Poprzedni temat «» Następny temat
Policja w Gliwicach i ich Skody
Autor Wiadomość
hiltek75 
  Wysłany: Sro Paź 18, 2006 15:09   Policja w Gliwicach i ich Skody  

Od dłuższego czasu obserwuję w Gliwicach nową modę policjantów jeżdżących czarnymi Skodami Octavia. Nie wiem co to za goście, ale czepiają się dosłownie wszystkiego począwszy od dokumentów kończą na butach i skarpetkach. Zatrzymali mnie już chyba ze trzy razy jak jechałem samochodem i za każdym razem kontrola była bardzo szczegółowa. Może ktoś wie co to za nowy typ policjantów . Czyżby w Gliwicach powstała formacja na wzór W11
PW Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 17:09   Re: Policja w Gliwicach i ich Skody  

Imię: Mariusz Damian
A godziny kontroli ?
Jeśli wczesno ranne lub wieczorowo-nocne to zapewne wywiadowcy ... cywilne auta, ubrania również ...
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 17:34     

Zaproszone osoby: 2
Mariusz napisał/a:
A godziny kontroli ?

Te akurat nie mają znaczenia, widziałem kontrole w środku dnia. Trzepią wszystkich, ze wszystkiego. Najczęściej młodych szczyli co cwaniakują (możliwe, że kontrolują pod względem posiadania narkotyków).
PW Email www Cytuj
Basiorek 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 17:36     

taaa... niby tajniacy, a gdy u nas na osiedle wjeżdżają to rozlega się tylko jeden okrzyk, dość nieładny ;) i na klatkach pusto...
PW Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 18:06     

Wywiadowcy już nie są tacy cichociemni ... ;-)
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 18:29     

hiltek, W11 to wydział zabojstw, nie wiem zatem jak mozna porownywac funkcjonariuszy operacyjnych (tzw wywiadowcow), do funkcjonariuszy dochodzeniowo-sledczych(W11) :kwasny:
a trzepia ostro, bo maja rozne zadania: drugi, nieoryginalne rzeczy tzw popularnie "podjebki" itd...
zycze zeby nikogo nie nawiedzila czarna skoda, a tym bardziej czarna wołga!
PW Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 20:59     

ZWM is my home napisał/a:
hiltek, W11 to wydział zabojstw ... do funkcjonariuszy dochodzeniowo-sledczych(W11)

Po pierwszej: Wydział zabójstw nie jest równy sekcji doch-śledczej
Po drugie: W11 to zaledwie wydział śledczy
Po trzecie: w Polsce zlikwidowano wydział zabójstw rok temu (istniał tylko w KSP Warszawa) i został zmieniony w sekcję do walki z terrorem kryminalnym i zabójstwami.

Ogólnie to nie ma się czym podniecać :)
PW Email Cytuj
MajkeL 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 21:31     

Widziałem dziś (około 20:00) w/w "facetów w czerni" :pol: jak na ul. M. Strzody zatrzyamli pewien samochodzik.....
PW Cytuj
Basiorek 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 21:41     

Twój MajkeL'u? :D
PW Cytuj
MajkeL 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 22:03     

Basiorek napisał/a:
Twój MajkeL'u?

Nie, Ja czmychnąłem cichaczem....... ;)
A powracając do tematu ICH autko prezentuje się ciekawie z migającym niebieskim kogucikiem......
PW Cytuj
krystian 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 22:21     

kiedys jezdzili daewoo lanosem:) audi bylo kiedys zolte i jak to powiedzial jeden z tych "cichociemnych" kiedy go spytalem dlaczego akurat my?..."bo kolor bardzo sie rzuca w oczy". i tak nas lapali chyba ze 3 razy:) oczywiscie auto cale trzepali, w kieszeniach grzebali. dobre to byly czasy...ale odkad audik jest czarny mam z nimi spokoj, ani drogowka, ani cichociemni sie nie czepiaja:) jak dla mnie ci policjanci sa totalnie glupi...jak mozna jechac daewoo lanosem w 5 doroslych wielkich facetow. od razu wiadome kim sa:) za I razem nie wiedzialem. ale za drugim razem juz wczesniej ich zauwazylem. i sadze, ze gdybym chcial to bym im uciekl. zanim oni by rozpedzili tego lanosa z 5 bykami na pokladzie to mnie by juz dawno nie bylo
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 22:29     

