dupiate forum

Forum Ogólne - Dobry Bank

Frycek - Nie Sty 08, 2006 23:58
Temat postu: Konta..
Pytanie banalne ale szukam dobre konta w jakims banku co mnie interesuje?

chyba kazdy wie,im wiecej rzeczy damowmych tym lepiej

-darmowe prowadzenie konta
-darmowe przelewy
- itd...

Osobiscie mam w Mbanku i PKO( z przymusu)

co jeszcze poradzicie ??interesuje mnie konto wspolne dla mnie i zony

Major - Pon Sty 09, 2006 00:00

To lepiej przejść się po bankach i dowiedzieć indywidualnie co polecą. Tak stąd można gadać jak o abonamentach telefonii komórkowej.
kobi - Pon Sty 09, 2006 00:03

O :!: Dobry temat, sam chętnie się dowiem :)
Sam mam w BZ WBK - polecam :) Jestem cholernie zadowolony, zero problemów, a jeżeli jakieś są to od razu rozwiązywane :) I panie są miłe z natury a nie przymusu a to rzadkość ;) Ale po szczegóły proszę się wybrać na Dolnych Wałów bo mają kilka ofert :)
Z :cenzura: PKO BP zrezygnowałem bo :cenzura: bardziej :cenzura: banku w życiu :cenzura: nie widziałem :wsciekly:

Frycek - Pon Sty 09, 2006 00:07

kobi napisał/a:
Sam mam w BZ WBK

tak ale jakie masz oplaty za prowadzenie konta?

Tu do was prosba ,napiszcie jakie sa zalety a jakie wady waszego konta

kisia - Pon Sty 09, 2006 01:34

ja mam konto wspólne z Hansem w Multibanku, nazywa się Multi konto My
Poniewaz mam kredyt to nie mam żadnych opłat, oprocentowanie nie jest wysokie chyba i moge wszystko robić przez internet. więcej informacji mógłby napisać tu mój maz ale on na forum nie pisuje, a ja nic więcej nie wiem bo dla mnie wazne że sa pieniądze na koncie, które moge wydawać ;) :rotfl: :D :D :evil:

Appo - Pon Sty 09, 2006 07:47

Ja również mam konto w Multibanku i również jestem z niego bardzo zadowolony :]
Aither - Pon Sty 09, 2006 10:39

a ja mam w inteligo i nie mam klopotow... to dopiero pierwszy miesiac wiec co bedzie dalej to sie zobaczy :P
Tobi - Pon Sty 09, 2006 11:12

Frycek a co Ci w mBanku nie pasuje? :)
ziutek997 - Pon Sty 09, 2006 12:22

Chmm... ja na razie mam w Śląskim... co prawde nie jest wszystko w pełni darmowe ale ceny naprawdę są symboliczne a jakości usług nie mam nic do zarzucenia. Jednak gdybym teraz zakłądał konto prawdopodobnie także zastanowiłbym sie nad jakimś w pełni darmowym. Ale zmieniac nie mam ochoty szkoda zabawy a korzyśći niewielkie :)
Frycek - Pon Sty 09, 2006 14:23

Tobi napisał/a:
Frycek a co Ci w mBanku nie pasuje?

bo cjak chce przeksztalcic na wspolne to mnie szlag trafia wiec wole zalozyc nowe :]

Tobi - Wto Sty 10, 2006 08:19

To załóż nowe w mbankU :)
Admike - Wto Sty 10, 2006 08:42

ja mam w ING Bank Śląski S.A.

jako,że mam jeszcze ważną legitymację to za prowadzenie konta płacę 3 zł
mam również konto internetowe i tam za przelewy jest 0 zł

kobi - Wto Sty 10, 2006 09:51

Frycek napisał/a:
tak ale jakie masz oplaty za prowadzenie konta?

