| 

|   | 
								dupiate forum
  | 
								  | 

Studenci:) - Jak dlugo studiujesz? 

luciddreamer - Wto Wrz 11, 2007 21:15 Temat postu: Jak dlugo studiujesz? az wstyd sie przyznac ale jestem studentem od.... 8lat, a jeszcze nie skonczylem jakiegos kierunku ;) coz zycie....

za to moja luba studiuje tylez samo, ale uzyskala 3 dyplomy i jeszcze jej malo ^_^ 

Jak to jest z Wami?
												 trunks - Sro Wrz 12, 2007 07:14
  standardowo 5 latek....wiem, ze studia są fajne, ale 8 lat to chyba przesada.....lepiej do roboty juz isc na pełen etat...
												 Alinka - Sro Wrz 12, 2007 09:13
  nio 8 lat studiowac i nie uzyskac żadnego dyplomu nie mowiac o mgr? to o czyms swiadczy...

ja jestem na 2 roku :zawstydzony: 

a mam taka fajna kuzynke:D ktora osiagnela juz prawie wszystko co moze chciec uzyskac szkolny pedagog a wciaz sie uczy.. :hyhy:
												 Aessa - Sro Wrz 12, 2007 13:59
  Alinka to świadczy o lenistwie, nie o braku inteligencji. :) Ja znam przypadek (nie będę mówiła o kogo chodzi, bo wstyd :P ), który studiuje o rok dłużej niż luciddreamer, ma za sobą 3 różne wydziały, teraz byłby na 4 roku jednego z nich, ale już mu się studia nie podobają i planuje zacząć studiować coś innego. :rotfl:

luciddreamer a więc nie musisz się czuć najgorszy, na forum nie tylko Ty nie masz polotu do ukończenia studiów. :D
												 Zafira - Sro Wrz 12, 2007 14:32
  moj szwagier tez studiuje juz z 8 lat i podobno mial sie nawet bronic w tym roku ale jakos znowu sie nie zlozylo...  ;)
												 luciddreamer - Sro Wrz 12, 2007 15:25

| trunks napisał/a: | 	 		  | lepiej do roboty juz isc na pełen etat... | 	  

Jak ktos studiuje i nie pracuje to jakas lebioda, przynajmniej od 2-3 roku. 

| Aessa napisał/a: | 	 		  | Ja znam przypadek (nie będę mówiła o kogo chodzi, bo wstyd :P ), który studiuje o rok dłużej niż luciddreamer, ma za sobą 3 różne wydziały, | 	  

ja mam 4 za soba :D hehehe, dobra i tak nie jestem z tego dumny :P
												 zajaFFka - Sro Wrz 12, 2007 18:57
  Teraz będzie pierwszy roczek ;P 

Heh mój luby 6 rok studiów zaczyna ;P

Jedna praca magisterska obroniona ;P

Teraz wziął się za inżynierskie kierunek: budownictwo miejskie na Polibudzie

Podziwiam chęci ;P
												 Amal - Sro Wrz 12, 2007 19:25
  :hyhy:  2 rok będzie aż mnie duma rozpiera jak pomyślę o przyszłych 6;p
												 trunks - Sro Wrz 12, 2007 20:55

| luciddreamer napisał/a: | 	 		  | Jak ktos studiuje i nie pracuje to jakas lebioda, przynajmniej od 2-3 roku. | 	  

chodzi o pełen etat 8h dziennie - nie za bardzo da sie pogodzic z dziennymi studiami...

na igrach był konkurs na wiecznego studenta, nie pamietam ile miał zwycięzca, ale chyba tez 8 lat :P
												 praz - Sro Wrz 12, 2007 21:09
  o temat dla mnie ;) ja zaczynam 7 rok z czego rok był dziekanki i wyjazd do Francji :)
												 kobi - Czw Wrz 13, 2007 07:37

| trunks napisał/a: | 	 		  | na igrach był konkurs na wiecznego studenta, nie pamietam ile miał zwycięzca, ale chyba tez 8 lat :P | 	  

