GLIWICKA CYKLO-MASA KRYTYCZNA ruszyła! |
Autor |
Wiadomość |
frohike
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 13:49
|

|
kobi napisał/a: | jeżeli jedziesz gdzieś rowerem razem z niepełnoletnią osobą to Ty za nią odpowiadasz |
heh nieletni rowerzysta (mowimy o takich ktorzy maja karte rowerowa badz cos w tym stylu) sa swiadomi praw i obowiazkow na drodze
Gdy kiedys mozna bylo miec prawo jazdy od 17lat (czy jakos tak) czy odpowiedzialnosc za ich wypadek bral rodzic badz opiekun
Gówno prawda
Nie masz uprawnien to nie jezdzisz po ulicach
Masz uprawnienia to sam jestes odpowiedzialny za siebie |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 13:50
|

|
to jest cyklo masa dla ludzi ktorzy maja prawo i uprawnienia jezdzic po ulicach a nie byle gnojka ktory ma rower |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 14:01
|
|
frohike, nie za ostro trochę z tymi porownaniami Krzysiu?? |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 14:32
|

Imię: Bożydar :]
|
frohike, nie unoś się tak - złość piękności szkodzi :P
frohike napisał/a: | Masz uprawnienia to sam jestes odpowiedzialny za siebie |
To jest zorganizowana akcja :P Więc dochodzą do tego jeszcze inne rzeczy :P |
|
|
|
|
klaus
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 16:54
|

|
moim skromnym zaniem powinno sie najpierw samemu zobaczyć jak to wygląda i ocenić .
w warszawie co miesiąc w piątek po mieście cyklo masa(nie wiem czy tam u nich się to tak nazywa) z placu zamkowego jeździ już kilka setek rowerzystów.
z czystej ciekawości i z chęci oceny sie wybiorę . |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 16:55
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
frohike, napisal Cytat: | nieletni rowerzysta (mowimy o takich ktorzy maja karte rowerowa badz cos w tym stylu) sa swiadomi praw i obowiazkow na drodze |
dzis karte rowerowa dostaja dzieci...wiek 10-12 lat...i nie ejstem tak na 100% przekonana czy maja swiadomosc tych wszystkich obowiazkow jakie odbywaja sie na drogach. |
|
|
|
|
bartek
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 20:13
|

|
Cytat: | to jest cyklo masa dla ludzi ktorzy maja prawo i uprawnienia jezdzic po ulicach a nie byle gnojka ktory ma rower |
dokładnie.ale jak ktoś chce znależć dziure w całym to z pewnością ją znajdzie.Trochę już zmęczyłem się kwestią nieletności-Kobi,jeśli naprawde masz poważne wątpliwości z tym związane-przyjedź na następną cyklo-masę i sam zobacz to wszystko na własne oczy i bedziesz miał okazje porozmawiać z ludźmi na tematy Cię nurtujące.A jeśli nie to proponuje zamknąć wszystkich niepełnoletnich w domach aż do czasu ukończenia osiemnastki ;) |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:19
|

|
bartek, czyli jednak nie potrafisz sensownie odpowiedzieć na moje pytania :kwasny: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:27
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
wlasnie poczytalam sobie temat ktory jest interesujacy...
kobi, sadze ze po prostu nie wiesz nic o takiej akcji... idz dowiedz sie a nie niszczysz temat zadajac pytania na ktore jest tak oczywista odpowiedz ze bajka... chyba ze to tylko Ty jej nie rozumiesz... osobiscie uwazam ze sie czepiasz. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:28
|
Smoczyca

|
P.S jak forum ma sie rozwijac skoro niszczysz i zniechecasz czlowieka swoimi postami ? ja na miejscu bartka bym to forum olala widzac jakie glupie pytania zadajesz... nim zadasz takie pytanie to je przemysl najpierw. |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:30
|

