|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - Imiona ...
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 10:38 Temat postu: Imiona ... >> Jestem ciekawa jakie imiona Wam sie bardzo podobaja a to z racji tego ze spodziewam sie Dzieciatka i nie moge sie zdecydowac w prawdzie dla chłopca juz wybrałam Oskar :) ale problem mam z imieniem dla dziewczynki moze Oliwia moze Zuza hm pomózcie ;)
>>Pozdrawiam :):):)
p4cz3k - Sro Lis 09, 2005 10:40
Estera :hyhy: calkiem ciekawe imie i nieczesto spotkane :=]
tak samo jak Eliza :=]
kaszanna - Sro Lis 09, 2005 10:43
Mnie się tylko jedno imię żeńskie podoba: Gabrysia ;)
Dlatego nie chcę mieć drugiego dziecka bo może się trafić druga dziewczynka :rotfl:
Zuzia jest aktualnie bardzo popularnym imieniem, Oliwia trochę mniej.
Dla mnie ważne było aby imię dało się zdrabniać na wiele sposobów i żeby komponowało się jakoś z nazwiskiem.
Oskar to mój teść :]
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 10:47
Tak tak to wazne zeby komponowało sie z nawziskiej i tez pod tym wzgledem :)
Dziekuje za opinie i czekam na wiecej :P
kaszanna - Sro Lis 09, 2005 10:51
No i lubię też: Kasia, Ania, Ola :rotfl: W osobistych względów ;) Morigan wie o co chodzi.
espi - Sro Lis 09, 2005 10:58
W przedszkolu, a raczej w grupie mojej córci jest dwóch Oskarów, trzech Kubusiów i Kamilów tez trzech. Dziewczynki: 3 Wiktorie, 2 Julie, 3 Zuzie, 2 Anie.
Mnie się spodobała Emilka i jest jedna w całym przedszkolu, a synek by był Mikołaj. :)
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 11:00
>> Sie namnozyło tych Oskarów ale i tak nie zrezygnuje piekne imie :)))
^^ nad dziewczynka dalej głowkuje :P
Piotrulek - Sro Lis 09, 2005 11:09
D_y_s_z_k__a napisał/a: | Tak tak to wazne zeby komponowało sie z nawziskiej |
W wypadku kobiet komponowanie z nazwiskiem jest tylko czasowe,do momentu zmiany nazwiska po ślubie... :) :)
Szamanka - Sro Lis 09, 2005 11:10
Nie zmieniam swoich "idolow" od X lat
Victoria( wlasnie tak napisana)-moja chrzesnica dostala takie wlasnie imie :D
Samuel
chyba uwielbiam silne i zwycieskie imiona :D
Ana - Sro Lis 09, 2005 11:10
burek napisał/a: | W przedszkolu, a raczej w grupie mojej córci jest dwóch Oskarów, trzech Kubusiów i Kamilów tez trzech. Dziewczynki: 3 Wiktorie, 2 Julie, 3 Zuzie, 2 Anie.
Mnie się spodobała Emilka i jest jedna w całym przedszkolu |
ciężkie jest imię dziecka, którego połowa koleanek nazywa się tak samo ;) zasadniczo jestem przeciwko dawaniu dzieciom popularnych imion, jest przecież tyle innym tak samo ładnych, że nie trzeba iść za modą i dawać to samo imię co inni :]
Admike - Sro Lis 09, 2005 11:21
jeżeli chodzi o imiona dla dziewczynki to mi się bardzo podoba Jessie=Jessica :serce:
ale to niestety nie polskie i raczej nie przejdzie :(
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 11:25
Admike, tak jak piszesz
Admike napisał/a: | to niestety nie polskie i raczej nie przejdzie |
Dorotka - Sro Lis 09, 2005 11:58
Piotrulek napisał/a: | W wypadku kobiet komponowanie z nazwiskiem jest tylko czasowe,do momentu zmiany nazwiska po ślubie... | noooo.... niekoniecznie - ja jestem 10 lat po ślubie i moje imie dalej się komponuje (a raczej jak dla mnie całkiem nie komponuje) z moim nazwiskiem panieńskim. Po co komu zmiana nazwiska skoro przez dłuuugą jego część nosi swoje własne i mu z tym dobrze ;) no chyba że miałoby na tym wybitnie ucierpieć męskie (mężowskie) ego albo "nadanie" swojego nazwiska ma podkreślać "stan posiadania" :)
a co do imion - ja na imię mojego synka nie miałam żadnego wpływu - jest zatem Mateuszem i gdziekolwiek się nie ruszymy jak wołam Mateusz to obraca się tłum dzieci (dlatego wołam Matik) ;) Oskar jest superowy. Podoba mi się też Borys. Dziewczynka u mnie byłaby Julia, Jadzia albo Halinka.
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 12:24
>> Julia tez jest bardzo ładne :)
^^Ja cos coraz bardziej przekonuje sie do Oliwki :P hmm
Szamanka - Sro Lis 09, 2005 12:27
a mnie sie jeszcze podoba Sebastian( to tak bardziej przyziemnie) :P
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 12:39
>> Sebastian tak przyziemnie mój Brat ma na imie ;)
SuperNova - Sro Lis 09, 2005 12:42
Ja się miałam nazywać Julia ale mój ojciec nie miał nic z romantyka i stawiał na proste klasyczne imiona....teraz żadne nazwisko mi się nie komponuje dobrze ;) Chyba że Evita Peron....eh don`t cry for me Argentina.
A co do imion dla dzieci....Lea i Olaf, tak sobie postanowiliśmy i pewnie tak zostanie chyba że kiedyś hormony mi uderzą i coś zmienię.
Ale mam Alergię na imiona: AnDŻelika, Nikola, Wirdżinia, Brajan...no tragedia......
Monika - Sro Lis 09, 2005 13:11
Moje ulubione z meskich ...
Seweryn, Dawid, Daniel
z żeńskich hmmm ... chyba nie wymysle nic nowego ;)
Zuzia, Gabrysia ...
Aaaa jeszcze co do męskich takie mniej spotykane z którymi dotychczas sie spotałam :
Ariel i ... Winicjusz ( w skrócie Winek) :oczami:
Dorothea - Sro Lis 09, 2005 13:17
meskie -Kamil,Maksymilian, Bartłomiej
Zenskie-Paulina,Patrycja,Magdalena
Asia_:) - Sro Lis 09, 2005 14:03
meskie: Bartosz, Karol, Bogdan, Wiktor, Paweł
zenskie: Magdalena, Dorota, Justyna, Joanna(bo to moje imie :P) Kornelia
Gmeras - Sro Lis 09, 2005 14:42
Kobiece Kasia :)
frohike - Sro Lis 09, 2005 14:49
moi znajomi ostatni nazwali córke Martynka i teraz to jest w miare populrne imie
a jak wyrosnie z niej taka Martynka Wojciechowska to ajajaja az milo bedzie patrzec :P
Piotrulek - Sro Lis 09, 2005 15:19
Imiona męskie to Piotr,Piotr i ...................................Piotr
a żenskie to Magda,Kaśka,Baśka
Dorothea - Sro Lis 09, 2005 15:25
No tak bo przeciez Baska miała fajny biust......
