Kolejne centrum handlowe w Gliwicach |
Autor |
Wiadomość |
Czarnulka
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:16
|

|
Major napisał/a: | =CzArNuLkA=, ja wiem ze sie cieszysz, bo to kolejne miejsce do kupowania ciuchow |
Robisz ze mnie w ten sposób pusta "dziewuchę",ktora mysli o kolejnym "blaszaku" jako o miejscu gdzie sobie kupic cos na dupe :/ Sorry,ale to nie tylko ciucholand.To jeszcze takie miejsca jak małe kafejki,gdzie NIE MA DYMU PRZEZ FAJE! To miejsce gdzie sa perfumerie,których nie ma u nas w centrum poza jedną i to (...)*** drogą :/ To miejsce,gdzie LUDZIE MAJ? PRACę! Mogłabym tak dalej wymieniac. Major napisał/a: | a druga nie chce blaszakow bo kocha nature |
No to napisałam chyba jasno-na wieś i wtedy ja bede zadowolona,bo mi nie bedą ględzic o naturze w wcale nie małym mieście, i Ty bedziesz zadowolony bo bedziesz miał swoją cudowna przyrode.
Sorry,ja też kocham nature i wtedy sobie jade w góry albo do moich dziadków,a nie marudze,ze w miescie mieszkam :/ |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:31
|

|
Major napisał/a: | Chocby stworzenie czegos na wzor strefy bezclowej, ktora utworzono pomiedzy osiedlem Warynskiego i Brzezinka. Napewno byloby to idealnie miejsce do takich celow wlasnie ze wzgledu na wezel dwoch tras. Taka strefa przemyslowa, napewno miala by wieksza szanse rozwinac nasze miasto, zapewnic zwiekszenie zatrudnienia w obrebie tego miasta i sadze ze przyciagalo by kolejnych inwestorow. Podobnie robi miasto Wroclaw, ktore obecnie ma najnizsze bezrobocie w calej polsce i chyba jest jednym z najszybciej rozwijajacych sie miast, jak nie najszybciej rozwijajacym sie miastem. |
Czy funkcjonowanie planowanego centrum handlowego przeszkadza i uniemożliwia powstanie opisanej przez ciebie strefy (która notabene jest doskonałym pomysłem)?
Co do wyglądu Areny i negatywnych opinii na jej temat... wiesz tacy, się to specjaliści od architektury wypowiadali... poza tym nie wiem czy wypowiadajacych sie o tym mozna traktowac jako reprezentatywna grupe opiniotworcza...?
Jednak uważam, że wielu mieszkańców pobliskich osiedli, a także pozostałych mieszkańców Gliwic, woli jednak tą "ble" Arenę niż widok przypominający zapomniany poligon atomowy... Fakt można było postawić tam dziesiątki innych obiektów o różnorakim przeznaczeniu, jednak skoro akurat postawiono centrum handlowe to żadna tragedia... lepsze to niż nic... Pomyśl, że jednak wielu ludziom miejsce to dało pracę, zapewne nie superpłatną, lekką i przyjemną, ale jednak pracę której potrzebowali! Pobliskim mieszkańcom dobre miejsce do robienia zakupów. |
Ostatnio zmieniony przez ZWM is my home Nie Sty 14, 2007 17:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:36
|

|
ZWM is my home napisał/a: | Pobliskim mieszkańcom dobre mijesce do robienia zakupów. |
Dokładnie,nie musze zapierdzielac 25 min na piechote do Tesco tylko mogę sobie wyjść i dojść do Areny w 3 minuty :/ |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:49
|
|
ZWM is my home napisał/a: | Synku, co ty wiesz o komuchach... nie rozśmieszaj mnie... odpuść sobie z takmi tekstami, skoro nie masz pojęcia o czymś... |
poczytaj regulamin i zastosuj sie do niego ,mowie o nie obrażaniu forumowiczow...inaczej hukne ostrzeżenie... |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:50
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | No to napisałam chyba jasno-na wieś i wtedy ja bede zadowolona,bo mi nie bedą ględzic o naturze w wcale nie małym mieście, i Ty bedziesz zadowolony bo bedziesz miał swoją cudowna przyrode.
Sorry,ja też kocham nature i wtedy sobie jade w góry albo do moich dziadków,a nie marudze,ze w miescie mieszkam |
Nie moge się w tym miejscu z Tobą zgodzić, o środowisku naturalnym w mieście należy szczególnie się troszczyć, to np drzewa dają nam ulgę od spalin w betonowej dżungli, itp.
Jednak przeciwnicy centrów handlowych nie rozumieją tego, że istnienie tych centrów nie wyklucza inwestycji proekologicznych, można (na miejscu rady miejskiej) wydawać pozwolenie na budowę takich centrów, warunkując tą zgodę obowiązkiem wybudowania wokół centrum n.p. dużego parku ze stawami, zakazać budowy wielohektarowych parkingów na rzecz parkingów podziemnych wielopoziomowych, a na miejscu parkingu naziemnego zrobić zalesiony park. Zazwyczaj wokoł centrów handlowych jest miejsce na tego typu projekty, n.p. wokół wymienianej tu Areny pozostałe tereny "księżycowe" przeznaczyć pod park z licznymi drzewami, trawnikami, ławkami, latarniami jakimś stawem... |
Ostatnio zmieniony przez ZWM is my home Nie Sty 14, 2007 18:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 17:50
|

