Za co Kochacie/ Lubicie/Nienawidzicie Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
Gmeras
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:02 Za co Kochacie/ Lubicie/Nienawidzicie Gliwice
|

Imię: Piotr
|
Przegladałem i nieznalazłem takiego i pokrewnego tematu :]
Więc Za co Kochacie/ Lubicie /Nienawidzicie Gliwice
Zapraszam do dyskusji |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:12
|

Imię: Mariusz Damian
|
Ale jest podobny temat w Przechowalni - "Podlizujemy się". |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:35
|

Zaproszone osoby: 2
|
Mariusz napisał/a: | "Podlizujemy się". |
Coś mi się zdaje, że założeniem tego tematu nie jest podlizywanie się. Chyba, że źle zrozumiałem intencje Gmerasa. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:45
|

|
temat prosty i zrozumiały za co lubisz Gliwice
Np za tiry przejeżdzające przez centrum :P |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:52
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
fajnie sie mieszka, wszedzie blisko, ale wspomniane tiry są denerwujące. Pozatym jakos duzo zulerni wg mnie jest przynajmniej na zatorzu |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 01:10
|

Imię: Krzysztof
|
Ja mam żula w klatce co na klatce lub przed czasami śpi a gliwice lubie hmm.... |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 05:43
|

|
mnie wkurzaja tiry na ulicy, dziurawe ulice, stare autobusy, slabe wyniki ( Piasta Gliwice - kiedy bedzie w koncu w pierwszej lidze), brak kilku linii autobusowych. |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 10:58
|
|
frohike napisał/a: | Piasta Gliwice - kiedy bedzie w koncu w pierwszej lidze |
nigdy ? :P
Gmeras, trudne pytanie, musze sie zastanowic czemu lubie te gliwice :|:/ :P:D |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 14:32
|

Imię: Bartłomiej
|
ja kocham Gliwice za ich historię, za to że jest wiele zieleni, fajne muzea, kilka miłych przybytków kultury i za to, że nie są ogromną metropolią |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 15:59
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
glewitz napisał/a: | że nie są ogromną metropolią |
fakt - za duze miasta nie sa fajne |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 23:00
|
|
a ja lubie Gliwice bo kogos tu znam i bardzo kocham :P i jak tu nie lubic Gliwic :D |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 11:31
|
|
darkenstein napisał/a: | a ja lubie Gliwice bo kogos tu znam i bardzo kocham |
proszę,proszę to tak samo jak ja... :D :D :D |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 11:37
|

|
darkenstein napisał/a: | a ja lubie Gliwice bo kogos tu znam i bardzo kocham |
Piotrulek napisał/a: | proszę,proszę to tak samo jak ja... |
ale chyba wy sie nie kochacie w sobie :P |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 11:42
|
|
frohike napisał/a: | ale chyba wy sie nie kochacie w sobie |
Darek nie jest z Gliwic,więc go kochac nie mogę :D ,a jak wiesz Krzysiu to po chłopcach mi się odbija ;) ... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 11:46
|

|
Piotrulek a CO Ci ię tak w gliwicach nie podoba ? :P rozwiń wypowiedź :) |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 12:00
|
|
to moze ja cos od siebie skrobne, co mi sie nie podoba w gliwicach ?
a no to ze nie ma gdzie jezdzic na rowerach (czytaj brak sciezek rowerowych, bo to co mamy to nie mozna nazwac sciazkami:P)
nie podoba mi sie to ze duze miasto i w niektorych miejscach jest gorzej niz na wsi, gliwice to taka jedna duza wioska :] fakt jest duzo zieleni i duzych obszarow, ale w wiekoszosci nie zagospodarowane :]
nie podoba mi sie ze zwykla hala kosztuje 80 zl (na 90) i tylko dlatego ze urzad miejski narzucil takie ceny, poza gmina gliwice o w dobrym stanie hala kosztuje nawet 5 razy mniej
i gdzie tu mowa o wspieraniu i propagowaniu sportu w miescie skoro sie podcina skrzydla jak tylko mozna
nie podoba mi sie to ze miasto wybudowalo boisko ze sztuczna trawa na stadionie piasta i oddalo do dyspozycji tego faszystowskiego klubu, ktory robi wszystko aby zasrac zycie gtspnp, ktore zrzesza duza ilosc mlodych ludzi ktorzy chca sobie pograc w pilke, ale niestety sie nie da, bo obecnie gra w pilke w gliwicach kosztuje tyle, ze wiekszosc ludzi po prostu rezygnuja z tego typu rozrywki
miasto nie reaguje (nie maja zamiaru dofinansowac ligi ani wplynac jakos na piasta, w sumie co tu sie dziwic, kilku radnych zasiada w zarzadzie piasta :] ), naprawde jest sluszna polityka miasta, lepiej niech mlodziez pije i cpa niz w pilke mam grac :] brawa sie naleza panu prezydentowi i jego bandzie :|
a co mi sie podoba w gliwicach ? :p to ze tu mieszkam i mimo braku sciezek rowerowych jest gdzie pojedzic na rowerze :P tylko trzeba uwazac zeby nie wpasc pod auto :|
podoba mi sie ze nasze miasto ladnie wyglada w nocy, tylko w nocy :suchy: |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 12:10
|
|
Gmeras napisał/a: | Piotrulek a CO Ci ię tak w gliwicach nie podoba ? rozwiń wypowiedź |
Nie podoba mi się:prezydent miasta,komendant straży miejskiej,stan techniczny drog i chodnikow,za wysokie ceny za lokale mieszkalne(w porownaniu z ościennymi miastami),ilość hiper marketów i jeszcze trochę innych rzeczy by się jeszcze znalazło.
Natomiast podoba mi się:duża ilość zieleni,ciekawa okolica miasta(dużo lasów,jezior i stawów),ścieżki rowerowe,kąpielisko leśne,zwartość zabudowy miejskiej,starówka,klimat miasta,puby i kafejki,plac krakowski i oczywiście moje osiedle sikornik |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 14:07
|

|
Bzyki napisał/a: | a no to ze nie ma gdzie jezdzic na rowerach (czytaj brak sciezek rowerowych, bo to co mamy to nie mozna nazwac sciazkami:P) | przybliz sobie to do skali krajowej z nami nie ma tak źle :P
Bzyki napisał/a: | nie podoba mi sie to ze duze miasto i w niektorych miejscach jest gorzej niz na wsi, gliwice to taka jedna duza wioska fakt jest duzo zieleni i duzych obszarow, ale w wiekoszosci nie zagospodarowane | wolał bys dużą metlopolie z 15 razy wiekszym smogiem nie teraz. pokarz przykład ? :P Bzyki napisał/a: | nie podoba mi sie ze zwykla hala kosztuje 80 zl (na 90) i tylko dlatego ze urzad miejski narzucil takie ceny, poza gmina gliwice o w dobrym stanie hala kosztuje nawet 5 razy mniej | GAT nie nalezy do UM :P Bzyki napisał/a: | i gdzie tu mowa o wspieraniu i propagowaniu sportu w miescie skoro sie podcina skrzydla jak tylko mozna
nie podoba mi sie to ze miasto wybudowalo boisko ze sztuczna trawa na stadionie piasta i oddalo do dyspozycji tego faszystowskiego klubu, ktory robi wszystko aby zasrac zycie gtspnp, ktore zrzesza duza ilosc mlodych ludzi ktorzy chca sobie pograc w pilke, ale niestety sie nie da, bo obecnie gra w pilke w gliwicach kosztuje tyle, ze wiekszosc ludzi po prostu rezygnuja z tego typu rozrywki | tu masz racje ;p
Bzyki napisał/a: | naprawde jest sluszna polityka miasta, lepiej niech mlodziez pije i cpa niz w pilke mam grac | tak jest sory w całej polsce :P
Piotrulek napisał/a: | prezydent miasta | widzisz lepszego kandydata ?
Piotrulek napisał/a: | komendant straży miejskiej | dno zgadzam się :P
Piotrulek napisał/a: | stan techniczny drog i chodnikow | znów nasz kraj wiec to samo co nasze gliwice :P Piotrulek napisał/a: | ilość hiper marketów | ja jestem za tym by były gdyby nie one to by w zwykłym sklepiku by straciliśmy by cala wypłate :P bo ceny by były jeszcze wyzsze niz teraz :P Piotrulek napisał/a: | Natomiast podoba mi się:duża ilość zieleni,ciekawa okolica miasta(dużo lasów,jezior i stawów),ścieżki rowerowe,kąpielisko leśne,zwartość zabudowy miejskiej,starówka,klimat miasta,puby i kafejki,plac krakowski i oczywiście moje osiedle sikornik | :ok: :super: :zdrowko: |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 14:34
|

Imię: Ala
|
Lubię Gliwice za: Park Chopina, niesamowity klimat, ładne widoki, duzo zieleni,duzo sklepow, miejsca wypoczynkow, puby, dyskoteki
Nie lubię Gliwic za: blokowiska bez klimatu np.Kopernik(nikogo nie obrażając:),pewnej szkoły jazdy, dworca PKP
wiecej na razie sobie nie przypominam, jakby cos to dopisze :ok: |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 14:40
|
|
Gmeras napisał/a: | GAT nie nalezy do UM :P |
no nie nalezy, ale um narzuca cenniki, jak nie wierzysz to idz sie zapytaj czemu hala tak drogo kosztuje to ci powiedza ze um taki cennik ustalil :]
wszystkie hale w gminie gliwice z ktorych szkoly uzytkuja maja ustalony cennik przez um, pewnie czesc kasy idzie do um za te hale a reszta do wlasciciela
najlepsza sprawa jest na warszawskiej, tam jak czesc osob wie jest jedna z gorszych hali (ta duza) a wiecie ile kosztuje ? 90 zl, bo um stwierdzil ze bedzie naliczal za metry kwadratowe, a tam jest duza powierchania (pewnie ten balkon debile policzyli) i wyszlo 90 dych ;) a w takiej zernicy hala kosztuje 16 zl, w paniowkach o ile sie nie myle 20 zl :] tylko w gliwicach 80 :kwasny: zenada |
|
|
|
|
|