kto płaci? |
Autor |
Wiadomość |
vkimi
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 13:22
|

Imię: Woody
|
hmmm delikatnie niezręczna sytuacja.
Ja wyznaję zasadę - kto zaprasza, ten płaci. Coś na zasadzie gospodarz - gość. I jest to wygodne. |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 22:26
|

Imię: Weronika
|
tak mnie nauczono (mama, ciotki ...) że jak idę gdzieś z facetem i każdy płaci za siebie to nie jest randka. Kiedy to facet płaci to już jest randka i u mnie to zawsze się sprawdza ;)
katarzyna35k-ce napisał/a: | Miałam kiedys sytuacje gdzie facet zaprosił mnie na kawe po
czym stwierdził ze kazdy płaci za siebie a ja bez grosza :rotfl: |
a takiej sytuacji to nigdy nie miałam :hyhy: raz za to chcieliśmy uciec z lokalu bez płacenia - dla większych emocji - ale jakoś nie wyszło :chytry: :hyhy: |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 23:00
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
katarzyna35k-ce napisał/a: | Miałam kiedys sytuacje gdzie facet zaprosił mnie na kawe po czym stwierdził ze kazdy płaci za siebie a ja bez grosza |
to jakis sknera z tego goscia ;)
veronica napisał/a: | raz za to chcieliśmy uciec z lokalu bez płacenia - dla większych emocji - ale jakoś nie wyszło |
mysmy tak kiedys zrobili w europubie - wyszlismy w 8 osob bez placenia, bo stwierdzilismy, ze nie smakuje nam piwo....część osob było potem zbulwersowanych ta sytuacją, no ale cóż.... :oczami: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 23:15
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
chaoss napisał/a: | KAZDY mezczyzna zawsze powinien miec jakis grosz przy sobie, nawet te 10 zl. Nosic np w plecaku/walizce zapasowe, na czarna chwile. | a ja uważam że kazda osoba bez wzgledu jakiej płci powinna wychodząc z domu miec jakis grosz na czarna godzine. katarzyna35k-ce napisał/a: | Miałam kiedys sytuacje gdzie facet zaprosił mnie na kawe po czym stwierdził ze kazdy płaci za siebie | dlatego kobieta umawiając się na spotkanie powinna miec jakiś grosz i zamówic tyle żeby w razie czego mogła za siebie zapłacic :) veronica napisał/a: | raz za to chcieliśmy uciec z lokalu bez płacenia | ja kiedyś daaaawno temu wyszłam ze znajomym z lokalu nie płacac za kawy, ale byliśmy lekko w innym świecie :oczami: |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 03:08
|
|
kisia napisał/a: | ja kiedyś daaaawno temu wyszłam ze znajomym z lokalu nie płacac za kawy, ale byliśmy lekko w innym świecie |
ciekawe tez mialem podobną sytuację :) tylko ze ja z ta osoba po tej kawie znalazlem sie w pokoju hotelowym :P |
|
|
|
|
Yeti
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 10:24
|

|
darkenstein napisał/a: | tylko ze ja z ta osoba po tej kawie znalazlem sie w pokoju hotelowym |
Z ciekawości zapytam, kto bardziej musiał słodzić
temu drugiemu na uszku, by po co było wchodzić
na hotelowe piętra, rachunki płacić słone,
wydawać uciułaną w pocie czoła mamonę?... :niepewny:
Ty złaciłeś za hotel, jasna sprawa,
więc gratis była ta kawa!...
Jeśli cukier i mleczko też były darmowe,
to użyć wypadało porcji ich tylko połowę! :hyhy:
No i wiadomo, rzecz to jest święta,
co kazdy gentelman o niej pamięta,
gdy płacić za kawę nie masz zamiaru,
to robiąc zamówienie nie trać umiaru!
A na "słodkie" apetyt będzie zaspokojony
w pokoju hotelowym, skoro opłacony!... :P |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 16:45
|

