Dwa Carrefoury w Gliwicach |
Autor |
Wiadomość |
ZWM is my home
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 17:33
|

|
Szkoda tylko, że włodarze Areny nie pomysleli o ludziach, którzy nie zawsze lub wogóle nie dysponują własnym transportem... Myślę, że przydałby sie jakis bus z i do centrum stamtąd, może PKM podchwyci bakcyla aby zarobić na nowej linii? |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 18:58
|

Imię: Marcin
|
ZWM is my home spokojnie do tesco na poczatku tez nie kursowaly autobusy .... znaczy przez pierwszy tydzien jezdzily ... a pozniej byl jakis tam okres przerwy :) i dopiero pozniej ruszyly regularne linie ... arena tez pewnie na taki pomysl wpadnie...a jelsi nie to pewnie kzk gop ... lub prywatni busisci beda zarabiac |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 18:53
|
|
ZWM is my home napisał/a: | Szkoda tylko, że włodarze Areny nie pomysleli o ludziach, którzy nie zawsze lub wogóle nie dysponują własnym transportem |
alez wrecz przeciwnie,dokladnie pomysleli ,wlasnie takimi decyzjami zafundowali potencjalnym klientom zdrowotny spacer na przyklad z ul.ZWM do Areny,a w drodze powrotnej zawsze mozna trafic na izbe przyjec szpitala miejskiego ,wszak to po drodze... :D :D :D :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 23:14
|

|
Piotrulek, alez ci sie zart wyostrzyl, nadajesz sie wprost do "Maratonu usmiechu" z takimi dowcipami... :kwasny: ... ja tam sciezki zdrowia nie potrzebuje, zazwyczaj mam samochod do dyspozycji, ale wielu ludzi nie ma...
No nie wiem czy tak spokojnie pączek, wlasnie to jest ta roznica miedzy arena a tesco ze to drugie od razu pomyslalo o niezmotoryzowanych klientach, na dodatek zatrzymuja sie blisko tesco autobusy PKM. Moim zdaniem Arena dala tylka, nie oferujac od poczatku komunikacji autobusowej z (conajmniej) centrum Gliwic, jest to jawne lekcewazenie klientow nie posiadajacych samochodow... PKM moglby puscic tamtedy jedna z linii, ktore obecnie w nadmiarze jezdza na Warynskiego... |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 23:35
|

Imię: Marcin
|
ZWM is my home napisał/a: | ktore obecnie w nadmiarze jezdza na Warynskiego... |
moze nie tyle w nadmiarze...bo pamietaj...ich celem nie jest jedynie zaopatrywanie osiedla w transport lecz rowniez strefy...
ale to nie temat o pkm i warynskim...
---
moze i olewaja...zapewne naprawia blad...choc z drugiej strony jest to bramka dla pkm...aby otwarli tam linie...choc mysle iz zysk przyniosa jedynie gdy beda intensywne nawiedzane przez kanarow :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 23:41
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
ZWM is my home napisał/a: | ja tam sciezki zdrowia nie potrzebuje |
sciezki zdrowia to mi sie z przesluchiwaniami na MO kojarzą :P |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 16:48
|

|
a co doświadczyłeś takowej?
... i jak juz to przesłuchaniami, a nie przesłuchiwaniami :kwasny:
Moze zle sie wyrazilem z nadmiarem autobusow PKM w kierunku Warynskiego, chociaż w porównaniu z niektorymi osiedlami to jezdzi tam bardzo duzo linii, mysle jednak ze jedna linie mozna by puscic przy arenie... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 16:53
|

Imię: Piotr
|
ZWM is my home napisał/a: | oze zle sie wyrazilem z nadmiarem autobusow PKM w kierunku Warynskiego, chociaż w porównaniu z niektorymi osiedlami to jezdzi tam bardzo duzo linii, mysle jednak ze jedna linie mozna by puscic przy arenie... | tylko ze brak tam nocnych autobusów a przydały by sie :) przynajmniej 1 o 2 w nocy :) |
|
|
|
|
Bea.tka
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 17:28
|

