dupiate forum

Forum Ogólne - Zakupy przez internet

kisia - Czw Lut 17, 2005 10:42
Temat postu: Zakupy przez internet
Czy częso kupujecie coś przez internet ???
Czy to są jakies drobiazgi czy wartościowe rzeczy ???
Czy towar kupiony przez inetrnet w 100% spełnia Wasze oczekiwania ???

Frycek - Czw Lut 17, 2005 10:43

Ja kupuje ....na allegro :) a takze sprzedaje
roznie to bywa raz sa dorobiazgi a raz nie...

luciddreamer - Czw Lut 17, 2005 11:27

i ja kupuje, najczesniej plyty (w w w fan, p l)
no i oczywiscie allegro oraz ebay.

nigdy sie nie nacialem i wszystko bylo w porzadku :) :drunk:

of - Czw Lut 17, 2005 11:32

od 5 lat sprzedaje, kupuje w sieci... na allegro takze :)
na szczescie tylko 2 razy natknalem sie na.... hmmm... ludzi uczciwych inaczej :mg:
tz. nie zostalem z pustymi rekami ale tez nie do konca kupione przedmioty
spelnialy moje oczekiwania (np. brak gwarancji, stan techniczny...)
napewno nalezy sie wystrzegac super-hiper okazji... a przynajmniej
zachowac duza ostroznosc...

z najblizszego otoczenia przyjaciol dostalem doslownie 1 glos kiedy kolega
kupil komorke, a dostal pudelko z 2 ziemniakami ;/

jesli chodzi o wartosc zakupow... max wydalem jednorazowo 2000zl i raczej nie chce
przekraczac tej kwoty ze wzgledu na ryzyko...

podsumowujac... jestem zadowolony w 80% z zakupow w sieci
i w 95% ze sprzedazy :mg:

sunny - Czw Lut 17, 2005 11:43

Ja rzadko kupuję coś na allegro, chociażby przez......... ceny..........

¦mieszne bo mogą się one wydawać niskie, ale czasem nie zdajemy sobie sprawy że w rzeczywistości poniesiony koszt będzie o wiele wyższy (opłata za przesyłkę + wysokie prowizje pobierane przez banki, np. za wpłatę na konto w mBanku Bank ¦ląski pobiera aż 10 zł, więc kupno drobiazgów przez chcących zaoszczędzić kilka złotych jest zupełnie nieopłacalne ;/ )..............na szczęście istnieje coś takiego jak wpłata na Inteligo za którą Bank PKO nie pobiera żadnych opłat :jupi:

of - Czw Lut 17, 2005 12:08

polecam platnosci przelewami realizowanymi przez Internet... zerowe oplaty lub
bardzo niskie... wszystkie moje konta obsluguje w ten sposob ze wzgledu na
szybkosc, wygode i niskie koszty...

jesli przelewam cos z ING (mam jeszcze konto studenta z dawnych czasow :lol: )
do mBanku place dokladnie 0zl za przelew...

Asienka - Czw Lut 17, 2005 13:24

Ja kupuje czasmi ma Allegro albo po prostu jak mi cos wpadnie w oko a staram sie płacić
Cytat:
mBanku place dokladnie 0zl za przelew

i tez mam jeszcze jedno koto studenckie gdzie to samo kosztuje mnie złotówke :D

luciddreamer - Czw Lut 17, 2005 14:03

w mBanku przelew kosztuje 50gr, ale to szczegol.
polecam MultiBank (jest w naszym pieknym miescie) dla studentow. 1zl za miesiac i wszystko za darmo. :)

ale nie o tym chcialem. co do kosztow to lepiej sie rozgladnac na miescie, bo bardzo czesto te same rzeczy ktore sa na allegro mozna kupic o 10-20% taniej :]

Dev - Czw Lut 17, 2005 14:47

ja kupuje odzywki, suplementy :>
Czy to wartosciowe hmm, no za ostatnia przesylke zaplacilem cos kolo 350 zl
w 100% spelnia moje oczekiwiania:)