|
darkenstein napisał/a: | ciekawe tez mialem podobną sytuację :) tylko ze ja z ta osoba po tej kawie znalazlem sie w pokoju hotelowym | pewnie kelner czegoś dosypał extra ;) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 19:32
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
A moze ta druga osoba chciala sie za kawe odwdzieczyc ..co? :hyhy:
Mnie sie zdarzylo, ze kolega ( no robil podchody w moja strone), zaprosil mnie do slynnego kina X .....przy kasie stwierdzil czy moglabym zaplacic za siebie bo nie ma tyle pieniedzy. Nie wnikalam w sytuacje, bo moze sie zdarzyc.....ale on nie wyciagajac portfela juz o tym wiedzial. Slicznie zaplacilam za swoj bilet nie majac przy tym zadnych "dlugow wdziecznosci"...tylko jakos po tym wydarzeniu juz nie mialam ochote na kolejna randke. |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 20:13
|

|
Szamanka napisał/a: | Mnie sie zdarzylo, ze kolega ( no robil podchody w moja strone), zaprosil mnie do slynnego kina X .....przy kasie stwierdzil czy moglabym zaplacic za siebie bo nie ma tyle pieniedzy. Nie wnikalam w sytuacje, bo moze sie zdarzyc.....ale on nie wyciagajac portfela juz o tym wiedzial. Slicznie zaplacilam za swoj bilet nie majac przy tym zadnych "dlugow wdziecznosci"...tylko jakos po tym wydarzeniu juz nie mialam ochote na kolejna randke. |
Wcale sie nie dziwie ;) Ja tez mialam kilka podobnych sytuacji i dlatego zawsze wolalam zaplacic za siebie nim dochodzilo do podobnych zdarzen.Fakt walczylysmy o rownouprawnienie ale gdy sie kogos zaprasza wypada byc przygotowanym na wszystko :kwasny: .A jak sie nie ma pieniazkow to idzie sie na spacer ;) |
|
|
|
|
vkimi
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 20:32
|

Imię: Woody
|
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 21:26
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
veronica napisał/a: | pewnie kelner czegoś dosypał extra |
tja pewnie zapodal Darkowi do jedzenia tabletki gwałtu :rotfl: |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 22:41
|

|
trunks napisał/a: | tabletki gwałtu | to takie istnieja?? kupie i bede dosypywac komu trzeba ;P |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 02:19
|
|
veronica napisał/a: | trunks napisał/a:
tabletki gwałtu
to takie istnieja?? kupie i bede dosypywac komu trzeba ;P |
veronica, one działaja tylko na kobiety :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 02:28
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
a teraz proszę o powrót do tematu
o tabletkach gwałtu można poczytać w topiku h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1149]Zgwałcone we śnie |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 20:46
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 20:54
|
|
Arex30 napisał/a: | ja zapraszam ja płace |
Tez jestem takiego zdania, ja proponuje i zapraszam i ja płace, on zaprasza -on płaci . Proste i wszystko jasne. Wtedy nie trzeba mysleć o tej chwili przed podaniem rachunku. |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 23:40
|

|
darkenstein napisał/a: | one działaja tylko na kobiety :P | racja faceci i tak sa latwiejsi ;P:P
zeby nie bylo ze nie na temat to dodam ze podoba mi sie podejscie do sprawy jakie ma Anula, i Arex30, :hyhy: |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 23:55
|
|
veronica, ja tez lubie placić jak zapraszam a jak nie mam kasy to nie daje sie zaprosić :D choc zrobilem juz wyjatek ;) tak łatwiej jako ze jesteśmy latwiejsi :D |
|
|
|
|
Kalka
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 00:52
|

|
Anula napisał/a: | Arex30 napisał/a:
ja zapraszam ja płace
Tez jestem takiego zdania, ja proponuje i zapraszam i ja płace, on zaprasza -on płaci . Proste i wszystko jasne. Wtedy nie trzeba mysleć o tej chwili przed podaniem rachunku. |
zgadzam się z Wami, ten kto wyszedł z inicjatywą ten płaci - przynajmniej na początku, potem to już może być różnie oby tylko ten co ma płacić był tego świadomy... |
|
|
|
|
|