kisia - Sro Lis 09, 2005 15:48
D_y_s_z_k__a, na razie to tylko pogratuluje Ci zaciążenia i życzę dużo zdrowia i cierpliwości, potem napisze cos więcej :D
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 17:11
kisia, Dziekuje :*
Gmeras - Sro Lis 09, 2005 17:27
Piotrulek napisał/a: | Imiona męskie to Piotr,Piotr i ...................................Piotr |
:zawstydzony: :hyhy: :rotfl:
frohike - Sro Lis 09, 2005 18:54
ktos chyba zapomniał o Krzysztofach :rozpacz:
Asienka - Sro Lis 09, 2005 19:15
D_y_s_z_k__a, ale fajnie gratulacje :) :hurra: szkoda ze nie bedziesz na spotkanku i cie nie uściskam :D
Wracjąc do tematu uwielbiam imię Oliwka i Matylda :)
Bea.tka - Sro Lis 09, 2005 19:54
Asienka, Dziekuje ślicznie :* ... no szkoda qle ale myśle ze jeszcze bedzie okazja
Major - Sro Lis 09, 2005 20:13
Męskie Olgierd :)
Żeńskie Izolda :D moja dziewczyna tak ma na imie :)
kisia - Sro Lis 09, 2005 23:18
frohike napisał/a: | ktos chyba zapomniał o Krzysztofach |
ja nie zapomniałam o Krzysiach, bo właśnie imiona, które chciałam zaproponować to Krzyś i Kasia. Podoba mi sie jeszcze Asia,Ania, a dla chłopaka Grześ :D
D_y_s_z_k__a, chciałam się ustawić jakopierwsza w kolejce do macania brzusia, uwielbiam ciążowe brzuszki :oczami:
Olaa - Czw Lis 10, 2005 01:34
tak Krzysie i Grzesie sa zazwyczaj bardzo pogodnymi wesołymi osobkami ktorym sie w zyciu szczesci-->przynajmniej wszyscy ktorych znam sa tacy :D imiona bardzo ladne :) a zenskie imiona to Aleksandra (i nie dlatego ze sama mam tak na imie) ;) pozniej Natalia, Magdalena (nie dlatego ze mam takna drugie :rotfl: ), Ewa :)
ale z drugiej strony jestem tez za niecodziennymi imionami np kolezanka ktora urodzila 3 miesiace temu dala na imie coreczce Nawoika :hyhy: :D
kisia - Czw Lis 10, 2005 01:58
U jednej mojej kolezanki w rodzinie od wieków jest tradycja nadawania imion takich jakie sa w dniu kiedy sie dziecko urodziło +/- jeden dzień :)
Inni znajomi z kolei postanowili, że imiona dzieci będa zaczyanc sie na Mar, ponieważ koleżanka ma na imie Marta, a kolega Robert :)
U mnie drugim powodem dla którego nadałam dzieciom imoina Kasia i Krzyś było to że chciałam by imiona zaczynały się na K, ponieważ i moje imie i mojego ex zaczyna się właśnie na K :D, a Julia jest dlatego że i ja i mąz kochamy Alfy Romeo, a co pasuje do Romeo :?: oczywiście Julia :D dopiero na chrzcinach dowiedzieliśmy się ze to modne imie :)
Dorotka - Czw Lis 10, 2005 07:48
kisia napisał/a: | tradycja nadawania imion takich jakie sa w dniu kiedy sie dziecko urodziło |
to nie jest dobry pomysł - ja przez taką tradycję o mały włos nie zostałam Józką :przestraszony: urodziłam się w imieninki Józefa i pech chciał że dodatkowo mój dziadek miał tak na imię - ale jakimś cudem się udało :)
praz - Czw Lis 10, 2005 09:16
a ja, jeśli chodzi o imiona to lubię z męskich : Nikodem, Tymoteusz , Mateusz i Bartosz, a z żeńskich : Maria
Bea.tka - Czw Lis 10, 2005 09:25
kisia, bedziesz pierwsza obiecuje :)
>> Wiecie co doszło mi jeszcze jedno imie Jagoda teraz to juz wogóle nie wiem Oliwia Zuza Julka czy Jagoda .... :/
kisia - Czw Lis 10, 2005 09:35
D_y_s_z_k__a, dopasuj do nazwiska
praz - Czw Lis 10, 2005 09:42
Jagoda, bardzo ładne, będzie taka mała jagódka, a mi się jeszcze przypomniało Malwina
Bea.tka - Czw Lis 10, 2005 10:15
>> żadne jakos specjalnie nie pasuje ja juz jestem przewrazliwiona na tym punkcie nie wiem juz sama czy pasuje czy ni dobra ale póki co mniejmy nadzieje ze bedzie chłopczyk dla niego jest jedno imie ;) ... w juz wkrótce sie dowiem i oczywiscie sie pochwale :D
cinque - Czw Lis 10, 2005 10:18
praz napisał/a: | Jagoda, bardzo ładne, będzie taka mała jagódka, a mi się jeszcze przypomniało Malwina |
bardzo smakowite :P
moja kuzynka miała na imię Malwina, starsznie mi się zawsze to podobało :)
kobi - Czw Lis 10, 2005 10:25
Podczas jednych wakacji poznałem sporo dziewczyn z "dziwnymi" imionami. Najlepsze to Arletta :D Były też Jagody (mało popularne 10 lat temu), Malwiny... yyy... nie pamiętam więcej... :wstyd:
kisia - Czw Lis 10, 2005 10:30
Wybierając dziecku imię trzeba się też zastanowić jak bedzie się z nim czuła jako osoba dorosła. Ciężko by mi się żyło z imieniem Jagoda, ale w sumie chyba lżej niż z moim obecnym :help:
praz - Czw Lis 10, 2005 10:35
czemu ciężko z Jagoda? chyba lepiej niż Amanda, Sara i tym podobne
rafal - Czw Lis 10, 2005 21:06
witam Jagoda to bardzo fajne imie :) i oczywiscie sa imiona takie dziwne np:kunegunda hildegarda !wiedz nie ma sie czego wstydzic :)
kisia - Czw Lis 10, 2005 22:16
praz, no nie wiem jakoś nie wyobrażam sobie np 40 letniej kobiety do której zwracają się Jagoda, ale imiona jak wszystkie inne rzeczy jednym podobaja się takie innym inne :)
Major - Czw Lis 10, 2005 23:37
To może nazwij córke Truskawka :D
Do liceum gdzie sie uczylem chodzila panienka o imieniu Rozwita.
Bea.tka - Czw Lis 10, 2005 23:50
>> Chyba jednak zostane przy Oliwce :)
kobi - Pią Lis 11, 2005 00:03
Ja to nazwę swoją córkę Tradycja... :rotfl:
Piotrulek - Pią Lis 11, 2005 13:52
kobi napisał/a: | Ja to nazwę swoją córkę Tradycja |
kobi tylko Tradycja już byla ,nazwij ją Tradycjonalistka,hahahahahahahahahha,a potem opijemy uroczyste nadanie imienia :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko:
MajkeL - Sob Lis 12, 2005 15:45
Podtrzymując humorystyczne imiona.....
Tradycja lub Nadzieja ;)
Rafalka - Sob Lis 26, 2005 15:25
Z zeńskich imion podoba mi sie: Natalia, Martyna, Alicja.
Z meskich imion: Piotr, Marek, Krzys..(apostolskie :) )
Piotrulek - Sob Lis 26, 2005 17:14
Agnieszko,wiedzialem...,dzięki :D :rotfl: :D :rotfl: :hurra: :super: :hurra: :super:
Bea.tka - Sob Lis 26, 2005 18:04
>> Wiecie co ... chyba bedzie Zuza :P
Szamanka - Pon Lis 28, 2005 18:32
.."Zuzia...lalka nie duza...oczka ma jak piec zloty,welniane loki
..lecz kocham ja najbardziej ze wszystkich moich lal..."
trafny wybor Dyszko :ok:
Bea.tka - Pon Lis 28, 2005 18:35
>> Szamanka, ... :)
Bea.tka - Pią Gru 16, 2005 21:42
>> No i juz wiem ze bedzie Zuza :):P:):P:) :hurra: :hurra: :hurra:
pscoua - Sob Gru 17, 2005 12:02
D_y_s_z_k__a, ja też myślałam o Zuzi :D
Bo pamiętam, że od zawsze opowiadali mi wszyscy jak ciągle śpiewałam będąc łysym brzdącem: "Zuuuzia lalka nie duuuuzia" i teraz to imię odczepić sie ode mnie nie może (czyt. uwielbiam je! :D) :zawstydzony:
Z męskich uwielbiam Tomek i Piotr - wg mnie są bardzo, baaaaaaardzo męskie :zawstydzony:
Kiedyś, jak byłam dużo młodsza uwielbiałam jeszcze Robert... Gdy pytali się mnie -dlaczego? odpowiadałam, "bo ma dużo R" :P
Ale synka nazwę Andrzej :) Po tatusiu :)
Piotrulek - Sob Gru 17, 2005 12:29
pscoua napisał/a: | Piotr - wg mnie są bardzo, baaaaaaardzo męskie |
oczywiście,że popieram...bardzo męskie... :D :D :D
Bea.tka - Sob Gru 17, 2005 12:37
pscoua napisał/a: | (czyt. uwielbiam je! ) |
ja tez :P
Dana - Sob Gru 17, 2005 13:10
kisia napisał/a: | jakoś nie wyobrażam sobie np 40 letniej kobiety do której zwracają się Jagoda |
a ja znam taka mieszka na Mazurach jest OK :ok: ale imie troche egzotyczne jak na te czasy
MajkeL napisał/a: | Podtrzymując humorystyczne imiona.....
Tradycja lub Nadzieja |
..no jak to przeczyta Nadzieja ,która pracuje u mnie to MajkeL :krzeslem: .... :rotfl:
Monique - Pon Gru 19, 2005 14:33
Tak Zuzia to sliczne imie.. cudowne.. moja siostrzenica ma tak naimie.. i wiesz co nie widzialam nigdy na oczy brzydkiej zuzi.. one sapoprostu sliczne.. Ja strasznie kocham nasza Zuzie.. i najchetniej bym ja ukradla.. jest jak Aniolek.. Moja Siostyra jak na nia krzyczy to wola Zuza.. ale to jest ochydne.. Sam mam na 2 imie Oliwia.. i wolali kiedys za mna "Oliwka Olikwa zgnila sliwka" nie bylo to mile.. a o Zuziu nie beda tak krzyczec... :) a i Oczywiscie GRATULACJE!!!
Bea.tka - Pon Gru 19, 2005 15:09
Monique, Dziekuje Kochana :*
madziar - Wto Lut 14, 2006 23:21
Myślę, że oprócz brzmienia imienia musisz też zastanowić się jaką osobowość nada to imię twojemu dzieciątku. Z tego co czytam to oskar będzie artystą. Wiem że Oliwka teraz jest popularna. Ale też Zosia, Ania, Joasia. Mi się podoba Lena, Pola, Natalia, Iga. Fajny opis imienia był dla Edyty i Małgosi. U chłopców lubię imiona : Robert, Adrian, Tomek, Wojtek.