ANIUS - Czw Lut 17, 2005 16:14

ja takze zagladam na allegro i to, co przewazniezamawiam to sa to ksiazki, jak do tej pory nie trafilam na bubel... :brawo:
kilka razy rowniez na allegro probowalam kosmetyki, ale dwa razy trafilam na cos, co nie spelnilo moich oczekiwan...a dlaczego? Bo byly to kosmetyki przeterminowane pomimo tego, ze data byla jeszcze ok, wiec moze na wykonczeniu terminu przydatnosci "do spozycia" np perfidnie wysychajacy tusz do rzes... :x
co jeszcze? kilka razy jakis sklepik internetowy (rozne towary) i takze bez uwag
Generalnie jak do tej pory same pozytywne odczcucia:)

LuKaSh - Czw Lut 17, 2005 21:34

Ja kupiłem nie dawno pierwszy raz na allegro .. i wszystko było be problemów :D
Najlepiej sprawdzić opinie o sprzedającym .. i kupować u tych, którzy mają wiele pozytywów ..
i wogóle negatowów :P

frohike - Czw Lut 17, 2005 23:06

kiedys obudowe do telefonu kupilem i wszystko odbylo sie oki,
sprzedalem wieze i tez bylo spokojnie

kupilem kiedys koszulke na jakiejs stronie z koszulkami i na drugi dzien juz byla za co maja moje dobre zdanie

Frycek - Czw Lut 17, 2005 23:11

sprzedawalem,komorki,aparaty, i inne rzeczy
kupytwalem komorki ,aparaty ,akcesoria gsm ...teraz kupilem kabelek do telefonu :)
i czekam
narazie zawsze mialem pozytywy.
przymierzam sie tez do zakupu pozadnego aparatu

kisia - Pią Lut 18, 2005 00:00

Ja kilka razy coś tam kupiłam ale były to drobiazgi, chociaż nie w sumie to raz kupiłam i raz sprzedałam i za każdym razem miałam straszliwe opory. Zazwyczaj przeglądam czy jest coś co chciałabym kupić i na tym się kończy. Ja musze zawsze zobaczeć przed zakupem towar, pomacac. Tak samo nie lubię kupować towarów na zamówienie, które widzę wcześniej tylko w katalogu,
LuKaSh - Pią Lut 18, 2005 21:55

Jakbym słyszał moją mame .. :P
espi - Pią Lut 18, 2005 23:08

W necie kupuję bieliznę, ksiażki i ostatnio maszynę do chleba (Allegro). Jeszcze się nie zdarzyło, żebym była niezadowolona z zakupów. :)

bur :mg:

kisia - Sob Lut 19, 2005 02:04

Właśnie sie dowiedziała na innym forum że moja koleżanka została oszukana.
Chciała kupić na Allegro aparat cyfrowy CANON POWER a dostała ziemniaki i gazety. Zapłaciła za nie 750 zł ;/ Okazuje się że nie tylko ona została w ten sposób oszukana h t t p;//w w w allegro, p l/show_user.php?uid=2932507

Frycek - Sob Lut 19, 2005 10:07

No to ladnie nabila ich w butelke..patrzac po cenach jakie zaplacili :shock:
mysle ze powinna to zglosic do obslugi Allegro - moze uda sie namierzyc ta osobe...to juz podchodzi pod prokurature

