarnuje |
Dorotka napisał/a: | książka - kronika czy album dzidziusia | to jest świetne, z roku na rok coraz ładniejsze. Zazwyczaj rodzice sami tego nie kupują bo mają do kupienia wiele bardziej potrzebnych rzeczy, dlatego jest to świetny prezent :) |
|
|
|
|
Wojownik
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 22:18
|

Imię: A......
|
Ja w pracy dostałem od znajomych po urodzinach synka matę do zabawy z dwoma pałąkami na których wisiały zabawki - taką rozkładaną na której mógł leżeć i wyciągać rączki. Od 3 miesiąca kładliśmy go z małżonką na macie i miał fajną zabawę a przy okazji uczył się chwytać. |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 22:22
|

|
Wojownik, też super pomysł, ale dla starszego malucha - ja jestem właśnie na etapie wmawiania moim braciom, że to oni wymyślili jako dobrzy wujkowie, żeby coś takiego Ance kupić na dzień dziecka. Już się zdarzyło, że wiercipięta spadła z tapczanu na którym sobie leżała, więc poziom podłogi jest jak najbardziej...właściwy :)
Ale to dopiero gdzieś od trzeciego, czwartego miesiąca rzeczywiście. |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:16
|

|
Wojownik napisał/a: | matę do zabawy z dwoma pałąkami na których wisiały zabawki - taką rozkładaną |
tez o tym pomyslałam,ale przeprowadziłam wywiad jak kobieta szpieg i dowiedziałam sie ,ze takie cos to dziecie juz posiada :/ |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:48
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
kisia napisał/a: | dla faceta zawsze to jest problem |
:oczami:
kisia napisał/a: | no tak facet najmniej we wszystko sie angażuje, poza chwilą by spłodzić dziecko, ale najwięcej gratulacji to dla niego |
no bez sensu faktycznie :P |
|
|
|
|
|