1,50PLN :D Ale są różne opcje, nie pamiętam szczegółów - wybierz się do banku. Panie są tam bardzo miłe, wiedzą naprawdę wszystko i zawsze chętnie pomogą. Lepszej obsługi nie widziałem ;) A może to ten mój urok osobisty? :hyhy: :wstyd: I to nie tylko w Gliwicach. Konto zakładałem we Wrocku, sporo rzeczy załatwiałem w Lubinie i dopiero jakiś czas temu przeniosłem je do Gliwic. W każdym z banków byłem cholernie zadowolony z jakości obsługi :D Zarówno konto jak i personel :hyhy:

p4cz3k - Wto Sty 10, 2006 11:23

ja mam inteligo :=]

jak zakladalem wygladalo to tak ze jesli mam wiecej niz 100 zl na koncie pomiedzy 20 - 22 kazdego miesiaca to (chyba) nie place nic za prowadzenie konta....w przeciwnym razie cos kolo 5 zl...dodatkowo mam uruchomiona usluge sms i za to place miesiecznie 4.99 - slyszalem ze teraz sa jakies promocje i koszt tej uslugi zostal zminimalizowany.

przelewy to w inteligo i pko 0 zl (chyba - jaoks nie pryzwiazuje do tego wagi)
po za pko 0.99 gr (tez chyba :O)

chyba z mojego posta nie dowiedziales sie zadnych konkretow;P ale zawsze cos

jedno co mi sie wyjatkowo w inteligo nie spodobalo to to ze bez konsultacji ze mna zablokowali mi kiedys karte...i przez miesiac wakacji bylem pozbawiony gotowki...

cinque - Wto Sty 10, 2006 11:28

Ja mam w PKO SA juz od lat, i ciągle jestem zadowolona :) Sukcesywnie rozszerzają możliwości i ulepszają wszystko i jak na razie jest ok.
De_Luca - Wto Sty 10, 2006 16:40

ja mam w getin banku- bardzo sobie chwale moją karte B BIS (%@#$#@) którą nie można płacić w połowie sklepów, bo dzięki temu i wrodzonemu lenistwu(nie chce mi sie leciec do bankomatu) oszczedzam bardzo dużo pieniążków =P
Gmeras - Wto Sty 10, 2006 20:10

Admike napisał/a:

3zł a nie 2 ? ja płace na W sląskim za konto ;) i mam 2zł ale i tak to bez róznicy ;]
a zeby nie było to tez mam konto w Baku Ślaskim jak cała moja rodzina wiec ja tez tam sie dołaczyłem ;)

Tobi - Sro Sty 11, 2006 10:46

De_Luca napisz coś więcej o tym Getin. Koszt prowadzenia konta, oddziały, dostęp przez internet...
Admike - Sro Sty 11, 2006 11:39

Gmeras napisał/a:
Admike napisał/a:

3zł a nie 2 ? ja płace na W sląskim za konto ;) i mam 2zł ale i tak to bez róznicy ;]
a zeby nie było to tez mam konto w Baku Ślaskim jak cała moja rodzina wiec ja tez tam sie dołaczyłem ;)

prawdopodobnie się pomyliłem i to jest rzeczywiście 2 zł,dzieki za info Gmeras

trunks - Sro Sty 11, 2006 14:36

najtaniej wychodzą internetowe - mbank i inteligo. Ja mam mbank. A z normalnych to ING polecam.
A na PKO zalozylem tylko po, zeby zrealizowac czek w funtach i zaraz po tym zlikwidowalem...4zl za prowadzenia a odsetki 0.1% - co za zlodziejstwo :chytry:

De_Luca - Sro Sty 11, 2006 16:28

Tobi- a co ja bede sie w szczególy wdawać.. nie polecam tego nikomu!! to jest takie "podkonto" 'idol'. tatuś jak mu sie zachce to mi może cała kase wybrać. do tego karty b bis jak wspomnialam nie honoruje sie w polowie sklepów (dobra przyznam sie- nie mam pojecia ile kosztuje prowadzenie =P ) no oczywiście filia jest w Żernicy i to jest główny powód dla którego mam kesz w tym banq <już wkrótce to sie zmieni>
trunks - Sro Sty 11, 2006 23:38

