Antyki- renowacja |
Autor |
Wiadomość |
ansc
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 13:22 Antyki- renowacja
|

|
Nie wiedziałam gdzie ten temat wkleić, więc tu chyba będzie najlepiej.
Czy ktoś z Was próbował sam odnowić stare meble ( przedwojenne), chciałabym zrobić to sama, bo nie bardzo mnie stać na fachowców. Od czego zacząć? W niektórych miejscach są ślady po kornikach, wiem już ze w tak starym drewnie korników już nie ma, czy wystarczy jakoś tylko zetrzeć wierzchnią warstwę i zakonserwować?
Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 13:35
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
stolik debowy pod TV byl pomalowany farba.... spalil mi sie :D bo niestety opalarka do farby to nie zabawka :D radze oddac do fachowcow :) |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 14:08
|

|
hehehe, opalarką juz się kiedyś bawiłam i nieźle mi szło, ale takich mebli raczej bym opalarką nie potraktowała, tym bardziej że nie ma na nich jako takiej farby chyba tylko impregnacja, ewentualnie lakier. |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 11:09
|

|
moj tata troszku zajmuje sie renowacja mebli i tapicerstwem jak wroci to sie go popytam i napisze od czego i jak zaczac :) |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 11:34
|

|
świetnie motylek, podziel sie informacjami, napewno sie przydadzą nie tylko mnie ;) |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 19:38
|

|
nie dokonca tata mi to tak perfekcyjnie wytlumaczyl :/ ale zeby wytruc te korniki i te dziurki to trzeba wysmarowac to takim plynem rpzeciw kornikom i calosc owinąć folia...bo inaczej to w pelni nie wytruje |
|
|
|
|
praz
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 22:29
|

|
ansc, jak pozbyć sie stworzonek z mebli i inne ciekawe rady znajdziesz h t t p;//dom.gazeta, p l/czterykaty/5,57822,2237816.html]tu |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 21:30
|

|
Pomocy Moi Drodzy- mam stare przedwojenne meble, któe są w mojej rodzinie od zawsze, wędrują ze mną od paaaru ładnych lat. Niesty tak się stało, że nie mogę ich zabrać tam gdzie będę mieszkała więc chciałabym je sprzedać. Dzisiaj zupełnie przypadkowo znalazł się pasjonat, który chciałby je kupić - miałabym spokojne sumienie gdyby wylądowały u kogoś kto je polubi. Sęk w tym, że facet poprosił żebym podała mu kwotę, jaką bym za nie chciała - a ja nie mam bladego pojęcia jaką podać :niepewny: są ze mną od zawsze, więc dla mnie mają wartość sentymentalną, nie wiem czy są zabytkowe - chyba nie, ale mają charakterek.... czy ktoś zna speca, który mógłby powiedzieć ile takie "graciorki" mogą być warte? |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 17:05
|

|
może zajżyj na stronki sklepów z antykami, na allegro też możesz się zoriętować ile takie mebeli kosztują |
|
|
|
|
|