Razem ze mną kończyło PWr dwóch niezłych typów. Pierwszy z nich studiował 12 lat a drugi 13  :D  Ja niestety tylko 5 lat, żałuję, że sobie nie przedłużyłem  :|
												 trunks - Czw Wrz 13, 2007 21:05
  ciekawe jaki jest rekord kraju :P
												 luciddreamer - Czw Wrz 13, 2007 21:09

| kobi napisał/a: | 	 		  | Pierwszy z nich studiował 12 lat a drugi 13  | 	  

hehehe, dobre :D osobiscie znam czlowieka ktory studiowal 10lat na jednej uczelni, na jednym wydziale i w dodatku na jednym kierunku. Desperat ;]
												 kisia - Czw Wrz 13, 2007 21:30
  ja studiuję 15 lat na kierunku rozwój i edukacja dzieci, jeszcze trochę i będe pisac doktorat  :rotfl: ;)
												 kobi - Pią Wrz 14, 2007 07:57

| luciddreamer napisał/a: | 	 		  | hehehe, dobre :D | 	  

Najlepszy był tekst na uroczystym rozdaniu dyplomów, gdy myśleliśmy, że już wszyscy odebrali: A teraz dwóch Waszych kolegów, którzy ukończyli studia wbrew wszelkim przeciwnościom losu, wbrew kłodom rzucanym im pod nogi, z których jeden studiował 12 lat a drugi 13! Najpierw wszyscy zamilkli i szukali sposobności, jak można tyle studiować bo teoretycznie jest to niemożliwe. A potem największe brawa i okrzyki tego dnia  :D

| kisia napisał/a: | 	 		  | ja studiuję 15 lat na kierunku rozwój i edukacja dzieci, jeszcze trochę i będe pisac doktorat | 	  

No i mamy rekord  :rotfl:
												 krystian - Pią Wrz 14, 2007 08:01

| kisia napisał/a: | 	 		  | ja studiuję 15 lat na kierunku rozwój i edukacja dzieci | 	  a zapewne i tak wciaz slyszysz...."mamo ty nic nie rozumiesz":P
												 Dorothea - Pią Wrz 14, 2007 13:48
  jessoooo to ja juz prawie 17 lat na tym wlasnie kierunku co kisia
												 Piotrulek - Pią Wrz 14, 2007 20:41
  to ja sie pochwale 19lat i 21 dni styudiów nad jednym"tematem",przyznam sie choć tyle,że przez ten czas mialem wiecej sukcesów niż porażek ...jak na razie
												 Major - Sob Wrz 15, 2007 13:43
  Ale wrocmy do wlasciwego tematu, bo jednak nie o wychowywanie dzieci autorowi chodzilo w tym temacie :)
												 gizela - Nie Wrz 16, 2007 13:46

| trunks napisał/a: | 	 		  | na igrach był konkurs na wiecznego studenta, nie pamietam ile miał zwycięzca, ale chyba tez 8 lat :P | 	  

było 8 lat :P a kolega mi wtedy marudził że szkoda że nie wziął indeksu, bo on miał 9 lat studiów :P a teraz zaczyna 10 roczek :D
												 trunks - Nie Wrz 16, 2007 14:33
  na wydziale IŚE ?
												 gizela - Sro Wrz 19, 2007 08:27
  żebym to ja wiedziała... :|
												 Lama71 - Pon Wrz 24, 2007 08:49

| kobi napisał/a: | 	 		  | Pierwszy z nich studiował 12 lat a drugi 13 :D  | 	  

cóż, znałem kiedyś pacjenta, co studiował 8 lat na 1 roku, Wydziału Chemicznego POLSL.