De_Luca, to rzeczywiscie jakies daremne to konto, weź se załuż w mbanku najlepiej ;)
Tobi - Czw Sty 12, 2006 08:52

Tak z ciekawości pytałem, zawsze to jakaś nowość :D
kobi - Sro Lut 15, 2006 09:09

Frycek, wybrałeś już coś?
Frycek - Sro Lut 15, 2006 10:02

Ja mam Ciagle w Mbanku :)
myslalem nad BPH ,ale tam oplaty maja......
wiec zostaje przy mbanku

Krzysio - Czw Sie 10, 2006 17:26

ja od 3 miesiecy mam w mbanku i na razie jestem zadowlony :P praktycznie zero oplat, jedyny minus to to ze do bankomatu musze jechac do centrum, ale da sie przezyc :] no i ladna karte dostalem :P polecam ;-)
krystian - Czw Sie 10, 2006 23:13

ja mam w lukas banku, tzw konto internetowe. place miesiecznie 90 groszy za karte czy za cos tam. juz sam nie wiem. ale tak prawde mowiac to jest mi to obojetne w ktorym banku mam konto. wazne zeby comiesieczne oplaty byly niskie i zebym mogl placic ta karta bez problemu w sklepach czy na stacjach benzynowych. a nazwa banku czy co tam jeszcze mnie za bardzo nei interesuje
katarzyna35k-ce - Pią Sie 11, 2006 15:47

Ja powiem tak . Kredyt to tylko w POLBanku lub PKO BP a konto to mbank lub lukas choc ja polecam PKOBP. :]
Krzysio - Pią Sie 11, 2006 16:41

katarzyna35k-ce napisał/a:
choc ja polecam PKOBP. :]

dlaczego ? ;-)

Major - Nie Sie 13, 2006 12:56

Bzyki napisał/a:
dlaczego ? ;-)

Bo tam pracuje? :D

Czarnulka - Czw Sty 11, 2007 22:14
Temat postu: Dobry Bank
Jak zwykle nie wiem gdzie umieścić temat :P
Chciałabym założyc konto i dlatego zwracam się z prośbą,aby ktoś,kto ma o tym jakieś pojecie (czyli w sumie osoby zadowolone ze swojego banku) mi coś doradził. Nie mam stałych dochodów i nie zalezy mi na oprocentowaniu. Zastanawiałam sie nad mBankiem ,ale przeczytałam potem na necie o jakiś dziurach no i teraz nie wiem.
Bardzo prosze o pomoc..

trunks - Czw Sty 11, 2007 22:28

był juz taki temat zakładany, poszukaj moze znajdziesz, w kazdym razie doszlismy do wniosku, ze najlepszy jest mbank i wiekszosc osob chyba ma tam konto. Plusy to darmowe prowadzenie konta i relatywnie wysokie oprocentowanie (jak to w banku elektronicznym). Do ekonta dają za darmo karte debetową, łatwe zarządzanie kontem przez internet.
Tymi dziurami sie nie przejmuj, juz to naprawili, a pozatym nikt ci nie moze przelac pieniedzy z konta na inne jak nie zna kodow jednorazowych, ktore masz tylko ty i nie są one w necie tylko przysyłają na kartce.
Ja tam jestem od paru lat i nie narzekam

De_Luca - Czw Sty 11, 2007 22:34

Ja mam 2 konta, z GetinBanku praktycznie nie korzystam (mało bankomatów, pozatym miałam karte Bbis którą w mało którym sklepie szło zapłacić, a teraz w ogóle zlikwidowali karty na ten rodzaj konta <Idol> podpinane pod rodziców) więc nie polecam. Natomiast z 2go w CitiBanku jestem w sumie zadowolna. Założenie wraz z wydaniem karty zajęło mi jakieś pół godzinki, obsługa fajna (przynajmniej w Gliwicach), rachunek bieżący, rachunek walutowy, dostęp on-line, za prowadzenie rachunku ciachają 4 zł z hakiem na miesiąc, karta Maestro =)
Mariusz - Czw Sty 11, 2007 22:47

BPH - prawie wszystko za friko dla studentów przy koncie studenckim :)
Potrzebna tylko legitymacja.
Przelewy, wybieranie kasy z bankomatu, bankowość internetowa za darmo.
Płacisz raz na miesiąc 5zł za używanie karty do bankomatu.
Mam od pół roku i jestem zadowolony.

