Programy telewizyjne pokroju Uwaga (TVN). |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:06
|

Imię: Mariusz Damian
|
Mam tu takie małe sprostowanie do kwestii Andrzeja Nowaka.
h t t p;//w w w um.gliwice, p l/index.php?id=12646/1
Swojego czasu jego syn się tu wypowiadał na forum :) Tak w drodze informacji :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:10
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
buheheheheheheee no i pieknie... wierzcie dalej brukowcom a swiat bedzie zawsze skorumpowany zly i niedobry :P |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:14
|

|
Aither napisał/a: | buheheheheheheee no i pieknie... wierzcie dalej brukowcom a swiat bedzie zawsze skorumpowany zly i niedobry :P |
Za 30 lat będzie tak jak teraz jest w USA :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:15
|
Smoczyca

|
a jak jest teraz w USA ? bo nie wiem... |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:19
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Aither, to nie bylo w okresleniu, ze je doslownie powiedzialas...pytalas Piotrulka, czy owa sprawa ( jesli sie nie myle, pana Nowaka) dotyczy bezposrednie Jego.Podalam wiec a wlasciwie zapytalam podobnie....jak Ty bys sie zachowala w danej sytuacji? ( mowa o lekarzu z Zabrza, aby nie bylo " poplatancow")
ale teraz to sa Twoje slowa Cytat: | ze sa szczegolne przypadki gdzie metoda wypychania jest uzywana... | ..a mozesz mi podac te szczegolne przypadki? |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 21:24
|
Smoczyca

|
Szamanka, moja droga zapytalam Piotra czy byl tego swiadkiem... a nie czy sprawa tyczy sie pana N :| sadze ze chyba mnie zle rozumiesz...
przypadki uzywania tak zwanej metody wypychania jest wtedy gdy kobieta traci przytomnosc i nie jest w stanie przec w trakcie skurczow... wtedy do akcji wkracza lekarz i uciskajac brzuch "wypycha" dziecie... |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 22:26
|
|
Aither napisał/a: | ale czy to swiadczy o tym ze byl zlym pracownikiem |
dobry pracownik nie zostaje skazany za pobicie podwladnego,Bogusiu,opamiętaj się ,proszę... :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 22:30
|
Smoczyca

|
Piotrulek, Ty masz swoje zdanie ja mam swoje, jako pracownik moze byc dobry i byl dobry... jako szef nie bardzo. Poza tym nie dziw sie po prostu mamy odmienne wartosci |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 23:46
|

Zaproszone osoby: 2
|
Niestety, ale z tym stwierdzeniem Mariusza, że za jakiś czas będziemy mieli tak jak w USA się zgodzę.
Jeśli on rozumuje to stwierdzenie tak jak ja.
Chodzi o to, że w stanach można posądzić kogoś o byle błachostke i wygrać sprawe mając dobrego prawnika i jakiś tani argument. I nie ważne czy to są pogłoski/plotki czy może nie cała prawda, za takie coś można kogoś oskarżyć. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 09:06
|
|
Mariusz napisał/a: | pokazano Komendanta jako despote, "wyznawcę" doktryny totalitaryzmu, złego przełożonego, |
Skoro uważasz w dalszym ciągu,że ten pan to przyklad"kryształowego"szefa,to życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek,życzę powodzenia i zacznij już trenować,bo takich katów w mundurach jest więcej i to nie tylko w straży miejskiej,ale i w innych formacjach mundurowych,w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz...mialem takich znajomych w wojsku,niestety... :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 09:41
|

|
Piotrulek napisał/a: | w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz... |
jaaaak stara plotkara..... :zdziwko:
Piotrulek napisał/a: | życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek |
no, jak zostanie gliniarzem to wcale nie musisz mu tego życzyć bo będzie musiał to zrobić - to (wraz z paroma innymi ćwiczeniami) sa normalne testy sprawnościowe jakie przechodzą raz w roku policjanci a w ślad za nimi strażnicy miejscy jako także służby mundurowe - jakoś dziwnie poza tym jednym "biedaczkiem" wszyscy inni strażnicy je przeszli i przechodzą co roku. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 09:48
|
|
Dorotka napisał/a: | będzie musiał to zrobić |
Dorotko,rozbawilaś mnie szczerze :D :D ,gwarantuję ci,że 75 % policjantow i strażnikow miejskich 20 pompek w minutę nie zrobi,a o brzuszkach nie wspomnę...to nie są bohaterowie filmow akcji Komando lub Rambo,naprawdę... |
|
|
|
|
cinque
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 12:05
|

|
Piotrulek napisał/a: | 20 pompek w minutę nie zrobi,a o brzuszkach nie wspomnę... |
nie wydaje mi się, żeby to jakiś specjalny problem.....
Piotrulek napisał/a: | w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz... |
a to ma byc negatyw? |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 12:42
|

|
Drażnią mnie programy tego typu. Zaraz kojarzy mi się z gazetą-brukowcem. TV zaczyna też iść w tym kierunku. A drażni mnie dlatego że pokazują sprawy tylko i wyłącznie z jednej strony. Dobry reportaż to ten który pokazuje fakty a widz może wyciągnąć z niego wnioski. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 12:51
|
|
cinque napisał/a: | a to ma byc negatyw? |
nie negatyw,tylko ściganie i wyżywanie się w pracy na podwladnych,swiadczą o niedowarościowaniu wlaśnie w domu,ale coż ja będę tłumaczyl,trzeba po prostu znać takie charaktery,a ja znam...
cinque napisał/a: | nie wydaje mi się, żeby to jakiś specjalny problem..... |
20 to nie problem,ale 40 to już niezla trudność nawet dla prawdziwych zawodowców... |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 12:53
|

