|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - Pochwalcie się swoimi imionami :)
LuKaSh - Sob Kwi 02, 2005 06:41 Temat postu: Pochwalcie się swoimi imionami :) [dopisane]< Zazwyczaj wszyscy mają jakies Nicki, ktorych pochodzenie juz znamy ale niewiele mowia o imieniu (oczywiscie są wyjątki). Wiec moze jeśli oczywiście chcecie powiedzcie jak macie na imie >
a ja się pochwale .. że od wczoraj .. mam już 3 imię .. :D
po bierzmowanku .. :D
Ilonka - Sob Kwi 02, 2005 09:01
Gratuluje :-)
A ja mam tylko jedno jedyne imie i w sumie z tego faktu jestem zadowolona :D
Piotrulek - Sob Kwi 02, 2005 10:21
A ja mam 3 imiona i wszystkie święte,bo ja też jestem ¦więty :P :) :wink:
Dev - Sob Kwi 02, 2005 10:24
ja tez mam 3 ... :mg: Michał Romek Kacper :mg:
LuKaSh - Sob Kwi 02, 2005 10:34
ja mam ?ukasz, Piotr, Iwo :D:D:D:D
Dev - Sob Kwi 02, 2005 10:48
:spoko:
Aither - Sob Kwi 02, 2005 11:51
Hmmm... ja to mam dziwne imiona...
Bogusława - Jadwiga - Irena
Fenix - Sob Kwi 02, 2005 13:08
Krzysztof , Paweł , Wojciech
Aither - Sob Kwi 02, 2005 14:24
Paweł - hehehe :) jak będę miała syna to nadam mu imię Paweł albo Dariusz :) coś ma w sobie to imię :D :D :D
Starzeję się :| skoro myślę już o dzieciach :shock:
Piotrulek - Sob Kwi 02, 2005 16:49
Aither, Myślenie o dzieciach to nie jest objaw starości,możesz mi wierzyć w każdym wieku można o tym myśleć,a w prawie każdym można sobie zafundowć.
Aither - Sob Kwi 02, 2005 16:58
No u mnie w rodzinie od pokoleń to kobiety miały na drugie Jadwiga. Moja babka tak miała moja matka tak ma i ja też mam Jadziuchna na drugie... jeśli Bóg mi da to i moja córa Jadwiga będzie miała na drugie :)
Piotrulek może i masz rację :)
ANIUS - Sob Kwi 02, 2005 17:01
to ja tez sie pochwale moimi ladnymi imionkami
Anna Małgorzata Natalia :mg: :mg: :mg:
Mariusz - Sob Kwi 02, 2005 19:32
Mariusz, Damian, Roch ;-)
Piotrulek - Sob Kwi 02, 2005 19:52
Skoro wszyscy to ja też ,jak powiedzalem mam święte imiona bo jestem ¦więty,więc zaczynamy:po pierwsze PIOTR,po drugie JÓZEF,po trzecie MIKO?AJ,czy fajne??
LuKaSh - Sob Kwi 02, 2005 21:18
Szkoda, że tylko 3 imię możemy sami sobie wybrać .. :D
oldzo - Sob Kwi 02, 2005 21:26
no jak wszyscy to wszyscy
ALEKSANDER WALDEMAR
-jedno i drugie mi się nie podoba :)
Dim - Sob Kwi 02, 2005 22:03
Aneta Katarzyna Emilia :)
kaszanna - Czw Kwi 07, 2005 08:05
Katarzyna, Ewa, Katarzyna :P
PAKuS - Czw Kwi 07, 2005 12:16
a Ja też mam 3 imiona i oto one
RAFA? LEONARD PIOTTR
Piotrulek - Czw Kwi 07, 2005 12:58
PAKuS napisał/a: | a Ja też mam 3 imiona i oto one
RAFA? LEONARD PIOTTR |
Masz piękne imionka ale ten PIOTR jest najpiękniejsze.
PAKuS - Czw Kwi 07, 2005 14:46
Piotrulek napisał/a: | PAKuS napisał/a: | a Ja też mam 3 imiona i oto one
RAFA? LEONARD PIOTTR |
Masz piękne imionka ale ten PIOTR jest najpiękniejsze. |
wiem te trzecie imię Ja sam wybierałem na bierzmowanie
Aither - Czw Kwi 07, 2005 15:11
a moje imię jest mało spotykane typowo starosłowiańskie... pociesza mnie myśł, że jak ktoś na zywcięstwa krzyknie "Bogna" to tylko ja się odwrócę a nie tłumy w przypadku np. Kasia, Ania :) nie mam nic do tych imion :) ale jakoś musiałam się wyróżniać pod każdym względem... :)
Piotrulek - Czw Kwi 07, 2005 15:22
Ale w tym wypadku,czyli nadaniem imienia Bona to wyróżnila cię mama i tato :rotfl: :rotfl:
Piotrulek - Czw Kwi 07, 2005 15:22
Bogna w rzeczy samej
frohike - Czw Kwi 07, 2005 15:53
Nie wiedzialem ze takie imie istnieje,
Dosyc ciekawie brzmi,
A sa jakies skroty tego imienia
Piotrulek - Czw Kwi 07, 2005 16:26
frohike napisał/a: | Nie wiedzialem ze takie imie istnieje,
Dosyc ciekawie brzmi,
A sa jakies skroty tego imienia |
To już jest skrót,gdyż całe imię to Bogusława,prawda Aither??
frohike - Czw Kwi 07, 2005 16:32
Aha Bogusia!
Ja znałem kiedys jedna Bogusie,
ale rzadkie imie
darkenstein - Czw Kwi 07, 2005 22:39
Aither ja mam naimie Dariusz moze mnie przygarniesz jako syna?
Aither - Pią Kwi 08, 2005 11:07
Piotrulek jestem zaskoczona czyżbyś czytał mi w myślach ? :) lepiej mi się do tej umiejętności nie przyznawaj ;)
tak oczywiście masz rację to od Bogusława :)
frohike zrobnienia... różnie :) i w zależności kto do mnie się zwraca :)
mama mówi do mnie Bogunia [ech słodkie] :) tata zwraca się do mnie Bogusia :P brat mówi do mnie "Młoda" :zly: a bratowa Bodzia :) ale jeśli się gubisz możesz mówić mi "Sensei" :D [sensei z j. jap. = mistrz, nauczyciel] :D a tak serio... to jest mi obojętne :) możesz po prostu Aither też zareaguję :)
darkenstein no jeśli chcesz mieć taką "mamę" to prosze bardzo :)
ktoś jeszcze chętny na zostanie moim syneczkiem ? :)
Asienka - Pią Kwi 08, 2005 12:11
Joanna - jest duża indywidualnością, lubi i umie przewodzić innymi. Jest energiczna, jest także dobrym organizatorem. Wrażliwa, współczuje innym. Realizuje swoje piękne idee, chodzi zawsze i wszędzie własnymi, odkrywanymi przez siebie ścieżkami. Z natury wrażliwa na ludzka niedolę, ale niepoświęcająca działalności altruistycznej, swojego czasu ani sił. Współczuje innym, bo tak wypada. W miłości chłodna. Sumując: dziwny i trudny charakter.
Hehe to wyciąg z imiennika hmmm chyba troszke racji :P
Aither - Pią Kwi 08, 2005 12:28
Asienka :zalamany: ja też chcę wiedzieć coś o moim imieniu... masz może jakiś link do strony ze znaczeniami imion? albo nie bo się jeszcze okaże, że jestem gorsza niż mi się wydawało :D :hyhy: :D
Asienka - Pią Kwi 08, 2005 12:37
Aither napisał/a: | Asienka :zalamany: ja też chcę wiedzieć coś o moim imieniu... masz może jakiś link do strony ze znaczeniami imion? albo nie bo się jeszcze okaże, że jestem gorsza niż mi się wydawało :D :hyhy: :D |
h t t p;//strony.aster, p l/zyczenia/znaczenia-imion-zenskich.htm
na tej stonce sa fajne opisy :)
Aither - Pią Kwi 08, 2005 12:43
Bogusława - Osoba szczera, ambitna i pracowita, posiadająca wrażliwą naturę oraz bardzo rozwinięte uczucie altruizmu. Stara się być całkowicie oddana rodzinie [rodzina zawsze na I miejscu - zgadza się]. Chce być dobrym współmałżonkiem i wzorowym wychowawcą. Chętnie poświęca się zawodowi nauczycielskiemu. Przez całe życie pracuje nad sobą, doskonali swoje metody pedagogiczne oraz uzdolnienia pisarskie [zgadza się :D ]. Posiadając także odrobinę satyrycznego spojrzenia na świat [100% :D :D :D ], próbuje też swoich sił na estradzie - ale z miernym powodzeniem. Lubi podróże i przygody, dlatego chętnie odwiedza kraje egzotyczne. Jest to osoba prawdomówna, ceniąca towarzystwo, które starannie dobiera. [też by się zgadzało]
Fajne :) no można powiedzieć ze w 60% to prawda :)
AgnieszkaL - Pią Kwi 08, 2005 14:57
Agnieszka - osoba o tym imieniu jest wrażliwa, spokojna, z dużym poczuciem obowiązku. Obdarzona jest wielkimi ideałami. Charakter stały, nieumiejący narzucić drugim swej woli. Cechuje ja odwaga, niezależność myślowa i w działaniu. Jest zawsze dobra nauczycielka i wzorowa matka.
Kamila - jest zagadkowa, interesująca i pociągająca innych. Potrafi swoja osobowością zauroczyć towarzystwo. Chętnie i wiele przebywa poza domem, umie znaleźć się w obcych środowiskach, szybko jedna sobie przyjaciół. Osoby te Są gruntownie wykształcone, posiadają dar popularyzacji wiedzy. Są lubiani, ale i nienawidzeni, dla jednych dobrzy, dla drugich źli. Nie przywiązują się do partnera życiowego, ani dzieci. Domu rodzinnego nie prowadza. Lubią zmieniać partnerów, Są bardzo zazdrośni, potrafiła wywoływać afery miłosne.
Barbara - ma ciekawa osobowość, jest uczuciowa, spokojna, niezależna. Interesuje się sztuka i życiem towarzyskim, ale przyzwyczajona jest do wygód. Typ kobiety niezależnej, pewnej siebie i do perfekcji szlachetnej. Zawsze pozostaje lojalna wobec przełożonych, wierna swym życiowym zasadom, ciągle poszukująca dobrych rozwiązań trudnych spraw życiowych. Lubi poznawać inne kraje, toteż dużo czyta i podróżuje. Posiada talent artystyczny, który musi być odkryty przez inna osobę. Jest wzorowa matka i dobra przyjaciółka męża. Bardzo czuła na krzywdę ludzka.
AgnieszkaL - Pią Kwi 08, 2005 15:02
jeśli chodzi o moje pierwsze imię wszystko się zgadza, drugie...hmm wielką sprzecznoscią jest fragment o rodzinie i dzieciach, dla mnie rodzina jest najwazniejsza, nie ma wazniejszej rzeczy, nie lubię zmieniac partnerów itp itd chociaz przyznaję ze jestem zazdrosna. trzecie imię ktore sama dla siebie wybrałam chyba potwierdza moją osobowosc, zgadza się wszystko poza tym ze nie wydaje mi się abym była przyzwyczajona do wygód. staram się nie narzekac na warunki w jakich się znajduję w danej chwili chociaz przyznaje ze chcialabym aby mi i mojej rodzinie wiodło się jak najlepiej
frohike - Pią Kwi 08, 2005 15:05
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Lubi podróże. Ma różne towarzystwa, przyjaciół. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąrza. W życiu zawodowym popada raz w lenistwo, to znów w pracoholizm. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.
Nie chce nic mowic ale nie wierzac w takie rzeczy az nie moglem uwierzyc ze cos sie zgadza, kto mnie zna wie co sie zgadza a co nie
saimaa - Pią Kwi 08, 2005 15:20
Agata - po grecku znaczy "dobra", choć nie jest łagodna i opiekuńcza. Optymistycznie patrzy na świat. Kocha ruch. Nie cierpi nudy. Jest bardzo uzdolniona artystycznie, że szczególnymi skłonnościami do rozwijania talentu literackiego. Na każdym kroku ujawnia swój twórczy umysł, jest skłonna do dyplomacji. Ma wspaniałe poczucie humoru, co ułatwia jej stosowne wychodzenie z sytuacji życiowych.
Ewa - osoba z tym imieniem jest mądra, o wzniosłych ideałach, stara się być samodzielna w myśleniu i działaniu. Jest często altruistka, poświęcająca wiele swych sił i czasu ludziom potrzebującym pomocy. Czyni wszystko rozsądnie, a uciech życiowych zażywa z umiarem. Nigdy nie narzuca się innym.
Katarzyna - osoba o tym imieniu godna jest podziwu, szacunku i uznania. Jest, bowiem szlachetna, prostolinijna, stała w przekonaniach, pracowita, skrupulatna. Nie znosi osób dwulicowych, krętaczy i kłamców. Ma duże uzdolnienia artystyczne oraz dar opanowania wiedzy, dlatego może odegrać poważna rolę w życiu naukowym. Osoba kulturalna, oddana domowi, mężowi i kochająca dzieci całym swym dobrym sercem. Lubi przyrodę, podziwia sztuki teatralne, daje przykład jak zdobywać wiedzę.
