Praca zrecznosciowa i tworcza |
Autor |
Wiadomość |
Aither
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:01 Praca zrecznosciowa i tworcza
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Od jakiegos czasu zaczelam sie interesowac ta forma spedzania wolnego czasu. Ktos ma podobne zainteresowanie?
W tej chwili jestem na etapie kwiatow z bibuly oraz zaczelam zdobic koperty :) to chyba z nudow lub dla wprawy :)
Sama rzecz (zdobienie) jest swietna zabawa :) dzieki roznym technikom mozna wyczarować nieziemskie kartki okolicznosciowe, bileciki czy nawet zdobic ramki, pojemniczki, pudeleczka i wiele innych rzeczy. W skald narzedzi wchodzi szereg drobnych pasmanteryjnych ozdob, z ktorych mozna wyczarowac oszalamiajace rzeczy :) Pod to rowniez podpiac mozna wszelakie reczne wykonywanie bizuterii lub ich elementow :)
Zreszta sami ocencie :)
i co sadzicie o takich cackach ? :) ktos sie tym zajmuje tak dla zabawy ? :) |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:02
|

|
Fane... :super: wrecz grejtowne, szkoda ze ja nie mam takich zdolnosci manualnych... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:33
|
Smoczyca

|
jak sie sama przekonalam nie trzeba miec :D kwestia dobrego kleju :rotfl: narzedzi do wykonania tych rzeczy :) oraz weny tworczej i pomyslow :) jak masz przynajmniej to ostatnie to jestes KIMS :cwaniak: reszty mozna sie nauczyc :) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:48
|

|
Muszę potwierdzić że faktycznie Aither ostatnio swędzą rączki i próbuje rzeczy najprzeróżniejszych. Jestem ciekawy tylko jeszcze jak jej wyjdzie szycie miśków za które też się zabiera już od jakiegoś czasu :)
Myślę że tego typu zajęcie jest lepsze niż siedzenie przy komputerze... :) |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:50
|

|
bardzo fajne . ja jednak nie mam cierpliwosci do takiej dłubaniny :( |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:52
|

|
:szok:
Masz talent Dziewczyno ;)
Jeśli będę potrzebował oryginalnych kopert to już wiem do kogo się zgłosić...... :hyhy:
:ok: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 14:58
|
Smoczyca

|
MajkeL, to tylko przyklady :) moich prac jeszcze nie ma :) poza tym... jak zauwazylam to nie trudne :)
ziutek997, Misie niedlugo sie pojawia :) znalazlam producenta oczkow dla misia :D a teraz czekam na "dostawe" materialow i gabki tapicerskiej :) I JAZDA :D z tym szyciem :) |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 15:13
|

|
ja też lubię takie rzeczy i od czasu do czasu dla własnych potrzeb coś robię:) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 15:22
|
Smoczyca

|
asik, co robisz dokladniej ? :) pochwal sie ^.^ bo mnie zzinteresowal sposob quillingu czyli pierwsza kartka co jest na gorze :) nadwyraz ciekawe rzeczy mozna zrobic :D wiem ze kiedys na spotkaniu cos mowilas (albo praz) o kolczykach :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 16:54
|

Zaproszone osoby: 2
|
Bardzo fajne. Moja ciocia wykonywała takie kartki z różnych rzeczy, wycinków z gazet itp. Naprawde w końcowym etapie robi wrażenie. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 18:32
|
|
skoro juz wiekszość nasłodziła ja powiem tak,trąci mi to kiczem... |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 18:38
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
Piotrulek napisał/a: | skoro juz wiekszość nasłodziła ja powiem tak,trąci mi to kiczem... |
Kicz to też kierunek w sztuce. Bardzo popularny w latach 80 ubiegłego wieku.
h t t p;//pl.wikipedia.org/wiki/Kicz |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 20:44
|
Smoczyca

|
kicz nie kicz wyglada ladnie, zalezy jeszcze jaka technike sie wybierze. Ja osobiscie bardziej cenie cos co jest zrobione recznie niz tasmowo... dlaczego? bo rzecz niby tego samego rodzaju, ale kazda z nich inna... nigdy nie zrobi sie dwoch takich samych :)
co do quillingu :) dzis sie przekonalam ze nie trzeba miec wrodzonych zdolnosci :D kwestia kolorowego papieru wykalaczki na szaszlyki i dobrego kleju :rotfl: |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 10:00
|
|
Aither,
bardzo mi sie podobają takie arcydzieła we własnym wykonianiu i faktem jest ze bardzo miło jest dostac od kogos cos co zrobi własnoręcznie niz kupi w sklepie.
Gratuluję Ci pomysłow i chęci.
Nasza Praz ma też niesamowity dar w rączkach. Miałam okazje oststnio podziwiac :P |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 10:01
|

|
Aither, ja robiłam kolczyki i opakowania na prezenty:) |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 10:19
|

|
asik, kolczyki te z turkusowymi kamtkami do dzisiaj pamiętam ..tak się mi podobały
Prazymki dzieła widziałam i podziwiałam jedno sobie zamówiłam - szalik i rękawiczki makówki ..kolor czerwony
Aither, ja namiastke Twoich zdolności mam - kwiat z bibuły
cenie sobie takie ręczne wykonanie jest to dla mnie śliczne estetyczne ,ma wartość jeśli jest robione dla mnie ,wartość tego rośnie poprzez to ,ze ktoś właśnie dla mnie poświęcił czas i swoje zdolności
Aither, mam nadzieje ,ze pod moją choinką na Święta miś będzie :D |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 10:25
|

|
Aither, zazdroszczę talentu, zręczności i cierpliwości. Na misie czekam :) |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 12:12
|

Imię: Marcin
|
fajna sprawa :) nigdy sie tym nie bawilem...ale wiem ile radosci moze sprawic...gdy np na urodziny dostanie sie kartke zrobiona wlasnorecznie...niz taka za 2 pln :P |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 14:49
|
Smoczyca

|
Dana, dla Ciebie mam inna rzecz w przygotowaniu ale jestemw trakcie "szlifowania" :) a misio postaram sie :D ale nie obiecuje :)
No ja wczoraj wglebilam sie w tajniki quiliingu :) i przynam ze zabawa swietna :) ale ubolewam, ze mam zly klej i brudzi kartki... musze kupic roslinny :) nie zostawia sladow :) Jak cos ukoncze to sie pochwale (moze) :D |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 21:12
|
Smoczyca

|
a oto skutek nudy i kaca moralnego :D |
|