Jednak musicie sami zdecydować, chociaż powiem, że niewiele jest w sumie fajnych imion. Znałam babkę która dała na imię córce Szana, wymyśliła sobie i dała. Więc może coś pokombinujecie ;)
kaszanna - Sro Lut 15, 2006 07:48
Zuzia - lubię to imię :), córeczka przyjaciółki właśnie tak się nazywa. Dość popularne imię ostatnio. No i gratulacje :)
Krzysio - Czw Lut 16, 2006 15:08
mozna tez dziecko nazwac spacja lub enter, kiedys czytalem w gazecie taki artukl o takich ludziach :rotfl:
madziar - Czw Lut 16, 2006 19:50
nikt myśle nie dopuściłby żeby dziecko tak nazwać, bo imię nie może ośmieszać, a żeńskie imiona musza kończyć się na -a, więc np April możemy nazwać dziewczynkę, ale w Ameryce, u nas musiała by być Aprila ;)
kobi - Czw Lut 16, 2006 19:55
madziar napisał/a: | u nas musiała by być Aprila |
Raczej Aprilia ;)
Kumpel stwierdził, że jeśli będzie miał syna to go nazwie Ericsson a jeśli córkę to Nokia :rotfl:
madziar - Czw Lut 16, 2006 21:05
no tak Kobi teraz bardzo pomogliśmy Dyszce ;)
kisia - Sob Lut 18, 2006 14:04
ciekawe co słychać u Dyszki
Dorothea - Nie Lut 19, 2006 10:49
kisia napisał/a: | ciekawe co słychać u Dyszki |
własnie .., tez ostatnio o Niej myslałam, nawet pytałam Cie wczoraj o Nia
Moze po przeprowadzce nie ma netu
manexxl - Wto Lut 21, 2006 00:07
Moja córka nazywa się Paulina bo bardzo podoba się to imię mnie i małżonce. Następne dzieciątko będzie się nazywać:
córka: Jessica Sonia albo Chantall Sonia
syn: Daniel
:)
kisia - Wto Lut 21, 2006 01:16
manexxl napisał/a: | Jessica Sonia albo Chantall Sonia |
hmmmm jestes tego pewien , że tak będziesz chciał nazwać swoje dzieci :?:
manexxl - Wto Lut 21, 2006 08:41
Pewnien w 100%. A dlaczego pytasz? Nieładnie?
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 13:19
manexxl napisał/a: | Moja córka nazywa się Paulina |
moja tez tak sie nazywa
Wiecej dzieci nie przewiduje :D
Czarnulka - Wto Lut 21, 2006 15:50
manexxl napisał/a: | Nieładnie? |
Tak jakoś nie po polsku....Jessica to jeszcze,ale Chantall...pierwszy raz słysze :zdziwko:
Szaganka - Wto Lut 21, 2006 16:04
manexxl napisał/a: | Jessica Sonia albo Chantall Sonia |
Możesz mieć kłopot z zarejestrowanie dziecka w USC. Mój chrześniak, urodzony w Polsce, ale z niemieckim obywatelstwem, nie mógł być zarejestrowany jako Dieter... bo podobno pisownia z jezykiem polskim niezgodna. Wpisali mu Diter i siostra przez ambasadę walczyć z oszołomami musiała. Skąd niby zachodnie imię ma mieć polską pisownię???
Podobnie koleżanka.... ma córkę o imieniu Jessica. Ale na akcie urodzenia wpisane ma DŻESIKA. Tylko sie pochlastać.. :/
W Polsce to pani za biureczkiem zadecyduje jakie imię ma nosić Twoja pociecha...... :dobani:
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 19:13
Szaganka napisał/a: | DŻESIKA |
O czizys :przestraszony: ale paskudztwo
krystian - Sro Lut 22, 2006 08:24
moim zdaniem imie powinno byc dopasowane do nazwiska. troche glupio nazwac dziecko np Jessica, lub Chantal a na nazwisko miec kowalski. poza tym imiona, ktore wymienil manexxl, wydaja mi sie jakies pretensjonalne. wydaje mi sie, ze jest wiele innych imion. a te akurat jakies dziwne sa...no ale to jego decyzja
manexxl - Sro Lut 22, 2006 10:59
Szaganka napisał/a: | manexxl napisał/a: | Jessica Sonia albo Chantall Sonia |
W Polsce to pani za biureczkiem zadecyduje jakie imię ma nosić Twoja pociecha...... :dobani: |
I całe szczęście że nie będę dziecka w Polsce rejestrował a dziecko będzie nosiło imię takie jak ja będę chciał i nie będzie w to ingerowała pani za biurkiem. :)
p. - Sro Lut 22, 2006 12:24
ostatnio bardzo mi sie imie Leon spodobalo... ale nie wiem czy dziecie byloby tego samego zdania :hyhy:
a w kwestii wymyslnych imion nikt nie pobije pewnej pary szwedow, sami sprawdzcie...
h t t p;//pl.wikipedia.org/wiki/Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116
De_Luca - Sro Lut 22, 2006 12:29
hahaha... mi kiedyś polonista opwiadał o gostku, który próbował syna nazwać Enter albo o innym który chciał nazwać córkę Kurtyzana (nie miał pojęcia co to znaczy)
trunks - Sro Lut 22, 2006 14:22
De_Luca napisał/a: | Kurtyzana (nie miał pojęcia co to znaczy) |
co za typ :zdziwko:
manexxl - Sro Lut 22, 2006 14:27
Kiedyś czytałem że gościu we Wrocławiu chciał dać synowi na imię Aborcjusz. Są różne zboczenia. :)
Gmeras - Sro Lut 22, 2006 15:32
p. napisał/a: | a w kwestii wymyslnych imion nikt nie pobije pewnej pary szwedow, sami sprawdzcie...
h t t p;//pl.wikipedia.org/w...mnckssqlbb11116 | dobre ale ja jednak wolał bym normalne imie :D
Iza - Czw Lut 23, 2006 23:25
ja mam synusia Jakuka(Kubus) strasznie podobalo mi sie to imie i nawet jak znajomi mowili mi ze potem w szkole beda go nazywac Kubek to nie zmienilam zdania!
A jak bede moze kiedys miec corke to nazwe ja Nicola!
De_Luca - Pią Lut 24, 2006 10:57
Jedno jest pewne- kiedy dziecko ma wyjątkowe imie to przeważnie też jest wyjątkowe.. Ja mam psiapsiółe Noemi- i kobita jest po prostu nieprzeciętnie...no... fajna. Obiecałam sobie że jeśli będę miała kiedyś córkę to ją tak właśnie nazwe- jak dla mnie to jest najfajniejsze imie żeńskie z jakim sie spotkałam.
Dorotka - Pią Lut 24, 2006 11:03
Iza, Kubuś jest bardzo zacny - gdybym miała wpływ na to jak będzie miał na imie mój syn to by był Piotrusiem albo własnie Kubusiem - bardzo mi się podoba skrót do Kubusia "QB" :) Córka miałaby zdecydowanie proste imię Hania albo Julka by to była :)
krystian - Pią Lut 24, 2006 13:21
Iza napisał/a: | ja mam synusia Jakuka(Kubus) strasznie podobalo mi sie to imie i nawet jak znajomi mowili mi ze potem w szkole beda go nazywac Kubek to nie zmienilam zdania!
A jak bede moze kiedys miec corke to nazwe ja Nicola! |
ja jestem jednym z tych znajomych :hyhy: Kuba jeszcze w miare moze byc, ale nicola to dla mnie max wiocha. Paulina, Julia, Emilia, Wiktoria...to sa moje typy. niestety dla chlopaka nie wiem jakie bym wybral imie poniewaz nie przewiduje takiej sytuacji zeby mi sie kiedykolwiek syn urodzil. to by byla dla mnie najwieksza kara:(
frohike - Pią Lut 24, 2006 13:30
jakosc imie Nicola brzmi troszke obco a ja wole imiona brzmiace polsko
Szamanka - Pią Lut 24, 2006 19:24
Chwalilam sie, ze moja chrzesnica ma na imie Victoria?
wolamy na nia Viki...a teraz bedzie miala braciszka, ktory bedzie sie nazywal" chopek" :rotfl: :rotfl: ( oczywiscie gdy zapytana, odpowiada na pytanie)
Ja namawiam jej mame, ze gdy bedzie chlopczyk musi byc koniecznie Victor :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bożka - Sob Lut 25, 2006 08:27
Szamanka napisał/a: | Chwalilam sie, ze moja chrzesnica ma na imie Victoria?
wolamy na nia Viki...a teraz bedzie miala braciszka, ktory bedzie sie nazywal" chopek" :rotfl: :rotfl: ( oczywiscie gdy zapytana, odpowiada na pytanie)
Ja namawiam jej mame, ze gdy bedzie chlopczyk musi byc koniecznie Victor :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Moja cora ma na imie Wiktoria - przepiekne imie :D
Iza - Pon Lut 27, 2006 23:28
krystian napisał/a: | ja jestem jednym z tych znajomych |
No niestety jestes Tym znajomym ktory przezywa mojego synusia :P
Dorotka napisał/a: | Córka miałaby zdecydowanie proste imię Hania albo Julka by to była |
Dorotko Julka ok ale Hania tak sobie! Mi sie jeszcze podoba Dagmara,Paula ale Nicola jest najlepsze :super:
Czarnulka - Pon Mar 06, 2006 15:48
tak definitywnie Kubuś :P
Piotrulek - Pon Mar 06, 2006 18:28
Dorotka napisał/a: | to by był Piotrusiem |
:D :D :D :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :padam: :padam: :padam: :padam: :super: :super: :super: :super: :super:
Szaganka - Pon Mar 06, 2006 18:42
krystian napisał/a: | miona, ktore wymienil manexxl, wydaja mi sie jakies pretensjonalne |
Nie każdemu musi sie podobać. manexxl i jego żona są zadowoleni. Wiec nie widzę powodu, żeby nie mogli takich imion nadać.
Jedynie zastosowanie słów uważanych powszechnie za obraźliwe uważam za coś niewłaściwego. Choć i tu są odstępstwa. ALFONS na przykład. Jakby nie patrzył to imię funkcjonuje od dawien dawna. Tylko współcześnie stało się obraźliwe. Ale jeśli rodzice się uprą...... Cóż? :/ Pozostaje tylko współczuć dziecku. :/
Major - Pon Mar 06, 2006 23:53
Poza tym manexxel nie mieszka w polsce, więc wcale te imiona takie nietypowe nie będą.