Agata - nawet w 1% mnie nie określa
Ewa - powiedzmy 60%
Katarzyna - 99%
darkenstein - Pią Kwi 08, 2005 20:07
Aither bardzo chetnie :P tylko ze ja jeszcze musze byc karmiony piersia
ANIUS - Pią Kwi 08, 2005 20:16
darkenstein uwazaj, bo możesz dostac o dtego czkawki, a to nie jest sympatyczne :rotfl:
kisia - Pią Kwi 08, 2005 21:45
darkenstein czy Ty się kiedyś nauczysz pisać na temat ??? :kwasny: :offtopic: :kwasny:
darkenstein - Pią Kwi 08, 2005 22:06
no dobra mam naimie Dariusz drugie jakies mam nie pamietam chyba Kasia
Zagiel - Sob Kwi 09, 2005 14:04
to ja rowniez sie przedstawie:
1. Bartlomiej, imie aramejskie, co jest wystarczajacym powodem by je lubiec (poza tym jeden z apostolow mial to imie)
2. Lukasz, tez fajnie, choc wystepuje tylko w dowodzie i w innych dokumentach urzedowych, nie uzywam go :)
3. Pawel - obrane na bierzmowaniu, nic nie dzieje sie przypadkiem, a imie to wybralem bo ten swiety mial ciekawe CV ;)
mam nadzieje, ze nie zabrzmialo to zbyt "religijnie" :P
Aither - Nie Kwi 10, 2005 09:52
sorley bądź spokojny nie zabrzmiało :)
Paweł :hyhy: mam słabość do tego imienia :hyhy: muszę poczytać jego CV :D
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 14:59
sorley ,wiesz co mam znajomego Pawła i napewno nie jest świety :hyhy: daleko mu do niego,wiec nie przejmuj się,nie zabrzmialo to zbyt religijnie ;) ja wogóle nie mam trzeciego imienia bo bierzmowany nie byłem i czy to oznacza że bede się w piekle smażył :niepewny:
kisia - Nie Kwi 10, 2005 15:13
oldzo to tylko oznacza że jak bedziesz chciał wziąśc ślub kościelny to możesz mieć kłopoty :)
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 15:21
Wiem i to mnie boli :zalamany: a myslalem że okres buntu nie bedzie miał takiego oddżwięku w przyszłym życiu a tu klops,muszę sie udać do moje proboszcza na rozmowew sprawie mego sakramentu,trzymaj kisia za mnie kciuki,może będzie dobrze.W końcu jestem tylko zbłąkana owieczką :zalamany:
Zagiel - Nie Kwi 10, 2005 16:21
a ja myslalem, ze wymagane jest tylko ukonczenie religii w liceum ;)
Piotrulek - Nie Kwi 10, 2005 16:29
sorley napisał/a: | a ja myslalem, ze wymagane jest tylko ukonczenie religii w liceum ;) |
to ty też idź do proboszcza i powiedz,że jesteś zbłąkaną owieczką :rotfl: ;)
Zagiel - Nie Kwi 10, 2005 16:51
lepiej nie, bo taka droga mnie poprowadzi, ze jeszcze ksiedzem zostane ;)
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 16:58
sorley napisał/a: | lepiej nie, bo taka droga mnie poprowadzi, ze jeszcze ksiedzem zostane ;) |
a kto Ci broni ksiedzem zostać :zdziwko:
fajna bryka,jedzonko,imprezy,stała praca a wieczorkiem prywatne ciuchy i na balety lub do domu uciech cielesnych :rotfl:
Zagiel - Nie Kwi 10, 2005 17:06
oldzo to nie kwestia tego, ze ktos mi broni, to kwesita mojego podejscia do bycia osoba duchowna, wbrew przekonaniu, nie kojarzy mi sie to z fajna bryka, imprezami, kasa i uciechami :kwasny: bardziej z ogromna odpowiedzialnoscia, choc na pewno masz racje - czesto jest tak jak mowisz :)... niestety :/
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 17:10
no niestety :( niekiedy mam racje,duchownych z powołania można wyliczyć na palcach jednej ręki-niestety a co do odpowiedzalności to zgodzę sie,jest ogromna choć patrząc na sytuację w polskim klerze niezbyt księża sie tym przejmują.Smutne ale prawdziwe :(
Aither - Nie Kwi 10, 2005 17:10
No no no... chłopacy proponuję utworzyć nowy topic o duchownych a nie płakać tutaj gdzie mowa o imionach :) proszę o zachowanie głównej myśli :)
oldzo marsz do proboszcza :D
sorley jeśli masz powołanie to i tak księdzem zostaniesz :P
A teraz powrót do pierwotego tematu :)
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 17:12
co do proboszcza to sie wybiorę :) a nóz,widelec kościelny mi bedzie potrzebny :)
dobra-wracamy do tematu panno:Bogusławo,Jadwigo,Ireno :rotfl:
Aither - Nie Kwi 10, 2005 17:18
oldzo no i tak ma być Aleksandrze Waldemarze .... [i tu powinno być trzecie imię z bierzmowania, którego nie było... tak jestem zła niedobra i złośliwa]
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 23:41
Aither wiem że jesteś zła,niedobra i złośliwa ale jakby ten świat był pełen takich jak Ty to normalnie Eden ;)
Mam nadziję że kiedyś pojawi się tam trzecie imię,może być Paweł? ;)
Aither - Nie Kwi 10, 2005 23:44
oldzo hahahahahhaaaa wiedziałam, że to zaproponujesz :)
oldzo - Nie Kwi 10, 2005 23:51
No jak to miło gdy jedno przewiduje dzałania drugiego :) choć zastanawiałem się też nad imieniem Gracjan :) ale chyba nie było świętego o tym imieniu :( :zalamany:
Rafalka - Pon Kwi 11, 2005 00:44
Bardzo pospolicie:
Agnieszka
Małgorzata
Barbara
:)
h0lek - Pon Kwi 11, 2005 02:42
niech ja sie wypowiem na ten szalenie ciekawy, z mnogosica watkow, wielkim przeslaniem z niego plynacym temat :
Wiktor Jan Jakub
a moze teraz z nazwiskami topic :hyhy:
Aither - Pon Kwi 11, 2005 09:35
oldzo Gracjan to taka mała na czterech łapkach zwierzynka o łuskowatej fakturze i sypiająca z Tobą w łóżku :D czyli mowa o jaszczurce :)
h0lek hehehheheeee :)ja mam troszkę "gołe" nazwisko :)
h0lek - Pon Kwi 11, 2005 18:17
Aither napisał/a: | oldzo Gracjan to taka mała na czterech łapkach zwierzynka o łuskowatej fakturze i sypiająca z Tobą w łóżku :D czyli mowa o jaszczurce :)
h0lek hehehheheeee :)ja mam troszkę "gołe" nazwisko :) |
a ja bardzo Wesolowskie.. e wesole :hyhy:
frohike - Pon Kwi 11, 2005 20:40
moje nazwisko jest bardzo cieple i wokalnie tez dobrze sie prezentuje :P
oldzo - Pon Kwi 11, 2005 23:18
Nie wiem czy moim powinienem się chwalić bo kojarzy się z czasmi wieszania biednych ludzi na "Szubienicy" i a nóż-widelec kogoś przestrasze :|
oldzo - Pon Kwi 11, 2005 23:20
Aither ta którą nazywam Gracjan nie sypia ze mną w łóżku "bo nie" :| i czy ktos tu zrozumie kobiety :|
P.S. Gracjan nazywam ją przez pomyłkę ;)
kisia - Pon Kwi 11, 2005 23:31
A moje nazwisko uprawnia mnie do pisania i opowiadania bajek :]
nie lubie tylko jak jest przekrecane na kolor zielony po angielsku :/
oldzo - Pon Kwi 11, 2005 23:36
kisia biedactwo nie przejmuj się :) grunt że jesteś uprawniona czy uprzywilejowana jak kto woli do opowiadania bajek.Dam Ci namiary do mojej 9-cio letniej siostry bo ona bardzo lubi bajki i nie bedzie Ci nazwiska przekręcać :(
darkenstein - Pon Kwi 11, 2005 23:40
a moje nazwisko jest ksztaltem podobne do ciala kobiety :)
oldzo - Pon Kwi 11, 2005 23:44
Coca-cola ? :rotfl:
Jak tak darkenstein to pogratulować jak kiedyś wykupię ten koncern to masz taką kasę o jakiej nie śniłeś :rotfl:
darkenstein - Wto Kwi 12, 2005 00:09
oldzo troche bardziej wypukle ksztalty niz coca cola
kisia - Wto Kwi 12, 2005 00:37
darkenstein nie widze w Twoim nazwisku nic podobnego do ksztaltów kobiety
darkenstein - Wto Kwi 12, 2005 01:19
a co skrzypce sa podobne do faceta??? :D
darkenstein - Wto Kwi 12, 2005 01:20
ejjj kisia skad wiesz jak sie nazywam ???????
kisia - Wto Kwi 12, 2005 02:07
darkenstein napisał/a: | ejjj kisia skad wiesz jak sie nazywam ??????? | nie wiedziałam, chciałam Cię podpóścić byś coś więcej powiedział :P :P i masz racje skrzypce sa podobne do ksztaltu kobiety :) :P
Piotrulek - Wto Kwi 12, 2005 08:31
kisia napisał/a: | A moje nazwisko uprawnia mnie do pisania i opowiadania bajek :]
nie lubie tylko jak jest przekrecane na kolor zielony po angielsku :/ |
A piszesz się prezez jedno czy przez dwa "m"
kisia - Wto Kwi 12, 2005 08:53
Nie no oczywiście że przez dwa :)
oldzo - Wto Kwi 12, 2005 18:06
kisia no to fajnie,choć nic nie kumam ale po pracy jestem i prosze o wybaczenie:)
kazidelko - Pon Kwi 18, 2005 12:38
Moje imie to Kazimierz.Nazwisko raczej kojarzy sie z przemyslem tekstylnym... ;)
limnea - Nie Maj 01, 2005 00:44
Mam tylko pierwsze i trzecie imię.
1 imię to imię naszego wspólnego praojca. Co ciekawe jest tylko raz w kalendarzu 24.XII Kto nie wie niech sprawdzi.
2 ??? :hyhy:
3 Zbigniew (odgapiłem od kolegi krótko przed bieżmowaniem). ;) :zawstydzony:
Nazwisko z niczym mi się nie kojarzy
limnea - Nie Maj 01, 2005 00:54
limnea napisał/a: | Nazwisko z niczym mi się nie kojarzy |
w podstawówce kojarzy się jak wiadomo wszystko z wszystkim więc i moje nazwisko skojarzono z szeroko rozumianym elementem podtrzymującm na odpowiedniej wysokości... przód torsu kobiecego. :zdziwko: :zdziwko: :hyhy: :zawstydzony:
of - Nie Maj 01, 2005 11:21
taaa... milo byc tak kojarzonym :rotfl:
ale jakos mnie to bracie minelo... dopiero teraz mi sie skojarzylo :]
oldzo - Pon Maj 02, 2005 12:01
A ja chciałem się pochwalić że mam juz trzecie imię :) mogę sie żenić :rotfl: :rotfl: wiec płaczcie panny bo już zajęty jestem ;)
Piotrulek - Pon Maj 02, 2005 15:46
Cytat: | bo już zajęty jestem |
Powiem szczerze,można ci pozazdrościć tej ktora cię zajęła... :) :)
Dana - Pon Maj 02, 2005 22:15
Dana - Danusia to jest dla mnie przyswajalne po latach ale Danka brzmi obco
II- Genowefa - przez wielki szacunek do babci pomine komętarz
III-Jadwiga - sama sobie to ściagłam na siebie wiec .... :]
Piotrulek - Pon Maj 02, 2005 22:21
Czyli witaj Genia
Dana - Pon Maj 02, 2005 22:27
znajomi mówią Gencia :P
Piotrulek - Pon Maj 02, 2005 22:28
Dana napisał/a: | znajomi mówią Gencia |
też ladnie
limnea - Wto Maj 03, 2005 00:05
Dana napisał/a: | III-Jadwiga |
jest OK, mam ciocię Jadzię w Bytomiu
frohike - Wto Maj 03, 2005 18:58
Dana to mam nie mowic do ciebie Danka?
Dana - Wto Maj 03, 2005 19:14
frohike napisał/a: | Dana to mam nie mowic do ciebie Danka? |
Jest wolność słowa i ja to szanuje
a inna sprawa czy ja będe reagować tak jak byś sobie życzył :P
Dana - Wto Maj 03, 2005 20:39
limnea napisał/a: | Co ciekawe jest tylko raz w kalendarzu 24.XII Kto nie wie niech sprawdzi. |
nie mósze sprawdzać : Adama i Ewy
mam siostre Ewe
Cytat: | jest OK, mam ciocię Jadzię w Bytomiu |
to jest jakieś pocieszenie :]
darkenstein - Wto Maj 03, 2005 23:34
darek a raczej nocny darek zazwyczaj jestem tu noca :)
Basik - Czw Maj 05, 2005 21:47
A ja jestem Barbara Agnieszka Magdalena :)
Dev - Czw Maj 05, 2005 22:37
Dana napisał/a: | nie mósze sprawdzać : Adama i Ewy
mam siostre Ewe |
ja mam dziewczyne Ewe.. zeby bylo zabawnie ma urodziny 24 grudnia.. wtedy tez ma imieniny gdyz to wlasnie Adama i Ewy.. do tego gwiazdka.. kupuje jeden prezent na 3 okazje :D
frohike - Pią Maj 06, 2005 06:34
Dev napisał/a: | ja mam dziewczyne Ewe.. zeby bylo zabawnie ma urodziny 24 grudnia.. wtedy tez ma imieniny gdyz to wlasnie Adama i Ewy.. do tego gwiazdka.. kupuje jeden prezent na 3 okazje |
a kosztuje 3 razy wiecej niz normalny?
Dev - Pią Maj 06, 2005 06:44
yy jakby kosztowal 3x wiecej to bym nie wiedzial co kupic.. zawsze mam z tym problem :zly:
ANIUS - Pią Maj 06, 2005 14:36
Dev, to w takim razie Ewa, to takie ekonomiczne imie :hyhy: :P ;)
Dev - Pią Maj 06, 2005 17:38
hehe.. ekonomiczni to sa tez jej rodzice... bo dobrze to wyliczyli zeby sie urodzila 24 grudnia :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
frohike - Pią Maj 06, 2005 19:04
zrobili sobie prezent po prostu, :P
limnea - Sob Maj 07, 2005 09:20
Dev napisał/a: | ja mam dziewczyne Ewe.. zeby bylo zabawnie ma urodziny 24 grudnia.. wtedy tez ma imieniny gdyz to wlasnie Adama i Ewy.. do tego gwiazdka.. |
Znam te klimaty z autopsji... :hyhy:
Co za ironia losu. Adama i Ewy do tego jest tylko raz w roku... ;)
Obi Wan - Czw Maj 12, 2005 18:07
frohike napisał/a: | zrobili sobie prezent po prostu, :P |
Stary polski zwyczaj ...
Dzieciątko na dzieciątko
A ja jestem Piotr (też święty), Tadeusz(po tacie), Jacek
Piotrulek - Pią Maj 13, 2005 09:29
Obi Wan napisał/a: | A ja jestem Piotr |
eeeeee no każdy Piotr to porządny facet :) :) :)
ANIUS - Pią Maj 13, 2005 12:03
Piotrulek napisał/a: | eeeeee no każdy Piotr to porządny facet |
ten, ktory kiedys stanal mi na drodze, koniec koncow okazal sie "nieporzadny" :rotfl: :rotfl:
Aither - Pią Maj 13, 2005 12:06
hahahahhahahahaha :D jakby porzadnosc mialo zalezec od imienia :D :D :D to bylabym chyba bardzo porzadna :D ROTFL nie no... i tak wszystko zalezy od czlowieka a nie tego jakie nosi imie :D
ANIUS - Pią Maj 13, 2005 12:11
Cytat: | wszystko zalezy od czlowieka a nie tego jakie nosi imie |
dokladnie
Piotrulek - Pią Maj 13, 2005 13:10
ANIUS napisał/a: | koniec koncow okazal sie "nieporzadny |
Warto byłoby jego zapytac o zdanie o Tobie,ciekawe co by powiedzial??
ANIUS - Pią Maj 13, 2005 13:17
haaaa, tu bys sie zdziwil :)
spotkanie dwoch swiatów, ja zawsze w ostatecznym rozrachunku wychodze na plus:) oczywiscie na zywo:) nie mam wrogow i nie nikt mi nie sypie piachem w twarz :D
Piotrulek - Pią Maj 13, 2005 13:20
ANIUS napisał/a: | nie mam wrogow i nie nikt mi nie sypie piachem w twarz |
To znowu jest tylko twoja opinia i samoocena... :hyhy: :hyhy:
ANIUS - Pią Maj 13, 2005 13:21
heheh , moja, ale skoro nie wpadam w dolki, to nikt pode mna ich nie kopie ;)
Aither - Pią Maj 13, 2005 14:39
ANIUS albo ... dobrze je jeszcze omijasz :D
oldzo - Pią Maj 13, 2005 23:00
Aither nie strasz ludzi jeszcze się przestraszy i wpadnie :) w dołek oczywiście :rotfl:
Piotrulek - Sob Maj 14, 2005 10:45
oldzo napisał/a: | przestraszy i wpadnie w dołek oczywiście |
a w co można jeszcze wpaść oprocz dolka??????? :)
Dev - Sob Maj 14, 2005 10:47
OFFTOPIC :zdegustowany:
oldzo - Sob Maj 14, 2005 12:58
No wiesz co Piotrulek przecież można "wpaść" i wpaść na kogoś itp :) przecież chyba nie muszę Ci mówić :rotfl:
frohike - Sob Maj 14, 2005 15:23
mozna wpasc na pomysl zakonczenia zejscia z tematu
wracamy do nasych imion,
mi sie wydaje ze moje jest bardzo fajne :P
ANIUS - Sob Maj 14, 2005 20:01
heh, a ja wpadlam na pomysl [u] :rotfl: :rotfl: :rotfl: , ze moje imie jest najpiekniejsze :rotfl:
frohike - Sob Maj 14, 2005 21:42
urodzilem sie w twoje imieniny wiec nie bede narzekal na imie Ania
ANIUS - Sob Maj 14, 2005 22:26
frohike napisał/a: | urodzilem sie w twoje imieniny wiec nie bede narzekal na imie Ania |
nooooooo, to w takim razie Twoje imie tez jest fajne ;) szkoda, ze nie wiem jak masz na imie:)
ANIUS - Sob Maj 14, 2005 22:27
tzn nie czytalam powyzej za dokladnie.... zaraz zajrze:P
zania - Czw Cze 02, 2005 10:19
tez mam ladne ( szczegolnie pierwsze) Anna, Adela, ?ucja :)
Aither - Czw Cze 02, 2005 15:10
:) niom zgadzam sie :)
kisia - Czw Cze 02, 2005 15:34
Ponieważ niektórzy zadają mi pytania na pw jak mam na imie i czemu nie napiszę tego w tym topiku, wyjaśniam :
Nie chce się chwaliś swoim imieniem bo mi się ono nie podoba i go w zasadzie nie używam. Poza pracą nikt się do mnie po imieniiu nie zwraca. Uważam że to imie pasuje dla osoby 20 lat starszej ode mnie i bez urazy dla osób mających tak na imie pasuje do osób mieszkających na wsi. Kto zna moje imie to zna, trudno :/
Frycek - Czw Cze 02, 2005 15:52
kisia napisał/a: | Kto zna moje imie to zna, trudno |
Ja znam i powiem ci Gertrudziu :P ze masz fajne imie :)
cinque - Czw Cze 02, 2005 16:06
Frycek napisał/a: | Gertrudziu | widzisz, są gorsze imiona :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Czarnulka - Czw Cze 02, 2005 20:33
Justyna - Justyny niemal od urodzenia czują się kimś wyjątkowym. Tak właśnie postrzegają swoje miejsce w świecie: nie mają ochoty podporządkowywać się regułom, żyć tak, jak wszyscy; przeciwnie, szukają wyjątków, życzą sobie mieć specjalne prawa. Są indywidualistkami i same określają, co dla nich jest dobre. Nie ulegają modom i nie chodzą razem z tłumem. Poszukują tego, co rzadkie, egzotyczne i dziwne. Życie widzą jak jedną wielką przygodę. Swoich rodziców, narzeczonych, mężów zaskakują szalonymi pomysłami. Lubią zmiany, wędrują po świecie, chętnie zmieniają zawody, prace, miejsce zamieszkania. To niespokojne duchy, te Justyny! Przy tym żyją dla siebie, nie dla jakichś zewnętrznych ideałów. Nie zależy im na nagrodach ani na poklasku. Zdarza się, że są odkrywane i robią karierę, ale nie to jest w ich życiu najważniejsze. Najważniejsze jest dla nich to, aby być sobą. Justyny dobrze czują się we własnej skórze. Mimo zmian i niespokojnego trybu życia są zadowolone z siebie i właśnie to - bycie w zgodzie z samą sobą, jest dla nich najwyższą wartością.
No proszę...oto połowa mnie ;) Bo jeszcze bardzo dużo mogłabym napisać,ale ten tekst...Kurcze,pasuje tak bardzo jakbym to ja go napisała :niepewny:
zania - Pią Cze 03, 2005 11:45
Gertruda?
kisia napisał/a: | pasuje do osób mieszkających na wsi. | a dlaczego to na wsi? na mojej wsi nikt tak nie ma na imie, a jesli uwazasz ze to imie jest brzydkie, to myslisz ze "wiejskie dziewki" maja miec brzydke imiona? wobec tego moze powinnam sobie zmienic? heh
frohike - Pią Cze 03, 2005 11:59
zania kisia nie nazywa sie Gertruda,
moze zle to ujela, jej sie po prostu bardzo nie podoba to imie
Frycek - Pią Cze 03, 2005 14:06
frohike napisał/a: | zania kisia nie nazywa sie Gertruda, |
:P
A ja tak z ciekawoscie powiem ze ...moje dziecko jesli bedzie dziewczynka bedzie miala na imie Justyna (tak uzgodnilismy kiedys) teraz czytam co napisala czarnulka i sie zastanawiam :P :niepewny:
Piotrulek - Pią Cze 03, 2005 15:18
Frycek napisał/a: | jesli bedzie dziewczynka |
A jeśli będzie chłopak??
Aither - Pią Cze 03, 2005 15:37
co do Justyny sie zgodze :D w US pracowalam z jedna Justyna :D hehehehe to dopiero ziolko bylo :) prawde mowiac przeganiala mnie z pomyslami, inteligentna kobietka ale gdy przychodzilo co do decyzji bardziej powaznych to sie kobitka gubila... konsternacje miala juz przy wyborze paczek czy drozdzowka....
Czarnulka - Pią Cze 03, 2005 23:27
Nie no to ja z decyzjami nie mam problemu :hyhy: :zawstydzony:
Zawsze podejmuję tą właściwą-intuicja :hyhy:
Uważaj Frycek,Justyny nie lubią swojego imienia :znudzony:
Zaresztą nie chciałbyś mieć takiej córy jak ja? :hyhy:
Demmo - Sob Cze 04, 2005 12:22
ha ha ha.. no tak.. bo jak nazwiesz córkę Genowefa to będzie spokojna, a jak Hildegarda to będzie diabeł wcielony.. lol :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
śmieszą mnie te wszystkie opisy imion, że to niby od tego zależy charakter człowieka.. :P
Czarnulka - Sob Cze 04, 2005 12:41
Może rzeczywiście jest to śmieszne,ale...akurat u mnie pasuje idealnie :)
Piotrulek - Sob Cze 04, 2005 12:49
Demmo napisał/a: | śmieszą mnie te wszystkie opisy imion, że to niby od tego zależy charakter człowieka.. |
Zaraz śmieszne,horoskopy wszelkiego rodzaju też są śmieszne,znaki zodiaku też są śmieszne,setki o ile nie tysiące stron internetowych poświęcone magii imion,powinowactwu,biorytmom,przepowiedniom itp też jest śmieszne???Przecież czytający to ludzie sami dopasowują siebie do słowa pisanego,do tego opisu,wydaje mi się,że to fajna zabawa.Mam takiego kolegę,który jakiś czas temu codziennie rano,gdy się przebudził,sprawdzał jakie ma na dzień obecny mial biorytmy i postępował zgodnie z nimi,śmieszne to było naprawdę,ale to fakt.
Demmo - Sob Cze 04, 2005 13:28
heh.. dokładnie.. każde horoskopy i inne tego typu bzdety są pisane tak, zeby kazdy mógł je dopasowac do czegokolwiek.. tylko skoczę po jakąś gazetę i zaprezentuję ;)
[...]
uff.. jak to dobrze że nawet w programie telewizyjnym to umieszczają, bo innej gazety z czymś takim nie mam pod ręką..
ale proszę..
ee.. dobra.. cofam to co powiedziałem.. konstrukcja horoskopów się zmieniła.. kiedyś było tam coś typu:
"w tym tygodniu postaraj się bardziej przyłożyć, co zaowocuje uznaniem wśród otoczenia" czy coś w tym stylu.. gdzie oczywiście możesz sam sobie ubzdurać że pewnie chodzi o to, ze masz w tym tygodnu sprawdzian i docenią cię nauczyciele jak dobrze napiszesz.. lub że będzie spotkanie z powaznym klientem w firmie, gdzie trzeba się wykazać, za co dostaniesz awans..
ale teraz to przegięcie.. horoskop od 27 maja do 2 czerwca.. znak zodiaku waga..
"Szczęśliwy koniec maja. Po oświadczynach partnera wreszcie poczujesz, że stoisz na mocnym gruncie. Zacznij przygotowania do wesela"
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
no trzymajcie mnie bo zaraz chyba pierd.. ee.. przewrócę się :rotfl:
jakoś nie zanotowano gwałtownego wzrostu ślubów wśród wag pod koniec maja.. ;) ale bzdety.. już nawet nie chce im się wymyślac tego tak, zeby pasowało do wszystkich.. bo dużo ludzi nie ma nawet partnerów.. Aither - waga jesteś? chyba nie.. mniejsza z tym :rotfl:
zacytuję tutaj pewien fragment kabaretu Ani Mru Mru:
"B-ZZZZ Dura" :P
kisia - Sob Cze 04, 2005 17:40
co do horoskopu, to moja koleżanka układała horoskopy dla pewnej gazety na podstawie horoskopów z innych gazet. Pewnego dnia odwiedził ją w redakcji Niemiec, przyniósł olbrzymi kosz kwiatów i bardzo gorąco jej podziękował. Przez pare lat, jak to powiedział " jej horoskopy prowadziły go przez życie, uniknał paru niemiłych spraw i spotkało go tez wiele szcześcia" :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Piotrulek - Sob Cze 04, 2005 20:09
kisia napisał/a: | Pewnego dnia odwiedził ją w redakcji Niemiec, przyniósł olbrzymi kosz kwiatów |
Poprzednio to chcialem powiedzieć,że dla jednych jest to coś wiodącego,a dla innych jak dla Demmo jest to fraszka i zabawa niegroźna.Ludzie mocno stąpający po ziemi mniej interesują się horoskopami np.ja bardzo żadko czytam,gdyż w to podobnie jak Demmo nie wierzę,ale gdy trafię akuratnie,że opiszę,że koło fortuny może się do mnie w tym właśnie tygodniu uśmiechnąć to,nie ukrywam, zaraz idę nadać totolotka,hahahahahahahaha :D :D
Frycek - Nie Cze 05, 2005 23:26
Piotrulek napisał/a: | Frycek napisał/a: | jesli bedzie dziewczynka |
A jeśli będzie chłopak?? |
Uzgodnilismy z Asia ze
Dziewczynka - Justyna
Chlopak - Bartosz (Bartek)
oldzo - Pon Cze 06, 2005 19:48
Frycek no wysoko mierzysz :) wiesz o tym że Bartosz to imię szlachecki :rotfl: i co będzie jak się okaże że w jego żyłach ani grama błękitnej krwi ? ;)
Frycek - Pon Cze 06, 2005 22:15
oldzo napisał/a: | i co będzie jak się okaże że w jego żyłach ani grama błękitnej krwi ? |
a ty myslisz ze jaka ja mam krew :hyhy: :rotfl:
oldzo - Nie Cze 12, 2005 11:57
Frycek no wiesz ja tam sądzę że u Ciebie w żyłach płynie benzyna ;) wiec cała nadzieja w Asi :)
Aither - Nie Cze 12, 2005 12:00
:...:
oldzo - Nie Cze 12, 2005 12:28
Aither no o co Ci chodzi? ;) nie zapominaj że Frycek ma też udziały w FSO więc stąd moja myśl ale ok :)
Frycek na Twoim miejscu przejrzałbym własne drzewo genealogiczne może będziemy się do Ciebie zwraca sir :rotfl: albo jesteś zapomnianym nastepcą tronu na jakiejś pipiduwce :rotfl: :rotfl: :rotfl:
frohike - Nie Cze 12, 2005 15:19
taa Frycek na prezydenta :P
oldzo - Nie Cze 12, 2005 15:48
frohike czy Ty uprawiasz płatną protekcję ? ;) przyznaj się od razu czy się opłacało ;) :rotfl:
kisia - Nie Cze 12, 2005 16:30
A wracając do tematu Pochwalcie się swoimi imionami :) :P :P
trunks - Nie Cze 12, 2005 21:21
Mam na imię Kuba ;)
Czarnulka - Nie Cze 12, 2005 23:35
trunks napisał/a: | Mam na imię Kuba ;) |
Już Cię lubię...a nawet baaaardzo lubię :] :P
trunks - Nie Cze 12, 2005 23:57
miło mi :zawstydzony:
Dev - Pon Cze 13, 2005 01:54
yyy Michał...
Frycek - Pon Cze 13, 2005 06:24
oldzo napisał/a: | Frycek na Twoim miejscu przejrzałbym własne drzewo genealogiczne może będziemy się do Ciebie zwraca sir albo jesteś zapomnianym nastepcą tronu na jakiejś pipiduwce |
Juz kiedys chcialem to zrobic...mysle ze jak znajde czas :)
A jakby ktos zapomnial to Mariuszek jestem :zawstydzony:
bocianu - Pon Cze 13, 2005 07:50
Wojciech Adam Wiktor
Tobi - Pon Cze 13, 2005 20:06
Taaa po moim nicku pewnie nikt się nie domyśli... :P
Aither - Pon Cze 13, 2005 20:08
stawiam na Tobiasza :)
Tobi - Pon Cze 13, 2005 20:10
Wygrałaś randkę w ciemno z wyżej wymienionym :D
Aither - Pon Cze 13, 2005 20:12
Tobi :) milo mi :) na odbior randki czekam do konca tygodnia :D
Ischtwan - Pon Cze 13, 2005 20:46
Pawełek :| (w życiu nie nazwałbym tak syna)
Aither - Pon Cze 13, 2005 20:47
Ischtwan jej Pawel to piekne imie :) mam do niego slabosc :D
Ischtwan - Pon Cze 13, 2005 20:52
taaa?? :hyhy:
troszke moze zbyt popularne
Aither - Pon Cze 13, 2005 20:53
Ischtwan e tam marudzisz :) ze wzgledu iz nosisz te cudne imie juz Cie lubie bezgranicznie :]
Ischtwan - Pon Cze 13, 2005 20:55
niezmiernie mi milo z tego powodu :hyhy:
cinque - Wto Cze 14, 2005 14:00
się chwalą i chwalą to ja też
A...
Z...
M...
:rotfl:
Aither - Wto Cze 14, 2005 14:03
cinque dalej dalej dalej :D
cinque - Wto Cze 14, 2005 14:08
;)
frohike - Wto Cze 14, 2005 14:26
cinque to przynajmniej wiem A co znaczy
tak co spotkanie bedzie rozwijac to
cinque napisał/a: |
A...
Z...
M... |
cinque - Wto Cze 14, 2005 14:45
zgadujecie
ja wiem, frohike ze Ty wiesz, i jeszcze ktos, ale ani mru mru bo w dziób
kisia - Wto Cze 14, 2005 14:46
a ja jestem kisia :D :rotfl:
cinque - Wto Cze 14, 2005 14:47
buziaczki Kisiu :)
kisia - Wto Cze 14, 2005 15:35
noooo cześć cinque :)
frohike - Wto Cze 14, 2005 15:41
cinque jeszcze Rafalka bedzie wiedziala
ja podpowiem ze na A i w sumie bardzo ladne imie
cinque - Wto Cze 14, 2005 15:45
frohike napisał/a: | w sumie bardzo ladne imie |
:zly:
aaa zapomniałam o Rafalce
a ona tez sie czajnikuje ze swoim imieniem
frohike - Wto Cze 14, 2005 15:48
cinque napisał/a: | Rafalce
a ona tez sie czajnikuje ze swoim imieniem |
kiedys wiedzialem jak sie nazywa ale zapomnialem
aha juz sobie przypomnialem, t
tez na A
:D
cinque - Wto Cze 14, 2005 15:51
Aaaaaaha?
:D
frohike - Wto Cze 14, 2005 16:09
cinque napisał/a: | frohike napisał:
w sumie bardzo ladne imie
|
to co nie podoba ci sie twoje imie
cinque - Wto Cze 14, 2005 16:10
To ty napisałeś w sumie
mnie tam sie podoba :) juz mi sie podoba :) wyroslam z niepodobania sie imienia :)
Ischtwan - Wto Cze 14, 2005 16:39
ale z niepodawania niestety nie wyrosłaś :niepewny:
frohike - Wto Cze 14, 2005 16:41
Ischtwan napisał/a: | ale z niepodawania niestety nie wyrosłaś |
mylisz kto chcial to sie dowiedzial :hyhy:
po prostu nie rzuca swoim imieniem na wszystkie strony :D
Ischtwan - Wto Cze 14, 2005 16:48
kto chciał?? raczej kto mógł
albo ja czegoś nie rozumiem :/
frohike - Wto Cze 14, 2005 16:52
Ischtwan bedziesz na spotkanku to tez sie dowiesz o ile bedziesz chcial
Aither - Wto Cze 14, 2005 23:12
hmmm.... :...:
oldzo - Sro Cze 15, 2005 11:11
Chciałem zauważyć że topic ma temat pochwalcie się swoimi imionami a nie nickami tak więc może wrócimy do tematu ? ;)
kisia - Pią Cze 17, 2005 01:37
oldzo :P :P
oldzo - Pią Cze 17, 2005 11:34
ach Ty niedobra kisia jak można mi język pokazywać ? :(
asik - Pon Cze 20, 2005 08:20
joanna, stefania, anna:) (stefci nie lubię:>)
kirtap - Pon Cze 20, 2005 08:22
Patryk, Andrzej, ?ukasz :D
Appo - Pią Lip 29, 2005 12:20
Marek Andrzej Aleksander "Appo" S.
MaaaaS , Appo , eFTeO , Świr :D
trunks - Pią Lip 29, 2005 17:25
- Jakub Piotr Aleksander
- trunks, kubek
Czarnulka - Pią Lip 29, 2005 18:48
Justyna,Aleksandra,Alicja :hyhy: (wszystkie jak dla mnie beznadziejne :P )
Hmmm...Czarnulka,Czarna,Krecik,Jusia,(inne zarezerwowane dla najbliższych ;) )
Aither - Nie Lip 31, 2005 11:12
pieknie pieknie :) ja juz o swoich mowilam ale sie chetnie powtorze :)
Bodzienka Jadzienka Irenka :]
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 12:20
A ja (jak nick na to wskazuje) mam na imie Paweł :P
Aither - Nie Lip 31, 2005 12:31
ech mam slabosc do tego imienia :zawstydzony:
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 13:04
A ja się jeszcze nie wypowiadałem w tym temacie więc zrobię to teraz:
Także mam na imię Paweł (drugiego nie posiadam) :hyhy:
Aither - Nie Lip 31, 2005 13:05
:zawstydzony: :padam: :zawstydzony: jeeeeej :zawstydzony: same Pawelki :zawstydzony: jestem w niebie :evil:
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 13:06
Aither napisał/a: | same Pawelki |
a ja jakoś nie za często spotykam się z tym imieniem.....
Aither - Nie Lip 31, 2005 13:10
ziutek997 no ja dostaje malego zakrecenia jak ktos mi sie przedstawia "Pawel" :D znam kilku i uwazam ze to slodcy faceci :] i to czest doslownie :evil:
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 13:14
Aither jakieś zboczenie :?: :?: ;)
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:14
No Pawly maja w naturze ze sa slodcy :oczami: :P
Czarnulka - Nie Lip 31, 2005 13:15
Ktoś tu pisał o skromności :hyhy: :P ;)
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:16
:zawstydzony: o jejciu :P nie czepiaj sie :D
Czarnulka - Nie Lip 31, 2005 13:17
Ale ja jestem taka przyczepialska ;)
Pawcio_Labedy napisał/a: | nie czepiaj sie |
To nie było słodkie :P ;) :hyhy: :rotfl:
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:18
;) ech, dzisiaj taki dzien :P
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 13:20
Cytat: | To nie było słodkie |
=CzArNuLkA= proczę nie demonizować nie było tak źle :P znam gorsze wyrazy którymi można to wyraźić :zdziwko: pzwólcie że nie będę wymieniał :rotfl:
:D :) :rotfl:
morigan - Nie Lip 31, 2005 13:25
Aleksandra, ...., Anna (drugiego sie wstydze :])
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:26
morigan no powiedz :P
morigan - Nie Lip 31, 2005 13:37
nigdy nikomu, a na dokumenty chowam w zakamarki portfela :]
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:38
hehe :P
Czarnulka - Nie Lip 31, 2005 13:46
Ziutek,ale słodkiemu chłopakowi i to nie wypada ;)
Aither - Nie Lip 31, 2005 13:56
ziutek997 napisał/a: | Aither jakieś zboczenie :?: :?: ;) |
taaaaaaak :] nie powiem jak na mnie dziala to imie bo sie wstydze :zawstydzony:
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 13:58
nio powiedz :P
Aither - Nie Lip 31, 2005 13:59
Pawcio_Labedy :zawstydzony: po prostu dziala :hyhy: bardzo dziala :rotfl:
Pawcio_Labedy - Nie Lip 31, 2005 14:01
:P :P :P no dobra nie zdradzaj tej tajemnicy :D
Aither - Nie Lip 31, 2005 14:04
kiedys wyprobujemy... chociaz... nie no prokuratura nad Toba :orany: wiec musze sie powstrzymac :)
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 14:24
Aither napisał/a: | nie no prokuratura nad Toba wiec musze sie powstrzymac |
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
hhahahahhaah
może jakoś wytrzymasz jeszcze te 5(???) lat ;)
Aither - Nie Lip 31, 2005 14:25
ziutek997 ale nad Toba nie wisi co nie ? :evil:
ziutek997 - Nie Lip 31, 2005 14:26
chmm.... aż boję się przyznać :orany: ;)
Aither - Nie Lip 31, 2005 14:28
ziutek997 no to na pw mi powiedz zeby nikt sie nie dowiedzial :)
a i koniec offtopa :D bo znowu ja zaczelam :]
Szamanka - Nie Lip 31, 2005 19:07
no ja tez do tej gromadki naleze..wiec nie ma sie czego wstydzic :D
Beatka :kwasny: znajomi wolaja Beti :D i Basienka :|
Aither - Nie Lip 31, 2005 20:21
:) heheheheeee :] Beata wiem z PW :) :hyhy:
kobi - Wto Sie 02, 2005 14:49
Piotluś :zawstydzony:
Dorotka - Wto Sie 02, 2005 15:33
a ja się tak cały czas zastanawiam..... pochwalić się swoim imieniem... a może nie... :niepewny:
kobi - Wto Sie 02, 2005 15:37
Ej! Dorotko... nie bądź taka i się pochwal :P
Szamanka - Wto Sie 02, 2005 17:10
Dorotka nooo ;) przeciez kultura tego wymaga ;)
bocianu - Wto Sie 02, 2005 18:03
Dorotka ma na imie Wiesława.