kisia - Nie Lut 20, 2005 00:31

Frycku, zgłosiła i otrzymała takiego maila

Dziękuję za kontakt.
Niestety, na chwilę obecną podstawową drogą odzyskania pieniędzy, jaka wydaje mi się być prawdopodobna - jest zgłoszenie sprawy Policji, bądÄ? Prokuraturze właściwej dla miejsca zamieszkania osoby poszkodowanej. W tej sytuacji mamy do czynienia z przestępstwem w myśl art 286 par 1 Kodeksu Karnego, tj - oszustwem. Niezależnie od kwoty, na która zostało popełnione - jest ono przestępstwem, i podlega ściganiu, a osądzeniem winnego zajmuje się Sąd Karny. Zgodnie z treścią wspomnianego artykułu Kodeksu Karnego, czyn ten jest zagrożony karą od 6 miesięcy, do 8 lat pozbawienia wolności; z doświadczenia wynika także, że sprawcy oszustw są sądzeni surowiej, niż złodzieje.
Zgłaszając sprawę organom ścigania proszę przede wszystkim szczegółowo i precyzyjnie opisać i udokumentować całą sytuację. Podczas przesłuchania proszę przekazać Policji komplet posiadanych dokumentów - takich jak dokument potwierdzający dokonanie zapłaty za towar,
wydruki treści korespondencji prowadzonej z osobą Sprzedającą, w miarę możliwości - wydruk treści strony z licytacją. Pomocne może okazać się przygotowanie się na ewentualne ogólne pytania z zakresu
funkcjonowania Allegro. Oczywiście nie każdy policjant musi być w pełni zaznajomiony ze specyfiką Internetu, jednak z naszego doświadczenia z owocnej współpracy z funkcjonariuszami jasno wynika, że wielu z nich to doskonali fachowcy, którzy skutecznie wykorzystają
przekazane przez nas informacje.
Proszę równiez o poinformowanie Policji, że na ich pisemny wniosek firma nasza udostępni im wszelkie posiadane przez nas dane na temat osoby Sprzedającej.
Adres korespondencyjny naszej firmy to:
QXL Poland Sp. z o.o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
nr fax: (61) 860 28 01
Po zgłoszeniu sprawy, byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie nam danych jednostki, która będzie ją prowadziła. Informację tę będziemy mogli przekazać innym funkcjonariuszom Policji - dzięki wydajniejszej
współpracy i koordynacji działań, dotarcie do oszusta może okazać się znacznie szybsze.
Mam nadzieję, że sprawa zostanie wkrótce pomyślnie zakończona.
Polecam lekturę Centrum Bezpieczeństwa:
Z poważaniem
Zespół Allegro
;/

of - Nie Lut 20, 2005 14:25

taaaa.... czyli wszystko bez zmian... podobny mail dostal wspomniany
przeze mnie kolega... ciekawe ze takze dostal ziemniaki w paczce :?

Piotrulek - Sob Lut 26, 2005 16:02

kisia, Ja jestem na Allegro od 29.10.2000,mam zawartych 1227 transakcji w tym sprzedalem 1055,mam 759 pozytywnych komentarzy i 4 negatywne,wystepuję pod nickiem piotrmp.Czyli mogę powiedzieć,że znam allegro od podszewki.Nigdy nie dalem się zrobić w konia,ale tam handlują różni ludzie.Należy tylko pamiętać,że ilo¶ć komentarzy,zawartych transakcji ¶wiadczy o "jako¶ci"sprzedającego.Nie warto wierzyć w super okazje(chyba,że jest t osprawdzony sprzedawca).Mogę udzielać darmowych korepetycji z tajników poruszania się po allegro.
Piotrulek - Sob Lut 26, 2005 16:03

Oczywiście należy współczuć tym wszystkim,ktorzy zostali oszukani przez pseudo-sprzedawców.
Dim - Sob Lut 26, 2005 16:51

przez internet raz zamowilam koszulki ze strony w w w koszulki.win, p l ;) nic sie nie stalo jestem zadowolona ;) na allegro pierwszy raz kupilam cos kilka dni temu ;) a dokladniej to dwie kasety zespolu Dead Can Dance :) ale jeszcze ich nie mam bo pieniazkow jeszcze nie wplacilam na konto ;) we wtorek najprawdopodobniej wplace pieniadze i mam nadzieje ze do piatku bede miala przesylke :) mysle ze nie zostane oszkana bo soba sprzedajaca ma glownie same dobre opinie :) sama wrzucialam na sprzedaz skarbonke z diddla i kilka nie potrzebnych mi plytek :) na plyty juz jest chetna osoba :) wiele znajomych kupuje przez allegro i jeszcze nikt sie nie skarzl ;) trzeba patrzec na opinie innych ludzi :)
Piotrulek - Sob Lut 26, 2005 17:05

Dim, Może w duecie uda nam się obronić opinię,ale nie allegro,tylko formę zakupów przez internet warto sprobować,myślę...
Dim - Sob Lut 26, 2005 18:43

No w sumie warto tylko trzeba sprawdzac wiarygodnosc takich sklepikow.. wielu moich znajomych kupowało na win, p l koszulki i inne rzeczy daletgo nie balam sie ze zostane oszukana.. na allegro tez nikt mi sie nie skarzl tylko mowili zeb patrzec na opinie :) nie jest to zły sposob na zakupy... dosc wygodny ;)
kisia - Sob Lut 26, 2005 22:46

Cytat:
nie jest to zły sposob na zakupy... dosc wygodny

a to napewno. Ja jednak bede pielęgnować by nie wymarła, tradycje ;) nie ma to jak przejść się po sklepach, pooglądać, pomacać, powachać, przymierzyć ;)

Dim - Sob Lut 26, 2005 23:17

a to to chyba nie zginie w przyrodzie ;) chyba wiekszosc kobitek to lubi.. ;) one podtrzymaja tradycje ;)
kisia - Sob Lut 26, 2005 23:52

no więc dlatego jako kobieta musze zadbać by tradycja nie zginęła :lol:
Piotrulek - Nie Lut 27, 2005 09:00

kisia, A teraz opowiem malą ciekawostkę na temat dotykania towaru przed zakupem,a mianowicie mialem klienta nie dawno w sklepie,ktory chcial kupić styropianową rozetę,ktorą klei się na sufit i służy jako ozdoba nad żyrandolem(wiesz o co biega,no nie??),pokazalaem klientowi bardzo dokladnie wykonany katalog,a on do mnie w ten tekst,że on chce podotykać tą rozetę nim ją kupi i co Ty na to?? :(
of - Nie Lut 27, 2005 13:30

moze mlode kobitki w autobusach juz mu nie wystarczaja?? :lol: :mg:

nie nie... trzeba szanowac wole klienta... jak chce podotykac, niech dotyka :wink:

kisia - Nie Lut 27, 2005 13:41

piotrmp, nigdy zdjęcie nie oddarzeczywistego wyglądu jakiegokolwiek proruktu i ja tez nie wiem czy kupiłabym tylko na podstawie zdjęcia :mg:. Już raz tak kupiłam meble do kuchni i dziękuję bardzo. Zero zamawiania z katalogu, jak nie zobacze to nie kupie. Nie wiem może za jakiś czas mi się zmnieni
of - Nie Lut 27, 2005 13:52

a ja zachodze w glowe.... MP MP MP... gdzie ja to widzialem?

no i w koncu po krotkim sledztwie :wink: juz wiem...
sklep na sikorniku :mg:

ANIUS - Nie Lut 27, 2005 14:43

szczerze mowiac...to ja tez bym chciala sobie podotykac taki kaseton...
jak mam nisko np sufit, byloby widac, gdyby byl on np nieladnie wykonany, tzn nie wzor (wzor mam w katalogu), ale wykonczenie, czy jest gladki, czy ma jakies "chropy".....:)
jestem bardzo dokladna co do szczegolow...
jakis czas temu przyjechaly do mnie meble, panowie ladnie je zlozyli i juz byli ma wychodnym, kiedy zaczelam je dotykac (jeszcze nie uregulowalam calosci) bo chcialam sprawdzic czy wszystko gra...i co... znalazlam kilka wad..obicia na drewnie, prawie niewidoczne...ale jak sie za cos placi, to chce sie miec porzadne i eleganckie, a nie jakby dziecko dlutkiem sie bawilo w drewnie... wiec niestetey kazalam panom rozebrac calosc, spakowac i zabrac do fabryki...czekalam kolejne tygodnie, uscislajac 5, az przyjechaly...juz bez skazy...oczywsicie dobrze je wydotykalam zanim zaplacilam... :rotfl:

Piotrulek - Nie Lut 27, 2005 15:00

osfald, Jasne,że trzeba szanować,ale co za glupota i upierdliwość.
Piotrulek - Nie Lut 27, 2005 15:05

osfald, Ten sklep to już historia,po wojnie zeszlorocznej ze wspólnikiem,z ktorym po 12 latach się rozszedlem w inreresach,pozostał mi tylko jeden sklep ale już nie na Sikorniku...To moja 3 największa porażka w życiu(strata tego sklepu)
of - Nie Lut 27, 2005 16:10

ale sklep chyba istnieje?? dawno nie bylem w tamtych okolicach...

a co do wspolnikow... samo zycie :?

of - Nie Lut 27, 2005 16:20

co do dotykania... u nas dopiero tworza sie pewne zasady wiec zarowno
klienci jak i sprzedajacy roznie na to patrza...

w stanach kolega zakupil w Circut City notebooka, pouzywal miesiac i oddal bo stwierdzil,
ze nieergonomiczna klawiatura powoduje u niego, obrzek i bol
nadgarstkow... jeszcze go przepraszali :) to jest obsluga!
w amerykanckym :lol: sklepie mozesz urwac sobie winogrono, skosztowac jakiegos tam owocu i jest to
normalne bo klient chce wiedziec co kupuje i czy bedzie to mu smakowac... oczywiscie
bez przesady :mg: w Polsce raz widzialem jak ochrona polozyla za to czlowieka na glebie...
moze biedak byl ze stanow?? :lol:

w Paryskim Auchan natomiast istnial taki nieporzadek i brud ze wogole czlowiekowi
sie odechciewalo kupowac... co kraj to obyczaj... albo nawet brak obyczaju :lol:

reasumujac... do pewnych zasad i zachowan dopiero zmierzamy... mam jednak nadzieje
ze zadomowia sie te ktore sa przede wszystkim dobre dla konsumenta... w koncu to ON napedza caly ten biznes :mg:

Piotrulek - Nie Lut 27, 2005 17:40

osfald, Tak oddalem go znajomym i przynajmniej zatrudnili babki,ktore u mnie pracowaly,bardzo mi na tym zależalo,byly prawdziwymi fachowcami,bo ja je szkolilem.
Admike - Sro Sie 17, 2005 12:30

Czasem kupuję coś na serwisach aukcyjnych Allegro, p l,ebay.de,ebay, p l jednak nie są to ogromne transakcje.

Parę razy kupiłem płytę kompaktową w sklepie internetowym typu vivid, p l

ziutek997 - Sro Sie 17, 2005 13:49

w polsce jest niedobór sklepów internetowych... i gdy cokolwiek próbuje kupić i tak zazwyczaj niestety wracam do allegro... ( nie licytuję... interesują mnie nowe przedmioty z opcją "kup teraz")
Nie mogę powiedzieć że dużo kupuję przez internet bo nie dysponuje aż tkimi środkami :P jednak od pewnego czasu bardzo duży odsetek przedmiotów które nabyłęm pochodzi z zakupów przez internet...
a odkąd aktywowałem sobie bankowość elektroniczną to jeszcze chętniej kupuje w ten sposób... to są zakupy... nawet z domu nie trzeba wychodzić.... :)

PS Wczoraj dostałem komurke kupioną przez internet... :hyhy:

ANIUS - Sro Sie 17, 2005 14:08

ziutek997 napisał/a:
komurke

pozwole sobie poprawic Cie komorke, przez o z kreseczka ;) :D

a ja zauwazylam, ze duzo nowych sklepikow powstalo interenetowych i ostatnio tez czesciej korzystam:) ktoregos dnia ogladalam w nocy o polnocy lampy w jednym takim skelpiku, po kwadransie hop siup i o 1 w nocy zlozylam zamowienie:) przyjechaly sliczne male zlote lampki nad obrazy :P poza tym testuje non stop nowe e-ksiegarnie, juz nawet mam najtansza :)

bocianu - Sro Sie 17, 2005 14:34

ja kupuje sporo.
szczegolnie ksiazek.
juz nie pamietam kiedy ostatnio kupilem
ksiazke w normalnym sklepie.
naprawde.

