Gliwice - w Twoich oczach |
Autor |
Wiadomość |
Gliwice4ever
Wysłany: Nie Cze 18, 2006 23:32
|

|
FlashMan napisał/a: | ..., wiec na czym to skończyliśmy naszą wspólną rozmowę o Gliwicach? |
:/ ......a ja wiem, ja i Trunks tak sobie gadamy co nam przychodzi do glowy :rotfl: |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 11:58
|

Imię: Łukasz
|
Gliwice w moich oczach - mogę tylko powiedzieć że chyba nigdy się stąd nie wyprowadzę :) Tylko dlaczego w ciągu kilkunastu lat Gliwice straciły 20 tysięcy mieszkańców? :/ |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 12:02
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
sadze ze to kwestia wygody :) WIekszosc ludzi, ktorych stac na to buduja sie poza Gliwicami i dojezdzaja potem do centrum do roboty :) to raz a dwa... studenci wyjezdzaja na uczelnie... emigruja za praca, ewentualnie zakladaja rodziny w innym miescie czyli wyprwoadza sie za zona/mezem... :)
Ja osobiscie mam taka nadzieje, ze nie bede musiala sie stad wyprowadzic :) |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 12:05
|

|
Przez to nasze miasto straciło status miasto 200 tysięcznego :wsciekly: Może jak kiedyś do Gliwic dołączymy np. Sośnicowice, Kleszczów, Pyskowice, Knurów to coś wyjdzie... Ale nawet te miasta są zbyt duże żeby się stały dzielnicami Gliwic ;) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 13:41
|
Smoczyca

|
Luk, nie przejmuj sie :) ponoc rodzi sie duzo dzieci :) wiec moze jeszcze dobijemy do tych 200 tys :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 23:39
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
tja ubylo 20 tysiecy a mieszkan nadal brakuje... |
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 01:28
|

|
Luk napisał/a: | Przez to nasze miasto straciło status miasto 200 tysięcznego :wsciekly: Może jak kiedyś do Gliwic dołączymy np. Sośnicowice, Kleszczów, Pyskowice, Knurów to coś wyjdzie... Ale nawet te miasta są zbyt duże żeby się stały dzielnicami Gliwic ;) |
Kleszczow chcial, zeby go przylaczyc. Tylko Rudziniec, do ktorego gminy nalezy Kleszczow, sie nie zgadza :( A Kleszczow to naprawde szansa, bo sie bardzo dobrze rozwija i w ogole. A to tylko wies.. skoro mieszkancy tego chca, to czy naprawde jest wiecej rzeczy przeciw niz za? Tam jest wiele firm i uslug, ktore mialyby duze znaczenie w miescie. Z reszta byl kilka miesiecy temu artykul na ten temat w NG. A kiedys do Kleszczowa jezdzil 57...
O jest jeszcze Ligota Labedzka :) wprawdzie nie mieszka tam wiele osob, ale jezdzil tam kiedys 93, niedawno sie dowiedzialam :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 01:27
|

Zaproszone osoby: 2
|
Dla Kleszczowa i samych Gliwic to byłaby napewno szansa. Ciekawe czy kiedyś do takiego połączenia dojdzie. Jest taka możliwosć, bo nasze miasto cały czas się rozwija wzdłuż i wszerz, a właśnie tamten kierunek ostatnio intensywnie rozbudowuje się. |
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 02:33
|

|
mieszkam w tamtym rejonie, bo w Brzezince i jakis czas temu zauwazylam ze znak 'Gliwice' zostal przesuniety w strone Kleszczowa tym samym powiekszajac teren naszego miasta. Wprawdzie miedzy Brzezinka i Kleszczowem jest dosc duzy pusty kawalek ale zarowno Brzezinka rozbudowuje sie w tamta strone (ul. Sandomierska), jak i Kleszczow w strone Brzezinki (Osiedle). Tak wiec, podsumowujac, przesuniecie znaku 'Gliwice' i rozrost B. i K. do siebie cos moga kiedys spowodowac :D trzymam kciuki :) |
|
|
|
|
mr.miro
Wysłany: Pią Lip 21, 2006 00:35
|

|
Piotrulek napisał/a: | Gliwice4ever napisał/a: | Wydaje mi sie ze w Polsce przede wszystkim powinni sie brac za budowanie autostrad! |
powiedzmy to inaczej,masz 26 lat z czego 24 przeżyleś w USA i co Ciebie mogśą interesować nasze autostrady,nasz rząd,nasi komuniści i w konsekwencji nasze Gliwice,nie wspomne o zgromadziskach Niemcow(kompletny bezsens),patrząc również na różnicę czasu powinieneś być raczej o tej porze w pracy,czy mam rację??a ten porzedni post rzeczywiście byl jajcarski,pozwolilem sobie na malą kpinkę... |
Wysoka temperatura powietrza niektorym niesprzyja... Moze zimna kapiel? Czasami pomaga... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 11:35
|
Smoczyca