napewno.
kisia - Wto Sie 02, 2005 18:05
Dorotka wszyscy chwala się swoimi imionami wię Ty też powinnaś :)
kobi - Wto Sie 02, 2005 22:31
bocianu napisał/a: | Dorotka ma na imie Wiesława.
napewno. |
A co jak się okaże, że to Wiesław :rotfl:
Aither - Sro Sie 03, 2005 17:51
nie znacie sie... dajcie sie kobiecie wypowiedziec bo tak od razu ja przechrzciliscie.... :P
kisia - Czw Sie 04, 2005 01:17
a może za bardzo nalegamy i Dorotka zamkła się w sobie :rotfl:
frohike - Czw Sie 04, 2005 08:47
ja mysle ze dorotka to jest kobieta wiec nie moze byc wiesław :D
bocianu - Czw Sie 04, 2005 10:08
frohike, a słyszałeś o miriam?
pozory moga mylic :)
frohike - Czw Sie 04, 2005 10:39
o miriam chyba kazdy slyszal
kisia - Czw Sie 04, 2005 10:57
No teraz to dorotka się wkurzy jak została porównana do Miriam :zdziwko:
Aither - Czw Sie 04, 2005 13:49
:rotfl: :hyhy: ale bedzie jazda :D
kobi - Czw Sie 04, 2005 13:54
Aither napisał/a: | ale bedzie jazda |
Może nawet husaria :rotfl:
Aither - Czw Sie 04, 2005 14:25
oby tylko :) no ale nie wyzywajmy nikogo od Miriam i takich innych odmiencow :)
cinque - Czw Sie 04, 2005 15:32
kobi napisał/a: | Aither napisał:
ale bedzie jazda
Może nawet husaria |
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Aleście dziewczynę zgasili... Teraz się nie otworzy...
Piotrulek - Czw Sie 04, 2005 15:37
Cytat: | o miriam chyba kazdy slyszal |
Pewnie,że każdy,tylko nie ja,kto to jest miriam?????????
ziutek997 - Czw Sie 04, 2005 17:03
Piotrulek napisał/a: | Pewnie,że każdy,tylko nie ja |
Piotrulek nie martw się nie tracisz wiele :P
bocianu - Czw Sie 04, 2005 17:50
kisia napisał/a: | No teraz to dorotka się wkurzy jak została porównana do Miriam |
wcale nie została porównana.
kobi napisał że być może to Wiesław,
stąd takie skojarzenie....
daleko mu do porównania :)
kobi - Czw Sie 04, 2005 19:37
Nikt nikogo nie obraża, wszystko w kategoriach żartów ;) A Dorotka na pewno ma poczucie humoru :)
Aither - Czw Sie 04, 2005 20:01
:hyhy: jasne ze tak :) ale to tak na przyszlosc chlopy :zly:
Dorotka - Pią Sie 05, 2005 09:40
:) na chwile człowiek przestanie być na bieżąco z forum a tu takie rzeczy sie dzieją - poczucie humoru to może i mam, ale...... nie mam bladego pojęcia o co właściwie chodzi z tą Miriam ..... :niepewny:
a do tematu wracając - Wesław zdecydowanie nie, już prędzej Wiesława bo przynajmniej rodzaju żeńskiego ale dalej niezupełnie, prosze zgadywać dalej. Dla ułatwienia dodam że wiele może Wam wyjaśnić mój nick ;)
kobi - Pią Sie 05, 2005 09:42
Dorotka napisał/a: | wiele może Wam wyjaśnić mój nick |
Dagmara? :looka:
Dorotka - Pią Sie 05, 2005 09:45
kobi :padam:
Szamanka - Pią Sie 05, 2005 21:35
postawimy na Dorotke :rotfl: :rotfl: :rotfl:
kisia - Sob Sie 06, 2005 02:06
odbiegając od topiku h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/rozmowy/viewtopic.php?t=559]Wszystko o Miriam :rotfl:
kisia - Sob Sie 06, 2005 02:07
a wracając do topiku to zapomniałam co chciałam napisać :(
frohike - Sob Sie 06, 2005 09:58
kisia jak nie wiesz co pisac to nie off topicuj
kisia - Nie Sie 07, 2005 22:20
:P
Admike - Pią Sie 12, 2005 08:00 Temat postu: moje imiona to... Adam Michał Jan :)
Szamanka - Pią Sie 12, 2005 15:11
:D :D :D :D ...prawie jak archaniolowie ;)
Olaa - Sob Sie 13, 2005 22:45
Aleksandra Magdalena a bierzmowane to Apolonia prawda ze wszystkie sliczne :D szczegolnie lubie swoje pierwsze :)
Dev - Nie Sie 14, 2005 00:17
Olaa - Nie Sie 14, 2005 00:49
mnie sie bajerancko podoba i o to wlasnie chodzi..wkoncu sama wybieralam hihi :P :D (no moze na pierwsze bym tak sobie nie dala ale jako trzecie jest niezle) :P
trunks - Nie Sie 14, 2005 10:52
jako trzecie jest niezłe...bo nikt nigdy nie pyta o trzecie ? :P
frohike - Nie Sie 14, 2005 11:44
Olaa napisał/a: | Magdalena |
jedno z moich ulubionych imion
trunks - Nie Sie 14, 2005 14:10
Ja lubie imiona Joanna i Magda :oczami:
Dev - Nie Sie 14, 2005 18:10
trunks napisał/a: | jako trzecie jest niezłe...bo nikt nigdy nie pyta o trzecie |
:hyhy: :hyhy:
Olaa - Pon Sie 15, 2005 12:28
hehe no niby tak a ja i tak obstawiam przy swoim ze nie jest zle i mnie sie podoba :) a pierwsze dwa imiona to mi sie podobaja juz calkowicie tak ze bym zadnego nie zmianila :)
Olaa - Pon Sie 15, 2005 12:30
kurde optymistka jestem to co ma mi sie nie podobac hehe:D
El Wiktorro - Pon Sie 15, 2005 14:41
A jak sie może komuś nie podobać swoje imie?? No chyba że rodzice chcieliby zrobić na złośc i dac jakieś durne imie
Czarnulka - Pon Sie 15, 2005 15:18
Mi się moje imie(nawet imiona) nie podobają i cóż zrobić :znudzony: :zdegustowany:
El Wiktorro - Pon Sie 15, 2005 15:29
Imion sie nie wybiera a pozatym imiona nie są po to żeby się miały podobać tylko zeby rozróżniać osoby od siebie.
Czarnulka - Pon Sie 15, 2005 15:30
Twoje zdanie...
Ja bym sie cieszyła,gdybym mogła połaczyć te 2 rzeczy.
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 11:33
El Wiktorro,napisal Cytat: | imiona nie są.....zeby rozróżniać osoby od siebie. | :kwasny: :kwasny: :kwasny: ...a co z ludziskami ktore maja podobne imiona? ;)
espi - Wto Sie 16, 2005 12:42
El Wiktorro napisał/a: | zeby rozróżniać osoby od siebie. |
No to fajnie. :] Ciekawe jak w takim razie odróżnisz od siebie 5 Ań i 6 Agnieszek, z którymi do liceum chodziłam? :rotfl: :hyhy: ;)
Żeby rozróżniać są nazwiska. :D
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 12:44
burek, napisala Cytat: | Żeby rozróżniać są nazwiska |
tez o zgrozo czasami jednakowe
dobrze ze czasami :hyhy:
espi - Wto Sie 16, 2005 12:49
Szamanka napisał/a: | tez o zgrozo czasami jednakowe |
Dokładnie. Na szczęście niezbyt często sie zdarza, żeby dwie osoby o tym samym imieniu nosiły to samo nazwisko. W drugą stronę i owszem. :)
Czarnulka - Wto Sie 16, 2005 12:59
Moja mama Elżbieta K....ch,
Moja ciocia Elżbieta K...ch :P
Tak samo się nazywają :)
espi - Wto Sie 16, 2005 13:21
W rodzinie to się nie liczy. :P
Czarnulka - Wto Sie 16, 2005 13:32
Ta ciotka jest moją przyszywaną ciotka :)
Do dzisiaj nie znalazłyśmy więzów rodzinnych.
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 13:36
Zdaza sie,ze ludziska sie nie znaja a maja podobne imiona,nazwiska,czasami tez daty urodzin
przeciez Kowalskich ,Majewskich i innych bez liku mozna znalezc
PAKuS - Wto Sie 16, 2005 14:39
SZAMANKA jak masz sz na imię :?: :?:
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 14:42
PAKuS, o tym juz pisalam
pora wrocic kilka postow wstecz :)
PAKuS - Wto Sie 16, 2005 16:25
Szamanka napisał/a: | pora wrocic kilka postow wstecz Wesoly |
nieznalazłem
espi - Wto Sie 16, 2005 16:33
Szamanka napisał/a: | no ja tez do tej gromadki naleze..wiec nie ma sie czego wstydzic
Beatka znajomi wolaja Beti i Basienka |
Pakuś słabo szukałeś. :hyhy:
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 17:57
burek, odwalasz robote za kolegow ;)
PAKuS - Wto Sie 16, 2005 18:00
burek napisał/a: | Szamanka napisał/a: | no ja tez do tej gromadki naleze..wiec nie ma sie czego wstydzic
Beatka znajomi wolaja Beti i Basienka |
Pakuś słabo szukałeś. :hyhy: |
dzięki BUREK
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 18:02
PAKuS, :/ ..a mozna wiedziec na co Ci to?
PAKuS - Wto Sie 16, 2005 18:15
jak chcesz pieszieć to napisz domnie na GG: 3256167 albo TLEN: r-pakus@tlen, p l to si wtedy dowiesz oki
espi - Wto Sie 16, 2005 18:20
Szamanka napisał/a: | burek, odwalasz robote za kolegow |
Mam słabość do płci niekoniecznie trafnie nazwanej brzydką. :hyhy:
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 20:07
PAKuS, napisal Cytat: | jak chcesz pieszieć to napisz domnie | :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:
ale ja bardzo wstydliwa kobiecina jestem :zawstydzony:
frohike - Wto Sie 16, 2005 22:53
Szamanka napisał/a: | ale ja bardzo wstydliwa kobiecina jestem |
:D zauwazylismy
Szamanka - Sro Sie 17, 2005 07:57
frohike, Ty smiesz watpic? ;)
frohike - Sro Sie 17, 2005 10:26
Szamanka, ja za to jestem bardzo skryty w sobie tak jak ty wstydliwa
Szamanka - Sro Sie 17, 2005 12:51
frohike, ja nawet swoje imie z wielka wstydliwoscia tu napisalam ;)
asik - Pon Sie 29, 2005 14:49
trunks napisał/a: | Ja lubie imiona Joanna i Magda :oczami: |
o jedno z nich jest też i moje:)
Asienka - Pon Sie 29, 2005 19:12
asik napisał/a: | o jedno z nich jest też i moje:) |
Moje też :oczami:
glewitz - Pon Sie 29, 2005 20:13
a ja posiadam najpiękniejsze imię świata: Bartłomiej (NIE BARTOSZ!!!!!!!!)
Szamanka - Pon Sie 29, 2005 20:41
sliczne.....piekne....
Bartlomiej :)
ale nie mowia Ci Bartus lub Bartek?
glewitz - Wto Sie 30, 2005 00:01
różnie. Czasami Bartuś, czasami Bartek, a czasami Bartłomiej
kisia - Wto Sie 30, 2005 01:25
El Wiktorro, imona są nadawanie takie, a nie inne właśnie dlatego, że się podobaja rodzicom, czasami dlatego bo jest na jakieś imona moda. W niektórych rodzinach,nadaje sie jakies imie z powodu panującej tradycji, np po pradziadkach i niestety nie raz jest tak że takie imona, są juz przeżytkiem, sa starodawne i nie podobają się osobie , ktora je nosi.