Tobi - Sro Mar 08, 2006 20:58
manexxl napisał/a: |
córka: Jessica Sonia albo Chantall Sonia
|
Tylko po co? Pomyśl o tym, że to ona będzie musiała żyć z dziwacznym (jak na polskie warunki) imieniem w imię spełniania fantazji rodziców. Trochę zdrowego rozsądku nie zaszkodzi...
Szamanka - Sro Mar 08, 2006 21:14
Tobi, a co dziwacznego jest w imieniu Jessica lub Chantall ( chyba kazdy wie jak to sie czyta i wymawia)...to bardzo popularne imiona.
Fakt, moze w Polsce podczas chrztu, ksiadz dziwnie by na to spogladal.
Mam znajoma, ktorej nie chcieli ochrzcic syna tylko dlatego, ze wybrala sobie imie Roland.
Na Zachodzie popularne sa imiona...Nico,Robin, Sven.....mnie osobiscie podoba sie Joschua, Samuel...i nie widze w tym imionach nic, co moglo by kiedys przynies wstyd dziecku.
Tobi - Sro Mar 08, 2006 21:32
Szamanka napisał/a: | Tobi, a co dziwacznego jest w imieniu Jessica lub Chantall ( chyba kazdy wie jak to sie czyta i wymawia)...to bardzo popularne imiona. |
W jakim kraju?
Szamanka - Sro Mar 08, 2006 21:35
Myslalam, ze Polska nalezy do krajow nowoczesnych, i ze takie imiona nie powinny nikogo dziwic czy oburzac....widocznie sie mylilam :kwasny:
Tobi - Sro Mar 08, 2006 21:50
Tak, bardzo nowocześnie brzmi Sandra Wąs tudzień Chantall Gwóźdź...
madziar - Sro Mar 08, 2006 21:53
Szamanka napisał/a: | Chantall ( chyba kazdy wie jak to sie czyta i wymawia)... |
Szamuś polskie imię żeńskie musi kończyć sie na -a, więc co najwyżej może być Chantalla, a to już jakoś dziwnie brzmi ;)
Szamanka - Czw Mar 09, 2006 08:18
Jesli dziecko urodzone jest po za granicami...a po jakims czasie wroci..co wtedy?....bedzie zmuszone je zmienic, bo prawa przewiduja inaczej? :zdziwko:
madziar - Czw Mar 09, 2006 21:52
wiadomo, że dziecku z innego kraju nikt nie bedzie zmieniał imienia. Ale narazie nasze dziewuszki muszą mieć imię kończące się na -a, no i oczywiście nie ośmieszające :)
Major - Sob Mar 11, 2006 11:58
Ale nie widzicie, że manexxel nie mieszka w polsce, więc w czym to ma przeszkadzać? Tam takie imiona nie są czymś nietypowym. Może są rzadsze, ale u nikogo nie będą wzbudzać złych reakcji. To nasz kraj pod tym względem jest ograniczony i patrzy na wszystko wykpiwając to.
madziar - Sob Mar 11, 2006 16:49
niestety ustawodawca uważa, że rodzice są niepoczytalni i ustalił bardzo ścisłe zasady nadawania imion dzieciom w Polsce. może kiedyś to się zmieni, może ...
madziar - Wto Maj 02, 2006 00:09
I co z tym dzieciątkiem? jest już?
kisia - Wto Maj 02, 2006 00:13
jest :D
madziar - Wto Maj 02, 2006 00:14
a co? albo kto? i jak na imię?
kwg - Wto Maj 02, 2006 00:17
Też nie mam nic przeciwko nadawania imion w dowolny sposób, chociaż to że wielu rodziców nie tyle nie jest odpowiedzialna co nie myśli o przyszlości takkiego dzieciaka , np pewien rocznik w polsce to same isaury i leoncia :D .
Ja już mam wybrane dla chlopczyka i dziewczynki : Ketoprom i Akcyza . :hyhy:
kisia - Wto Maj 02, 2006 00:41
madziar, muszę się dowiedzieć czy mogę podac szczegóły :)
madziar - Wto Maj 02, 2006 09:04
ale nie pytam gdzie mieszkają i stan konta, tylko jaka płeć i, no i jakie imię :)
kisia - Sro Maj 03, 2006 00:23
madziar, wiem o co pytasz, ale skoro Dyszka się nie odzywa to może nie chce upubliczniać tych informacji, zapytac nie zaszkodzi :)
madziar - Sro Maj 03, 2006 23:19
oki, to nie jest dla mnie kwestia życia i śmierci ;) .
Myślałam tylko że mama się pochwali.
kisia - Pią Maj 05, 2006 01:17
madziar, mama tu juz od dawna nie pisze, być może nie ma narazie internetu, bo sie przeprowadziła :)
Sceenia - Pią Cze 02, 2006 22:10
Mi sie podobaja imiona niepospolite i niebanalne.
Np. wiktor, igor czy perpetua i amelia.
Żadne anie, basie czy kasie.
Bez urazy oczywiscie.
Major - Pią Cze 02, 2006 22:12
Sceenia napisał/a: | perpetua |
Nie wiem co bym mojej matce zrobił za takie imie. :rotfl:
madziar - Pią Cze 02, 2006 22:21
Sceenia napisał/a: | perpetua | ???? jejku a co to takiego? brzmi jak perpetum mobile.
Major napisał/a: | Sceenia napisał/a:
perpetua
Nie wiem co bym mojej matce zrobił za takie imie. |
Major, kazałabym mamie nosić takie imię :P
Appo - Sob Cze 03, 2006 04:18
śmierć w powolnych męczarniach przez zagilgotanie na amen ... :/
Mi się baaardzo podoba imię Aleksander :D Tak chyba dam synowi na imię :] Aleksander albo Cezary (po moim ojcu ;) ) . Ale trochę żałuję że nie jestem Aleksandrem, chociaż ... na 3 mam ;) Kiedy ksiądz się zapytał dlaczego to mu odpowiedziałem wprost (zamiast mówić że z powodu takiego i innego świętego) że chcę mieć na imię po Aleksandrze Wielkim ponieważ wyznaczam sobie cele, pasje i dążenia z których chcę być dumny ... ksiądz złego słowa nie powiedział ;) I już zostało ... Marek Andrzej Aleksander "Appo" S. ;) i wiecie co ... jestem z tego MAAAS dumny ;)
Sceenia - Sob Cze 03, 2006 19:11
Major napisał/a: | Sceenia napisał/a: | perpetua |
Nie wiem co bym mojej matce zrobił za takie imie. :rotfl: |
A ja chcialabym miec wlasnie dziwne imie.
80% ludzi z gory zaklada, ze osoba o niebanalnym imieniu jest interesujaca. A pierwsze wrazenie robi sie tylko raz ;p
madziar - Nie Cze 04, 2006 10:48
Sceenia, ale wybacz perpetua??? To zmień nicka i będziesz miała swoją perpetuę, będą Cię tak nazywać :P
Major - Nie Cze 25, 2006 13:44
Sceenia napisał/a: | 80% ludzi z gory zaklada, ze osoba o niebanalnym imieniu jest interesujaca. A pierwsze wrazenie robi sie tylko raz ;p |
Ale to wrażenie może być odmienne niż zamierzane. Trzeba też wziąść pod uwage, że pierw dziecko z takim imieniem musi przejść przez szkołe, a dzieci nie są łagodne jak się mówi. Wobec swoich rówieśników ZAWSZE są bezwględne. Takie imie byłoby tylko drobnym haczykiem do ataków.
Słyszałem podobne sytuacje związane z imionami. Jedna opiera się o imie Alfons. Dawniej bardzo popularne i normalne imię, obecnie obraźliwe określenie osoby zajmującej się prostytutkami. Chłopiec o tym imieniu, kiedy dorósł oskrażył swojego ojca, że mu nadał to imie i w wyniku wygranej mógł sobie obrać inne.
Także pomyśl o tym kiedy będziesz nazywała swoje dziecko w dziwny sposób. Bo dla Ciebie to będzie jeden mały kaprys, ale dla dziecka całe życie, które z tego powodu może się uprzykrzyć. Odmienność można stworzyć w inny sposób.
Morqana - Nie Cze 25, 2006 14:13
A mi sie podoba meskie imie: Artur,Mariusz, Oktawian. Hehe, mam slabosc do tego pierwszego imienia. :P
A z zenskich to : Damaris, Edyta,Jagoda,Martyna :P Tesh slicznie imiona chociaz pospolite to uwielbiam Agnieszka i Paulinka :P
Gmeras - Nie Cze 25, 2006 17:11
Zdrobniałe Kasia :super: :cool: Oliwia i Agnieszka
perll1 - Wto Cze 27, 2006 22:36
A propo imion to kiedyś pracowałam na Pediatrii i trafiały do nas dzieci z nadanymi imionami w zależności od uwcześnie najbardziej popularnego serialu. Tak więc były Isaury , Leoncje, Denisy , Samanty, Ramony. Oczywiście zdażały sie też bardzo staropolskie imiona typu Gniewko i Mieszko. Fajnie to czasami wyglądało- leży sobie taki maluszek w inkubatorku a na min napis LEONCJO :rotfl:
Bożka - Sro Cze 28, 2006 08:13
perll1 napisał/a: | A propo imion to kiedyś pracowałam na Pediatrii |
Z czystej ciekawosci : na radiowej czy kosciuszki w miejskim ?