Major - Czw Sty 11, 2007 23:34

Konto w BZWBK od prawie roku, koszt utrzymania od 0zł do iles tam w zaleznosci od opcji. W tym masz prowadzenie konta online, opcjonalne bezpieczne przelewy z wiadomoscia sms na telefon komorkowy z kodem potwierdzajacym. 2zł miesiecznie za ubezpieczenie, do tego bardzo duze mozliwosci tworzenia funduszy. Jedyny minus malo bankomatow i przy opcjach jakie ja wybralem 7zł miesiecznie za utrzymanie konta, ale nie trzeba ich miec.
p4cz3k - Czw Sty 11, 2007 23:50

ostatnio sie zastanawiam nad zmiana banku :)

obecnie w inteligo - i niejestem zadowolony - oplaty miesieczne w moim przypadku to ponad 10 pln - stara umowa - bez mozliwosci renegocjacji :P (za wydanie nowej karty 20 pln :P chore :) )

ing bank slaski - tam wlasnie planuje otworzyc rachunek - zaproponowano mi prowadzenia konta 3 pln / karta za 0 pln / przelewy internetowe 0 pln (do wszystkich bankow) / nie pamietam co tam dalej :) narazie nie mialem czasu dokladnego przejzenia oferty

Harcerka - Czw Sty 11, 2007 23:51

Lukas Bank:)
konto wysoko oprocentowane, karta gratis
oplaty w zaleznosci od opcji a opcja od dochodow;)
ja nie dosc ze nie place za konto (ekonto-pro) to dodatkowo dostaje Bonus 2 PLN miesiecznie za stałe wpływy:)

latwy dostep do funduszy i staly podglad - minusem jest iz nie ma jak w Mbanku supermarketu funduszy i opcji emakler

jahu - Pią Sty 12, 2007 09:48
Temat postu: Re: Dobry Bank
=CzArNuLkA= napisał/a:
Jak zwykle nie wiem gdzie umieścić temat :P
Chciałabym założyc konto i dlatego zwracam się z prośbą,aby ktoś,kto ma o tym jakieś pojecie (czyli w sumie osoby zadowolone ze swojego banku) mi coś doradził. Nie mam stałych dochodów i nie zalezy mi na oprocentowaniu. Zastanawiałam sie nad mBankiem ,ale przeczytałam potem na necie o jakiś dziurach no i teraz nie wiem.
Bardzo prosze o pomoc..

Wszystko zalezy jakie masz potrzeby - warto sie zastanowic np jak czesto korzystasz z przelewow, czy masz zlecenia stale, korzystasz z internetu i chcesz miec dostep on line (opcja nie wszedzie bezplatna), czy moze chcesz korzystac z uslug powiazanych (np suermarket w mBanku) ale i czy np czesto masz zamiar wplacac gotowke (tu np mBank w zasadzie dyskwalifikowany bo wplatomatow malo :( ). Wszystko tez zalezy od twojego statusu - np dla studentow wiekszosc bankow ma uslugi profilowane specjalnie pod nich :-)
Ooglnie internetowy mbank nie jest z tak zlym wyborem dla osob nie majacych stalcyh dochodow - oprocentowanie srednie, sporo uslug dodatkowych, przelewy atrakcyjne bezplatna karta debetowa - a z tymi dziurami to troche przesadzaja - podobne wpadki mialo juz wiele innych bankow - tych z polskeij czolowki Pamietaj jednak o klopotliwej sprawie wplat gotowki do mBanku.