kto glupi ten glupi... myslisz ze jest jeden radiowoz na miescie? slyszales o radiostacjach, blokadach? napisalbym cos, ale łudźcie sie dalej ze mozecie rozpoznac wszystkich wywiadowcow na miescie :]
PW Cytuj
Tonio 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 22:40     

ZWM is my home, jak zawsze dobrze poinformowany, wszechwiedzacy :P Podziel sie z nami wiedza, no nie daj sie prosic :P :rotfl:
PW Email Cytuj
krystian 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 22:42     

Cytat:
myslisz ze jest jeden radiowoz na miescie? slyszales o radiostacjach, blokadach?
no nie zartuj...dawaj stary...mow co wiesz:)oswiec mnie:) nie daj sie prosic:) hehehehehe
PW Email Cytuj
frohike 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 23:02     

krystian, Tonio, zaraz jeszcze napisze ze piszecie slangiem żulów :rotfl:
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 23:34     

2 panowie powyzej jak zawsze posty trzymajace sie tematu... a licznik postow bije:)
... otoz nie mam zamiaru nikogo oswiecac, ale wielu mysli tak jak pewne sluzby chca abyscie mysleli.
peace
PW Cytuj
Tonio 
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 08:17     

Ale my sie trzymamy tematu... poprostu zalezy nam abys podzielil sie z nami swoimi rewelacjami... Mnie bardzo nie lubi gliwicka drogowka wiec jezeli masz jakies dodatkowe swietne informacje , ktore moglyby pomoc w unikaniu kontaktow z nimi to chcialbym je znac...
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 09:15     

Imię: Marcin
hehe z tym policyjnym lanosem mialem smieszna sytuacje ;) w drugi dzien swiat (boze narodzenie) cos nam odbilo i stwierdzilismy ze o polnocy zagramy na hali ;) w 5 wpakowalismy sie do malucha ... i jedziemy ... godzina 23.40 pustki na ulicach...i gdzies od wysokosci szpitala wojskowego ... caly czas za nami cos jedzie .... podjezdzamy na jasna...wysiadam...nagle latarka po oczach dostalem...i kontrola O_o...koles sie pyta czemu podczas kontroli wysiadam z auta...a ja mowie...wie pan co nie wiem ze to kontrola...ja jedynie ide na hale...nawet sprawdzal czy mam butki i stroj i czy nie oszukuje :)

a co tych "szkod" nowych to czesto je widywalem na ul. kozielskiej...i ostatnio jak gonily jakas czerwona fieste na nowym swiecie...
PW Email Cytuj
zakłopotany 
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 12:45   uniwersalni  

To nie jest śmieszne , od kolesi wiem ze są oni od wszystkiego. Moich kumpli kontrolowali i powiedzieli ze i tak wiedzą co robią i mieli racje zatrzymali ich z narkotykami.
to nie śą jaja od innych słyszałem ze mają duza wiedze uzupełniają cię nawzajem i jak coś zaczna to napewno nie skończy się na pogadance z kontrolowanym.
osobiscie widziałem ich w akcji na Gliwicach jak trzepali to tamci nawet skarpetki ściągali.
Podobno jest tam taki jeden patrol że jak wpadniesz na nich to dopiero dowiesz się jak pracuje policja zanim człowiek się odezwie to oni juz wiedzą jak koles się nazywa z kim sie buja i co robi .
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 13:29     
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
wczoraj kontrolowali jakiegosc goscia w audi z zabrza przed moim domem... godzina cos kolo 22 trzepali go bite 40 minut... :) a kogucik fajny niebiesciutki :) przydalby mi sie do pokoju :D
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu