dupiate forum

Dział Kulinarny - Rafaello

Toster - Pon Gru 20, 2004 10:15
Temat postu: Rafaello
Rafaello
Ciasto – biszkopt z 4 jajek
Masa:
- 400 ml śmietany 30%
- dwie śnieżki
- 100 g wiórków kokosowych
- dwie białe czekolady
¦mietanę kremówkę ubić ze śnieżkami. Rozpuścić białą czekoladę i dodać do ubitej śmietany. Do tego wszystkiego dodać połowę wiórków kokosowych i wymieszać. Biszkopt przeciąć na pół, środek i wierzch biszkoptu posmarować kremem, resztą wiórków posypać wierzch.

S-A-S-I-K - Wto Gru 21, 2004 22:00

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

katastrofa :cry:

takie_pyszne_rafaello :oops:

a_ja_przytylam_i_do_tego_swieta_ida.... :oops:

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Bożka - Czw Lut 16, 2006 10:56

Moje ulubione :) Nie trzeba piec a jest przepyszne - rafaello :

Potrzebne jest:

1/2 l mleka
2 czubate lyzki maki ziemniaczanej
2 plaskie lyzki maki pszennej
1 maly cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 duza paczka krakersow Lajkonika lub ciasteczka maslane Leibnitz ( ja robilam z tymi drugimi )
kostka margaryny
25 dkg wiorkow kokosowych

Make nalezy rozmieszac w 1/2 szklance mleka, wlac do gotujacego sie mleka z cukrami i ugotowac budyn. Wystudzic, utrzec z margaryna, wsypac 20 dkg wiorkow kokosowych. Na srenia blache wylozyc folie aluminiowa, polozyc polowe krakersow, na to jedna czesc masy, znow krakersy i druga czesc masy kokosowej. Posypac reszta wiorkow , wklepac je lyzka. Wlozyc do lodowki, najlepiej na cala noc. Potem mozna wcinac i wcinac i wcinac ....
Cacho jest naprawde pyszne

Dorothea - Czw Lut 16, 2006 10:59

oo nastepny temat o ciastach, juz mamy taki jeden, moze jakis Moderator to połączy???



Bożka, wydaje sie byc przemniamniusne Twoje ciacho :ok:

Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:03

Najlepsze jest po nocnym lezakowaniu w lodowce !
Dorothea - Czw Lut 16, 2006 11:04

Bożka, mąke ziemniaczaną i pszenną mieszamy z tym mlekiem tak????
Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:07

Obydwie maki mieszamy w 1/2 szklance mleczka i wlewamy do gotujacego sie mleczka.
Dorothea - Czw Lut 16, 2006 11:18

Bożka, dzieki teraz juz jest wszystko jasne :D
Szamanka - Czw Lut 16, 2006 11:20

Dodam, ze ciacho mozna jeszcze slicznie wystroic kuleczkami


jest naprawde pyszniutkie

Musze poszukac moj przepis :D

Bożka - Czw Lut 16, 2006 11:22

Szamanka napisał/a:
Dodam, ze ciacho mozna jeszcze slicznie wystroic kuleczkami


jest naprawde pyszniutkie

Musze poszukac moj przepis :D


Mozna nawet esy floresy zrobic z polewy czekoladowej, dekoracja dowolna wg gustu i upodoban gospodyni :super:

kisia - Pon Lut 20, 2006 01:49

w sobotę Dorothea, robiła to Rafaello, ciekawe jak jej wyszło :?:
Dorothea - Pon Lut 20, 2006 17:03

kisia, przepyszne, juz zjedli i troszke dałam wujkowi


:D

Bożka - Pon Lut 20, 2006 20:26

Znaczy sie , ze smakowalo, ciesze sie :super: :super:
Gmeras - Pon Lut 20, 2006 20:53

