ZSZ PRMPCh "MONTOCHEM" |
Autor |
Wiadomość |
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 08, 2005 19:55 ZSZ PRMPCh "MONTOCHEM"
|
|
Wśród dzwięcznie naznaczanych cyferkami liceów w Gliwicach kilka lat temu istniała szkola ksztalcąca w klasach zawodowych ,licealnych i technikum wieczorowym fachową siłe dla gliwickiego przemyslu chemicznego(wszak Gliwice chemią stały).Mieściła się na ul.Kilińskiego na Trynku.Jestem pewien ,że znajdzie się spora grupa bylych uczniów tej szkoly.Ja uczęszczalem do niej w latach 1978-1982. :)
Zapraszam do wspominek o tej wlaśnie szkole,opowiedzcie o swoich przygodach w tej szkole,o znajomych i wszystkim co uważacie za ważne,ciekawe i śmieszne. :) |
|
|
|
|
of
Wysłany: Nie Maj 08, 2005 22:35
|

|
no to ja pierwszy :) rocznik 92-97, Technikum Mechaniczne... szkole srednia narazie wspominam najmilej z calej dlugiej drogi mojej edukacji :D
swietna klasa i nauczyciele, wycieczki (choc nie bylo ich zbyt wiele :( ), zajecia po lekcjach na silowni i sali gimnastycznej, szefowanie samorzadowi szkolnemu, bardzo dobre wyniki w nauce.... dzis wspomniam to wszystko z lezka w oku :) Nauczyciele jakich zapamietam na dlugie lata to... Panie Steinhoff, Walburg, ?astowiecka, Mirska, Płonka, Nowak, Wilk, Dałek, Kruczek, Powierza i Panowie Podstawny, Gwardys. Serdecznie pozdrawiam cale grono i moj rocznik :D
Szkoda ze szkole troszke zdegradowano i pozbawiono wlasnej siedziby... Aktualnie jest przeniesiona na ul. Jasna, gdzie jednak ciagle egzystuje jako Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Unii Europejskiej w Gliwicach. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 10:08
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
A czy czasem nie było juz gdzieś takiego tematu :?: :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 13:18
|
|
kisia napisał/a: | A czy czasem nie było juz gdzieś takiego tematu |
Temat byl i to dość obszernie opisany,ale skoro powstal nowy kompletnie,to wydaje mi się,że mam prawo jako czciciel montochemu,napisać ponownie,biorąc pod uwagę ,że to nie ja jestem autorem glównego tematu i nie ja opisalem już ogólniaki. :) :) :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 13:21
|
|
osfald napisał/a: | Nauczyciele jakich zapamietam na dlugie lata to... Panie Steinhoff, Walburg, ?astowiecka, Mirska, Płonka, Nowak, Wilk, Dałek, Kruczek |
Steinhoff uczyla mnie polskiego,"mama"Tersa Nowak byla moją wychowawczynią,?astowiecka uczyła mnie przysposobienia do życia w rodzinie(taki fajowy komunistyczny temat). |
|
|
|
|
of
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 14:39
|

|
a byl dokladnie taki temat o tej szkole? chyba przeoczylem... |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 14:57
|
|
osfald napisał/a: | a byl dokladnie taki temat o tej szkole? chyba przeoczylem |
O przeoczeniu nie pisalem do ciebie osfald ,tylko odpowiedzialem kisi na jej uwagę... :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 19:15
|
|
Pojawiło się wiele nowych twarzyczek na naszym Forum,może znajdą się absolwenci Montochemu,zapraszam do pisania... :ok: :ok: :ok: |
|
|
|
|
AdamN
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:30
|

|
Piotrulek napisał/a: |
Steinhoff uczyla mnie polskiego,"mama"Tersa Nowak byla moją wychowawczynią,?astowiecka uczyła mnie przysposobienia do życia w rodzinie(taki fajowy komunistyczny temat). |
Moja mama byla Twoja wychowawczynia? :) To pewnie znamy sie z widzenia bo ja czesto na jej lekcjach bywalem :) Byles moze w klasie z Mietkiem G.? |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:45
|
|
AdamN napisał/a: | Byles moze w klasie z Mietkiem G.? |
niestety tak hahahahahahahhahahahahhahahah i to raczej on byl ze mną w klasie ,gdyż to ja bylem jej przewodniczącym przez 2 i pól roku hahahahahha |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:48
|

