GLIWICKA CYKLO-MASA KRYTYCZNA ruszyła! |
Autor |
Wiadomość |
MajkeL
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 21:44
|

|
ziutek997 napisał/a: | No tak kask dobra sprawa ale troszkę kosztowna |
Jak widać na Avatarku ty już masz ..... ;)
Teraz tylko przygotować rower do drogi...... |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 21:52
|

|
uzywany wypasiony kask na allegro to jest okolo 200zl, nowy troszke wiecej... ale nie od razu trzeba miec Meta albo Rudy Project z najwyzszej polki za 500zl, ja mam Mongoose'a dalem chyba 170zl za nowego i jest naprawde super extra, ale za okolo 100zl mona kupic nowe Authory ktore sa ladne i wygodne :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:07
|

Zaproszone osoby: 2
|
Ale nie każdy ma 200 do wywalenia, a z drugiej strony co to znaczy na początek? Taki zakup robi się na wiele sezonów więc można od razu kupić porządny, a nie robić na raty i wyrzucać w błoto. |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:14
|

|
przed chwila allegro przegladalem i sa fajne Authory za 85zl w sklepie zapewne z 90 beda kosztowac, i spokojnie ci na kilka sezonow wystarczy a moze i dluzej jezeli nie rozwalisz... ja mysle ze lepiej wydac kase na kask niz potem wydawac na lekarza albo jak dobrze przymierzysz... trumne... |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:18
|

|
Twój plecak wygląda jak trumna :rotfl: Wczoraj to zauważyłem :ok: |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:39
|

|
to jest w sumie tez plecak na rower:P do niego jest buklak na wode z wezykiem:P taki fajny Camel Bag a ty mowisz ze trumna:P |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:47
|

|
wiem co to jest. Sam przeciez chodze z plecakiem na rower :D Ale nie mam bukłaka na wode. Był taki do kupienia, ale stwierdzilem, że na co mi to jak wsadze sobie butelke do koszyka i mam to samo. |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 22:58
|

|
:P Major trzeba posta zalozyc o sprzecie zwiazanym z rowerem albo odkurzyc jezeli jakis jest bo nas zaraz Kobi zmłotkuje |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 15:50
|
|
Aither napisał/a: | taki jak jest np na drodze w strone labed i plawniowic... |
a nie jest to przypadkiem zwykle pobocze ? :P
Aither napisał/a: | rowerzystom i kierowcom brakuje wyobrazni.. |
szit, to ja sie zaliczam :zdziwko:
jesli chodzi o moja jazde na rowerze to przyznam sie ze
1. nie posadam karty rowerowej
2. nie znam przepisow
3. nie mam kasku ani swiatelek na rowerze :P
4. lamie wszystkie mozliwe przepisy drogowe, zacznajac od jazdy po pasach, przez jazde na czerwonym konczac na zajezdzaniu drogi samochodom i wymuszaniu pierwszenstwa :P
ogolnie moja lista wykroczen jest dluga i sadze ze nie nadaje sie na takie masy krytyczne :P wogole ludzie nie powinni jezdzic ze mna na rowerze :rotfl:
najbardziej co lubie to slalom (oczywiscie szybki, aby ryzyko zderzenia sie z przypadkowym lepkiem bylo wieksze) po chodniku pelnym ludzi :D tego nie da sie opisac, to trzeba przezyc :D
nie raz juz bym sie przejechal na lamaniu przepisow, a wlasciwe mnie by przejechano :) na szczescie rower ktory ciagle mnie zawodzi w najwazniejszych momentach spisuje sie bez zarzutu :) podstawa to dobra guma z tylu i sprawny czuly hamulec :)
a najlepsze jest to ze najgrozniejszy wypadek mialem na prostej i pustej drodze :rotfl: geniusz ze mnie :)
ogolnie to by mi sie chyba kask przydal :oczami: bo umiejetne spadanie z roweru moze kiedys zawiesc :|
jesli chodzi i propagowanie jazdy na rowerze to chyba jestem idealnym przykladem, bo uswiadamiam ludziom na chodnikach i kierowcom na ulicy ze rowerzysta tez czlowiek i tak latwo zabic sie nie da :) nie zartuje, nie probujcie tego w domu :P
sposobow walki z kierowcami jest kilka :P zajezdzanie drogi, wymuszanie pierwszenstwa, hmm kamienie w kieszeni na kierowcow ktorzy strasza klaksonami (:
to by bylo chyba tyle jesli chodzi o szkole bezpiecznej jazdy bzykusia :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 20:30
|