Arex30 - Sob Sty 13, 2007 22:24

ING Bank Śląski!!!!!!!
Citibank!!!!!!!!
Z czystym sumieniem moge polecić

PAKuS - Sob Sty 13, 2007 23:14

a Ja i mój WUJEK ja sam tam mam konto masz kilka do wybori i jaki chcesz
h t t p;//w w w mbank, p l/

Zinka - Pon Kwi 16, 2007 22:16
Temat postu: Dobry bank, dobry kredyt, dobry doradca :)
Witam cieplutko :)
Czy ktoś może polecić dobry bank a przy okazji jakiegoś naprawdę dobrego doradcę kredytowego, takiego co doradzi i nie odeśle na drzewo ?

Pozdrawiam
Zinka :)

kisia - Wto Kwi 17, 2007 01:04

Temat jak dla mnie bardzo na czasie więc przyłączam sie do pytania
Zinka napisał/a:
Czy ktoś może polecić dobry bank a przy okazji jakiegoś naprawdę dobrego doradcę kredytowego
Rozważam możliwość zaciągnięcia kredytu. Ponieważ w swoim banku nie dostane :/ zaczełam rozglądam sie za innym bankiem i znajoma poleciła mi Polbank. Wydaje mi się że ten bank jako że dosyć późno wszedł na nasz rynek musi jakoś przyciągnąć klientów, dzięki czemu może mieć ciekawe oferty. Ponoć samemu można zdecydować kiedy chce się spłacać kredyt i jaka ma być wysokość raty, oprocentowanie 4,25 % Zobaczę jak to wygląda w praniu. Jestem umówiona z panią z tego banku na rozmowę. Przyjdzie do mnie do domu :D
Zinkajak będe wiedziała coś więcej to dam znać

Grabarz - Wto Kwi 17, 2007 07:49

Powiem tak, mam doświadczenie kredytowe w banku śląsku, oraz w mbanku. I ile w mbanku każdy do kogo się zwróciłem odpowiedział błyskawicznie i trafnie na moje pytania, o tyle w ING nikt nie chciał brać odpowiedzialności, szły skargi, umawianie się z "doradcą", który potrafił się spóźnić na spotkanie prawie godzinę itp. Oczywiście piszę o gliwickim oddziale ING.
Jednak odpowiadając na pytanie - jeśli miałbym teraz brać kredyt, to tylko w mBanku. Najlepiej pojechać do carrefoura lub M1 i tam w mkiosku wszystkiego się dowiedziecie, łącznie z wydrukiem symulacji kredytu. Kiedy poprosiłem o taką symulację w ING, panie powiedziała "ale to będzie tyle trwało" (trwało chyba z 2 minuty) - jak to sobie wszystko przypomnę, to przepraszam, ale qrwaaaa maććććć !!!

kaszanna - Wto Kwi 17, 2007 08:14

A Expander? Dobiorą, policzą, podpowiedzą. Mają umowy ze sporą ilością banków.
katarzyna35k-ce - Wto Kwi 17, 2007 13:03

kaszanna napisał/a:
Expander? Dobiorą, policzą, podpowiedzą

a po co płacic skoro mozna za daromo uzyskac takie informacje.
w w w projekt-x, p l
polecam ;)
sama tam pracuje :rotfl:

kaszanna - Wto Kwi 17, 2007 13:36

Ale w Expanderze przecież się nie płaci :szok: Chyba że się coś zmieniło.
Arex30 - Wto Kwi 17, 2007 13:50

A w czym moge pomóc
PW jaki kredyt? Na ile? Na co ?

katarzyna35k-ce - Sro Kwi 18, 2007 17:35

kaszanna napisał/a:
Ale w Expanderze przecież się nie płaci Chyba że się coś zmieniło.

Expander pobiera sobie prowizje z kredytu otrzymanego.Klient tego nie widzi bo jest to w kosztach uzyskania wiec nie ma pojecia ze doradca tez na tym zarobi. No przeciez musza tez na tym zarabiac, bo kto w tym kraju robi cos za darmoche? :/

Kisiu Polbank jest obecnie najbardziej konkurencyjnym w ofercie bankiem dla klienta pierwszego kontaktu. Ja osobiscie tem tam mam kredyt bezpieczny i bardzo sobie go chwale. Z czystym sumieniem polecam!