Imię: Marcin
|
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:49
|
|
p4cz3k napisał/a: | trafil swoj na swego |
czasem pączku tak bywa |
|
|
|
|
AdamN
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:54
|

|
Piotrulek napisał/a: | AdamN napisał/a: | Byles moze w klasie z Mietkiem G.? |
niestety tak hahahahahahahhahahahahhahahah i to raczej on byl ze mną w klasie ,gdyż to ja bylem jej przewodniczącym przez 2 i pól roku hahahahahha |
No wiesz - Mietka najczesciej spotykalem :) A mama do dzisiaj wspomina najmilej wlasnie Wasza klase :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 16:58
|
|
AdamN napisał/a: | A mama do dzisiaj wspomina najmilej wlasnie Wasza klase |
Podobnie jak i ja najbardziej mile wspominam twoją mamę i musze powiedzieć,że takich pedagogów jak Ona dzisiaj już się nie spotyka,ale to nie w tym temacie.Twoj brat też kończyl Montochem,prawda?? |
|
|
|
|
AdamN
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 17:07
|

|
Piotrulek napisał/a: | AdamN napisał/a: | A mama do dzisiaj wspomina najmilej wlasnie Wasza klase |
Podobnie jak i ja najbardziej mile wspominam twoją mamę i musze powiedzieć,że takich pedagogów jak Ona dzisiaj już się nie spotyka,ale to nie w tym temacie.Twoj brat też kończyl Montochem,prawda?? |
Teraz w ogole dosc ciezko o dobrych pedagogow - signum temporis ... A brat faktycznie tez konczyl Montochem - rok albo dwa po Was. Ja natomiast przez rok uczylem tam informatyki :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 17:38
|
|
AdamN napisał/a: | Ja natomiast przez rok uczylem tam informatyki |
czyli poszedleś w ślady mamy ,gratuluję,mam nadzieję ,że o tobie uczniowie mają podobne zdanie jak o twojej mamie :hurra: :hurra: :hurra: |
|
|
|
|
AdamN
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 18:02
|

|
Piotrulek napisał/a: | AdamN napisał/a: | Ja natomiast przez rok uczylem tam informatyki |
czyli poszedleś w ślady mamy ,gratuluję,mam nadzieję ,że o tobie uczniowie mają podobne zdanie jak o twojej mamie :hurra: :hurra: :hurra: |
To byl tylko incydent - na to zeby byc nauczycielem mam za slabe nerwy i za duze wymagania finansowe :) Ale milo bylo posiedziec w pokoju nauczycielskim i porozmawiac jak rowny z rownym :D |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 18:02
|
|
hahah teraz sobie przypominam ciebie,jako takiego malego,grubaska,ktorego to nasza Pani Profesor sadzala na swojej katedrze i wychodzila z klasy w pilnych sprawach,a ty nas mialeś pilnować i potem na nas kablowaleś,hahaha(oczywiście bez urazy proszę),pamiętam,pamiętam... ;) ;) ;) :super: :super: :super: :super: co za zbieg okoliczności,syn mojej Pani Profesor z nami,to forum jest naprawdę wielkie... :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
AdamN
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 18:12
|

|
Piotrulek napisał/a: | hahah teraz sobie przypominam ciebie,jako takiego malego,grubaska,ktorego to nasza Pani Profesor sadzala na swojej katedrze i wychodzila z klasy w pilnych sprawach,a ty nas mialeś pilnować i potem na nas kablowaleś,hahaha(oczywiście bez urazy proszę),pamiętam,pamiętam... ;) ;) ;) :super: :super: :super: :super: co za zbieg okoliczności,syn mojej Pani Profesor z nami,to forum jest naprawdę wielkie... :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Swiat jest maly :) A najzabawniejsze jest to ze na forum trafilem przez _zupelny_ przypadek :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 11:07
|
|
AdamN napisał/a: | Swiat jest maly A najzabawniejsze jest to ze na forum trafilem przez _zupelny_ przypadek |
mam nadzieję,że zagościsz u nas na stałe i oczywiście zaprasam na spotkanie z okazji II Urodzin naszegpo Forum,które odbedzie się 27.05 ,a o miejscu dowiesz się jak poczytasz odpowiednie tematy... |
|
|
|
|
|