=CzArNuLkA= napisał/a: | Mi się moje imie(nawet imiona) nie podobają i cóż zrobić |
mi moje również i dla większości pozstane Kisia to końca mych dni, a nawet później. Nawet na tablicy nagrobkowej bedzie Kisia zamiast mojego imienia, dla mojego wiecznego spokoju :rotfl: :rotfl:
glewitz - Wto Sie 30, 2005 08:47
wyryte na blaszanym słoneczniku, a w pobliżu będzie pisakownica dla dszieci i wogóle będzie miło nad twym grobem :)
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 22:48
Oj Kisiu...ja nie rozumiem co masz do swego imienia :/
Ja swego czasu chciałam,zeby mnie tak nazywano i zamiast Justyny byłam...no właśnie Twoja imienniczka :P :]
Dana - Wto Sie 30, 2005 22:53
cieszcie się ze Danuta nie macie na imie :niepewny:
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 22:55
No ja... :/ A co w nim takiego strasznego? :/
Dana - Wto Sie 30, 2005 22:56
=CzArNuLkA=, jak ktoś mówi do mnie Danusiu to zaraz widze siebie w stroju ludowym z warkoczykami i chce mi sie tupać :zdegustowany:
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 22:57
LooooL :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Dla mnie "Danusia" jest słodkie :)
Dana - Wto Sie 30, 2005 22:59
=CzArNuLkA=, właśnie nie pasuje do mnie ta słodycz :zalamany:
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 23:00
Eeee tam ;)
Nie wierze.Do każdej kobiety pasuje słodycz.Nawet do mnie :D
trunks - Wto Sie 30, 2005 23:28
imie czlowieka to jak etykieta wina :oczami:
ANIUS - Sro Sie 31, 2005 13:04
hahahaha im stasze tym lepsze :hyhy:
Czarnulka - Sro Sie 31, 2005 13:21
?adnie to ujęłaś :)
glewitz - Sro Sie 31, 2005 14:38
Dana napisał/a: | widze siebie w stroju ludowym z warkoczykami i chce mi sie tupać |
to fajnie. Stroje ludowe to będzie za niedługo krzyk mody :D
cinque - Sro Sie 31, 2005 16:10
trunks napisał/a: | imie czlowieka to jak etykieta wina |
ostatnio się nazywam "Ciotku Alku"
kupiłbys? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Szamanka - Sro Sie 31, 2005 17:31
cinque, a jak smakuje owa "ciotka"? :]
cinque - Czw Wrz 01, 2005 09:30
Szamanka napisał/a: | a jak smakuje owa "ciotka"? |
półwytrawnie :P ;)
Szamanka - Czw Wrz 01, 2005 10:19
:hyhy: :hyhy: :hyhy:
mniamnusnie :rotfl:
Aither - Czw Wrz 01, 2005 14:25
a to cos do jedzenia ? :D
cinque - Czw Wrz 01, 2005 14:53
Aither napisał/a: | a to cos do jedzenia ? |
do schrupania :hyhy: ;)
glewitz - Czw Wrz 01, 2005 21:09
ale i tak BGartłomiej jest najładniejszy :P
Szamanka - Czw Wrz 01, 2005 21:38
Bartłomiej - imię męskie pochodzenia grecko-aramejskiego. Pochodzi od słów: "Bar", co oznacza z aramejskiego "syn" i "Tholemaios", co z kolei jest jedną z wersji imienia Ptholemaios i oznacza "wojownika". Zatem znaczenie imienia można przetłumaczyć jako "Syn Wojownika".
Zdrobienia: Bartek, Bartuś.
W innych językach
język angielski - Barthomolew
język niemiecki - Bartolom?¤us
język francuski - Barth??lemy
język włoski - Bartolommeo
język hiszpański - Bartolom??
język portugalski - Bartolomeu
język holenderski - Bartholomeus, Bartel
język czeski - Bartolomej
język szwedzki - Bartolomaios, Bartolomeus
język grecki - Βαρθολομαίος
język węgierski - Bertalan, Bartal, Bartos, Bartó
język chorwacki - Bartolomej
język rosyjski - Warfoliomiej
język słoweński - Jernej
język fiński - Perttu
język maltański - Bartolom??w, Bartilm??w
język kataloński - Bartomeu
język szkocki gaelicki - P??rlan
język irlandzki - Baitrlim??ad, Parth??lan
język prowansalski - Barthomieu
glewitz - Czw Wrz 01, 2005 21:40
wielki Bart jest pod wrażeniem. Ale jeszcze tylko musze dodać, że czasami się tłumaczy moje imię jako "syn oracza". Mam kilka artykułów o swoim imieniu :P i patronie też
Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 16:55
Szamanka napisał/a: | imię męskie pochodzenia |
a po Â?lunsku jak do niego godaj????
Szamanka - Pon Wrz 05, 2005 05:54
Piotrulek, a to juz w innym temacie ;)
Admike - Pon Wrz 05, 2005 11:33
a "Adam" to we wszystkich językach oznacza chachora i tyle :D
Aither - Pon Wrz 05, 2005 14:18
Adam - ojciec :P co Ty opowiadasz :P
Piotrulek - Nie Wrz 11, 2005 15:43
Szamanka napisał/a: | Piotrulek, a to juz w innym temacie |
przeca ni byda pytoł w innym, temocie o tym jak do niego godajom
Meggi - Sro Paź 19, 2005 13:57
asik napisał/a: | trunks napisał/a:
Ja lubie imiona Joanna i Magda
o jedno z nich jest też i moje:) |
Asienka napisał/a: | Moje też |
Ja też się dołączam do tematu
Magdalena <nie Magda!!> Marta Anna :zly:
Gmeras - Sro Paź 19, 2005 15:12
Ja mam na imie Piotr miło mi :P
Major - Sro Paź 19, 2005 16:02
Tomasz, kłaniam się :)
asik - Sro Paź 19, 2005 16:04
Major napisał/a: | Tomasz, kłaniam się |
mam sentyment do Tomków:)
bardzo ładne imię:)
~pAaAuLiNeK~ - Sro Paź 19, 2005 16:05
Paulina miło mi :D ( osobiscie nie podoba mi sie to imie) a drugie imie to juz szok (magdalena :/)
Major - Sro Paź 19, 2005 16:06
asik napisał/a: | Major napisał/a: | Tomasz, kłaniam się |
mam sentyment do Tomków:)
bardzo ładne imię:) |
Dziękuję, miło to słyszeć ;)
praz - Sro Paź 19, 2005 16:08
a jam gosia choć szkoda , że nie mówią do mnie małgosia :) albo małgośka
asik - Sro Paź 19, 2005 16:09
małgośka nie widziałam że mam tak do ciebie mówić:)
od dzisiaj będę:)
Piotrulek - Sro Paź 19, 2005 16:50
Meggi napisał/a: | Magdalena <nie Magda!!> |
a co to jest za rożnica??
Meggi - Sro Paź 19, 2005 16:55
Piotrulek napisał/a: | a co to jest za rożnica?? |
Nie ma różnicy, wiem dziwna jestem... ale wolę pełne brzmienie mojego imienia...
Ale trudno wymagać od ludzi, zeby wołali do mnie "Magdaleno idz pozmywaj naczynia... "
;) :)
Dorothea - Sro Paź 19, 2005 17:05
witam jestem Dorota
trunks - Sro Paź 19, 2005 18:21
hehe no kto by sie spodziewał :P
Asienka - Sro Paź 19, 2005 18:23
trunks,
no ja dla odmiany od nika jestem Asia :D
Piotrulek - Sro Paź 19, 2005 18:46
Meggi napisał/a: | Magdaleno idz pozmywaj naczynia |
bez urazy ,ale zdrobnienie"Madzia" jest bardzo słodkie i takie maniamuśne,takie cieplutkie i takie bardzo kobiece...poważnie :D :D
Ana - Sro Paź 19, 2005 19:25
Meggi napisał/a: | Nie ma różnicy, wiem dziwna jestem... ale wolę pełne brzmienie mojego imienia... |
ja widzę różnicę.... co do imienia Magdalena i zdrobnień z nim związanych jestem szczególnie doedukowana :)
Piotrulek napisał/a: | zdrobnienie"Madzia" jest bardzo słodkie i takie maniamuśne,takie cieplutkie i takie bardzo kobiece...poważnie |
powiedz to mojej kochanej sąsiadce, gdy zamierzasz zwrócić sie do niej Madzia od razu możesz rozglądać się za wyjściem ewakuacyjnym... i lepiej żebyś miał szybkie nogi ;)
moim imieniem nie będę się chwalić... nie ma czym.... nie lubię go :wsciekly:
Szamanka - Sro Paź 19, 2005 21:01
Ana,mamy sie domyslec jak masz na imie czy zgadywac? :P :hyhy:
kobi - Sro Paź 19, 2005 21:06
praz napisał/a: | a jam gosia choć szkoda , że nie mówią do mnie małgosia :) albo małgośka |
Mówisz i masz ;)
praz - Sro Paź 19, 2005 21:13
:)
Szamanka - Sro Paź 19, 2005 21:16
kobi, to teraz nic innego jak zapiewac praz, musisz
"...malgoska mowie Ci...malgoooooskkaaaa!!!!....." :rotfl: :rotfl:
kobi - Sro Paź 19, 2005 21:36
Szamanka, może lepiej nie bo psy się zbiegną jak zacznę wyć :rotfl: Wolę po prostu mówić ;)
Szamanka - Sro Paź 19, 2005 21:42
kobi, to zrobicie sobie chorek....ty bedziesz ..."malgooooskaaaa"....a one...."auuuuu".... :hyhy:
acha na drugie mam Basienka :zawstydzony:
Major - Sro Paź 19, 2005 21:44
Tomasz Michał Paweł i nazwisko ..... :D Mam tyle imion co latynosi :P
Szamanka - Sro Paź 19, 2005 21:45
Major, ha ja sie nie chwale
ale trzecie tez jest w moim posiadaniu
i tez na B :hyhy:
praz - Sro Paź 19, 2005 21:48
Szamanka napisał/a: | acha na drugie mam Basienka :zawstydzony: |
ja też :)
Ana - Sro Paź 19, 2005 22:51
Szamanka napisał/a: | mamy sie domyslec jak masz na imie czy zgadywac? |
nieee :przestraszony:
już lepiej się przyznam że na trzecie mam Elżbieta :D
Szamanka - Czw Paź 20, 2005 05:47
Ana, no to jeszcze dwa podejscia Ci zostaly :hyhy: ...kiedy zaczynasz?
Gmeras - Czw Paź 20, 2005 13:39
1)Piotr
2) Andrzej
3) Tomasz
moje imiona :P
Ana - Czw Paź 20, 2005 14:33
Szamanka napisał/a: | Ana, no to jeszcze dwa podejscia Ci zostaly :hyhy: ...kiedy zaczynasz? |
drugiego imienia się jeszcze nie dorobiłam, więc nie masz na co czekać :P
a pierwsze jest takie samo jak nosi 1 250 000 milionów kobietek w naszym kraju :kwasny:
Piotrulek - Czw Paź 20, 2005 14:35
masz rewelacyjne imie,to imię nadawane jest tylko najlepszym,już cię polubilem... :D :D :D :D :D
Gmeras - Czw Paź 20, 2005 14:41
imienik ;)
Mój swietej pamięci dziadek chciał miec w rodzinie Piotra i nim zostałem ja mazył o synie urodziły mu się 3 córki ;)
Dorothea - Czw Paź 20, 2005 14:44
Moj dziadek to tez Piotr
kobi - Czw Paź 20, 2005 14:45
Bo to najlepsze imię dla faceta :D
Gmeras - Czw Paź 20, 2005 14:47
Kobi ty tez Piotr?
kobi - Czw Paź 20, 2005 15:06
No ba! :]
Meggi - Czw Paź 20, 2005 15:11
:zawstydzony: Piotrulek napisał/a: | bez urazy ,ale zdrobnienie"Madzia" jest bardzo słodkie i takie maniamuśne,takie cieplutkie i takie bardzo kobiece...poważnie |
Bożka - Czw Paź 20, 2005 17:07
Nie lubie swojego imienia - Bożena :/
Major - Czw Paź 20, 2005 19:21
Ana napisał/a: | ...1 250 000 milionów... |
Uuuuu liczna ta nasza Polska siostrowatość :D
Szamanka - Czw Paź 20, 2005 19:23
Major, Polska jak Polska.....ale ile kobiet o imieniu...piiii ;) ......w niej sie znajduje :hyhy:
Bary i swinki - Czw Paź 20, 2005 20:04
Ja mam na imie Bartosz Robert Tomasz .... :D
Ana - Czw Paź 20, 2005 22:47
Szamanka napisał/a: | Major, Polska jak Polska.....ale ile kobiet o imieniu...piiii Mruga ......w niej sie znajduje |
no dobra, starczy Wam znęcania się nade mną :P
może pozachwycanie sie nad imionami Barego : Bartosz Robert Tomasz :D
Piotrulek - Czw Paź 20, 2005 22:50
Bary i swinki napisał/a: | Bartosz Robert Tomasz |
tys piknie...