a z wiekszych transakcji, to
kupilem przez inernet gitare i wzmacniacz.
oczywiscie zastrzeglem sobie, ze jak
przy odbiorze mi sie nie spodoba "na zywo"
to bede mogl zrezygnowac.
spodobala :)

marcysia - Czw Sie 18, 2005 18:20

czy moge prosic o namiary na tą e-księgarnię aniuś, ostatni się wręcz zaczytuj ę
Mariusz - Czw Sie 18, 2005 19:06

Ja dzisiaj dostałem karte pamięci do aparatu cyfrowego, którą kupiłem na Allegro. Wszystko działa i jest tak jak powinno :)
Piotrulek - Czw Sie 18, 2005 21:41

Mariusz napisał/a:
którą kupiłem na Allegro

a czemu mialoby nie być w porządku???

ANIUS - Czw Sie 18, 2005 21:52

marcysia napisał/a:
o namiary na tą e-księgarnię aniuś

z serii ksiazek ekonomicznych, ktore ostatnio wybieralam najtaniej bylo w w w w ojeju, p l
Nawet do 20 zl w przypadku jednego opaslego tomiska, w porownaniu z w w w merlin, p l
ale zawsze lepiej porownac ceny:)
zagladam takze na w w w ifcpress, c o m, p l, w w w oe, p l (stricte ekonomiczne pozycje)
aczkolwiek co do ogolnych to tak jak wspomnialam: ojeju, merlin, bigbook, p l, ksiegarnia, c o m, p l

Mariusz - Czw Sie 18, 2005 22:09

Piotrulek napisał/a:
a czemu mialoby nie być w porządku???

Są ludzie, którzy boją się transakcji na tego typu serwisach, więc mówie, że nie ma się czego bać. Trzeba tylko uważnie czytać aukcje i wziąć pod lupe przeszłość (w tym przypadku) sprzedającego.

Piotrulek - Sob Sie 20, 2005 22:04

Mariusz napisał/a:
uważnie czytać aukcje

masz calkowitą rację Mariuszku,umiejętność czytania to podstawa... :D :D :D

Mariusz - Sob Sie 20, 2005 22:17

Piotrulek napisał/a:
umiejętność ...

...uważnego...
Piotrulek napisał/a:
czytania to podstawa...

;-)

ANIUS - Pon Sie 22, 2005 11:25

jak juiz gdzies tam wyzej wspominalam, kupujemy z mezem rozne dziwaczne rzeczy na internecie i na szczescie poki co nie wpadliwsmy:) teraz ponownie mysle nad kupnem obrazu na allegro, ale jakos mezowi do gustu nie przypadl :kwasny: hmmmmm, musze go jakos przekonac :rotfl:
asik - Pią Wrz 02, 2005 08:18

ja też często kupuję przez allegro i jeszcze na szczęście się nie naciełam:>
a płyty i książki w merlinie:)

Dev - Pią Wrz 02, 2005 10:31

do mnie ma dzis dojsc paczka, czekam :D
Mariusz - Pią Wrz 02, 2005 12:28

Dev napisał/a:
do mnie ma dzis dojsc paczka, czekam :D

A w środku miła, ładna blondyneczka ?:) Z dużym ... poczuciem humoru ?:)

Dev - Pią Wrz 02, 2005 13:14

nie nie :D hehehe

paczka doszla:)

Aither - Pią Wrz 02, 2005 13:29

ja przez neta kupuje tylko ksiazki :) nic innego :]
ziutek997 - Pią Wrz 02, 2005 13:38

ja narazie nic nie kupuję... bo już mam debet... a następny przelew więcej niż za miesiąc... :help:
kisia - Sob Wrz 03, 2005 01:46

własnie zakupiłam dzieciom ksiażki przez internet, jakie to jest wygodne :D, poklikałam a raczej mąż poklikał pare razy paluszkiem i juz książeczki do domku przyjechały :D
Czarnulka - Sob Wrz 03, 2005 11:18

Kisia,Leniuszku :P
ziutek997 - Sob Wrz 03, 2005 11:25

tez lubię tak kupować... wogóle z domu nie trzeba wychodzic.... pare razy kliknac i zamowione.... pare razy kliknąc zapłacone...a po jutrze juz listonosz przynosi... i po co nos z domu wychylać??
Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 14:49

ziutek997 napisał/a:
i po co nos z domu wychylać??