Grabarz - Sro Kwi 18, 2007 18:35

A ja się będe upierał przy mbanku (Polbanku akurat nie znam). Polecam to, co mnie nie zawiodło :)
Co do korzystania z pośredników, to na prawdę szkoda kasy. Jeśli nie ma się głowy do umów, to poprosić kogoś z rodziny lub znajomego, a potem odpalić na piwo - wyjdzie taniej ;)

Zinka - Sro Kwi 18, 2007 20:34

Witam serdecznie :)
Bardzo dziękuję za wszystkie porady. Jesteście THE BEST :),. Z ciekawoscia będę śledzić ten wątek. Kisiu jak sie umówisz z tą panią z Polbanku, to daj znać i podziel się wrażeniami. Sama jestem ciekawa co proponują i czy są elastyczni :) Sama jestem ciekawa tego kredytu , który ma nasza katarzyna35k-ce.
Pozdrawiam

Frycek - Czw Kwi 19, 2007 10:52

Ja mam kredyt w GE money i sobie chwale jak narazie,chociaz poniewaz chce dokonac kilku zmian napewno przejde sie do Polbanku :)
Aessa - Wto Maj 29, 2007 19:07
Temat postu: Banki
No i jednak temat się znalazł :P Jakie są najlepsze waszym zdaniem? W jakim jest najbardziej opłacalne wzięcie kredytu, karty kredytowej, etc ? Najbardziej mi zależy na waszym zdanie co do kont osobistych, a raczej wspólnych. W którym banku można założyć takie konto i gdzie jest najkorzystniejsze?
Mariusz - Wto Maj 29, 2007 19:27

BPH.
Stawiam na profesjonalizm.

A temat odnośnie banków już był ...

Czarnulka - Wto Maj 29, 2007 21:36

h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3282&postdays=0&postorder=asc&highlight=bank&start=0]dobry bank
kisia - Wto Maj 29, 2007 21:55

scalone
nemo1125 - Sro Maj 30, 2007 00:18

Aessa napisał/a:
waszym zdanie co do kont osobistych, a raczej wspólnych. W którym banku można założyć takie konto i gdzie jest najkorzystniejsze?
Lukas Bank. Mam tam konto internetowe od 1999r i nie marudzę, ostatnio właśnie przekształciłem je w wspólne. Mam wersję płatną 7 zł miesięcznie ale wszystkie przelewy i wypłaty z bankomatów Banku Zachodniego i Euronetu za darmo no i dostęp do konta w placówce, przez telefon i internet.
Niewielkie kredyty konsumpcyjne (lodówka, pralka itp.) też Lukas bo mam je łatwo dostępne jako znany klient ale większa gotówka to Polbank - mają zdecydowanie najtańsze kredyty.

Aessa - Sro Maj 30, 2007 03:42

A wiecie coś jeszcze na temat kont wspólnych? W jakich innych bankach można takie założyć? :niepewny:
nemo1125 - Sro Maj 30, 2007 09:09

Aessa napisał/a:
A wiecie coś jeszcze na temat kont wspólnych?
No np w Lukasie :-) ale chyba w każdym można :oczami:
katarzyna35k-ce - Sro Maj 30, 2007 10:17

h t t p;//banki.maxlinks.org/inteligo/55/
polecam gdyz jest stały dostep internetowy.
W sumie w wiekszosci banków mozna takie konto załozyc. Odradzam ING Bank Sląski!
Jest najbardziej konfliktowym bankiem jaki znam.

kaszanna - Sro Maj 30, 2007 13:31

katarzyna35k-ce napisał/a:
Odradzam ING Bank Sląski!
Jest najbardziej konfliktowym bankiem jaki znam.