Lubie imiona typu Dariusz, Mariusz, Wiktoria, Daria, Kasia, Aleksandra.
Dorotka - Sro Cze 28, 2006 09:39
MorQaNa napisał/a: | Damaris, | :zdziwko: :przestraszony: :niepewny:
poszukuję imienia dla faceta - jak będzie dziewczynka to będzie Ania (tak sobie zażyczył przyszły Starszy Brat), ale na faceta nie mamy pomysła :zawstydzony:
kisia - Nie Lip 02, 2006 01:21
Dorotka napisał/a: | poszukuję imienia dla faceta - jak będzie dziewczynka to będzie Ania (tak sobie zażyczył przyszły Starszy Brat), ale na faceta nie mamy pomysła | czy moge pogratulować :?: :D :przytul:
Co do imienia dla chłopaka, to kiedyś pisałaś:
Dorotka napisał/a: | gdybym miała wpływ na to jak będzie miał na imie mój syn to by był Piotrusiem albo własnie Kubusiem |
:D :D :D
krystian - Nie Lip 02, 2006 11:20
Dorotka, tylko nie piotrus i kubus!! uzyje tych samych argumentow ktorych uzywalem gdy Iza (forumowiczka) byla w ciazy. chcesz zeby na twojego synka wolali kubek??!! a piotr....sa ladniejsze imiona. np krystian:) i pomysl jak bedzie sie milo kojarzylo:P:)
Piotrulek - Nie Lip 02, 2006 11:29
Dorotka napisał/a: | poszukuję imienia dla faceta |
Dorotko powiem tylko tyle nie powinno się dzieci unieszczęśliwiać imionami,ktorych brzemię bedą nosili do końca życia,dlatego uważam,że Piotruś to najspanialszy wybor pod slońcem... :D :D :D ;) ;)
krystian - Nie Lip 02, 2006 11:38
Piotrulek napisał/a: | nie powinno się dzieci unieszczęśliwiać imionami | dokladnie tez tak uwazam. niektore imiona do inteligentnych ludzi po prostu nie pasuja. dlatego proponuje imie Krystian:)
Monique - Nie Lip 02, 2006 12:04
Nie tylko nie Piotrus Rafalek ani Andrzejek... zreszta moze przejrzyj sobie co kazde imie oznacza i sama dokonaj wyboru :) albo daj imie osoby z ktroa jestes jakos zwiazana emocjonalnie..
Gmeras - Nie Lip 02, 2006 12:13
Piotr albo Andrzej :ok: ;p
Monique napisał/a: | zreszta moze przejrzyj sobie co kazde imie oznacza | a tam jakies pierdoły horoskopowe
Monique - Nie Lip 02, 2006 12:16
Gmeras, Nie chodzi o (...) horoskopowe tylko o to np. kto kiedys byl slawnym Jureczkiem czy tam Zdzislawem.. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gmeras - Nie Lip 02, 2006 12:19
a co ona bedzie wtedy porównywac swoje dziecko do kogos tam ? ;) ale i tak pierdołka :P
kisia - Nie Lip 02, 2006 16:07
Piotrulek napisał/a: | nie powinno się dzieci unieszczęśliwiać imionami,ktorych brzemię bedą nosili do końca życia |
no właśnie. Mamo, tato dlaczeggo mi to zrobiliście :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:
Alinka - Nie Lip 02, 2006 17:17
"pojdzmy z postepem czasu, kiedy dorosnie samo sobie wybierze imie.." :D
Frycek - Nie Lip 02, 2006 18:44
hym....Marcin :) Junior :P
Szamanka - Nie Lip 02, 2006 21:19
..a moze byc Sebastianek, Krzys ,Marcinek :hyhy:
Anula - Nie Lip 02, 2006 21:49
zdecydowanie Krzyś, miło się wysławia no i te zmiany na: Krzysiulek, Krzysieńku, a potem Krzysztof. Jak męsko brzmi prawda? Zawsze mi się podobało to imię.
w dugiej kolejce polecam: Piotr lub Tomus.
Szamanka - Nie Lip 02, 2006 22:22
Anula, napisala Cytat: | Krzysiulek, Krzysieńku, a potem Krzysztof. Jak męsko brzmi prawda | :D .....jestem za :super:
kwg - Nie Lip 02, 2006 22:33
Anula, no bardzo ładne imie , polecam bardzoe :D, a poza tym imię pochodzenia greckiego, oznaczające 'niosący Chrystusa'
Alinka - Nie Lip 02, 2006 22:42
Szamanka napisał/a: | Krzysiulek, Krzysieńku, a potem Krzysztof. Jak męsko brzmi prawda |
taa i wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki :oczami:
Podoba mi sie ostatnio imie ?ukasz.. Luki:)
Szamanka - Nie Lip 02, 2006 22:43
:hyhy: :hyhy: ..w dodatku patron podroznych :hyhy:( nie tylko samochodem).."Swiety Krzysztofie modl sie za nami kiedy wracamy z imprezy pijani" ;)
Major - Pon Lip 03, 2006 00:15
Popieram, to fajne imie :) Tomki są leniwe, ale za to bardzo towarzyskie :) :P
kisia - Pon Lip 03, 2006 00:32
Anula napisał/a: | decydowanie Krzyś, miło się wysławia no i te zmiany na: Krzysiulek, Krzysieńku, a potem Krzysztof. Jak męsko brzmi prawda? Zawsze mi się podobało to imię. |
mi też, dlatego mój synek ma tak na imię :)
Gliwice4ever - Pon Lip 03, 2006 09:59
Moj maly chlopak ma na imie Lucas...wszyscy nauczyciele czy koledzy mowia na niego Luke, a ja do niego Lukasz. :super:
A moja mala ksiezniczka, ma na imie Julia, kolezanki i koledzy mowia na nia "Jewels"
Jak dla nich duzo umia po Polsku, co sie ode mnie nauczyli. A za kilka miesiecy Lukasz zaczyna Polska szkole. A Julia w nastepny roku. :super:
Harcerka - Wto Lip 04, 2006 00:02
a moj synek to bedzie Marcel Oskar
asik - Wto Lip 04, 2006 09:05
Tomek, Michał, Kuba i Krzyś:)
a dla dziewczynki to nie wiem:)
Alinka - Wto Lip 04, 2006 09:41
Jeszcze imie Oskar jest ciekawe ;) a dla dziewczynki hm.. Oliwia, Anastazja
praz - Wto Lip 04, 2006 09:58
Alinka napisał/a: | Anastazja |
z eutanazja mi sie kojarzy ble :/
Alinka - Wto Lip 04, 2006 14:43
Anastazja wołalabym na nią Nasti prawie jak Neste hih albo Ice Tea :rotfl: ale nie dalabym dziecku na imie Miranda albo Sindi
Morqana - Wto Lip 04, 2006 15:56
Mi sie podoba takze Marianna i Xavier
Major - Wto Lip 04, 2006 23:50
MorQaNa napisał/a: | Xavier |
To nie lepiej spolszczone Ksawery ? Chyba ładniej brzmi.
Morqana - Sro Lip 05, 2006 09:47
Nie, Ksawery juz mi sie nie podoba :P
Monique - Sro Lip 05, 2006 11:24
Olivier :) i Olaf :) :) piekne imiona.. takie meskie :D panie Olafie.. Pan Olivier :) super :D
Alinka - Sro Lip 05, 2006 11:54
z tym Olivierem to tez róznie:) moj maly kuzyn ma na imie Oliver niby jedna literka:/
MajkeL - Czw Lip 06, 2006 14:16
Nie ma to jak Bożydar :ok: :D
(w skrócie Bożo - Bożo wporzo) ;)
Morqana - Czw Lip 06, 2006 14:50
Bożyrad?? :zdziwko: mi sie podoba jeszcze Ola, takei przyziemne i Aleksander...sliczne
kisia - Pią Lip 07, 2006 01:46
Monique, z całego serca życzę Ci chłopaka :P
Szamanka - Pią Sty 05, 2007 23:55
Slowo sie rzeklo, kobylka u plotu( tak to lecialo :niepewny: )
wybrane imiona sa ( teraz trzeba czekac kiedy sie pojawia)
Josephin i Samuel :D
dade - Sob Sty 06, 2007 00:03
MajkeL napisał/a: | Nie ma to jak Bożydar :ok: :D
(w skrócie Bożo - Bożo wporzo) ;) |
przychodzi do Ciebie ktoś i przedstawia się "Cześć, jestem wporzo bo na imię mam Bożo" :rotfl: założe się że nikt nie wziąłby takiego osobnika na poważnie, ale imię faktycznie żadko spotykane i ładne :D
Appo - Sob Sty 06, 2007 12:17
Mój syn będzie Aleksander albo Cezary , córka jeszcze nie wiem :P
Dorotka - Sob Sty 06, 2007 12:24
dade napisał/a: | przychodzi do Ciebie ktoś i przedstawia się "Cześć, jestem wporzo bo na imię mam Bożo" założe się że nikt nie wziąłby takiego osobnika na poważnie, ale imię faktycznie żadko spotykane i ładne | znam jednego (aż) Bożydara - właściwie znałam w czasie studiów - dla wszystkich znajomych był poprostu Darkiem (Bożydarek - Darek) :)
dade - Sob Sty 06, 2007 14:01
Appo napisał/a: | Mój syn będzie Aleksander albo Cezary , córka jeszcze nie wiem |
Mój będzie miał na imię Artur... zaplanowane od dawna , co do córki nie wiem, nie zastanawiałem się :)
Aither - Sob Sty 06, 2007 14:13
hmm... to teraz ja :D
chlopiec : Mateusz Pawel Krzys Grzegorz Adam Marek
dziewczynka: Alicja Jadwiga Mirusia (po siostrze :/ )
Aessa - Sro Lis 28, 2007 16:46 Temat postu: Imiona. Jakie imiona najbardziej się Wam podobają i dlaczego? Może znacie jakieś ładne, oryginalne imiona dla dziecka? :) Ja dla swojej niuni już wybrałam ale mam otwarty umysł na inne propozycje. :P Temat jest ogólnie o imionach, więc nie sugerujcie się tylko tym, że ma być dla dziecka. :) To ja zacznę:
Imię męskie: Maksymilian
Imię żeńskie: Delfina
katarzyna35k-ce - Sro Lis 28, 2007 18:30
Aessa napisał/a: | Imię żeńskie: Delfina | o cholera fajne to imie , ale osobiscie sie jeszcze nie spotkałam:)
Mi sie zawsze podobała Sara dlatego tak ma na imie moja córka, no i Jessica jest tez fajne. Dla chłopaka chciałam Mateusz albo Dariusz
MajkeL - Sro Lis 28, 2007 18:35
Imię męskie: Bożydar
Imię żeńskie: Agafia
;)
Arex30 - Sro Lis 28, 2007 18:51
Aurelusz Wirgilusz Remigiusz Arkadiusz :D
Katarzyna Julia Maria Marijanna.