jak zaczął 9 roczek, to go wywalili, przeszedł gdzieś na Wrocław, z tamtąd po standardowym semestrze poleciał na buźkę, i znalazł gdzieś w Białymstoku, nadal 1 rok. Czemu tam? A no bo wszystkie z południowej i centralnej Polski uczelnie dostały jego namiary. Ale... to było wiele wiele lat temu. Tak z hm... 13 lat temu. Więc może już jest na 3 roku??
												 trunks - Pon Wrz 24, 2007 13:52
  czy on był normalny ?? :P
												 Piotrulek - Pon Wrz 24, 2007 17:53

| trunks napisał/a: | 	 		  | czy on był normalny  ?   | 	  

a czy normalne jest studiować cokolwiek wiecej niż zgodnie z planem??
												 trunks - Pon Wrz 24, 2007 19:50
  rok góra dwa to jeszcze...
												 Lama71 - Wto Wrz 25, 2007 07:26
  on był twardy, nie miętki  :zly: 

| Piotrulek napisał/a: | 	 		  | a czy normalne jest studiować cokolwiek wiecej niż zgodnie z planem?? | 	  

wiesz, to zależy po pierwsze od profilu tego co studiujesz, a po drugie od różnych czynników, jak choćby sytuacji w domu, zdrowia.
												 michaelrs - Sro Wrz 26, 2007 15:56
  i tez zalezy od tego ile trzeba pracowac i ile sie imprezuje :D

jestem na piatem i skoncze za rok, teraz chce szybko zeby wreszczie porzadnie zarabiac !!

:marynarz:
												 Szamanka - Sro Wrz 26, 2007 16:28
  a co studiujesz?
												 michaelrs - Sro Wrz 26, 2007 18:03
  koncze Dipl. Physik :D :D :D

:upal:
												 gizela - Nie Wrz 30, 2007 13:35
  o rok dłużej niż zamierzałam  :rotfl:
												 trunks - Nie Wrz 30, 2007 13:54
  hmm czyżby dziekanka ?
												 gizela - Nie Wrz 30, 2007 13:57
  a jakże  :]
												 Major - Nie Wrz 30, 2007 19:28
  5 lat studiowana za sobą i nic nie wystudiowalam, zrezygnowalem, bo kiedys trzeba bylo w koncu zaczac zarabiac i zdobywac doswiadczenie, bo co mi ze studiow, 30tu fakultetow jak nie zaczalem pracy i w wieku 30lat zero lat przepracowanych :|
												 trunks - Nie Wrz 30, 2007 19:36

| gizela napisał/a: | 	 		  | a jakże | 	  

oł...a przez który przedmiot ?
												 troyek - Nie Wrz 30, 2007 20:10
  2 dni.

moze nie studia a szkola policealna.

i mam juz dosyc. :/
												 fekete - Nie Wrz 30, 2007 21:13
  troyek, nie rezygnuj! Może wytrwasz  :) .
												 gizela - Sro Paź 03, 2007 18:11

| trunks napisał/a: | 	 		   	  | gizela napisał/a: | 	 		  | a jakże | 	  

oł...a przez który przedmiot ? | 	  

przez matematykę - bardzo "jondrową" :P
												 trunks - Sro Paź 03, 2007 21:03
  o.....całki, macierze, liczby zespolone....to było na 2-gim semestrze nie ?
												 Thot93 - Pią Paź 05, 2007 16:16
  "Wieczność, której już nikt nie poruszy"

(T. Miciński)

:hyhy:
												 gizela - Pią Paź 05, 2007 18:11

| trunks napisał/a: | 	 		  | o.....całki, macierze, liczby zespolone....to było na 2-gim semestrze nie ? | 	  

było :P ale liczby zespolone na 1-szym :P
												 trunks - Pią Paź 05, 2007 20:19
  no ale z którym działem problemy miałaś jeśli można spytać ?
												 Alinka - Pią Paź 05, 2007 21:18

| trunks napisał/a: | 	 		  | o.....całki, macierze, liczby zespolone....to było na 2-gim semestrze nie ? | 	  

macierze i liczby zespolone, wektory na pierwszym..  calki , pochodne , rozniczka na drugim:P  u mnie w tym roku nie ma na 1 semestrze maty, zeby za duzo osob nie odpadlo :rotfl:
												 trunks - Sob Paź 06, 2007 14:44
  nom mi na 2-gim semestrze z matematyki akurat najlepiej poszło....jakos pasiły mi te działy....
												 kobi - Nie Paź 07, 2007 09:54
  A może by tak wrócić do tematu?  :P  :offtopic:
												 Jacek_s - Nie Paź 07, 2007 10:29
  ja to robilem 2-5 miesiecy. 