Żeby zaczerpnąć powierza,żeby kosci nie zastygły!
Ludzie,co z Wami? :P
Niedługo po mieście będa chodzić tylko listonosze z przesyłkami internetowymi :zdziwko:

kisia - Nie Wrz 04, 2005 15:15

=CzArNuLkA=, wiesz w tamtym roku książki rozpowadzała szkoła, nie podzielili tej sprzedaży ani na klasy ani na godziny, wyobrażaszsobie co sie działo jak wszyscy rodzice uczniów z całej szloły zwalili się do sali gimnastycznej, :przestraszony: conajmniej 3 godziny stania, dziękuję ale nie postoję. Na latanie po mieście w poszukiwaniu książek szkoda mi czasu, mam je w jednym miejscu w internecie :D
Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 16:36

kisia napisał/a:
nie podzielili tej sprzedaży ani na klasy ani na godziny,

a czego kisiu ty się spodziewasz po szkole w dniu dzisiejszym,dobrze,że te nieroby - nauczyciele jeszcze uczyć chcą,bo po za tym nie potrafią niczego tym biednym dzieciakom zapewnić :zdegustowany: :zdegustowany:

ziutek997 - Nie Wrz 04, 2005 18:13

=CzArNuLkA=, drobny szczegół... w gliwicach jest naprawdę trudno cokolwiek kupić.... na lepsze zakupy wybywam po za Gliwice....
niech lepiej powstaną te galerje inne temu podobne... moze wreszcie jakies logiczne sklepy powstaną... przecież na Zwycięstwa zostały prawie same banki... już kolejny otwierają... masakra...

Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 18:39

ziutek997 napisał/a:
przecież na Zwycięstwa zostały prawie same banki... już kolejny otwierają... masakra...

to nie jest wina lokalnych kupców tylko kretyńskiej polityki naszego prezydenta i jemu podleglych indolentów.Ale prawdę powiedziawszy to galerie i centra handlowe też nie wplywają korzystnie na stan naszej kasy i nie oferują wszystkiego.2 lata temu szukalem prezentu na 40 tkę mojego kumpla i chcialem mu kupić portfel,oczywiście M1 odwiedzilem jako pierwsze i ...przypomnialem sobie o takim sklepie z galanterią skorzaną w GCH,wyobraź sobie,że identyczny portfel w gch kupilem taniej o 20zl.

ziutek997 - Nie Wrz 04, 2005 18:47

GCH... no tak...i tu by się kończyła oferta sklepów w centrum... (no chyba ze jeszcze Balcerek). Jak przyjadę do miasta to naprawdę nie bardzo wiem gdzie iść bo wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie.... trzeba zrobić masę kilometrów a sklepy są conajwyżej średnie.... i to dotyczy prawie każdej branży.... eh... :zdegustowany:
kisia - Nie Wrz 04, 2005 20:02

helołłłł, przypominam że mówimy tu o zakupach przez internet
ziutek997 - Nie Wrz 04, 2005 20:42

kisia, dokładnie o tym rozmawiamy.... a dokłądniej o tym dlaczego kupujemy przez intenet a nie w sklepie :)
espi - Nie Wrz 04, 2005 21:04

Właśnie kupiłam sobie perfumy. :D
Mariusz - Nie Wrz 04, 2005 21:10

burek napisał/a:
Właśnie kupiłam sobie perfumy. :D

Jakie ?:)

espi - Nie Wrz 04, 2005 21:16

Mariusz napisał/a:
Jakie ?