Kochana, jak zamykałam jedno konto to tkwiłam w banku po parę godzin bo: coś zgubili, ktoś inny musi to załatwić itd. Gdyby nie to, że mam u nich konto już parę dobrych lat i nie chce mi się tkwić w kolejkach żeby zamknąć następne konta, to na pewno wyniosłabym się od razu. Dobrze, że tak mało u nich bywam i wszystko załatwiam przez internet.

chaoss - Czw Maj 31, 2007 22:31

poki co mam inteligo i jest dobre ;] No, ale duzo operacji czy jakis lokat, kredytow nie robilem. W odroznieniu od konkurencyjnego Mbanku moge bez prowizji korzystac z placowek i bankomatow PKO. Z gadzetow fajne sa powiadomienia o np wplywach i wyplywach z konta na komorke SMSem ;)
FlashMan - Czw Cze 07, 2007 17:18

Ja należę do MultiBanku i jestem bardzo zadowolony. Głównie zależało mnie na transakcjach internetowych, a te działają bardzo sprawnie. Także przelewy, które dokonywałem z mojego rachunku za granicę i te, których dokonywano zza granicy na mój rachunek działały bardzo szybko (góra 2 dni), hasła jednorazowe SMS-em, dobrze zrobiony serwis internetowy, miła obsługa w siedzibie, nigdy nie stałem w kolejce dłużej niż 5 minut.

Zapewne pozostanę tam na długo :)

Zafira - Czw Cze 07, 2007 19:01

nie mialam zastrzezen do swojego banku - Śląskiego - poki od jakiegos roku nie zaczelam miec co jakis czas trudnosci przy placeniu karta w sklepie :/ tzn. albo karty nie wykrywalo albo, ze nie mam srodkow platniczych na koncie w momencie kiedy bylam swiezo po wyplacie. zmienialam sama karte i nic to nie dalo. na szczescie dzieje sie tak rzadko ale sam fakt jest denerwujacy.
Wojownik - Czw Cze 07, 2007 21:54

A ja korzystam z usług BPH. Lokalizacja świetna - w samym centrum. Co do obsługi przez panie w okienku to dawno nie korzystałem - ostatnio jakieś 15 miesięcy temu jak chcieli mi wcisnąć kartę kredytową o którą wcale nie występowałem. Musiałem wtedy troszeczkę odstać. Ale poza tym ok - bankomatów pod dostatkiem, terminal płatniczy. Tylko czy to się nie zmieni jak połączą się z PKO :niepewny:
PAKuS - Nie Cze 10, 2007 10:16

ja polecam ten h t t p;//w w w mbank, c o m, p l/]MBANK to jest dobry bank
Krzysio - Nie Cze 10, 2007 12:10

Cytat:
ja polecam ten MBANK to jest dobry bank

racja :)
tylko czasami mnie wkurza to, że w Gliwicach jest 5 bankomatów gdzie bez prowizji mogę wyciągnąć kasę, ale da się to przezyć

mefkm - Czw Lip 12, 2007 11:25

witam

ja mialem stycznosc z PKO - niepolecam i BPH tez niepolecam - ze wzgledu na koszty

od 6 lat mam w ING i tam tez mam wziety kredyt hipoteczny, oplaty 6zł za prowadzenie, 2zł za karte chyba ze miesiecznie zaplacisz nia cos ok 300zł w sklepach, przelewy online 0zł, kredyt udalo mi sie wpasc na niska marze banku - wiec jestem zadowolony z ING.