Zaproszone osoby: 2
|
Kolejna opcja jaka mozna zaproponowac to postawienie centrum rozrywki, tylko ze w planie jest futurystyczny stadion, ktory nie wiadomo czy kiedykolwiek powstanie. Miejmy nadzieje ze Gliwice sie doczeka porzadnego miejsca gdzie kazdy moze cos sobie pocwiczyc i miec do tego latwy dostep. |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 18:08
|

|
Posty JA pozostawie, ale prosze o powrot do tematu. Narazie prosze o zapomnienie sobie slow typu "stary komuch" i kontynuowac owocna rozmowe. Jednakowoż kolejne posty z obrazami i nie na temat bede prawdopodobnie kasował. Z góry dzieki. |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 18:14
|

|
Major napisał/a: | Kolejna opcja jaka mozna zaproponowac to postawienie centrum rozrywki, tylko ze w planie jest futurystyczny stadion, ktory nie wiadomo czy kiedykolwiek powstanie. Miejmy nadzieje ze Gliwice sie doczeka porzadnego miejsca gdzie kazdy moze cos sobie pocwiczyc i miec do tego latwy dostep. |
Czy powstanie C.H. uniemozliwia budowę centrum rozrywki, a nawet stadionu w tamtej oklicy? Terenu wystarczy... |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 18:24
|

|
Jak nam czesto zycie pokazuje, to miejsca, ktore mozna by przeznaczyc na rozne dobre cele jednak sa zaprzepaszczane pod inne daremne jak wlasnie markety i stacje benzynowe. Chociaz jaka stacja benzynowa tam napewno powstanie, bo przy takiej rasie powinna. Zreszta pozyjemy zobaczymy. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 21:48
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
ZWM is my home napisał/a: | Czarnulka, rzecz w tym ze ci ktorzy sa tak "anty" temu projektowi nie maja zadnych rzeczowych argumentów na poparcie swoich lamentów... chca poprostu zaistniec i dla zasady krzyknac sobie "veto..." |
po pierwsze nie jestem anty temu projektowi tylko ogolnie podejsciu takiemu, ze bez zastanowienia daje sie pozwolenia na budowe n-tej liczby hiper, super, mega centrow handlowych bez rozwazenia innych mozliwosci zagospodarowania przestrzeni. Po drugie z tą chęcią zaistnienia to chyba żartujesz, co komu z tego co sie tu napisze ? :)
=CzArNuLkA= napisał/a: | No to napisałam chyba jasno-na wieś i wtedy ja bede zadowolona,bo mi nie bedą ględzic o naturze w wcale nie małym mieście |
oh coż za ignorancja. Nie mam zamieru wyjezdzac na wies bo mieszkam tu i jest mi dobrze. A o zrównoważonym rozwoju słyszałaś ? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 22:06
|

Imię: Piotr
|
ja tam dalej jestem za powstaniem tego centrum handolowego ale przeciw kolejnemu carreforuwi ;) |
Ostatnio zmieniony przez MajkeL Pon Sty 15, 2007 09:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
FlashMan
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 12:08
|

|
Eee, ja tam się cieszę z wybudowania nowego kiosku obok mnie... |
|
|
|
|
super_sonic
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 17:11
|

|
|
|
|
|
Karmel
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 19:06
|

|
dla młodziezy to bedzie dobre miejsce na blałki :P ciekawe, czy policja bedzie kontrolowac to miejsce :)
do kina nie bedzie trzeba jezdzic az do zabrza ;) |
|
|
|
|
Kejt
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 21:02
|

|
hej. czy ktoś wie gdzie można dowiadywać się na temat pracy w forum? bo wiem, że nabory do pracy w tego typu centrach przeprowadzane są duuuużo wcześniej przed otwarciem.. z góry dzięki za info :] |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 11:35
|

|
Kejt napisał/a: | hej. czy ktoś wie gdzie można dowiadywać się na temat pracy w forum? |
Na ul. Lipowej w budynku (starej kamienicy) obok budowy. |
|
|
|
|
Pablo
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 13:15
|

|
A czy ktoś sie orientuje czy na 100% stanie focus w Gliwicach ???Bo jego projekty sa ciekawsze od tych Forum ...A nie którzy mowili że były jakies problemy... |
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 14:58
|

|
cos wiecej:
h t t p;//w w w gliwicka, p l/index.php?pl=more&id=1&dz=wyd&wyd=a070131]Helical Park Handlowy |
|
|
|
|
Sou
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 14:45
|

|
Mi sie tam podoba ze Forum stawiaja. W koncu bede mogl pojsc do kina we wlasnym miescie a nie jezdzic do Zabrza... |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 17:42
|

Imię: Bartłomiej
|
|
|
|