|
Major napisał/a: | Nie wiem czy nie widziałem Dyszke w Housie, możliwe że nawet rozmawiała ze mną i z dziewczyną :D |
Dobrze widziałes :) szkoda tylko ze nie wiedziałam ze Ty to Ty kurde..
a propo Areny to jesli chodzi o moje wrazenie to powiem nic specjalnego a dojazd fatalny :/ |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 00:04
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
ZWM is my home napisał/a: | a co doświadczyłeś takowej? |
a skąd przeciez jestem za mlody :>
ZWM is my home napisał/a: | i jak juz to przesłuchaniami, a nie przesłuchiwaniami |
pewnie masz racje |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 18:13
|

|
byłem w arenie i moja ocenia za duzo ludzi niczm sie nie rozni od tesco tylko ze jest wiecej sklepów firmowych dojście dla pieszych i dojazd beznadziejny ja sie tam szybciej niepojawie niz za pół roku wole pojechac do tesco i w mniejszym tłoku zrobic zakupy :) |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 18:16
|

|
Gmeras napisał/a: | pojechac do tesco i w mniejszym tłoku zrobic zakupy |
eee... w piatek popoludniu Arena byla w miare pusta a do Tesco sie wejsc nie dalo... szczerze to marnie widze przyszlosc Areny... jak dla mnie jest mierna... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 18:49
|

|
a ja jak byłem ostatnio w tesco i robiło zakupy 30 klijentów to az milo ;p |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 19:34
|

|
Gmeras, to sie unormuje, narazie do Areny sie jezdzi z ciekawosci, a w Tesco wiadomo co jest, ja tam wole Tesco albo M1 |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 11:14
|

|
Cytat: | Gmeras, to sie unormuje, narazie do Areny sie jezdzi z ciekawosci, a w Tesco wiadomo co jest, ja tam wole Tesco albo M1 | ja wiem i dlatego mówie ze narazie bede zwiedzac tesco bo jest wygodniejsze nieprzepychasz sie miedzy ludzi :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 13:26
|

Zaproszone osoby: 2
|
Wczoraj w tesco byłem, i naprawde było sporo ludzi. Nie wiem jak w arenie. Godzina około 20tej, pełen parking i przy kasach i tak się w kolejce stało. |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 15:41
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
Major napisał/a: | Wczoraj w tesco byłem, i naprawde było sporo ludzi. Nie wiem jak w arenie. Godzina około 20tej, pełen parking i przy kasach i tak się w kolejce stało. |
Eeeee w Techo było puściutko i rabat dostałem (10 PLN) nono
marketing zauważył że im klientów odeszło
I dobrze ceny spadną .....
a jak jeszcze jeden otworzą ( szkoda że nie ganta)..... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 22:03
|

|
a najwazniejsze rabaty sa tylko w tesco gliwice ;p |
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:35
|

|
bylam w Arenie juz 2 razy (w sobote po otwarciu i w piatek 13.). Za pierwszym razem niezbyt mi sie podobalo, jeszcze troche smierdzialo farba, polowa sklepow zamknieta i w ogole dziwnie. ale ostatnio juz bylo fajnie, ciuchy w sklepach sie pozmienialy, wiec milo spedzilam czas... szkoda tylko ze reserved jeszcze zamkniete, bo naprawde czesto do niego chodzilam i nie moge wytrzymac bez niego.. to juz ponad poltora miesiaca.. chodzi o to, ze tam jest czesto dosc duzo przecen i wiele swietnych ciuchow, ktore mi sie podobaja i w ogole....
Prawda, ze Arena nie jest duza, ale tez nie bylo to celem numer 1. Mial byc to Carrefour, a te sklepy to tylko taka galeria - "dostawka". Pierwotnym zalozeniem bylo wlasnie wybudowanie hipermarketu. Sklepy to tak przy okazji. Z reszta po co budowac wielkie centrum, skoro juz w maju otworza Forum z 140 sklepami, za 2 lata Focus Parka (o ile w ogole :P)
dla mnie to jest ok.
Np Silesia jest swietna, tylko ze jak bylam tam za pierwszym razem to spedzilam w niej 4,5 h :P troche jednak duza... a to jest takie w sam raz... :) |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 17:34
|

|
muszę mieć nastrój do łażenia po hipermarketach, bo za nimi nie przepadam...
a silesia to mnie doprowadza do szału- byłam dwa razy i w najbliższej przyszłości nie planuję kolejnego :) |
|
|
|
|
|