|
|
dupiate forum
|
 |
Z życia wzięte ;) - Kolacja we dwoje
koniuszko - Nie Sie 12, 2007 21:36 Temat postu: Kolacja we dwoje Witam drogie Panie, mam zamiar zrobić romantyczną kolację dla mojej ukochanej i szukam pomyslu na jakis ciekawy przepis oraz jaką muzykę jako tło całego wieczoru proponujecie, Świeczki obowiązkowe i wino
Major - Nie Sie 12, 2007 22:21
koniuszko, muzycznie to podobno Barry White dobrze dziala, ewentualnie jakis instrumentalny spokojny Jazz. Najlepiej cos z plyt "Romantic Jazz". O potrawy pytaj kobiety...Ja gotowac nie potrafie :P
trunks - Nie Sie 12, 2007 22:25
to co nie wiesz jaką muzyke lubi Twoja ukochana ? :oczami:
koniuszko - Pon Sie 13, 2007 00:23
trunks, w sumie zapomniałem o tym :rotfl: , a co polecasz na kolacyjke?
troyek - Pon Sie 13, 2007 01:45
koniuszko, nie wiesz co Twoja dziewczyna lubi ? :rotfl: :rotfl:
koniuszko - Pon Sie 13, 2007 10:10
zamiast ciaglych pytan moglibyscie cos poradzic, szukam jakiegos ciekawego pomyslu zeby ja zaskoczyc a nie ciagle to samo.
Alinka - Pon Sie 13, 2007 10:33
Major napisał/a: | ewentualnie jakis instrumentalny spokojny Jazz. Najlepiej cos z plyt "Romantic Jazz". |
ja np, nie lubie jazzu , :rotfl: , ale, np:sarah mclachlan, albo ale jej tez nie lubie.. Nora Jones, niektóre pioseneczki Nelly Furtado sa spokojne i milutkie, Enya.. bo chyba chodzi tez o to , zeby ona nie zasneła i sie nie zanudziła :rotfl: Era, wystarczy zrobić jakas liste spokojnych , różnych piosenek na komputerze i juz powinno byc OK, bo tak ciezko wymieniac, nawet Linkin Park, Evanesence ma spokojne piosenki :hyhy: ,
Świeczki, mozna tez zapalic jakies "delikatne" kadzidelka.. albo jakies olejki , wszystko z umiarem bo jak za duzo to sie podusic mozna ...
na kolacje na pewno odpada pizza :P
Coś nieprzypalonego, nierozgotowanego, nie za dużo bo zamiast sie przytulać rozwalicie się na kanapie rozpinając rozporki (hmm a może o to chodzi),
może sałatka grecka, bardzo lekka i bardzo smaczna, albo jakiś ryż zapiekany z warzywami, albo sałatka owocowa , ewentualnie piers z kurczaka w sosie meksykanskim, albo slodko-kwasnym z ryzem ;) to w koncu KOLACJA ,coś lekkiego SA?ATKI!!!! i DESER :rotfl:
tutaj masz ciekawy link , (jesli moge wkleic??) h t t p;//w w w we-dwoje, p l/przepisy;kulinarne,kategoria,186.html
trunks - Pon Sie 13, 2007 12:34
koniuszko napisał/a: | trunks, w sumie zapomniałem o tym , a co polecasz na kolacyjke? |
slipknot - wait and bleed lub korn - kill you.....napewno to bedzie niezapomniana kolacja :D
nie no stary gusta są różna, bo jak widzisz:
Alinka napisał/a: | ja np, nie lubie jazzu |
wiec uniwersalnych sposobow nie ma
Anula - Pon Sie 13, 2007 13:45 Temat postu: Re: Kolacja we dwoje szukam pomyslu na jakis ciekawy przepis
na kolacje polecam coś lekkiego np sałatka z kurczakiem:
2 nieduże piersi z kurczaka pokroic w kawałki i podsmazyc na oliwie przez ok 5 min. sałate porwac na drobne kawałki, dodać pokrojone w ósemki 2 pomidory i dwa jajka na twardo, do tego kilka zielonych oliwek,, kawałki czerwonej papryki,kukurydza i czerwona fasolka z puszki. Wszystko ładnie wymieszac dodając usmażonego kurczaka i polac sosem Knorra do sałatek koperkowo- ziołowym.
Idealnie nadaję sie półwytrawne białe winko :)
Miłego wieczorku we dwoje życze
Szamanka - Pon Sie 13, 2007 14:18
Juz sam fakt, ze przygotujesz taka kolacje, zaskoczy Twoja ukochana.