De_Luca - Sro Lis 28, 2007 19:18
Ja już pare ładnych lat temu zdecydowałam, że moja córka będzie sie nazywać Noemi =) Pozostaje postarać się o córkę =P
Aessa - Sro Lis 28, 2007 19:27
De_Luca ja też kiedyś sobie mówiłam, że moja córka będzie miała na imię Delfinka (tak jak ja miałam mieć, ale coś nie wyszło :P ), a jak zaszłam w ciążę przeleciałam jeszcze z 5 innych imion zanim zdecydowałam się na to odpowiednie. Co miesiąc podobało mi się inne. :P
MajkeL :super: Bożydar też jest świetne, całkiem o nim zapomniałam.
PS: Moja maleńka będzie miała na imię Silen. :kwiatek:
inamorata - Sro Lis 28, 2007 19:35
Ty komunistką jesteś? :P
Geneza imiona Silen - Siła Lenina
Miłego życzę, to ja już bym się wolała Ania nazywać. :P
troyek - Sro Lis 28, 2007 19:39
żeńskie: ( troszkę standardowo ) Ewa, Ola..
męskie: Gabriel ( tak mam na 3 imię :hyhy: :hyhy: :hyhy: )
Bot - Sro Lis 28, 2007 19:58
ona: Ola
On: Marcin
Jakoś tradycyjnie, ale jeszcze nie wiem tak naprawdę nie myślałem o tym ;)
p4cz3k - Sro Lis 28, 2007 20:01
khaman napisał/a: | On: Marcin |
jeden dobrze mowi :D
tuchałowa - Sro Lis 28, 2007 20:48
Córeczkę nazwę Małgorzata...ładne, tradycyjne imię bez żadnych udziwnień...i inne dzieci się nie będą z niej śmiać :)
A dla synka..hm...jeszcze to przemyślę...
Aessa - Sro Lis 28, 2007 21:05
inamorata Ty dalej próbujesz mnie sprowokować? :)
Silen - imię pochodzące z łaciny "sile - miłować"; Silen (miłowana/umiłowana); Jedna ze starodawnych bogiń Azteków, matka pokoju i duszy.
Naprawdę poszukaj sobie innej osoby do zaczepki, bo próbując zadrwić ze mnie ośmieszasz tylko siebie. :)
Szamanka - Sro Lis 28, 2007 21:48
Temat taki juz byl wiec polaczylam :D
Szamanka - Sro Lis 28, 2007 22:12
Moja kolezanka urodzila coreczke i dala jej na imie
Emma-Agnetha
katarzyna35k-ce - Sro Lis 28, 2007 22:15
Szamanka napisał/a: | Moja kolezanka urodzila coreczke i dala jej na imie
Emma-Agnetha |
fajnie , ja w sumie mam jeszcze 1 ktore bym dała córce- Elen , bardzo mi sie podoba :)
Aessa - Sro Lis 28, 2007 22:18
też mi się bardzo podoba. :)
desperado - Sro Lis 28, 2007 22:19
WIKTORIA
Szamanka - Sro Lis 28, 2007 22:20
Moj " huragan" ma na imie Victoria :D
Gmeras - Sro Lis 28, 2007 22:21
Aessa napisał/a: | inamorata widzę, że uważnie śledzisz to co piszę, może to już jakaś obsesja? | a może to jakaś twoja wrogo nastawiona znajoma ? ;)
żeńskie Kasia :)
katarzyna35k-ce - Sro Lis 28, 2007 22:24
Gmeras napisał/a: | żeńskie Kasia |
no tak bo Kaski sa takie fajne kobietki ;)
Aessa - Sro Lis 28, 2007 22:28
katarzyna35k-ce gdzieś czytałam, że jacyś tam niby naukowcy stwierdzili, że większość Kasiek jest szajbnięta i do swoich najstarszych lat są pełne wigoru. :D
A co do imion...
h t t p;//znaczenie-imion.lol24, p l/
katarzyna35k-ce - Czw Lis 29, 2007 12:42
Aessa, Aessa napisał/a: | katarzyna35k-ce gdzieś czytałam, że jacyś tam niby naukowcy stwierdzili, że większość Kasiek jest szajbnięta i do swoich najstarszych lat są pełne wigoru. | no to pieknie jak bede taka pordygujaca staruszka :rotfl: ale wiem ze mi to nie grozi , byłam u wrozki i powiedziała mi ze w młodym wieku umre , niestety moja swieczka sie wypala :kwasny:
kisia - Czw Lis 29, 2007 13:04
katarzyna35k-ce, nie słuchaj jakiejś głupiej wróżki :zabawa:
Monique - Czw Lis 29, 2007 13:11
kurde ja tez mam problem z imieniem niby Jakub ale choliwcia jeszcze nie jestem pewna do konca.. cos mnie ten Karol kusi :)
ikuko0o - Czw Lis 29, 2007 14:11
tylko nie Karol :P jakoś mi się źle kojarzy :P
ja córeczce bym dała na imię Lilu :) po bohaterce mojego ulubionego filmu tylko w wersjji spolszczonej
[ oryginalnie Leeloo ;) ]
kaszanna - Czw Lis 29, 2007 14:20
Jakub się "przejadł", strasznie dużo Kubusiów ostatnio. Karol - kojarzy mi się z fajną książką dla dzieci - Koszmarny Karolek (ale pozytywnie oczywiście ;)).
katarzyna35k-ce - Czw Lis 29, 2007 14:23
Monique, Och karol .. był taki film i bedzie z niego taki facecik ze mrówka nie siada .... :rotfl:
Jacek13 - Czw Lis 29, 2007 19:18
katarzyna35k-ce napisał/a: | ze mrówka nie siada ... |
Nie mrówka a mucha :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gmeras - Czw Lis 29, 2007 19:33
mucha nie kuca
Appo - Czw Lis 29, 2007 20:44
Mi się niesamowicie podoba imię : Aleksander ... dostojne, rzadkie i wdł. mnie ma coś w sobie ;) ( Marek Andrzej Aleksander " Appo" S. ... MaAaS :P )
Hans - Pią Lis 30, 2007 02:07
kisia napisał/a: | Monique, z całego serca życzę Ci chłopaka :P | hehe ja również, bo imie jakim chcesz skaleczyć swoje dziecko jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzie :P
imię dla dziewczynki Julia :hyhy:
katarzyna35k-ce - Pią Lis 30, 2007 09:24
o mi sie podoba jeszcze Zuzanna :) Zuzia :) takie słodkie no i Kazimierz :rotfl:
Piotrulek - Pią Lis 30, 2007 15:48
katarzyna35k-ce napisał/a: | takie słodkie no i Kazimierz |
ależ naturalnie,ze Kazimierz,ale z trzecim okiem tylko,hahahahahaha
Bea.tka - Pon Lis 17, 2008 15:46
i znów mam ten sam problem i znow sie zastanwiam bo i kwestia imienia dla chłopca mi sie troszke zmieniła tak wiec
chłopiec - Oskar, Filip, Radeka moze Natan
dziewczynka - Alicja, Jagoda a moze Julcia
ciezki wybór :)
kisia - Pon Lis 17, 2008 19:04
D_y_s_z_k__a, z zaproponowaych to
chłopiec - Oskar,
dziewczynka - Julcia
:D
Basia K - Pon Lis 17, 2008 19:10
Jak byłam w ciąży,kupiłam sobie nawet taki "skarbczyk imion" (jakoś tak się nazywał).Każde imię było tam dokładnie opisane-jakieś źródło historyczne,przypisywane cechy charakteru i takie tam
Wybraliśmy Alicję,bo nam się imię spodobało,a chyba nie do końca wierzyłam w to,co tam pisało na ten temat.....No,żywe srebro to najłagodniejsze określenie :]
Zastanów się dobrze,nim wybierzesz Alicję :hyhy: ;)
Bea.tka - Pon Lis 17, 2008 19:17
kisia, jak bedzie chłopiec to bedzie Oskar ! :D
Basia K, Alicja hm to imie jest tak urocze ze chyba zostane przy nim :P
Generalnie niewiem ile w tym prawdy ale nie moge opanowac sie przed jedzeniem słodkiego przasad mówi ze to na dziewczynke :P
Azbe - Sro Lut 25, 2009 10:38
oskar jakoś pasuje do zuzy jako rodzeństwo ;P
bedą sie bili - gwarantuje :D
Bea.tka - Sob Lut 28, 2009 17:16
odmieniło mi się coś na dzień dzisiejszy podoba mi się Filip i Hania :D
MajkeL - Pon Mar 02, 2009 11:21
Polecane imiona na dzisiaj ;) :
2.03.2009
imieniny: Absalon, Franciszek, Halszka, Helena, Henryk, Januaria, Karol, Krzysztof, ?ukasz, Michał, Paweł, Piotr, Prosper i Radosław
do wyboru do koloru....