|
Piotrulek napisał/a: | gwarantuję ci,że 75 % policjantow i strażnikow miejskich 20 pompek w minutę nie zrobi |
a powionno - ostatecznie dlaczego chronić nas mają jakieś łajzy - chodziło mi o to że kryteria dla wszytskich były takie same, a jedna łamaga nie przeszła testu i straszna afera na całą Polskę się zrobiła |
|
|
|
|
Lukasz
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 14:28
|

|
Piotrulek napisał/a: |
20 to nie problem,ale 40 to już niezla trudność nawet dla prawdziwych zawodowców |
Chyba troszke przesadzasz. Jak sie cwiczy w miare regularnie to nawet 40 nie jest wiekszym problemem. Wystarczy miec wprawe :) |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 14:39
|

|
Piotrulek napisał/a: | Skoro uważasz w dalszym ciągu,że ten pan to przyklad"kryształowego"szefa,to życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek,życzę powodzenia i zacznij już trenować,bo takich katów w mundurach jest więcej i to nie tylko w straży miejskiej,ale i w innych formacjach mundurowych,w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz...mialem takich znajomych w wojsku,niestety... :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: |
Piotrulek, dlaczego patrzysz na pana Nowaka tylko i wyłącznie pod pryzmatem ćwiczeń tych złych cen ? Robisz identycznie jak w/w program "Uwaga" - pokazujesz pana Nowaka tylko z jednej strony !
A z tym określeniem "pantoflarz" to radze uważać. To kolejny błąd w ocenianiu - nie znasz go osobiście. Ja miałem okazje na kilku spotkaniach Rady Osiedlowej z nim porozmawiać i nie wypowiadam się o jego życiu prywatnym ...
Odemnie więcej na tym forum do powiedzenia o Komendancie SM ma Dorotka.
kaszanna napisał/a: | TV zaczyna też iść w tym kierunku. A drażni mnie dlatego że pokazują sprawy tylko i wyłącznie z jednej strony. Dobry reportaż to ten który pokazuje fakty a widz może wyciągnąć z niego wnioski. |
I to jest dokładnie to ! Tak powinien każdy człowiek rozumować :) Dzięki Kaszanna :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 15:10
|
|
Mariusz napisał/a: | A z tym określeniem "pantoflarz" to radze uważać |
to określenie użylem,aby zobrazować,dlaczego można być tyranem w pracy,skoro uważasz,że przedstawiłem tylko stronę telewizji i dowody jakie telewizja pokazala,bo to są niepodważalne dowody,nie wyssali tego z palca,nawet poszkodowanych pracowników sąd pracy przywrocil do ich praw,wiec kolejny dowod,że facet traktuje straż miejską jak prywatny folwark.Nastomiast zastanawia mnie jak można wogole objąć stanowisko komendanta straży miejskiej będąc uprzednio karanym,z tego co wiem to szeregowy strażnik parkingowy z firmy ERA musi dostrczyć zaświadczenie z rejestru skazanych o swojej niekaralności czyli znowu są równi i równiejsi...
Mariusz napisał/a: | To kolejny błąd w ocenianiu - nie znasz go osobiście. Ja miałem okazje na kilku spotkaniach Rady Osiedlowej z nim porozmawiać i nie wypowiadam się o jego życiu prywatnym |
również nie znam osobiście pedofila z warszawy,a on jest pedofilem,również nie znam osobiście lekarza ginekologa z Zabrza,a on jest konowalem,który doprowadzil do kalectwa dzieci,nie znam również komendanta policji z malej miejscowości,jak jechal nachlany,ale jechał i taki jest fakt...co ma wspólnego czy go znam czy nie...wyrażam tylko swoją opinie o tych ludziach...
Faktem jest ,że są to brukowe audycje,ale gdyby nie one to nigdy byśmy nie wiedzieli o takich pseudo strażnikach miejskich,lekarzach,policjantach - łapówkarzach i nauczycielach z dewiacjami,zwróćcie uwagę na fakt,że każdy program,czy to TVP 1 ,czy Polsat,czy TVN mają takie audycje w swoim repertuarze,tylko pod innymi nazwami i dzięki nim na światło dzienne wychodzą sprawy,które byłyby zatuszowane i zbagatelizowane,a poszkodowani mogliby się do Pana Boga odwolywać.
Zaznaczam jednocześnie ,że nie mam nic do pana nowaka,ani prywatnie ,ani służbowo,wyrazilem tylko opinię zaskoczonego bezprawiem obywatela...,ale się napisalem hohohoho :D :D |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 15:49
|

|
W momencie przyjęcia do pracy pana Nowaka na stanowisko K-ta SM nie ciążyły na nim żadne, ale to żadne wyroki skazujące (prawomocne).
A skoro tak wam się nie podoba to zobaczymy co za pajac przyjdzie za niego ... i zobaczycie, że zamiast Straż Miejska współpracować z Policją będzie istniała sobie sama... bo prawda jest taka, że strażnik miejski nie zna się na pracy podobnbej do jego kolegi - policjanta, a pan Nowak umiał to jakoś wdrożyć ... |
|
|
|
|
|