Nie wiem jakie zdanie jest innych ale wedlug mnie muzyka powinna byc spokojna, nie za glosna by bylo mozna porozmawiac
...co powiesz na muzyczke Zamfira?...spokojne brzmienie i bardzo przyjemne
Co przygotowac to moze zagladnij do tematu o gotowaniu, tam jest wiele ciekawych i latwych potraw
....nie zapomnij o kwiatach......
koniuszko - Pon Sie 13, 2007 15:26
Dziękuję drogie panie za pomoc, zobaczymy jak to się skończy
Szamanka - Pon Sie 13, 2007 15:32
Koniecznie zloz relacje, czy byla zaskoczona i co przygotowales
ja osobiscie jak na babska dusze przystalo jestem strasznie ciekawa
katarzyna35k-ce - Pon Sie 13, 2007 16:07
koniuszko, drobny prezencik tez bedzie dodawal uroku tej kolacji ;)
bo przeciez nic tak nie cieszy oka kobiet jak miły prezencik :)
koniuszko - Pon Sie 13, 2007 18:14
katarzyna35k-ce, myślałem o tym ale jedno co mi wpada do głowy to pierścionek ale na to za wcześńie
Szamanka - Pon Sie 13, 2007 18:28
...a moze lancuszek, lub jakas branzoletka.....
Alinka - Pon Sie 13, 2007 18:43
kolczyki
Szamanka - Pon Sie 13, 2007 18:48
Pomyslow jest wiele
...ulubiony perfum
wszystko zalezy od Twojej pomyslowosci.....
Dorothea - Pon Sie 13, 2007 19:16
breloczek do kluczy w kształcie serduszka, serduszko to przełamuje sie na pól i jedna połowe nosi Ona a drugą Ty. Wiem gdzie mozna kupic takie ładniusie
koniuszko - Pon Sie 13, 2007 19:25
Dorothea, gdzie? poprosze na PW
koniuszko - Wto Sie 14, 2007 07:24
Szamanka, niestety relacji nie będzie wczoraj wieczorem dostałem kosza, powód: uwierzyła byłemu że się zmieni i już jej nie zrani nigdy i ona w to uwierzyła (po raz enty) Może to złośliwe ale mam cichą nadzieję że on nie dotrzyma słowa i jednak znów się zejdziemy.
A teraz idę zostać sam na sam z własnym problemem
Arex30 - Wto Sie 14, 2007 07:49
koniuszko, no cóz
taki lajf
a mówio ze to my faceci jesteśmy ..........
Ej życie zycie.
" Życie to nie teatr mówisz ciągle
opowiadasz
Maski coraz inne ......"
MajkeL - Wto Sie 14, 2007 10:40
koniuszko przykra sprawa........ takie przygotowania, a tu klapa.......ehhh te kobiety ;)
Może chłopaki pocieszymy kolegę na Męskim Spotkaniu ? :zdrowko: ;)
Arex30 - Wto Sie 14, 2007 10:54
MajkeL, ty a może mu tak kobitkie jakomś podeślemy .....
Anula - Wto Sie 14, 2007 10:56
faceci.... :/
MajkeL - Wto Sie 14, 2007 11:11
Arex30 napisał/a: | ty a może mu tak kobitkie jakomś podeślemy ..... |
Hmm może to jest myśl...... ;) (no ale nic na siłę)
Anula napisał/a: | faceci.... |
Nio Cio..... ?
OK kolacja nie wyszła więc nie bedziemy robić OT
Może porady przydadzą się komuś innemu.............. (Oby).... :)
koniuszko - Wto Sie 14, 2007 11:38
Arex30, jeżeli znasz jakieś normalne i szczere to bardzo chętnie
Co do tematu postu, Barry White to dobra myśl na tło atmosfery.
Szamanka - Wto Sie 14, 2007 11:53
Ups.....bardzo mi przykro....