Czarnulka - Pon Mar 02, 2009 11:28
MajkeL napisał/a: | Prosper | :zdziwko:
Ile oni jeszcze stworza imion od poczatkow angielskich slow :/ Moze Infor, Experi, Develo :|
colutea - Pon Mar 02, 2009 12:07
Olivier i Jagna :P na razie te mi sie podobaja ale pewnie mi sie odmieni za jakis czas jak zawsze ;]
Kala - Sro Mar 04, 2009 13:53
A ja ostatnio usłyszałam takie imię męskie jak Dorian. Nigdy sie jeszcze z nim nie spotkałam.
MajkeL - Sro Mar 04, 2009 15:03
Dorian hmm ciekawe....
Ale ciekawsze zapewne są:
Bazyliusz, Efrem, Gerard, Humbert, Kajus, Lucjusz, Nestor.
D_y_s_z_k__a, co ty na to ? ;)
trunks - Sro Mar 04, 2009 15:10
nie ma czegos takiego jak Dorian,...jest Dorn, Ludwik Dorn
Arex30 - Sro Mar 04, 2009 19:06
Dorian jest
h t t p;//pl.wikipedia.org/wiki/Dorian]prosy o to DORIAN
A jak się rodziły moje to miałem na myśli:
Aureliusz, Wirgiliusz, Remigiusz.
kisia - Sro Mar 04, 2009 19:32
Arex30, dobrze, ze tylko na myśli :P
Arex30 - Sro Mar 04, 2009 23:17
kisia, Kr.....o no wiesz
sebek - Sro Mar 04, 2009 23:20
jest tyle pięknych rodzimych imion a szukacie tak daleko :/
trunks - Czw Mar 05, 2009 07:57
sebek napisał/a: | jest tyle pięknych rodzimych |
a jednym z najladniejszych to np. Denis ;p
kisia - Czw Mar 05, 2009 10:25
ja ostatnio natknęłam się na imię Ariel fajne jest , takie czysto polskie :rotfl: Ciekawe czy najpierw był proszek czy imię ? ;)
MajkeL - Czw Mar 05, 2009 10:42
Kolejna porcja ciekawych imion (polskich)
Pakosław, Wolimir ;)
colutea - Czw Mar 05, 2009 14:46
nie nazywajcie dziecka Ariel bo beda go w szkole przezywac "proszek" :P mialam w szkole podstawowej Ariela wiec wiem ;)
trunks - Czw Mar 05, 2009 14:58
colutea, teraz juz ten proszek nie jest popularny, wogle chyba go nie ma juz w sprzedarzy...
kobi - Czw Mar 05, 2009 15:01
trunks napisał/a: | teraz juz ten proszek nie jest popularny, wogle chyba go nie ma juz w sprzedarzy... |
Pierzesz sobie czasami skarpetki? :niepewny:
:P :P
A co do tematu imion... Może warto wziąć pod uwagę także nazwisko? Czy dane imię pasuje do niego? Czasami nawet najfajniejsze imię może stworzyć niezbyt ciekawą mieszankę z nazwiskiem. Taka Jessica miło brzmi, ale wyobrażacie sobie np. Jessica Dzięcioł? Ja chyba nie bardzo... :niepewny:
Bea.tka - Pią Mar 13, 2009 18:29
Bedzie ALICJA :)
Vesperia - Pią Mar 13, 2009 20:10
kobi napisał/a: | ...ale wyobrażacie sobie np. Jessica Dzięcioł? Ja chyba nie bardzo... :niepewny: |
Wiesz, osobiście znam osobnika o wdzięcznym mianie Denis Kogut :P
Czarnulka - Pon Mar 30, 2009 00:04
....Zawisza Gruszka :zdziwko: Taki pacjent osttanio pojawił się na oddziale u mojej mamy...
kisia - Pon Mar 30, 2009 00:09
=CzArNuLkA=, a ile miał lat ? 620 ? :rotfl:
Czarnulka - Pon Mar 30, 2009 00:21
kisia, najlepsze jest to,że jest niewiele starszy ode mnie...
kisia - Pon Mar 30, 2009 00:29
o kurcze, to nie zazdroszczę mu :/
Czarnulka - Pon Mar 30, 2009 00:31
Brak wyobraźni rodziców...albo może własnie zbyt wybujała :zdziwko:
kisia - Pon Mar 30, 2009 00:58
a może to miłośnicy Krzyżaków ? :niepewny: :rotfl:
Czarnulka - Pon Mar 30, 2009 01:06
Dobra...tego Zawiszę moze jeszcze by się dało przeżyc...ale w połączeniu z Gruszką ?! :zdziwko:
Bea.tka - Pon Mar 30, 2009 10:27
u nas bedzie jednak Lena :hyhy:
alenda - Czw Cze 17, 2010 14:07
Admike napisał/a: | jeżeli chodzi o imiona dla dziewczynki to mi się bardzo podoba Jessie=Jessica :serce:
ale to niestety nie polskie i raczej nie przejdzie :( |
Niestety przechodzi Jassie nie, Jessica tak oraz o zgrozo Dżesika i jak móiwcie z polskimi nazwiskami.
Silen i Noemi :przestraszony: no jak tam lubicie, ale wiecie że wam tego w urzędzie nie zpaiszą? musicie mieć papiery, że macie zagraniczne pochodzenie, to wtedy tak
Ja mam córkę Martę, w grę wchodziły jeszcze: Hanna, ?ucja, Irena. Polskie imiona i koniec :cisza: chociaż przyznam, że bardzo lubię imię Milena, a można mówi Lena.
Wiktoria pisane jakkolwiek, Julia i Oliwia to śliczne imiona, ale ma je co drua córka moich znjomych. Ostanio w modzie Majka jest.
alenda - Czw Cze 17, 2010 14:13
Kala napisał/a: | A ja ostatnio usłyszałam takie imię męskie jak Dorian. Nigdy sie jeszcze z nim nie spotkałam. |
a ja parę razy, takie sobie, ale da się przeżyć. Teraz u chłopców jakaś moda na Natana, non stop to słyszę, wcześniej Filip, a jeszcze wczesiej Alan, no i non stop Jakub
Harcerka - Czw Cze 17, 2010 21:38
a ja mam na imie Nasturcja, ladnie?
Basia K - Pią Cze 18, 2010 09:45
Harcerka napisał/a: | mam na imie Nasturcja |
Naprawdę?
Twoi rodzice na pewno rozmiłowani w kwiatach :) albo nadali Ci imię po lekturze książki "Nasturcja i Lew" :)
Nikaa - Pią Cze 18, 2010 13:55
Basia K, ta naprawde ma na imie Nasturcja Fiolek ;)
Moja kolezanka ma corke Nikole.. ale wola za nia Nikol!!! tak mnie to drazni.. za kazdym razem jej mowie ze przeciez jej dzieco ma na imie Nikola.. a nie Nikol.. a moj maz nie lubi mowic do mojego Kubusia Kuba.. tylko mow Jakub! jakos mi to nie przeszkadza bo sama tak za nim wolam nie raz.. ale wydaje mi sie ze jak wolam za nim Jakub to on wie ze juz cos zle zrobil bo wraca szybko do pionu :)
espi - Pią Cze 18, 2010 15:07
Nikaa napisał/a: | a naprawde ma na imie Nasturcja Fiolek |
A dlaczego niby nie? Sama znam jedną Dalię i jedną Różę to nie mogę znać Nasturcji? Piękny bukiecik się robi. :) Z tego co pamiętam u mnie była na podwórku jedna Nastka.
A swoją drogą fajnie że rodzice mieli fantazję, a nie dali imię akurat popularne. Nas było pięć w klasie Ań . :zdegustowany:
Basia K - Pią Cze 18, 2010 16:26
Nikaa napisał/a: | jak wolam za nim Jakub to on wie ze juz cos zle zrobil bo wraca szybko do pionu |
To podobnie,jak u mnie :) Jak słychac "Alicja!",to już wiadomo ;)
Nikaa - Sob Cze 19, 2010 05:28
espi, to byl Zart!! Ona nie ma tak na imie ani na nazwisko.. to byl zart sytulacyjny.. osobiscie bardzo podobaja mi sie orginalne imiona.. moj syn nie mial byc chlopcem wtedy byl by akurat moze nie orginalnie ale Krystyna.. a jak sie urodzil mial miec na imie Roch.. i ma tak na drugie..
azrael1982 - Pon Gru 06, 2010 13:28
Moja dziewczyna ma dość interesujące imię - Aisza. :) Gdy powiedziała mi, że tak się nazywa, to nie wiedziałem za bardzo, czy mogę Jej w to uwierzyć. :)
merwin - Pon Gru 06, 2010 16:31
ja też należę do grona osób o rzadkich imionach.....Arleta ładnie prawda? ale w dzieciństwie nie cierpiałam mego imienia
katarzyna35k-ce - Wto Gru 07, 2010 15:18
Kiedys miałam koleżankę o imieniu Jowita :) na tamte czasy wydawało mi się to imie jak z kosmosu .