|
Aither, czytasłem sporo, zanim jeszcze pojawił się ten post :P
A skoro ta odpowiedź jest oczywista to może Ty mi ją podasz? :looka: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:33
|
Smoczyca

|
kobi, nie mam natchnienia Cie dzis obrazac... po prostu poczytaj co bartek pisze tam jest wszystko ladnie wytlumaczone... poza tym spaliles temat. |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:39
|

|
Ja napewno strzepie na wiosne domeczki stawonogich /pajęczyny / ze swojego rowerka i wybiore sie na spotkanie Cyklo-masy , mam nadzieje ,ze znajda sie forumowicze których tam spotkam :D |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:41
|

|
Aither napisał/a: | poczytaj co bartek pisze tam jest wszystko ladnie wytlumaczone |
Sęk w tym, że nie jest. Oczekuję konkretnej odpowiedzi: kto odpowiada za tą zorganizowaną masową akcję w razie wypadku. Pytanie jak najbardziej w temacie więc nie wiem czym wg Ciebie spaliłem topik. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:45
|
Smoczyca

|
jak naucze sie jezdzic na rowerze nie przewracajac na krzaki to sie zjawie w cieplejsze dni :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:52
|
Smoczyca

|
kobi, spalenie topica to nie offtopic... poza tym co do wypadku wszystko ladnie pisze wystarczy przeczytac... poza tym wyraznie napisal bartek ze jest u-c-z-e-s-t-n-i-k-i-e-m a i nie ma organizatorow...
kobi napisał/a: | czytasłem sporo, zanim jeszcze pojawił się ten post |
czytales i nic nie wyczytales skoro masz takie pytania... frohike tez napisal odpowiedz na to pytanie... brak umijetnosci czytania ze zrozumieniem ? coz przykre... |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 22:56
|

|
Masz rację, to przykre... przykre, że czekam na odpowiedź, której nie ma a do której się ciągle odwołujecie... no cóż... Już nic nie piszę bo i tak się nie doczekam. |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 23:36
|

|
Bla bla bla....nie czytaja calego tematu, bedac zapalonym rowerzysta ktoremu dosc czesto zdarza jezdzic tak jak mi jest wygodniej(oczywiscie bezpiecznie dla innych nie koniecznie dla mnie), zawsze w kasku, zazwyczaj w smiesznym wdzianku, z lampkami i tym podobnymi zwiekszajacymi wage duperelkami itp, itd, stwierdzam ze masy krytyczne mi sie nie podobaja, i nie widze w nich nic fajnego... jak moge jezdze na biku gdzie tylko sie da i tym chyba wystarczajaco propaguje rowerowanie, a takie akcje do mnie nie przemawiaja :] |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 23:43
|
Smoczyca

|
ja osobiscie boje sie jezdzic po ulicach rowerem... nieby przepisy znam ale czasem bywalo ze jak samochod przejechal obok mnie na odleglosc grubosci kartki papieru to mialam cieplo... po prostu sie boje i nie ukrywam tego :) nie wiem czy ta akcja przemawia do mnie... ale sadze ze powinien byc wydzielony pas dla rowerzystow i tylko dla nich... taki jak jest np na drodze w strone labed i plawniowic... gdyby cos takiego bylo to sadze ze bylo by w miare bezpieczniej :) oczywiscie nie kazda droga sie do tego nadaje bo jest waska :) ale na tych szerszych... to by nie zaszkodzilo a moze i pomoglo ? :) |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 23:48
|

|
Rowerzysci generalnie nie maja w wiekszoci wyobrazni zbyt duzo, i nie chce tu nikogo urazac... kierowcy tez nie sa swieci... ja jezdze po obu stronach barykady i staram sie jak moge zeby bylo oki... Ale takiej wyobrazni napewno nie przybedzie przy okazji akcji typu MASA-KRYTYCZNA, gdzyz jak sama nazwa wskazuje ta MASA moze byc ciezka do okielznania i tym samym moze stwarzac niebezpieczenstwo |
|
|
|
|
|