Juz dokladnie nie pamietam :).

Nie wiem czy zle zrobilem przerywajac. Jesli byl to blad to kiedys to poczuje na dzien dzisiejszy nie zaluje. 

Nauka by mnie zabila serio.
												 MacSen - Pon Paź 08, 2007 00:06

| Major napisał/a: | 	 		  | 5 lat studiowana za sobą i nic nie wystudiowalam, zrezygnowalem, bo kiedys trzeba bylo w koncu zaczac zarabiac i zdobywac doswiadczenie, bo co mi ze studiow, 30tu fakultetow jak nie zaczalem pracy i w wieku 30lat zero lat przepracowanych :| | 	  

Z tego co wiem to studia są wliczane do stażu pracy...chyba że księgowa mojej starszej się myli.

A co do studiowania..to w sumie 6-eść lat..
												 gizela - Pon Paź 08, 2007 13:58

| trunks napisał/a: | 	 		  | z którym działem problemy miałaś | 	  

mówiąc najprościej: z każdym  :wstyd:
												 fekete - Pon Paź 08, 2007 14:02

| MacSen napisał/a: | 	 		  | Z tego co wiem to studia są wliczane do stażu pracy... | 	  Jeżeli się nie mylę, to tylko do urlopu ?
												 MacSen - Pon Paź 08, 2007 15:14
  Popytałem...i do okresu pracy :]
												 p4cz3k - Pon Paź 08, 2007 16:00
  az nie chce mi sie mowic ile czasu spedzilem na uczelniach :) a taki mlody jestem :)
												 trunks - Pon Paź 08, 2007 19:25

| gizela napisał/a: | 	 		  | mówiąc najprościej: z każdym | 	  

hmm no może jakies korepetycje by pomogły ? ;)
												 Thot93 - Sro Paź 10, 2007 08:59
  mnie rozwala nie to, ile lat już siedze na uczelni, ale ile w przeciągu dnia :P plan mam tak rozłożóny, że czasem wychodzę o 8 a wracam po 20  :wstyd:
												 gizela - Sro Paź 10, 2007 15:54

| trunks napisał/a: | 	 		  | hmm no może jakies korepetycje by pomogły ? ;) | 	  

dzięki za ofertę ale na razie mam pół roku przerwy zanim wrócę do ćwiczeń z matematyki :D chociaz na wykłady chadzam :P
												 trunks - Sro Paź 10, 2007 19:22

| gizela napisał/a: | 	 		  | chociaz na wykłady chadzam | 	  

no warto warto :P
												 gizela - Pon Paź 15, 2007 19:49
  dziś na wykładzie z matmy doznałam olśnienia: nienawidzę tej kobiety :P

a na 4 terminie (bo wywalczyliśmy, ale dopuściła do niego tylko 9 osób a podeszły 4) zdały dwie osoby  :hyhy:  już nie będzie że po 3 terminie wszystkich uwala :rotfl:
												 trunks - Pon Paź 15, 2007 22:15
  to niefajnie...
												 Thot93 - Sro Paź 17, 2007 13:38
  4 termin? 

to właśnie pokochałem moje studia gdzie nigdy nie miałem nawet 2 :P
												 tuchałowa - Sro Paź 17, 2007 22:22

| Thot93 napisał/a: | 	 		  | nigdy nie miałem nawet 2 | 	   Dziobak :P  Ja studiuję drugi rok i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się to podoba :P
												 Alinka - Czw Paź 18, 2007 09:22