Arex30 - Wto Sie 14, 2007 11:55
koniuszko, no jasne całe stado .........
koniuszko - Wto Sie 14, 2007 13:41
Arex30, podaj namiary to sam ocenię
trunks - Wto Sie 14, 2007 15:30
koniuszko napisał/a: | iestety relacji nie będzie wczoraj wieczorem dostałem kosza, powód: uwierzyła byłemu że się zmieni i już jej nie zrani nigdy i ona w to uwierzyła (po raz enty) |
to lepiej se daj z nią spokój
koniuszko - Wto Sie 14, 2007 16:14
Cytat: | to lepiej se daj z nią spokój |
nie dam, za dużo dla mnie ona znaczy, skoro jemu się udało to i mnie też się uda, mam zalete, ja jej nie zraniłem ani razu on wielokrotnie, cóż może i masz rację ale jak to mawiają miłość jest ślepa a ja wciąż ją kocham
Arex30 - Wto Sie 14, 2007 17:22
koniuszko, no to z romantyzmu nici
Tera jeno na Kon i do boju
a brankę do ołtarza i ......
A kolacje se zrobita po wszystkim
Można w Da Grasso
:D
koniuszko - Wto Sie 14, 2007 17:47
hhehe Arex30, no ja licze ze jezeli jednak wroci to bardzo szybko wrecze jej pierscionek i jezeli sie zgodzi to OK jak nie to juz wiem ze bedzie definitywny koniec
Arex30 - Wto Sie 14, 2007 17:57
koniuszko, Umniesz liczyć licz na siebie. Jak jej nie porwiesz to ona bedzie wracać
Harcerka - Wto Sie 14, 2007 19:03
a jak wezmie pierscionek a potem zwieje sprzed oltarza?
albo wyjdzie za ciebie a marzyc bedzie o tym poprzednim?>???
to troche stracony przypadek:)
Szamanka - Wto Sie 14, 2007 19:04
koniuszko napisal Cytat: | ze jezeli jednak wroci to bardzo szybko wrecze jej pierscionek i jezeli sie zgodzi to OK |
i myslisz, ze pierscionek zalatwi sprawe?
Nie zyjemy w osiemnastym wieku, gdzie wlasnie owe " swiecidelko" do czegos zobowiazywalo....
MajkeL - Wto Sie 14, 2007 19:08
Przypominam że w tym temacie rozmawiamy o "Kolacji we dwoje", a nie o rozstaniach i powrotach...
:...:
Harcerka - Wto Sie 14, 2007 19:09
no wlasnie rozmawiamy o skutkach niedoszlej kolacji we dwoje;)
Szamanka - Wto Sie 14, 2007 19:10
..no wlasnie i co zrobic by doszlo do nastepnej kolacji :D
Harcerka - Wto Sie 14, 2007 19:18
... albo do jakiejkolwiek:)
katarzyna35k-ce - Pią Sty 25, 2008 10:24
Ja bardzo lubie lokale typu wiejska chata czy gorlaska chata :) bardzo fajne i inne jedzenie niz w zwykłycjh knajpkach.
inamorata - Pią Sty 25, 2008 16:00
katarzyna35k-ce, ale chyba w takim lokalu nie do końca da się poczuć romantyczny nastrój.
katarzyna35k-ce - Pią Sty 25, 2008 16:05
inamorata napisał/a: | katarzyna35k-ce, ale chyba w takim lokalu nie do końca da się poczuć romantyczny nastrój. |
wiesz co? to zalezy niedaleko mnie jest taka knajpka i składa sie z kilkunastu małych przytulnych izdebek. Tam jest bardzo romantycznie . I ja za ta knajpka przepadam zwłaszcza za serwowanymi tam sliwkami w miodzie
inamorata - Pią Sty 25, 2008 18:24
katarzyna35k-ce napisał/a: | inamorata napisał/a: | katarzyna35k-ce, ale chyba w takim lokalu nie do końca da się poczuć romantyczny nastrój. |
wiesz co? to zalezy niedaleko mnie jest taka knajpka i składa sie z kilkunastu małych przytulnych izdebek. Tam jest bardzo romantycznie . I ja za ta knajpka przepadam zwłaszcza za serwowanymi tam sliwkami w miodzie |
A no chyba, że tak. Ja myśłama o takie stricto góralskiej knajpie, stoły połączone i ogólnie tak jakoś średnio, zero intymności.
katarzyna35k-ce - Pią Sty 25, 2008 18:47
inamorata napisał/a: | Ja myśłama o takie stricto góralskiej knajpie |
no własnie ta knajpka jest stricto góralska ale wiem co miałas na mysli , :)
alenda - Pon Cze 28, 2010 23:55
Major napisał/a: | koniuszko, muzycznie to podobno Barry White dobrze dziala, ewentualnie jakis instrumentalny spokojny Jazz. |
Tylko nie jazz :dobani:
|
|
|