Dorotka - Pią Paź 21, 2005 07:51
coraz bardziej zaczynam żałować że mam tylko jedno i mię - tak się ładnie wszysycy potrójnie przedstawiają :| musiałabym napisać Dorota Dorota Dorota ;)
kobi - Pią Paź 21, 2005 08:30
Dorotka, zawsze możesz sobie zmienić ;) Np. Maria Conchita Teresa Rosalita ;) To takie na czasie :rotfl:
Dorotka - Pią Paź 21, 2005 12:22
no.... całkiem zacne :) muszę to głęboko przemyśleć - ostatecznie skoro nazwisko już zmieniłam to dlaczego bym miała nie zaryzykować zmiany imienia? ;)
Bea.tka - Pon Lis 14, 2005 23:06
>> Beata Marta Klara :)
Mikanka - Pon Lis 21, 2005 17:31
Hmmm... o czym mowa? :orany: Powiedzcie, nie chce mi się czytac tych 10 stron postów... :wstyd:
Major - Pon Lis 21, 2005 17:32
Chodzi o to, że każdy pisze swoje prawdziwe imiona :D
Mikanka - Wto Lis 22, 2005 17:33
Hmm.... No to ja jestem Aleksandra Maria trzeciego imienia jeszcze nie wymyśliłam :D I pozdrawiam serdecznie :cool:
Krzysio - Sro Lis 23, 2005 22:36
ja jestem chyba Krzysztof :P nie no zartuje na pewno, mozecie mi mowic Krzysiu :):) a drugiego nie mam :) tego z bierzmowania bo moj umysl byl wtedy zniewolony i nie pojmowalem co czynilem :]
Dorothea - Sro Lis 23, 2005 22:38
Bzyki hihihihi, czyli nie miałes bierzmowania??
Ja jestem Dorota Maria Stanisława ,podoba sie Wam???
Major - Sro Lis 23, 2005 22:40
O jej jakie macie śliczne imiona :P
Krzysio - Sro Lis 23, 2005 23:04
kurde gdzies mi umknelo :P mialo byc - tego z bierzmowania nie uznaje
ogolnie to mam gdzies kosciol i ta cala religie, ale bierzmowanie mialem :P ;-) ale jestem krzys i tyle :P
Dorothea - Sro Lis 23, 2005 23:24
oki Krzysiu tylko nam sie tu nie irytuj......
Admike - Czw Lis 24, 2005 09:06
Dorothea napisał/a: | Ja jestem Dorota Maria Stanisława ,podoba sie Wam??? |
mi się bardzo podoba :ok:
Mikanka napisał/a: | No to ja jestem Aleksandra Maria |
miło mi,ja jestem Adam vel Admike a.k.a. Baxxterek
Dorothea - Czw Lis 24, 2005 13:38
Admike dziekuje bardzo, nareszcie sie komus podoba :D
Mikanka - Pon Lis 28, 2005 18:51
Dorothea napisał/a: | Ja jestem Dorota Maria Stanisława |
mi się najbardziej "Maria" podoba :D ale reszta tez niczego sobie :hyhy:
kisia - Pon Lis 28, 2005 23:18
pochwale się inicjałami K.M.A. to moje imiona Ś.G.H a to nazwiska niezły ogonek :rotfl:
Dorothea - Pon Lis 28, 2005 23:19
Mikanka, dzieki :D
Mikanka - Wto Lis 29, 2005 17:21
Alez proszę :D
klaus - Wto Lis 29, 2005 23:17
generalnie nie uzywam imienia bo wszyscy wiedza ze jestem klaus i koniec.
na moje imie czasem nawet nie reaguje a znajdziecie je w kalendarzu 11.11.
reasumując mówcie mi KLAUS
pscoua - Wto Lis 29, 2005 23:51
A ja jestem Agata Magdalena Agata :D (nie chciało mi się pisać biografii świętej na bierzmowaniu, więc zostałam przy Agacie :P)
Dorotka - Sro Lis 30, 2005 07:32
pscoua napisał/a: | pisać biografii świętej na bierzmowaniu |
no to by wyjaśniało dlaczego mam tylko jedno imię :) nie miałam pojęcia że żywotopisarstwem sobie trzeba zasłużyć na drugie ;)
Dorothea - Sro Lis 30, 2005 11:40
klaus, To Marcin ,czy Bartłomiej?????
pscoua - Sro Lis 30, 2005 12:08
Dorotka, na trzecie :) Drugie dają Ci rodzice przy chrzcie..
Dorothea - Sro Lis 30, 2005 12:11
pscoua, wiem kochana :D , ale wybacz nie zrozumiałąm o co Ci chodzi
Admike - Sro Lis 30, 2005 12:16
Dorothea napisał/a: | pscoua, wiem kochana |
przepraszam za małe odejście od tematu,ale coraz częściej widzę jak jedna Forumowiczka mówi do innej per "kochana,kochanie" ... jak to interpretować?... :zawstydzony: oj oj oj cosik sie dzieje... :D :rotfl:
Dorothea - Sro Lis 30, 2005 12:26
Admike, to tylko tak z uprzejmosci, bez zadnych podtekstow :rotfl:
Mikanka - Sro Lis 30, 2005 14:31
Admike, sugerujesz coś? :przestraszony:
p4cz3k - Sro Lis 30, 2005 16:11
Admike kochanie One tak do siebie z milosci mowia ;)
pscoua - Sro Lis 30, 2005 16:20
Ech ci faceci... ;)
Lepiej "durniu" tak? :zdegustowany: Jak wy jeszcze sobie rozkosznie "słodzicie"??.... :P :zabawa:
zresztą :offtopic:
p4cz3k - Sro Lis 30, 2005 16:22
ja zazwyczaj do znajomych nie mowie "kochanie" tylko "czesc pajace"
ja zadko kiedy uzywam ich imion :=]
Dorotka - Sro Lis 30, 2005 18:02
pscoua napisał/a: | na trzecie Drugie dają Ci rodzice przy chrzcie.. | mnie nie dali - czyli to byłoby drugie
Mikanka - Czw Gru 01, 2005 16:54
p4cz3k napisał/a: | zazwyczaj do znajomych nie mowie "kochanie" tylko "czesc pajace"
ja zadko kiedy uzywam ich imion :=] |
A ja mówię po imieniu i zawsze się mylę :wstyd: Brzmi to mniej wiecej "Błądzik! Iza! Eee..Magda..nie no, Chicken" :rotfl: Nie mam pamięci do imion :wstyd:
klaus - Czw Gru 01, 2005 19:59
Dorothea -Marcin. ale jak kocham landrynki nie uzywajcie tego imienia [/b]
Dorothea - Czw Gru 01, 2005 21:40
klaus, mowisz masz, nigdy nie usłyszysz tego z moich ust
Szaganka - Nie Sty 22, 2006 21:33
a ja Szag-ANKA jestem :cool: li i tylko :rotfl:
Czarnulka - Nie Sty 22, 2006 21:50
A skąd to "szag"?
Appo - Nie Sty 22, 2006 21:59
Moze od SzaQ - od Szaqila Onila :D ?? :]
Szaganka - Nie Sty 22, 2006 22:11
hehe a ja znalazłam odpowiedni temacik i tam tę zagadkę wyjaśniłam :cool: :rotfl:
młynek - Wto Lut 14, 2006 12:30
Moje imiona to: ?ukasz, Piotr, Marek :)
Bożka - Wto Lut 14, 2006 12:38
Moje imionka to - Bożena, Halina, Dominika :orany:
ansc - Wto Lut 14, 2006 12:44
An to Anita a reszta to S nazwisko panieńskie, C nazwisko po mężu.
wolf - Wto Lut 14, 2006 22:52
hehe a moj nick niema nic wspolnego z imieniem lub nazwiskiem, wiekszosc i tak zwraca sie mowiac nickiem do mnie i mi to odpowiada.
madziar - Sro Lut 15, 2006 23:20
a ja się nie pochwalę, bo za mało się jeszcze znamy :rotfl:
Alinka - Czw Lip 13, 2006 08:58
moje imionka to. A.... Sylwia(podobno tak chcial moj kuzyn, pewnie jakas dziewczyna o tym imieniu mu sie wtedy podobala :hyhy: ) a z bierzmowanego mam Wiktoria
kisia - Pią Lip 14, 2006 00:09
wolf, zapraszam do topiku h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=511]Wasze nicki :P :P
kisia - Pią Lip 14, 2006 00:11
Cytat: | ale jak kocham landrynki nie uzywajcie tego imienia |
mojego również, to do tych którzy je znają
Darx - Pią Lip 14, 2006 16:42
Bartuś :D
kisia - Pią Lip 14, 2006 23:52
Darx napisał/a: | Bartuś :D |
a ja myślałam że Darek
Darx - Sob Lip 15, 2006 10:08
Bardzo dużo ludzi tak myślało :P
perll1 - Nie Lip 16, 2006 14:34
Jolanta,Barbara,Magdalena :zdziwko: :zawstydzony:
Admike - Nie Lip 16, 2006 16:57
perll1 napisał/a: | Jolanta,Barbara,Magdalena :zdziwko: :zawstydzony: |
bardzo ładnie :ok:
Morqana - Pon Sie 07, 2006 23:23
Sabina Mariola Julia ( pierwsze i drugie mialo byc na odwrot, ale dobrze, ze w zwiazku moich rodzicow rzadzila mamusia), trzecie na bierzmowaniu mialo byc Danuta,ale ksiedzu cos nie pasilo, ze niby nie swiete:/
betina - Pią Wrz 22, 2006 17:18
Moja żona ma na imię Jadwiga; Jadzia, Jadziuchna, Jadziunia, Dziuńka, Iga, Wisia i jak tylko chcecie :)
Arex30 - Pią Wrz 22, 2006 20:14
A jam ci mam na imienie Arkadiusz Krzysztof
Żonka Wioletta Alina ( chyba tak ma na drugie )
Synowie to
Sebastian Krzysztof oraz
Jakub Mateusz
Monique - Pią Wrz 22, 2006 21:01
Ja mam na imie Monique.. Marie.. Olivia.. :)
Basiorek - Pią Wrz 22, 2006 21:33
Barbara Agnieszka Anna i każde z imion ma swoją historię :)
Szamanka - Sob Wrz 23, 2006 07:44
Basiorek, to pochwal sie nam, chetnie posluchamy :D
Basiorek - Sob Wrz 23, 2006 11:31
oj może kiedyś :) to długa historia... :D
Amal - Sob Wrz 30, 2006 18:24
Arleta Anna Alexandra :)
czyżby najładniejsze? ;D jeżeli nie to nie mówcie i pozostawcie w tym przekonaniu;p
Mariusz - Sob Wrz 30, 2006 22:01
AA i jeszcze raz A :)
Fajnie masz ;-)
*motylek* - Nie Paź 01, 2006 13:35
a ja zem jest Natalia, Sylwia, Elżbieta :-)
De_Luca - Nie Paź 01, 2006 19:01
Joanna <planistka taty którą wszyscy uwielbiali> drugiego brak , a bierzmowane Maria (hyhy :hyhy: uwielbiam ten zestaw :hyhy: )
chica - Nie Paź 08, 2006 18:34
to może i ja się moim imieniem pochwalę?? krótko sięznamy, ale co mi tam...
a więc Sandra jestem :)
Bea.tka - Pon Paź 09, 2006 00:05
Beata :P Marta :/ Klara :cool:
Major - Pon Paź 09, 2006 21:29
D_y_s_z_k__a, to ostatnie najlepsze :D
Bea.tka - Wto Paź 10, 2006 19:19
Beata tez super ale Marta :...: ;)
kisia - Pią Paź 13, 2006 02:38
mówcie mi Kasia :D
siebawie - Pią Paź 13, 2006 08:07
..... wielebny siebawie von Piotr, Marek, Wiktor :rotfl:
tuchałowa - Wto Sty 02, 2007 09:44
Mam na imię Marta :D
Basiorek - Wto Sty 02, 2007 10:40
serio? :zdziwko: niesamowite :P
kobi - Wto Sty 02, 2007 19:16
tuchałowa napisał/a: | Mam na imię Marta :D |
Hmmm... już się nie wstydzisz swego imienia skoro je upubliczniasz? :P
dade - Wto Sty 02, 2007 19:25
Wojciech i do tego Piotr na dodatek :zawstydzony:
kisia - Wto Sty 02, 2007 21:28
dade napisał/a: | i do tego Piotr | no tak Piotrów to ci u nas urodzaj, jak nie na pierwsze to na drugie imie :)
kobi - Wto Sty 02, 2007 22:32
Bo Piotrki to równe chłopaki :zdrowko:
tuchałowa - Wto Sty 02, 2007 23:41
kobi napisał/a: | Hmmm... już się nie wstydzisz swego imienia skoro je upubliczniasz? |
NIe przypominam sobie żebym kiedykolwiek wstydziła się swojego pięknego imienia :hyhy:
kobi - Sro Sty 03, 2007 16:55
Oj Marta, Marta :P Nie będę się kłócił :P
Merii - Pią Sty 05, 2007 09:33
Dagmara :P
aniol - Sob Sty 27, 2007 15:50
:D a ja żeby się wyróżnić nie podam imienia tylko inicjały trzech imion :P A M M :D :D
Arex30 - Sob Sty 27, 2007 15:52
aniol,
no co ty ..........