| Thot93 napisał/a: | 	 		  | 4 termin?  | 	  

he he :) u mnie sa nawet i po 5 terminow...:) zalezy od profesora , jesli czlowiek to zrozumie :) i pozwala przychodzic i zaliczac, zaliczac, zaliczac... :hyhy:
												 toleslaw - Sob Gru 08, 2007 20:09
  Hmm... ja jestem na trzecim roku Technologii Chemicznej, a studiuję... trzy lat :D czyli wszystko według planu.
												 nowakm - Wto Wrz 30, 2008 20:22
  a ja studentką byłam, jestem(bo wzięłam urlop dziekański) i będę, ale nie w kraju - studia w kraju przerwałam z różnych powodów, zacznę od tego, że były to oczywiście studia zaoczne, bo w tygodniu pracowałam na pełny etat przez trzy lata - hmmmm, chyba dobrze liczę, w między czasie urodziłam synka - więc czas musiałam dzielić już między 3 istotne w życiu "przedsięwzięcia" - jednak zbyt dużo sił mnie to kosztowało, więc musiałam z czegoś zrezygnować - a, że do gara trzeba było coś wkładać - suma summarum padło na coś, co w tym przypadku było najmniej istotną kwestią, czyli...taaadaaa studia :) A że losy moje i mojego męża potoczyły się tak, a nie inaczej, i póki co jesteśmy tu, gdzie jesteśmy, więc  jak tylko moje dziecko pójdzie do przedszkola - mama wraca do szkoły - i mam nadzieję, że tym razem mi się uda :)  :rotfl:  :hyhy:
												 bemyway - Sro Paź 15, 2008 18:59
  Ja już studiuje 7 lat... :D Dopiero inżyniera będę miał ;)
												 smooth - Sob Lis 15, 2008 17:07
  teraz bedzie juz 4 rok.. architektury :)
												 Ishikawa - Sro Sty 28, 2009 08:56
  mój tez 4 rok ;)
												 Amy - Sro Sty 28, 2009 12:29
  pierwszy rok KN Gliwicach
												 Azbe - Pią Lut 06, 2009 23:32
  3 semestr póki co hahaa
												 inamorata - Pon Lut 09, 2009 18:37
  IV semestr filologii włoskiej i II finansów i rachunkowości :)
												 Azbe - Wto Lut 10, 2009 09:38
  dobra wnoszę poprawkę, od poniedziałku 4 semestr ;)
												 krzys - Wto Lut 10, 2009 12:01
  43 semestr w Wyższej Szkole Życia ...
												 Zielonooka - Czw Lut 12, 2009 22:18
  zacznę 4 semestr:)

krzys, daleko jest ta Twoja szkoła życia, Krzysiek :P
												 Azbe - Pią Lut 13, 2009 09:55

| Zielonooka napisał/a: | 	 		  zacznę 4 semestr:)

krzys, daleko jest ta Twoja szkoła życia, Krzysiek :P | 	  \

wiesz, na tym 1 semestrze cieżko przejść a warunków nie chcą dać...   :rotfl:
												 Zielonooka - Pią Lut 13, 2009 13:28
  Azbe, racja, ale ja myślę, ze tyle studiować to by mi się nie chciało :P 

choć mnie w sumie sporo zostało, ale swoje studia lubię ;)
												 Azbe - Pią Lut 13, 2009 21:14
  no mi też nie mało... ale damy rade łolilililili :D
												 Zielonooka - Sob Lut 14, 2009 00:55
  Azbe, a jasne, że damy :hyhy: 

a co studiujesz?
												 Azbe - Sob Lut 14, 2009 03:25
  inżynierke środowiska  :hyhy:  :hyhy:
												 sebek - Sro Lut 18, 2009 21:46
  3 semestr automatyki i robotyki (powinienem juz go w końcu zamknać jakieś 2 tygodnie temu  :rotfl: ), swoją droga o 3 semestry za długo........ nudzi mi się tu.....nic ciekawego, zero zainteresowań, żyję od soboty do soboty, bo wtedy wreszcie mogę wrócić do domu i się czymś konkretnym zająć  :looka: ogólnie nuuuuuuuudaaaaaa (pomijając naukę której mam juz dość  :dobani: )
												 lacrimaa - Wto Lut 24, 2009 21:51
  5 rok leci jak nic :) 