|
Uwazam ze Gliwice to preznie rozwijajace sie miasto na Slasku sadze ze bardziej niz katowice :) Duzo sie ostatnio dzieje... szkoly sa remontowane (ocieplane) kanalizacja robiona (patrz zerniki) remonty drog (rybnicka toszecka i inne) jedynie czego wciaz tutaj brakuje to nowych mieszkan... szkoda ze sa pustostany (np na sosnicy caly rzad blokow) jakby to kupilo miasto i wyremontowalo to ok 50 rodzin ma mieszkania... i to dosc ladne i duze... to moze byc minusem naszego miasta... coraz wiecej TBS-ow a w ogole mieszkan miejskich :zalamany: |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 17:44
|

|
Gliwice - takie miasto że aż nie chciałbym się z niego nigdy wyprowadzić - szkoda tylko że jest zero wieżowców takich jak w Katowicach Altusy Stalexporty itd. no i te korki zwłaszcza na Rybnickiej :/ |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 18:57
|

|
Gliwice w moich oczach hmmm
A więc gdybym nie musiała w życiu bym się tu nie przeprowadziła, nie cierpie takich miast, anonimowo, wszyscy patrzą się na siebie jak na wrogów, na ulicy, w sklepie, na placu zabaw, wszędzie, każdy sobie rzepkę skrobie, niech komuś lepiej się powodzi zaraz mu podetną skrzydła, to ogólnie o mieszkańcach. Zabytkowe budynki są w coraz ładniejszym stanie, drogi są do bani i coraz gorsze, brak klombów w centrum, jest szaro buro i brudno, na skwerach połamane ławki i pełno śmieci po nocnych pijusach, połamane drzewka itd. Ogólnie pełno żuli i pijaków. Moje wrażenia pewnie są podyktowanie porównaniem z miasteczkiem z którego pochodzę tzn. Rybnik. |
|
|
|
|
Luk
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:59
|

|
Rybnik to typowe przemysłowe, brudne miasto moim zdaniem. Takie jest pierwsze wrażenie.
Pobądź dłużej w Gliwicach to zmienisz zdanie... jedno z najbardziej zielonych miast w Polsce to jest... a co zrobisz bandytom i wandalom? Nic |
|
|
|
|
Zafira
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:03
|

Imię: piękne ;)
|
jesli mieszkan na Śląsku to tylko w Gliwicach. wlasnie przez to, ze sa troche na uboczu (ale nie az tak jak Tychy ktore dla mnie sa wymierajacym miastem geriatrycznym), sa nawet czyste w porownaniu do innych, nadal jest wiecej zieleni niz wielkich budynkow jak sie rozejrzec, od lat spotykam tych samych ludzi na ulicach ;) |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:22
|

|
Luk napisał/a: | Rybnik to typowe przemysłowe, brudne miasto moim zdaniem. Takie jest pierwsze wrażenie.
Pobądź dłużej w Gliwicach to zmienisz zdanie... jedno z najbardziej zielonych miast w Polsce to jest... a co zrobisz bandytom i wandalom? Nic |
Porównuję centrum miasta jednego i drugiego i po prostu Gliwice są ochydne.
W Gliwicach mieszkam już 10 lat i jedno co zyskało w moich oczach to wyremontowane niektóre zabytkowe budynki. |
|
|
|
|
asq
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:27
|

|
Moim zdaniem Gliwice są najładniejszym miastem GOP-u. Choć muszę z przykrością przyznać, że brakuje mi specyficznego klimatu, który miał miejsce kilka lat wstecz. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 21:12
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
Nom Gliwice są fajne, ale Rybnik też nie jest zły...jednak GL lepsze :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 21:18
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Mimo iz zakochana jestem w swoim rodzinnym miescie czyli Gliwice i za kazdym razem widze jak rosnie, jak przybiera barwy i sie zmienia...to musze przyznac szczerze, ze Rybnik to piekne miasto, do tej listy dodalabym tez Raciborz. |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 15:37
|

|
Szamanka napisał/a: | do tej listy dodałabym tez Raciborz. |
W raciborzu byłam chyba z 12 lat temu i było tam szaro i smutno i bardzo było tam widać bezrobocie wówczas ale pewnie się to już zmieniło. |
|
|
|
|
|