Anna Maria Magdalena
aniol - Sob Sty 27, 2007 16:04
Arex30 :D
abit - Sob Sty 27, 2007 16:13
?ukasz :) w skrócie abit :P
Arex30 - Sob Sty 27, 2007 17:19
aniol,
Bingo!!!!!!!
:hurra:
aniol - Sob Sty 27, 2007 18:31
Arex30 :super: a ładnie chociaż? :P :D
p4cz3k - Sob Sty 27, 2007 18:48
hyhyhy
p4cz3k ? moze byc ^_^
marcin pawel arturt (ostatnie mialo byc zygfryd ... ale jakos nie wyszlo :P )
Arex30 - Sob Sty 27, 2007 19:05
aniol,
pogadamy dzisiaj na spotkaniu.....
DevilDoll - Pon Sty 29, 2007 21:23
Mam na imię Paweł, albo Bathory tak na mnie sąsiedzi wołają, od zespołu nie króla
CrazyZELL - Pon Sty 29, 2007 21:35
Mareczek Andrzejek Krzysiu :super:
kisia - Pon Sty 29, 2007 21:48
Arex30 napisał/a: | aniol,
pogadamy dzisiaj na spotkaniu |
no i chyba nikt z Was nie dotarł :(
Arex30 - Pon Sty 29, 2007 21:49
kisia, niestety niedoslizgałem sie :(
aniol - Pon Sty 29, 2007 23:16
kisia, powiedzmy że nie miałam jak dotrzeć...
Arex30 - Wto Sty 30, 2007 09:24
aniol, ale może spotkamy sie .......
Kiedyś gdzieś.......??
kobi - Wto Sty 30, 2007 09:37
A może pszczółki wrócą do tematu? :P :offtopic:
Zafira - Wto Lut 13, 2007 14:12
Alicja Karolina Florencia ;)
daniela - Pią Mar 16, 2007 13:56
Małgorzata Maria Magdalena :hyhy:
kisia - Pią Mar 16, 2007 14:23
topik chyba zbedny, bo możemy tzn możecie powpisywać swoje imiona do profilu :D
Arex30 - Pią Mar 16, 2007 14:27
kisia napisał/a: | topik chyba zbedny, bo możemy tzn możecie powpisywać swoje imiona do profilu |
Tak kisia
jednak u ciebie nie widze
desperado - Nie Mar 18, 2007 15:13
Andrzej Przemyslaw Pawel
Frycek - Nie Mar 18, 2007 17:25
dokladnie zachecam do wpisywania w profil swoich Imion :)
Szamanka - Wto Kwi 17, 2007 12:11
Że kobietę zdobi szata,
O tym każda wie Beata,
A że straszna z niej przechera,
Bardzo ładnie się rozbiera. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Najłatwiej spotkać pannę Beatę, gdy się gdzieś wygrzewa latem. :hyhy:
alenda - Wto Cze 08, 2010 22:15
kaszanna napisał/a: | Katarzyna, Ewa, Katarzyna :P |
oo tak samo na 1 i 3! Moja szwagierka też tak ma, bo... ksiądz im tak kazał
Ja mam Aleksandra Wanda Barbara
h t t p;//w w w foksal, c o m, p l/archiwum/imi%C4%99-Aleksandra.htm :orany:
kisia - Wto Cze 08, 2010 22:19
alenda napisał/a: | bo... ksiądz im tak kazał | jak to kazał, przecież ksiądz nie może kazać :zdegustowany:
tak w ogóle to myślałam, ze nie powinno nadawać sobie trzeciego imienia takiego jak pierwsze czy drugie :niepewny:
alenda - Wto Cze 08, 2010 22:23
Mnie też to zdziwiło, ale onie mieli tak, ze kazdy na bierzmowanie miał 3 takie jak 1-sze i tyle :dontgetit: w Zabrzu tak było.
alenda - Wto Cze 08, 2010 22:28
A co do imion - lubicie swoje imię? Ja tak, ale całe :D tzn Aleksandra jest ładne, Ola takie za banalne jak na mnie :P ale obleci.
A jakie lubicie imiona? Bo teraz jest moda na Nataniela, Nicolę.... a ja lubię polskie imiona, moja córa jest Marta, jakby miała jeszcze inne to będą też się normlanie nazywać: Zosia, Zuzia, Karolina, a nie jak z telenowe wenezuelskich.
Męski imię najładniejsze to Artur, Matusz, ale całe życie miałam słabość do Grześków i Marcinów.
espi - Czw Cze 10, 2010 11:32
Ja swojego nie lubię, ale nie mam wyboru bo drugiego nie lubię jeszcze bardziej :zdegustowany:
kisia - Czw Cze 10, 2010 13:16
espi napisał/a: | Ja swojego nie lubię, ale nie mam wyboru bo drugiego nie lubię jeszcze bardziej :zdegustowany: | to tak jak ja, niecierpie swoich imoin, dlatego wszedzie jestem Kisia.
alenda napisał/a: | A jakie lubicie imiona? | już pisałam tu gdzieś pewnie, dla dziewczynki/ny Kasia, dla chłopaka Krzyś i takie imiona mają moje dzieci. W niektórych kręgach mówią tez na mnie Kasia :D
plusz0wy - Czw Cze 10, 2010 22:47
alenda napisał/a: | miałam słabość do Grześków | :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Dorothea - Czw Cze 10, 2010 23:21
Moja Paulina tez ma na trzecie Paulina, chciała dac Kinga, ale ksiadz nie pozwolił
Czarnulka - Czw Cze 10, 2010 23:35
Dorothea napisał/a: | chciała dac Kinga, ale ksiadz nie pozwolił |
A co z Kingą jest nie tak ? :niepewny:
Dorothea - Czw Cze 10, 2010 23:50
Bo ksiadz tłumaczył,ze jezeli pierwsze imie nie jest swiete to nie mozesz sobie wybrac trzeciego, trzecim jest pierwsze
Harcerka - Czw Cze 10, 2010 23:59
co? pierwsze slysze;)
poza tym nie pamietam zeby wogole ktos nam analizowal teimiona;))))
Czarnulka - Pią Cze 11, 2010 00:30
"Znane święte osoby o imieniu Paulina:
św. Paulina – święta Kościoła katolickiego"
Fakt faktem z wikipedii, no ale...z tego co widzę,to Paulina też swięta byla :zdziwko:
Nikaa - Pią Cze 11, 2010 07:57
YYY strasznie dziwny ten ksiadz.. ja tez pierwsze slysze o takim czyms choc ja mialam bierzmowanie na drugim koncu polski..
Ja mam na trzecie Olivia i nie wiem czy nawet taka swieta jest hahaha
alenda - Pią Cze 11, 2010 22:13
plusz0wy napisał/a: | alenda napisał/a: | miałam słabość do Grześków | :hyhy: :hyhy: :hyhy: |
chyba nadal mam ;)
alenda - Pią Cze 11, 2010 22:15
A u nas na bierzmowaniu były przeróżne imiona i ksiądz się nie czepiła. Byłi dwaj Alfonsi :D dużo Faustyn i jakieś inne dziwne.
kobi - Sob Cze 12, 2010 22:49
alenda napisał/a: | A u nas na bierzmowaniu były przeróżne imiona i ksiądz się nie czepiła. Byłi dwaj Alfonsi :D dużo Faustyn i jakieś inne dziwne. |
Pewnie wybrane dla jaj. Zupełnie do niczego nie są potrzebne, można o nich zapomnieć. Jak dla mnie, to zbędny dodatek.
llaneta - Nie Cze 13, 2010 17:42
Ja z księdzem wywalczyłam decyzję o "trzecim" imieniu mojego dziecka , wybrała sobie takie jak chciała .Pewnie dlatego że ma tylko jedno imię więc pierwsze byłoby na bierzmowaniu dwoma imionami .
plusz0wy - Nie Cze 13, 2010 17:50
A co do imion. Grzegorz Wacław Piotr się kłania ;)
alenda - Czw Cze 17, 2010 14:21
Wacław jest straszne, no ale kiedyś było w modzie :) ja mam na drugie Wandzia, też takie jakoś.
Ale zawsze wlaałam starodawne imiona, niż nowoczesne, wolę nawet Zygmuntów, Henryków itd, niż Michela, Kevina itp :oczami:
plusz0wy - Czw Cze 17, 2010 18:52
alenda napisał/a: | Wacław jest straszne |
wypraszam sobie - to po tacie ;)
Dorothea - Pią Cze 18, 2010 15:05
Harcerka napisał/a: | co? pierwsze slysze;) |
no ja tez zdziwiona byłam, ale co poradzisz jak ksiadz sie uparł
Czarnulka napisał/a: | z tego co widzę,to Paulina też swięta byla :zdziwko: |
widac ksiadz był jakis niedouczony ;)
Nikaa napisał/a: | strasznie dziwny ten ksiadz |
oj tak dziwny i to bardzo
Nikaa - Sob Cze 19, 2010 05:37
Święta Paulina żyła w pierwszych wiekach chrześcijaństwa. W okresie tym wyznawców Chrystusa prześladowano i skazywano na śmierć. Powszechnie oddawano cześć wielu bożkom, a chrześcijaństwo uważano za groźną sektę, która szerzy nienawiść. Paulina dostała się w ręce prześladowców i zginęła za wiarę, dlatego nazywamy ją męczennicą. Grób dziewczyny znajduje się najprawdopodobniej w Rzymie. Wiara w świętość Pauliny powodowała, że do tego grobu już w VII wieku przybywało bardzo wielu pielgrzymów.
wiec jest taka swieta :)
Musze wam to pokazac..
Monika
Żyła w latach 332-387 w Afryce. Jej mąż bogaty patrycjusz, poganin z Tagasty był bardzo złym człowiekiem. Monika musiała znosić wiele przykrości z jego strony. Była jednak cierpliwa i pełna miłości, wierzyła w Pana Jezusa i modliła się do Niego o to, by przemieniał zimne serca ludzi. Swoją postawą sprawiła, że mąż zapragnął nawrócić się i przyjąć chrzest. Rok po tym wydarzeniu umarł, zostawiając Monikę z trójką dzieci. Najwięcej przykrości sprawiał Monice syn Augustyn. Mimo, że święta uczyła go wiary w Jezusa Chrystusa, stał się człowiekiem stojącym daleko od Pana Boga. Monika nieustannie modliła się o przemianę dla swojego syna. Po latach dane było jej zobaczyć owoce tej modlitwy, Augustyn pod wpływem kazań św. Ambrożego nawrócił się i radykalnie zmienił swoje życie. Dziś, tak jak Monika, uważany jest za człowieka świętego.
Prawie jak w zyciu :) ;)
Agatka2008 - Sob Cze 19, 2010 20:58
Pani powyzej zainspirowała mnie , żeby sprawdzić znaczenie swojego imienia.. i jestem w szoku bo wszystko się zgadza:( masakra... czy charakter układa się wraz z imieniem.. ciekawe czy to ma cos wspólnego. a ja na 3 mam Wiktoria bogini zwycięstwa... :hyhy:
Major - Pon Cze 21, 2010 13:50
Pozdrawia Tomasz Michał Paweł :) a swoje imiona lubie, zwlaszcza pierwsze, drugie podobnie jak ojciec i dziadek mamy takie samo czyli Michal. Trzecie to byl taki dziwny pomysl, sasiedzi maja trzech synow i maja te same imiona co ja :)
Szamanka - Pon Cze 21, 2010 17:11
a ja mam BBB :D
alenda - Czw Lip 01, 2010 06:44
Bardzo Brigit Bardot :D
aoyaga - Pią Lip 02, 2010 13:18
nie wiem czym się tu chwalić :niepewny: ;)
a więc Joanna -okropne strasznie (i ostatnio bardziej polubiłam jego angielską wersję :cool: ), drugie jest na S.- ale się nie pochwalę :P bo jest jeszcze okropniejsze :dobani:
a trzecie Thea - sama wybrałam i uwielbiam :oczami: :cool: :D (ile to osób nie wierzy w jego istnienie...)
OczkO - Pią Lip 02, 2010 15:16
ja mam Przemek, ktore bardzo mi sie podoba :rotfl: drugiego nie mam, a na trzecie mam Adam z bierzmowania :))
statusquo - Czw Lip 08, 2010 13:01
Agnieszka Anna Weronika :)
Klementynaaa - Pon Lip 12, 2010 20:08
A ja jestem Klaudyna Dorota Weronika
Jedni od razu zapamiętują, inni od razu zapominają.
A ja uważam, że lepsze niż Wojtek, którym chcieli mnie uszczęśliwić rodzice.
Dzięki babciu :D
filmweb - Czw Lip 28, 2011 21:42
kisia napisał/a: | dade napisał/a: | i do tego Piotr | no tak Piotrów to ci u nas urodzaj, jak nie na pierwsze to na drugie imie :) |
Wykrakałaś..moje 2 imie ;)
pierwsze... Tomek, witam ;) :ok:
aniaxxx91 - Czw Lip 28, 2011 22:18
Anna Maria Weronika :)
Appo - Pią Lip 29, 2011 00:04
Marek Andrzej Aleksander Appo S. się klania ;)
|
|
|