Nie powiem. :P

bywalec - Pon Wrz 05, 2005 01:22

Ostatnimi czasy kupuje za pośrednictwem internetu coraz więcej różnych przedmiotów.
Zaczęło się aukcji Allegro, pamiętam jak byłem dobrze postraszony przez publikacje mówiące o tym jak łatwo można dać się wykiwać. :kwasny: Z niepokojem też otwierałem paczkę, która wręczył mi listonosz. Wszystko było jednak w jak najlepszym porządku.

Pierwsza transakcja gdzie korzystałem z usług tym razem sklepu internetowego niestety również kosztowała mnie chwile strachu. :przestraszony: Jednodniowe opóźnienie, które było jego powodem okazało się zwykłą pomyłką kuriera dostarczającego przesyłkę, zgubił się :hyhy:

W tej chwili nie mam żadnych obaw przed zakupami w internecie. Są sposoby na zabezpieczenie transakcji elektronicznych, reklamacje wyglądają podobnie. Ryzyko, że się zostanie okradzionym jest chyba takie jak na ulicy.Trzeba tylko być ostrożnym. A wygoda jaka :]

Szamanka - Czw Sty 07, 2010 16:10

Najczeciej sa to buty, bo nigdzie takich nie ma :)

zdarzy sie, ze porownuje ceny w sklepie jezeli wychodzi taniej to oczywiscie daje sie skusic na cos wiekszego( ostatnio byl to stol).
Narazie sie nie zawiodlam.

kisia - Czw Sty 07, 2010 18:35

opanowałam Allego i Ebay (orientalnie w 90%) dzięki stronie w w w snajper.net wygrywam większość aukcji, niestety czasami towar nie spełnia moich oczekiwań,wtedy sprzedaje za co najmniej 2x tyle :D
deni - Czw Sty 07, 2010 18:54

Baaaardzo lubię zakupy przez internet. :) Może nawet za bardzo? taniej, z dostawą do domu a jeszcze nie przytrafił mi się jakiś negatywny przypadek więc dlaczego nie. Przy poważniejszych zakupach zaglądam czasem do sklepów w realu aby dokładniej towar obejrzeć ale ze względu na cenę kupuję w necie.
Brakuje mi jeszcze dobrego spożywczego w sieci, takiego który dostarcza do Gliwic i oczywiście z dobrymi cenami, może znacie taki?

Czarnulka - Czw Sty 07, 2010 23:29

deni, a co z przyjemnościa wychodzenia z domu? :P

Ja dzisiaj próbowałam sie zaczaic na ramiączka do biustonosza "posrebrzane". Weszłam do Obssesion, pytam panią w jakiej cenie...100-110zł. Nie jestem cenusiem,ale troche sporo :P Wchodzę na allegro, szukam...takie same za 40zł :) Mimo,iż dlugo nie mogłam sie przekonac do zakupow przez siec,niektorych rzeczy po prostu nie oplaca sie kupowac w normalnych sklepach.

deni - Nie Sty 10, 2010 17:57

Czarnulka napisał/a:
deni, a co z przyjemnościa wychodzenia z domu? :P

Znam lepsze od robienia zakupów. :)

Admike - Sob Sty 23, 2010 20:33

Dużo przez net kupiłem.Gdy urządzaliśmy mieszkanie to wiele rzeczy zobaczyliśmy najpierw "na żywo",np. telewizor,lodówkę a potem się okazywało,że w sklepach internetowych było o wiele taniej.

Ostatnio zacząłem korzystać z serwisu amazon.

kisia - Nie Sty 24, 2010 23:18

Admike napisał/a:
wiele rzeczy zobaczyliśmy najpierw "na żywo",np. telewizor,lodówkę a potem się okazywało,że w sklepach internetowych było o wiele taniej
też tak wiele sprzętów agd kupowałam :D
ziutek997 - Pon Sty 25, 2010 16:32

Niestety przez swoją popularność w pewnych towarach Allegro wypada dość słabo. Polecam dobrze sprawdzać dobre sklepy internetowe. Tam jest często lepiej, sprawniej, taniej.