Byle do czerwca...
												 colutea - Sro Lut 25, 2009 00:03
  a ja już nie studiuję od grudnia ;( chyba sie zaplacze....

ale mam niecnego plana co by na podyplomowke uderzyc na polibude od wrzesnia jak uzbieram kase oczywiscie :D
												 Coyote - Sob Mar 21, 2009 15:03
  Politechnika Śląska, Kierunek Administracja dzienne ;) Oczywiście "Wydział gier i zabaw" (WOiZ), II semestr x)... I oby tak dalej... ;)
												 martis - Czw Wrz 17, 2009 18:13
  IV rok na filologii nl i I na ekonomii - jak dam radę to jeszcze 3 lata, ale przecież człowiek się całe życie uczy i to nie tylko na studiach :)
												 Lama71 - Czw Wrz 17, 2009 18:25

| martis napisał/a: | 	 		  | IV rok na filologii nl i I na ekonomii  | 	  

nie bardzo rozumiem, znaczy się IV rok na filologii na 1 roku?

I pierwszy rok na drugim kierunku - ekonomii ?

jak tak.... to powodzenia i tzw. nauce i umacnianiu własnej wiedzy
												 martis - Czw Wrz 17, 2009 19:47
  tzn:

czwarty rok na filologii a ekonomię teraz zaczynam dopiero jako drugi kierunek :)

dzięki i nawzajem:)
												 Nelta - Czw Wrz 17, 2009 23:49
  kółko baletowe - dwa semestry, zwykle stałam z tyłu, bo mam słabe łydki  :cwaniak:
												 Jacek_s - Pią Wrz 18, 2009 06:16
  uciddreamer 

Studiujesz 8 lat, widzę że wstydzisz się tego jak długo !

Nie wstydź się :

Jak skończysz i minie parę lat zapomnisz o przykrościach !

Jak skończysz będziesz miał ukończone studia to łatwiej znajeść

LŻEJSZ? PRACE ZA WIęKSZE PIENI?DZE

(Tak kochani ludzie wykształceni tak nie zapi....alają i maja wieksze pensje)

Oczywiście porównując z robolami ( brzydko nazwałem) ale taka prawda !!!

Jest jeszcze jeden cymes ( studia + silna osobowość ) dają to co napisałem.

Wiem że na mnie naskoczycie : przywykłem :P , :-) .

uciddreamer Być może już tu nie zaglądasz ale jak kiedyś moją wypowiedz przeczytasz to wiedz, WARTO WALCZYć O TEN PAPIEREK  ( walcz !!!! )
												 Lama71 - Pią Wrz 18, 2009 09:44

| Jacek_s napisał/a: | 	 		  uciddreamer

Studiujesz 8 lat, widzę że wstydzisz się tego jak długo ! | 	  

jako odpowiedź na ostatniego posta z :