Dorotka - Czw Gru 09, 2010 09:14
merwin napisał/a: | ale w dzieciństwie nie cierpiałam mego imienia | chyba nie znam osoby, która byłaby w dzieciństwie zadowolona ze swojego imienia :) właściwie wszyscy, których znam mieli w swoim życiu okres kiedy złorzeczyli na rodziców z powodu imienia. Ja osobiście nie dość, że miałam żal o samo imię jako dziecko to jeszcze o to, że mam tylko jedno imię a nie dwa jak wszyscy. Potem mi przeszło a jeszcze później... dałam moim dzieciom też po jednym imieniu :)
Nikaa - Nie Gru 12, 2010 16:19
Ja jestem na etapie szukania imion dla synka.. i na 80% postawilam na Wojtusia.. Ale strasznie podoba mi sie Leon.. albo Borys.. i w sumie to juz nie wiem..
alenda - Pon Gru 13, 2010 20:08
Borys ok, Leon rzadkie, mi się srednio podoba, Wojtuś najlepsze :) ja lubię "normalne" imiona. Chociaż znam wiele osób o dziwnych imionach i czasem fajnie brzmią, czasem do nich pasują. Jak byłam w ciąży (każdy gadał że będzie chłopiec) to chciałam Karola albo Adama, ale od razu czułam, że będzie Karolina, Marta albo Milena. Milenę odrzuciałam bo zbyt rzadkie, chociaż ładne. Mój mąż chciał Irene, Jolantę, Dorotę, Zofię ale jakoś mi się głupio kojarzyły (Doda, Rutowicz). Myśleliśmy nad ?ucją, ale za starodawne i została Marta, proste, pasujące do kazdego kraju, więc spoko :)
Arex30 - Wto Gru 14, 2010 11:24
Nikaa, wiesz co .... jak mozesz. Toz to jasna sprawa . Arkadiusz i nie inaczej :)
Nikaa - Wto Gru 14, 2010 15:11
Arex30, oczywiscie.. dla Ciebie wszytsko :)
kisia - Sob Gru 25, 2010 19:21
Nikaa, to już wiadomo, ze drugi też będzie chłopak ?
Nikaa - Nie Gru 26, 2010 20:54
kisia, Nie jeszcze nie wiadomo..na 100%.. Ale moje przeczucie mi to mowi.. a dziewczynka.. to wiesz jak bedzie miala na imie.. tak jak Ty Kisiu,,
kisia - Nie Gru 26, 2010 23:57
Nikaa, no właśnie wiem i w związku z tym życzę Ci chłopaka bo dziewczynkę skrzywdziłabyś imieniem :P
Harcerka - Nie Gru 26, 2010 23:58
a ja zycze dziewczyki:)
fajne sa:) - coprawda moja dziewczynka ma wiecej autek :)))
ale ten typ tak ma;)))))
sebek - Pon Gru 27, 2010 00:16
no to będzie niezły easyrider
jeszcze zobaczysz a na 18 zapragnie motocykla bo takie kobiety to ja znam ... momentami są gorsze w swym szaleństwie od facetów :wstyd:
Harcerka - Pon Gru 27, 2010 10:27
bez przesady - ja tez jestem glownym kierowca w rodzinie;)))
po prostu bardziej lubie jezdzic niz maz;) :rotfl:
look - Pon Gru 27, 2010 11:31
A podobają wam się takie owocowe imiona:Jagoda,Malina,Malwina?:)
Harcerka - Pon Gru 27, 2010 12:54
nie...
za mietkie;)....
maya - Pon Gru 27, 2010 13:14
Mnie się podobają! Ja miałam mieć na imię Jagoda :)
Ale czasem to, że imię się podoba (mnie np. Nadzieja, Róża, Klara itd) nie znaczy, że nazwałabym tak dziecko :)
Harcerka - Pon Gru 27, 2010 13:32
ja ma KLARE:)
mi sie podoba:)))
sebek - Pon Gru 27, 2010 14:32
potem będzie "Jagódko ty moja" albo "ummmm smakujesz jak Malinka" :rotfl:
swoją drogą chyba tylko raz spotkałem się z tego typu imieniem
a co powiecie na imiona które rodzice dają dzieciom na podstawie jakichś telenowel albo innych dziwnych amerykańckich filmów ?
maya - Pon Gru 27, 2010 17:52
sebek napisał/a: | swoją drogą chyba tylko raz spotkałem się z tego typu imieniem |
Moim zdaniem imię Jagoda jest w tej chwili na tyle popularne, że już "normalne". Malwin też znam chyba trzy :)
Moje zresztą dzisiaj słychać co krok, a pamiętam jak 10lat temu ludzie pytali czy to od Marysi czy tylko ksywka i nie chcieli uwierzyć, że tak mam w akcie :]
sebek napisał/a: | a co powiecie na imiona które rodzice dają dzieciom na podstawie jakichś telenowel albo innych dziwnych amerykańckich filmów ? |
Wszystko zależy jakie, ale jeśli to dziwne amerykańskie filmy to pewnie i imiona dziwne :)
Harcerka napisał/a: | ja ma KLARE:)
mi sie podoba:))) |
Miałam babcie Klarę, ale właśnie wczoraj się zastanawiałam czy to pasuje do małej dziewczynki... nie ma jakiegoś zdrobnienia czy coś :|
Nikaa - Sro Gru 29, 2010 10:23
Klara fajne imie.. ja dzisiaj myslalam nad Marlena :) Malina tez mi sie podoba :) Malwinka.. tym bardziej i bardzo Matylda.. :)
aaa wlasnie a co powiedzie na Horacego?
kisia - Czw Gru 30, 2010 01:01
owocowe imiona są straszne .
Mi ostatnio podoba się dla dziewczynki Hania.
Harcerka - Czw Gru 30, 2010 15:52
Matylda mi sie podoba;))
Horacy... batrdziej HUbert
no i robert norbert marcel bartosz
look - Czw Gru 30, 2010 19:38
Horacy...ciekawe,nie słyszałam,że ktoś tak nazwał syna,ale to chyba w dobrym kierunku idzie;)
Szamanka - Czw Gru 30, 2010 22:41
Samuel oraz Victoria- tylko te dwa imiona, reszta innych mogla by nie istniec :D :D
trunks - Czw Gru 30, 2010 22:43
jakieś takie niepolskie :-)
Szamanka - Czw Gru 30, 2010 22:45
Samuel zydowskie, a Wiktoria tez moze byc tak pisana, bo mowiona wychodzi jednako :D
tylko, ze Dawid tez zydowski i Jozef i reszta innych.
Nikaa - Nie Sty 02, 2011 14:43
Viktoria to oklepana jest.. co 2 dziecko w przedszkolu to Vika.. Vikusia.. strasznie mi sie nie podoba.. tak jak Brajan :) czy Nikusia czyli NiKola..
Basia K - Nie Sty 02, 2011 16:30
Nie lubię imion udziwnionych,nie lubię też takich,które mi się źle kojarzą np. z nielubianą osobą.
Tak jest u mnie z Hanią,Dorotą.
Podoba mi się Marta,Magda,Alicja :)
Większy kłopot z chłopięcymi imionami.Gdy byłam w drugiej ciąży,miałam komplet imion dla córki,dla chłopca nic.Czekając na zabieg,wpadłam w panikę-co to będzie,jak jednak "trafi" się chłopak :D
Arex30 - Pon Sty 03, 2011 15:18
O Basia K, Alicja jest OK no i moje :) Piekne imie.
Nikaa - Wto Sty 04, 2011 13:48
Arex30, No i znowu jestesmy rozni :) Mi sie strasznie imie Arkadiusz nie podoba.. moze wlasnie mam tak ze z kojarzy mi sie z malo lubiana osoba..
Zreszta do tego grona moge zaliczyc tez Alicje i Marte..
Ale ostatnio uslyszalam piekne imie.. wiem u nas by pewnie sie nie przyjelo.. Ezra.. strasznie ladnie brzmi.. choc do nazwiska wogole nie pasuje.. :)
A jak sie pytam swojego dziecka jak dac drugiej dzidzi na imie to twardo mowi Kuba :) no od czasu do czasu mowi tez Pat lub Sam.. w zaleznosci jaka bajke wczesniej ogladal :)
Admike - Sob Sty 08, 2011 08:15
Nikaa napisał/a: |
A jak sie pytam swojego dziecka jak dac drugiej dzidzi na imie to twardo mowi Kuba :) no od czasu do czasu mowi tez Pat lub Sam.. w zaleznosci jaka bajke wczesniej ogladal :) |
to lepiej uważaj, jakie bajki dziecku pokazujesz, bo co będzie jak powie "Mamo, a może nazwać go Scooby Doo labo Kudłaty?" ;)
Basia K - Pon Sty 10, 2011 09:55
Arex30 napisał/a: | moje Piekne imie. |
Jesteś jedną z niewielu mi znanych osób,które tak lubią swoje imię...
Nikaa napisał/a: | kojarzy mi sie z malo lubiana osoba..
..do tego grona moge zaliczyc tez Alicje |
Bo nie znasz mojej córki :hyhy:
Nikaa - Wto Sty 11, 2011 19:26
Basia K, rzecz oczywista.. jakby ja tylko poznala pewnie odrazu zmienilabym zdanie :)
|
|
|