szpital wojskowy, izba przyjęć |
Autor |
Wiadomość |
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 18:31
|
|
a ja napisze z innej beczki...byłem 2 dni temu na badaniu krwi w tymże szpitalu i powiem tylko tyle,cale to bydlo nie robia lekarze czy pielęgniarki tylko pacjenci,w szczegolności te upierdliwe staruchy,ktorym sie wydaje ,ze maja patent i prawo do wszystkiego,a w szczegolności do wchodzenia do każdego gabinetu najlepiej bez kolejki...bylem naocznym świadkiem jak taki stary (...),pastwil sie nad dziewczyną (moze miala z 19 lat) i "ustawiał"ja po kątach jak szczeniaka,wkurzył mnie podszedlem do niego powiedzialem,zeby sie zamknął i zablokowalem go i wpuścilem panienke i powróciłem na swoje miejsce w kolejce,gdyby wzrok tego starucha mogl zabijać,to dzisiaj byłby juz mój pogrzeb,hahahahahahahaahahah |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 18:58
|

|
MorQaNa napisał/a: | Polska Słuzba Zdrowia... Śmiechu warte | Jak wszedzie.. |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 23:57
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Polska Słuzba Zdrowia... Śmiechu warte
Jak wszedzie.. |
=CzArNuLkA=, chodzi Ci o Słuzbę Zdrowia na całym świecie, czy o co ? :zdziwko: |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 12:33
|

|
Na całym świecie i w całej Polsce.Tylko w wysokiego standardu klinikach wszyscy sa zawsze zadowoleniu...w końcu za to płacą :looka: |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:09
|

Imię: piękne ;)
|
=CzArNuLkA= napisał/a: | w końcu za to płacą |
jakby nie bylo za państwową opieke medyczną też płacimy... :dobani: |
|
|
|
|
super_sonic
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:30
|

|
"a w szczegolności do wchodzenia do każdego gabinetu najlepiej bez kolejki..."
w calym cywilizowanym swiecie w przychodniach wydaja pacjentom numerki i nie ma problemu a w polsce jest jeden wielki burdel :/ |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:41
|

Imię: Bożydar :]
|
super_sonic napisał/a: | w calym cywilizowanym swiecie w przychodniach wydaja pacjentom numerki i nie ma problemu a w polsce jest jeden wielki burdel :/ |
Nawet jeśli umawiam się telefonicznie na konkretną godzinę, podobnie jak i inni pacjenci, to po co potem te babcie przychodzą i marudzą, że liczy się kolejność przyjścia? Robią jeden wielki burdel, marudzą, zabijają wzrokiem i spróbuj się odezwać to cię zlinczują :kwasny: One żyją dzięki temu czekaniu, to ich cały świat, są umierające, ale nagle odzyskują wigor z czasów młodości by walczyć o prawo stania pół dnia w kolejce do lekarza. Absurd. Przecież po to są konkretne godziny bym mógł wyjść z pracy na moment a nie czekać nie wiadomo ile. Bałagan się robi. I to nawet w lepszych przychodniach, nie tylko w szpitalach. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:56
|
|
kobi napisał/a: | Nawet jeśli umawiam się telefonicznie na konkretną godzinę |
w takim razie ta forma w szpitalu wojskowym jest przestrzegana do perfekcji,czyli jeśli masz deklaracje do jakiegoś lekarza i nie jest to nagly przypadek,to rejestrujac sie dokonujesz świadomego wyboru daty i godziny,dzisiaj bylem zarejestrowany na 8.15 i pomimo,ze koczowało juz kilku staruszkow,wszedlem na umowiona godzine bez problemu... :D :D :D |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:07
|

Imię: Bożydar :]
|
Piotrulek napisał/a: | rejestrujac sie dokonujesz świadomego wyboru daty i godziny |
Wytłumacz to tym starym babciom :kwasny:
Piotrulek, widocznie trafiłeś na staruszków z małą siłą przebicia :P Co zresztą przy Tobie jest normalne ;) Jeżeli będę musiał iść do lekarza to zabieram Cię ze sobą ;) |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:35
|