|
W polsce drogi rowerowe to czysta kpina. To co jest w strone czechowic co nazwali drogą rowerową wcale nią nie jest. Droga rowerowa powinna być osobnym pasem ruchu wydzielona specjalnie dla nich, a nie domalowana krecha na jezdni.
Bzyki napisał/a: | ogolnie moja lista wykroczen jest dluga i sadze ze nie nadaje sie na takie masy krytyczne wogole ludzie nie powinni jezdzic ze mna na rowerze |
Moja też, tego lata dwa razy wylądowałbym pod kołami auta i nawet bym o tym nie wiedział :P |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 15:39
|
|
w centrum jest droga rowerowa kolo parku szopena, tylko ze tam ludzie z wozkami chodza i psami :dobani:
Major napisał/a: | ego lata dwa razy wylądowałbym pod kołami auta |
a ja bym kiedys sie zabil o ciegnik, to jak zjezdzalem z gorczeki mojej ulubionej i nagle mi ciagnik zajchechal dorge, hamowac nie za bardzo bylo i musialem sie zmiesic miedzy ciagnikiem a rowerem mojego brata :P jakies 1,5 przy predkosci 60 km/h takie bezpieczne to nie bylo :P no ale jak widac zyje :rotfl: |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 19:30
|

|
Ja raz jadąc z dziewczyną prostą drogą :P wywaliliśmy orła :rotfl: Tzn Ona leżała, ja rower jakoś opanowałem. |
|
|
|
|
bartek
Wysłany: Nie Mar 12, 2006 12:46
|

|
ja z kolei nie pamietam gdzie cos takiego widziałem ale byćmoże w Gliwicach-jest taka ścieżka rowerowa gdzie w jednym miejscu pośrodku niej wyrasta słup/latarnia.mądre,co? :rotfl: |
|
|
|
|
klaus
Wysłany: Nie Mar 12, 2006 13:26
|

|
na koperniku jest takie miejsce i na scieżce w strone toszeckiej na pionierów ,tam wyrasta drzewo . |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 08:32
|

|
takich miejsc jest masę.... jak już kiedyś pisałem ścieżki rowerowe w większości polskich miast tak naprawdę są tylko parodią prawdziwej ścieżki rowerowej... tego się nie da używać... utrudnia życie zamiast ułatwiać.. w większośći wypadków wygodniej jest i może nawet bezpoieczniej jest jechać po jezdni... :dobani: |
|
|
|
|
Kondrus
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 08:33
|

|
Co to masy krytycznej w Gliwicach to może sie z czasem rozkręci.
Ja osobiście zapraszam do Katowic!! Z dojazdem troszke cięzko. Rowerkiem okolo 1,5-2h, spowrotem można wróci pociągiem.
A poza tym zobaczcie sami jak tam jest: h t t p;//w w w mk.kom, p l/php/]Górno Śląska masa krytyczna |
|
|
|
|
bartek
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 21:46
|

|
widze ze po emocjonujacym poczatku temat troche obumarl....
jednak juz w ten czwartek (6 kwietnia) rusza kolejna cyklo masa-miejmy nadzieje ze tym razem bedzie nas wiecej,zwlaszcza ze jest juz coraz cieplej a naprawde udzial w takiej masie krytycznej to po prostu niezla frajda! :super: |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 22:54
|
|
wczoraj odkurzylem rower, musze sprawdzic czy jeszcze dziala sprawnie :P by moze jak bedzie cieplo to pojade sobie na ta cyklo mase, tylko o ktorej sie to zaczyna ? :| |
|
|
|
|
bartek
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 23:21
|

|
|
|
|
|