2 konto mam w mBanku i tu tez wziolem sobie kredyt hipoteczny, prowadzenie 0zł, karta 0zł, przelewy online 0zł w ramach mBanku i 0,5zł na banki zewnetrzne, kredyt rewelacja z systemem BILANSUJACYM (ma go tez PKO ale za ta opcje podwyzszaja az o 0,5% oprocentowanie kredytu - paranoja) - juz objasniam o co chodzi - a mianowicie powiedzmy, ze ktos bieze z banku 100tys zł kredytu i powiedzmy, ze ma tez jakies oszczednosci np. 20tys. zł wtedy zamiast trzymac je na nisko % lokacie wklada je na konto bilansujace (moze w kazdej chcwili pociagnac z tego konta bilansujacego pieniadze) i wowczas odsetki naliczane sa od kwoty nie 100tys lecz 80tys. i tak kazde wplacone dodatkowo pieniadze powoduja ze bilansujemy kwote kredytu - a nie nadplacamy, bo pieniadze nadplacone nie mozna juz wykorzystac - oprocentowanie 5,99% - nasze kochane panstwo polskie podnioslo mi oprocentowanie (mam na mysli wibor) o ok 0,5% co skutkowalo na mojej miesiecznej racie wzrost o 40zł, cholery planuja jeszcze podniesc o 0,5% w najblizszym czasie tragedia (2 lata temu bralem kredyt w ING na oprocentowaniu ok 5,3 - teraz jest prawie 6 - niezle to nasze tanie panstwo, oprocentowanie lokat poszlo w dol a kredyty w gore).

Tak wiec ING bo jest sporo bankomatow - a mBank ze ma super kredyt

co do mBanku nie polecam zadnych posrednikow typu openfinance tylko najlepiej przejechac sie bezposrednio do Katowic do BRE Banku i tam dowiedziec sie szczegolow (mBank i multiBank sa w grupie kap. BRE Banku)

Piesze tak poniewaz open podal mi nieprawdziwe informacje - zupelnie rozbiezne z tymi co dostalem bezposr. z infolinii mBanku (dodatkowo czas oczekiwania na decyzje banku ja mialem ok 3 dni, a open chcial 2 tygodnie) - byle sprzedac kredyt - a dodatkowo twierdzi ze nie bierze zadnych prowizji po czym sie okazuje ze np w czasie trwania ustalenia wpisu hipotecznego do KW mBank podnosi oprocentowanie o 1% a przez open o 1,5% - czasami na wpis mozna nawet czekac do 2-3 miechow.

MacSen - Wto Wrz 02, 2008 12:29
Temat postu: Najlepsze konta bankowe za Free
No to tak.
Konto które obecnie mam to koszmar 5 zł za utrzymanie...czyli za drogi i to o wiele za drogo.
Niby wyszukałem ofertę 100% darmowego konta h t t p;//e.konto-online, p l/kontaosobiste/
tylko że jakoś nie mam doświadczenia. w tych sprawach. Po prostu jakie po waszemu konto jest najlepsze. Ważne Nie mam zamiaru płacić za utrzymanie konta. Za przelewy między bankowe ok można ale nie za utrzymanie.
Jakie byście polecili...
Ach i nie interesują mnie konta dla studentów i osób uczących się.

kaszanna - Sro Wrz 03, 2008 08:19

Wolę płacić parę złoty za utrzymanie niż za przelewy, bo robię ich sporo. Kwota za przelewy na pewno przewyższałaby kwotę za prowadzenie. Warto nad tym też się zastanowić. Konto mam w ING.
Frycek - Sro Wrz 03, 2008 12:43

MBank i zaden inny:)
Wszystko za darmo :))
mam konto od 2001

Harcerka - Sro Wrz 03, 2008 15:42

MBank ok
Lukas rowniez - przy odpowiedniej kwocie depozytu masz prowadzenie za darmo albo za 1 PLN ale co miesiac wtedy daja ci rowniez 1 PLN jako bonus za regularne wplywy wiec tak czy inaczej wychodzi za darmo:)

WRX - Czw Wrz 04, 2008 16:08

tak jak napisal Frycek, ja mam tam konto od ponad 4 lat i moge smialo polecic :)
katarzyna35k-ce - Nie Wrz 07, 2008 10:52

weszła na rynek Nordea , wszystko za darmo i do tego wszystkie bankomaty gratis.
Frycek - Wto Wrz 09, 2008 06:30

tak tylko trzeba miec wplywy co miesiac 1500zl z tego co sie orientuje