Wysłany: 13 Wrzesień 2007, 22:09 

masz pamięć Jacku  :)
												 plusz0wy - Pią Wrz 18, 2009 12:09
  hehe - pamięć to podstawa  :P
												 alenda - Sro Maj 12, 2010 20:34
  studiuję prawie 3 lata, kiedyś było pół roku na SAM, ale rzuciłam, ale uczę się już maskrycznie długo sp 8 lat, zwodówka-3, technikum-3, studium - 2, drugie studium -2, studia-3 no i te pół roku położnictwa, już mi łeb peka  :szok:
												 plusz0wy - Sro Maj 12, 2010 23:40
  ja dostatecznie długo, żeby w tym roku skończyć :P
												 krzys - Czw Maj 13, 2010 06:25
  alenda, istna weteranka Jesteś , respekt ...
												 sebek - Czw Maj 13, 2010 19:39
  Pluszowy, ty szczęściarzu jeden, ja się jeszcze muszę 2 lata użerać z rzeczami które mnie nie interesują albo wiem że się w mojej firmie nie przydadzą  :zalamany:  powinni uczyć zarządzania firmą na 1 semestrze zamiast socjologii, jak ja kocham mój kierunek ...  :/
												 alenda - Czw Maj 13, 2010 20:12
  Normalka, ja studiuję Zdrowie Publiczne, kierunek administracja i zarządzanie w jednostkach ochrony zdrowia a uczyłam sie chyba wszystkiego :D
												 aoyaga - Pią Maj 14, 2010 17:42
  no ja w tym gronie to dopiero czwarty rok studiuję, w co się wliczają 2 kierunki. jeden zaczęty i przerwany a drugi się dalej ciąąąąągnie i nie wiadomo kiedy skończy...
												 madzia89madzia - Pią Lip 23, 2010 09:57
  ja dopiero ze tak powiem zaczynam dopiero pierwszy semestr za mna na kierunku Technik Uslug Kosmetycznych w szkole Paris Beauty College w Katowicach:)
												 sebek - Sro Lip 30, 2014 21:05
  W sumie odkop zrobię. Ale tak sobie ostatnio czasem dumam i myślę ( tak wiem, nie jest to dobre). Studiowałem 5 lat. Skończyłem studia 2 lata temu i... postudiowałbym sobie jeszcze. Myślałem ze nigdy takich słów nie wypowiem, ale ... :zdziwko:
												 SewerynRafter - Czw Lip 31, 2014 20:16
  Ja studiowałem 6 lat, potem przedłużyłem sobie o podyplomówkę. Uwielbiam sesje: opracowałem system studiów: indywidualny tryb nauczania (w przeciwieństwie do indywidualnego toku).

Z dziekanem d/s studenckich uzgodniłem, iż - "ponieważ prowadzę firmę" - jeśli prowadzący zajęcia się zgodzi, to mogę zaliczyć indywidualnie, czyli zazwyczaj referat plus kolokwium. Prowadzący zajęcia poinformowany, że dziekan się zgodził (nie wchodząc w szczegóły), powolnie także nie robi problemu. Taki system skutkuje od 5-tego semestru; mówię o studiach magisterskich na Poli.
												 sebek - Pią Sie 01, 2014 17:40
  NIee, mnie to się tęskni nieco za życiem w akademiku. Tym spokojem wewnętrznym, zaburzonym jedynie sesją ... A teraz tylko praca i praca i życie ucieka  ;)
												 SewerynRafter - Pią Sie 01, 2014 19:38
  No tak...a teraz jeszcze rozbudowali sieć knajpek i powstało Mrowisko:)
												 tier - Sob Sie 02, 2014 04:26
  [quote="sebek"]NIee, mnie to się tęskni nieco za życiem w akademiku. Tym spokojem wewnętrznym, zaburzonym jedynie sesją ... A teraz tylko praca i praca i życie ucieka  ;)[/quote

Iekawe podejście.  Ja się broniłem 4,5 roku po skoń zeniu studiów więc na dyplomie mam napisane, że studiował em w latach 1992-2002 :). Później zrobiłem jeszcze podyplomówkę, ale chętnie bym jeszcze wrócił na uczelnię.
												 sebek - Sob Sie 02, 2014 17:46
  Człowiek dopiero z perspektywy czasu dostrzega miejsca,  w których przez te same lata powielał te same błędy  :hyhy:
												 SewerynRafter - Sob Sie 02, 2014 20:20
  A co szkodzi we wróceniu na studia?

Mi chodzą po głowie różne pomysły, oczywiście weekendowo. W Polsce ludzie powinni mieć bardziej luźne podejście do swojej biografii; warto realizować pasje.
												 sebek - Nie Sie 03, 2014 13:17
  Eee ten etap już raczej zamknięty. 20 lat się już mieć nie będzie  :(
												 julian21 - Wto Sty 05, 2016 20:52
  Ja studiowałem 3 lata na licencjacie i miałem roczną przerwę. Wiele osób mówiło mi, że nie uda mi się wrócić na studia, jednak jestem, w ubiegłym roku rozpocząłem magisterkę i jestem zadowolony z tej decyzji.

| 

|  

|