Dlaczego Gliwice?? |
Autor |
Wiadomość |
Frycek
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 14:24 Dlaczego Gliwice??
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Dlaczego waszym zdaniem warto mieszkać w Gliwicach ??
Co mają w sobie ,że przyciągają ludzi którzy chcą się tutaj osiedlić ?? |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 14:58
|
Smoczyca

|
Najgorsze jest to ze jest wiecej ludzi wyprowadzajacych sie z Gliwic niz sprowadzajacych... a co moze przyciagac... sadze ze praca. Jak maja prace w Gliwicach to latwiej sie sprowadzic niz dojezdzac... |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:11
|

|
ja się sprowadziłam własnie ;)
miasto cudowne jak dla mnie, zabytkowa architektura rekompensuje mi brak morza, i te parki w mieście-cudo
tylko pracy jak na razie nie ma dla mnie :( |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:18
|
|
Gliwice sa pieknym miastem,mieszkaja tu wspaniali ludzie...i jest ForumGliwice czyli cos czego nie ma nigdzie wiecej... |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:29
|

|
Piotrulek ja się niedawno przeprowadziłam z Gdyni i tam jest coś czego nigdzie indziej nie ma Forum Trójmiasto :D :D :D :D :D :D |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:32
|
|
Madzia napisał/a: | tam jest coś czego nigdzie indziej nie ma Forum Trójmiasto |
i pewnie dlatego wlasnie przeprowadzilas sie do Gliwic... :D :D ;) |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:34
|
|
Madzia napisał/a: | ja się niedawno przeprowadziłam z Gdyni | Czym się różni szafa od Śląska????Do szafy ciągną mole a na Śląsk "gorole" :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 15:39
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
nom Gdynia to nowe miasto wiec nie ma takich zabytkow czy starowki...
Co do Gliwic to zgodze sie - bardzo przyjemne miasto, nie za duze nie za male. Duzo zialeni, parkow czy nawet kompleksow lesnych w poblizu. Sa zbiorniki wodne jak czachowice, dzierzno plawniowice. Jest co robic w czasie wakacji. W miare nietrudno o jakas prace w gliwicach i okolicach
Ale zeby obiektywnie oceniac trzeba by pozwiedzac inne miasta dla porownania... |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 16:05
|

|
w Gdyni jest jeden zabytek ;) starówki nie ma
jest za to bulwar i skwerek i plaża :)
Jacek13 jakbym mogła to w ogóle bym sie tu nie przeprowadzała... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 16:11
|
Smoczyca

|
Gliwicom mozna wiele zarzucic... ale nie ma co porownywac ich do innych wiekszych miast jak Krakow wroclaw czy Poznan... kazde miasto ma swoje + i - Gliwice tez maja.
Madzia, witam w Gliwicach :) ja jakies 3 lata temu bylam w trojmiescie :) i przyznam ze gdybym mogla to bym tam zostala na stale :) ale sie nie dalo :) Mam nadzieje ze zaaklimatyzujesz sie u nas :) |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 16:28
|

|
Aither ja się szybciutko przyzwyczajam do nowych miejsc, więc z zaaklimatyzowaniem się nie ma problemu
problem w tym, że tam zostawiłam wszystkich przyjaciół no i rodzinke..
na co dzień z rodzinką czasem ciężko jest wytrzymać ale teraz jak sa tak daleko to mi smutno i wolałabym żeby byli bliżej-tak to już jest... |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 17:55
|

|
Moja rodzina przybyła tu ze wsi za pracą . Lubię to miasto, może z przyzwyczajenia. Jest kilka miejsc, do których czuję przywiązanie. I jest gdzie wyjść wieczorkiem. |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 22:17
|

|
tuchałowa napisał/a: | Lubię to miasto, może z przyzwyczajenia. |
miałaś te "perę" lat, by się przyzwyczaić :P
mieszkam w Gliwicach od urodzenia i choć często odgrażam się, że zamieszkam na jakiejś wsi w górach to szczerze mówiąc nie wiem czy kiedyś to nastąpi :)
Lubię Gliwice nocą, w dzień za starówkę, dostęp do kultury ( choć mógłby być większy ;) ), szkolnictwo... za to wszystko co oferuje wielkie miasto, a jednocześnie za miejsca w których można odetchnąć... |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 22:50
|

|
Mieszkam w Gliwicach od urodzenia, dawniej był tu smród i brud :] , teraz dużo zmieniło się na lepsze :) , ale są też rzeczy, które zmieniły się na gorsze :] . |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 23:02
|
|
Madzia, Mamy cos wspolnego ja sie przeprowadzilam tutaj rok temu tez z nad morza.. z Koszalina.. przeprowadzlam sie z milosci.. Miasto juz polubilam.. i nie raz zaginam mojego meza np. jesli chodzi o znajomosc knajp.. :) ja moge go oprowadzac :) Misato tez mi sie podoba tylko wiadomo.. tesknota.. ale mam was moje forumludki.. i jest latwiej :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 23:53
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
tuchałowa napisał/a: | Moja rodzina przybyła tu ze wsi za pracą . |
No w sumie to prawie kazdy z nas z jakiejs wsi sie tu sprowadzil np. moja rodzina ze Stryja przyjechala po wojnie :oczami: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 00:17
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
uważam podobnie jak Aither, że najbardziej do Gliwic przyciąga praca, no może jeszcze studia, jednak jest coś co skutecznie odstrasza od Gliwic nawet jeżeli ma sie tutaj prace czy szkołe, są to nasze wysokie gliwickie ceny mieszkań :kwasny: |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 00:22
|

|
Mnie przyciągneło do Gliwic Wasze forum :) |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 09:07
|
|
kisia, ooooo tak wlasnie.. mieszkania to katorga.. strasznie sa drogie.. juz nawet nie chodzi o kupienie aleo wynajecie.. ceny porownywalne sa prawie jak mieszkan w Warszawie.. :( |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 16:29
|
|
Jacek13 napisał/a: | Czym się różni szafa od Śląska????Do szafy ciągną mole a na Śląsk "gorole" |
bardzo dobry kawał...
fekete napisał/a: | Mieszkam w Gliwicach od urodzenia, dawniej był tu smród i brud |
a kiedy w/g ciebie było to"dawniej"??i gdzie byl ten smrod i brud??prosze jaśniej...
tuchałowa napisał/a: | Moja rodzina przybyła tu ze wsi za pracą |
i nie jest to jedyna rodzina w Gliwicach,polowa Sośnicy i Sikornika to przyjezdni za pracą |
|
|
|
|
|