|
|
dupiate forum
|
![](images/print.gif) |
Dział Kulinarny - Rafaello
Toster - Pon Gru 20, 2004 10:15 Temat postu: Rafaello Rafaello
Ciasto – biszkopt z 4 jajek
Masa:
- 400 ml śmietany 30%
- dwie śnieżki
- 100 g wiórków kokosowych
- dwie białe czekolady
¦mietanę kremówkę ubić ze śnieżkami. Rozpuścić białą czekoladę i dodać do ubitej śmietany. Do tego wszystkiego dodać połowę wiórków kokosowych i wymieszać. Biszkopt przeciąć na pół, środek i wierzch biszkoptu posmarować kremem, resztą wiórków posypać wierzch.
S-A-S-I-K - Wto Gru 21, 2004 22:00
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
katastrofa :cry:
takie_pyszne_rafaello :oops:
a_ja_przytylam_i_do_tego_swieta_ida.... :oops:
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Bożka - Czw Lut 16, 2006 10:56
Moje ulubione :) Nie trzeba piec a jest przepyszne - rafaello :
Potrzebne jest:
1/2 l mleka
2 czubate lyzki maki ziemniaczanej
2 plaskie lyzki maki pszennej
1 maly cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 duza paczka krakersow Lajkonika lub ciasteczka maslane Leibnitz ( ja robilam z tymi drugimi )
kostka margaryny
25 dkg wiorkow kokosowych
Make nalezy rozmieszac w 1/2 szklance mleka, wlac do gotujacego sie mleka z cukrami i ugotowac budyn. Wystudzic, utrzec z margaryna, wsypac 20 dkg wiorkow kokosowych. Na srenia blache wylozyc folie aluminiowa, polozyc polowe krakersow, na to jedna czesc masy, znow krakersy i druga czesc masy kokosowej. Posypac reszta wiorkow , wklepac je lyzka. Wlozyc do lodowki, najlepiej na cala noc. Potem mozna wcinac i wcinac i wcinac ....
Cacho jest naprawde pyszne
Dorothea - Czw Lut 16, 2006 10:59
oo nastepny temat o ciastach, juz mamy taki jeden, moze jakis Moderator to połączy???
Bożka, wydaje sie byc przemniamniusne Twoje ciacho :ok:
Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:03
Najlepsze jest po nocnym lezakowaniu w lodowce !
Dorothea - Czw Lut 16, 2006 11:04
Bożka, mąke ziemniaczaną i pszenną mieszamy z tym mlekiem tak????
Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:07
Obydwie maki mieszamy w 1/2 szklance mleczka i wlewamy do gotujacego sie mleczka.
Dorothea - Czw Lut 16, 2006 11:18
Bożka, dzieki teraz juz jest wszystko jasne :D
Szamanka - Czw Lut 16, 2006 11:20
Dodam, ze ciacho mozna jeszcze slicznie wystroic kuleczkami
jest naprawde pyszniutkie
Musze poszukac moj przepis :D
Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:22
Szamanka napisał/a: | Dodam, ze ciacho mozna jeszcze slicznie wystroic kuleczkami
jest naprawde pyszniutkie
Musze poszukac moj przepis :D |
Mozna nawet esy floresy zrobic z polewy czekoladowej, dekoracja dowolna wg gustu i upodoban gospodyni :super:
kisia - Pon Lut 20, 2006 01:49
w sobotę Dorothea, robiła to Rafaello, ciekawe jak jej wyszło :?:
Dorothea - Pon Lut 20, 2006 17:03
kisia, przepyszne, juz zjedli i troszke dałam wujkowi
:D
Bożka - Pon Lut 20, 2006 20:26
Znaczy sie , ze smakowalo, ciesze sie :super: :super:
Gmeras - Pon Lut 20, 2006 20:53
Dorothea, i nie poczestowałas mnie ;(
foch :D
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 12:57
Gmeras, wybacz moje niedopatrzenie, nastepnym razem sie poprawie
Bożka napisał/a: | Znaczy sie , ze smakowalo, ciesze sie |
Tak, było przepyszne :D
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 17:27
licze na nie na spotkaniu :D :P
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 18:47
Gmeras, niestety na spotkanku mnie nie bedzie tym razem :(
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 20:10
no to na kolejne :P
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:00
Gmeras, dobrze
Ty łasuchu :D
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 22:01
nie łasuchu tylko chce skosztowac smakołyków które ty zrobisz :P :D
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:14
Gmeras napisał/a: | nie łasuchu tylko chce skosztowac smakołyków które ty zrobisz |
Bedzie mi bardzo miło dac Ci je do sprobowania :D
tuchałowa - Sob Lip 29, 2006 12:38
Właśnie zabieram się za produkcję, tylko nie wiem na który przepis się zdecydować :zalamany:
Krzysio - Nie Lip 30, 2006 16:20
hmm przyszne ciasto :)
tuchałowa, gratuluje talentu kucharskiego :D
Bożka - Sro Sie 02, 2006 19:06
tuchałowa napisał/a: | Właśnie zabieram się za produkcję, tylko nie wiem na który przepis się zdecydować :zalamany: |
Ciekawa jestem , na ktory przepis sie zdecydowalas ?
tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 08:03
Bożka napisał/a: | Ciekawa jestem , na ktory przepis sie zdecydowalas ? | Przepis numer 2....czyli Twój :rotfl: :D
Bożka - Sro Sie 09, 2006 09:01
Smakowalo chociaz ;)
Monique - Sro Sie 09, 2006 10:23
ja tez mam zamiar zrobic ciasto i to moze wlasnie skusze sie na to wydaje sie latwe do zrobienia i doiasc szybkie i co najwazniejsze nie trzeba tego piec.. (moj piekarnik jest z kosmosu) ttylko mam takie pytanie.. tam w przepisie jest napisane "..wtstudzic. Utrzec z margaryna.." ale co utrzec z margaryna..??i co pierwsze sie kladzie krakersy czy mase..??
tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 11:19
Wystudzić ten budyń czyli mąkę, mleko i cukry. Potem mikrerem można rozetrzeć margarynę i dodawać po łyżce budyniu, a na koniec jeszcze kokos wsypać do tego wszystkiego. Ja wyłożyłam biszkopty na dno, trochę masy, znów jakieś ciasteczka i znów trochę masy (takie dwuwarstwowe). A wierzch jeszcze posypać kokosem :D
tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 23:31
Przepis numer dwa zyskuje popularność, właśnie go wysyłam koleżance :D
tuchałowa - Pią Sty 19, 2007 15:08
Jak robiłam poprzednim razem, to chyba nawet wyszło(rodzina w komplecie, wszyscy żyją). Mama wyjechała i kuchnia należy do mnie, więc postanowiłam powtórzyć produkcję jutro(taki relaks przed sesją :]
Zaprosiłam nawet jedną osobę z zewnątrz na konsumpcję, mam nadzieję, że nie obawia się, że to będzie jej ostatni posiłek przed niechybną śmiercią spowodowaną zatruciem :P
Arex30 - Pią Sty 19, 2007 16:17
tuchałowa, A ja jutoro do pracy jade rano wiec może tak cos po drodze bym zabrał..... do kawusi....
Przelatuje przez SS ok 8:30..... Gdzie moge odebrać??
siebawie - Pią Sty 19, 2007 21:25
..... a ja obiecałem, że mojej Kasi metrowca zrobię :hyhy: :serce: :serce: :serce:
Azbe - Pią Lut 20, 2009 07:50
bez orzecha w środku to nie bedzie to samo :(
|
|
|