Dorothea, i nie poczestowałas mnie ;(
foch :D

Dorothea - Wto Lut 21, 2006 12:57

Gmeras, wybacz moje niedopatrzenie, nastepnym razem sie poprawie



Bożka napisał/a:
Znaczy sie , ze smakowalo, ciesze sie


Tak, było przepyszne :D

Gmeras - Wto Lut 21, 2006 17:27

licze na nie na spotkaniu :D :P
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 18:47

Gmeras, niestety na spotkanku mnie nie bedzie tym razem :(
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 20:10

no to na kolejne :P
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:00

Gmeras, dobrze

Ty łasuchu :D

Gmeras - Wto Lut 21, 2006 22:01

nie łasuchu tylko chce skosztowac smakołyków które ty zrobisz :P :D
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:14

Gmeras napisał/a:
nie łasuchu tylko chce skosztowac smakołyków które ty zrobisz


Bedzie mi bardzo miło dac Ci je do sprobowania :D

tuchałowa - Sob Lip 29, 2006 12:38

Właśnie zabieram się za produkcję, tylko nie wiem na który przepis się zdecydować :zalamany:
Krzysio - Nie Lip 30, 2006 16:20

hmm przyszne ciasto :)
tuchałowa, gratuluje talentu kucharskiego :D

Bożka - Sro Sie 02, 2006 19:06

tuchałowa napisał/a:
Właśnie zabieram się za produkcję, tylko nie wiem na który przepis się zdecydować :zalamany:


Ciekawa jestem , na ktory przepis sie zdecydowalas ?

tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 08:03

Bożka napisał/a:
Ciekawa jestem , na ktory przepis sie zdecydowalas ?
Przepis numer 2....czyli Twój :rotfl: :D
Bożka - Sro Sie 09, 2006 09:01

Smakowalo chociaz ;)
Monique - Sro Sie 09, 2006 10:23

ja tez mam zamiar zrobic ciasto i to moze wlasnie skusze sie na to wydaje sie latwe do zrobienia i doiasc szybkie i co najwazniejsze nie trzeba tego piec.. (moj piekarnik jest z kosmosu) ttylko mam takie pytanie.. tam w przepisie jest napisane "..wtstudzic. Utrzec z margaryna.." ale co utrzec z margaryna..??i co pierwsze sie kladzie krakersy czy mase..??
tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 11:19

Wystudzić ten budyń czyli mąkę, mleko i cukry. Potem mikrerem można rozetrzeć margarynę i dodawać po łyżce budyniu, a na koniec jeszcze kokos wsypać do tego wszystkiego. Ja wyłożyłam biszkopty na dno, trochę masy, znów jakieś ciasteczka i znów trochę masy (takie dwuwarstwowe). A wierzch jeszcze posypać kokosem :D
tuchałowa - Sro Sie 09, 2006 23:31

Przepis numer dwa zyskuje popularność, właśnie go wysyłam koleżance :D
tuchałowa - Pią Sty 19, 2007 15:08

Jak robiłam poprzednim razem, to chyba nawet wyszło(rodzina w komplecie, wszyscy żyją). Mama wyjechała i kuchnia należy do mnie, więc postanowiłam powtórzyć produkcję jutro(taki relaks przed sesją :]
Zaprosiłam nawet jedną osobę z zewnątrz na konsumpcję, mam nadzieję, że nie obawia się, że to będzie jej ostatni posiłek przed niechybną śmiercią spowodowaną zatruciem :P

Arex30 - Pią Sty 19, 2007 16:17

tuchałowa, A ja jutoro do pracy jade rano wiec może tak cos po drodze bym zabrał..... do kawusi....
Przelatuje przez SS ok 8:30..... Gdzie moge odebrać??

siebawie - Pią Sty 19, 2007 21:25

..... a ja obiecałem, że mojej Kasi metrowca zrobię :hyhy: :serce: :serce: :serce:
Azbe - Pią Lut 20, 2009 07:50

bez orzecha w środku to nie bedzie to samo :(


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group