Imię: piękne ;)
|
kolejki u lekarza oraz podjezdzajacy na przystanek autobus to dwa idealne lekarstwa na starobabciowe dolegliwosci - zaraz ozywaja i wraca im mlodzienczy wigor :rotfl: |
|
|
|
|
super_sonic
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 15:52
|

|
w poniedzialek mialem watpliwa przyjemnosc czekac w kolejce do POZu w szpitalu wolskowym :) przyjmuja od 7:00 , bylem o 6:35 i bylem 11 w kolejce :D dowiedzialem sie od jednej z babc ze ona przychodzi o 5 rano :szok: postanowilem zmienic przychodnie bo naprawde nie chce wstawac mi sie o 4 rano by przescignac wszystkie te emerytki :P |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 17:45
|

|
Zafira napisał/a: | zastanowila mnie karteczka wiszaca na drzwiach RTG "o kolejnosci wykonywania zdjec decyduje technik |
Tak jest prawie wszedzie.Ostatnio identyczna karteczke zobaczylam w przychodni na ul.Opolskiej
MorQaNa napisał/a: | Polska Słuzba Zdrowia... Śmiechu warte |
Zgadzam sie :) |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 18:49
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Na całym świecie |
Oj, no chyba nie. Wiele osób, które miały okazję być w zagranicznych szpitalach i przychodniach sa po prostu wnieowzięte tym, jak tam zajmują się chorymi i jak oni są tam traktowani.To jakie tam mają warunki, przechodzi moi drodzy ludzkie pojęcie.Tutaj (w Polsce) nawet za 20 lat tak nie będzie.
magusia24 napisał/a: | Tak jest prawie wszedzie.Ostatnio identyczna karteczke zobaczylam w przychodni na ul.Opolskiej
MorQaNa na |
Kochana ona tam już od dawna jest :) |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 18:51
|

|
Dziiiwne.....bo troche miejsc zwiedziłam i nie podzelam tego zdania. |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 18:57
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Dziiiwne.....bo troche miejsc zwiedziłam i nie podzelam tego zdania. |
Cóż.. może inni mieli więcej szczęścia :)
Co do wojskowego mam jedno zdanie... Totalne dno. |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 19:57
|

|
MorQaNa napisał/a: | Co do wojskowego mam jedno zdanie... Totalne dno. |
Nie bede sie pytać ile oddziałow tego szpitala odwiedzilas i ktory szpital wg Ciebie jest lepszy niz wojskowy,bo to sie mija z celem |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 07:29
|

|
MorQaNa napisał/a: |
Co do wojskowego mam jedno zdanie... Totalne dno. |
Bez przesady :]
Jakoś nigdy nie miałam problemu z wejściem do gabinetu jeśli byłam wcześniej zarejestrowana, nikt mi nie podpadł bo nie miał czym. Jedynie na laboratorium mogę ponarzekać, bo obsługuje je jedna pielęgniarka, czasami są kolejki na cały korytarz. |
|
|
|
|
slodziutka
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 14:04
|

Imię: Asia
|
TAK TO TERAZ JEST NA TYM ŚWIECIE.mnie tez nie przyjeli do spzitala (1) choć miałam rozwaloną głową ze szpitala. i z 1 odsyłali mnie na pogotowie a z pogotowia do 1 i tak się ciągło i sie wkurzyłam i pojechalam do pyskowic. tam z trudem ale mnie przyjeli.teraz jest ok./ :zalamany: |
|
|
|
|
vkimi
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 16:36
|

Imię: Woody
|
slodziutka napisał/a: | TAK TO TERAZ JEST NA TYM ŚWIECIE.mnie tez nie przyjeli do spzitala (1) choć miałam rozwaloną głową ze szpitala. i z 1 odsyłali mnie na pogotowie a z pogotowia do 1 i tak się ciągło i sie wkurzyłam i pojechalam do pyskowic. tam z trudem ale mnie przyjeli.teraz jest ok./ :zalamany: |
Na imię masz Asia, a w profilu płeć 'mężczyzna'.
hmmmmm co oni Ci w tych Pyskowicach zrobili?
a może to przez teletubisie? |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 17:39
|

|
Do tej pory jestem zadowolony z jego usług. Ratowali mnie już 2 razy i jeszcze żyję |
|
|
|
|
|