dupiate forum

Forum Ogólne - Paczka do Anglii

Bot - Pon Paź 01, 2007 12:07
Temat postu: Paczka do Anglii
A ja mam pytanko do emigrantów lub kogoś kto ma kogoś w Anglii. Jak i czym najlepiej wysłać (normalnie kurierem jest drogo) większą paczkę koło 10 kg ?
espi - Pon Paź 01, 2007 13:32

Kiedyś najlepiej było dogadać się z kierowcą autobusu jadącego w odpowiednim kierunku. Teraz nie wiem czy ktokolwiek jeździ jeszcze do Anglii autobusem. :niepewny:
Dorothea - Pon Paź 01, 2007 14:24

burek napisał/a:
jeździ jeszcze do Anglii autobusem.

pewnie,ze tak i to ile ludzi........

Bot - Pon Paź 01, 2007 15:45

burek, pod warunkiem że ta osoba będize miała możliwość odebrać. Jak nie odbierze to będzie kiepsko.
espi - Pon Paź 01, 2007 16:38

No dokładnie.
Arex30 - Pon Paź 01, 2007 19:13

khaman, wredoto .... a co pączusiow wysyłasz ;)
Major - Pon Paź 01, 2007 22:52

Mam takie namiary i sa firmy, ktore sie tym zajmuja. Jesli chcesz to na priv pisz. Wyglada to prosto. Firma bierze 1 funt od kilograma, ale minimum 10 funtow trzeba im zaplacic czyli min 10 kilo mozna podarowac :D No i wiadomo proporcjonalnie rosnie cena wraz z waga.
kisia - Pon Paź 01, 2007 23:19

khaman napisał/a:
Jak i czym najlepiej wysłać ....... większą paczkę koło 10 kg ?
znam kogoś kto własnie w środę wyjeżdża samochodem, ale ma wypchane auto :(
Bot - Wto Paź 02, 2007 10:16

kisia napisał/a:
ale ma wypchane auto :(

No i tak musiałby jechać do pewnego miasta ;)

Ogólnie to raczej myślałem o tym czy np. pocztą czy może przesyłki konduktorskie. Raczej zależałoby mi na tym żeby paczka dotarła i nie zaginęła.

p4cz3k - Wto Paź 02, 2007 17:37

Cytat:
Paczka do Anglii

odczep sie :) paczek w anglii ma sie dobrze :P

Piotrulek - Wto Paź 02, 2007 17:54

Pączku,mówimy tu o paczce do Anglii,a nie o pączku w Anglii
kisia - Wto Paź 02, 2007 18:32

khaman chyba mimo wszystko będzie najtaniej, jak skorzystasz z firmy którą poleca Major. Dzwoniłam dziś na Pocztex z ciekawość bo to chyba najtańszy kurier i obsługują Anglie, jednak cena jest 3 razy większa niż
Major napisał/a:
Firma bierze 1 funt od kilograma, ale minimum 10 funtow trzeba im zaplacic czyli min 10 kilo mozna podarowac

Bot - Wto Paź 02, 2007 18:33

p4cz3k, ty już jesteś w Anglii ciebie nie trzeba wysyłać ;) Lepiej byś się popytał i coś pomógł :P
krystian - Sro Paź 03, 2007 00:02

idzcie na przystanek miedzynarodowy. najpierw dowiedzcie sie o ktorej jedzie autokar do tego konkretnego miasta. kierowca wezmie przesylke zaplacicie od 50 zl dop 100 i po klopocie.umowcie sie z osoba do ktoreh wysylacie przesylke, ze o tej i o tek porze ma byc na przystanku i problem rozwiazany
Bot - Sro Paź 03, 2007 13:51

krystian, no taka alternatywa jest ale też chodzi o wysłanie do miejsca docelowego w przypadku braku możliwości odebrania paczki.
Lama71 - Sro Paź 03, 2007 15:15

Cytat:
idzcie na przystanek miedzynarodowy. najpierw dowiedzcie sie o ktorej jedzie autokar do tego konkretnego miasta. kierowca wezmie przesylke zaplacicie od 50 zl dop 100 i po klopocie.umowcie sie z osoba do ktoreh wysylacie przesylke, ze o tej i o tek porze ma byc na przystanku i problem rozwiazany

bardzo podoba mi się ten sposób. Prosty, tani i milusi. A jeszcze bardziej by mi się podobał, jakbym był handlarzem prochów, albo lepiej - terrorystą. Po kiego podkładać jakieś bomby, idę do kierowcy, mówię żeby przewiózł, że ktoś odbierze. A odbiorcą będzie pan Piotr. Oczywiście Święty :)

Szamanka - Sro Paź 03, 2007 17:23

Lama, sek lecz w tym, ze ludzie w ten sposob przesylaja paczki.
Nie wiem, czy kirowca bierze by zarobic dodatkowa kase, czy poprostu moze.

kisia - Sro Paź 03, 2007 20:53

Szamanka napisał/a:
Lama, sek lecz w tym, ze ludzie w ten sposob przesylaja paczki.
wydawało mi się ze juz tak sie nie robi :niepewny: przecież to bardzo niebezpieczne, tak jak pisze Lama
Szamanka - Sro Paź 03, 2007 22:12

kiska a wiesz jaki debil siadzie kolo Ciebie i co kryje sie w jego bagazu?

Kierowcy autobusu tego nie sprawdzaja.......

Owa " funkcja kurierska" jeszcze funkcjonuje, bo nie tak dawno ja wysylalam cos, no ale w innym kierunku

Bot - Czw Paź 04, 2007 09:51

Szamanka napisał/a:
Owa " funkcja kurierska" jeszcze funkcjonuje, bo nie tak dawno ja wysylalam cos, no ale w innym kierunku

Dzięki :)

Lama71 - Czw Paź 04, 2007 10:11

a może nikt nie wpadł na taki pomysł jak ja?
A może ja jest :zawstydzony: em urodzonym terrorystą?

krystian - Pią Paź 05, 2007 00:44

Lama71 napisał/a:
jakbym był handlarzem prochów, albo lepiej - terrorystą. Po kiego podkładać jakieś bomby, idę do kierowcy, mówię żeby przewiózł, że ktoś odbierze
kierowca zanim taka przesylke zapakuje zazwyczaj prosi o otwrzenie jej
Szamanka - Pią Paź 05, 2007 13:18

Dziwne, bo mnie tam nikt nie kazal nic otwierac :niepewny: , czyzby uwierzyl pieknym oczom? :hyhy:
Major - Sob Paź 06, 2007 18:14

Paczki sa na zlecenie wiec jesli cos w niej wysylasz to na wlasna odpowiedzialnosc, jezeli ida jakies prochy i mialby kontrole na granicy i pies wywacha to przeciez wiadomo kto pojdzie za to siedziec. Ta paczka w koncu ma tez gdzies dotrzec :)
kisia - Sob Paź 06, 2007 23:26

Major napisał/a:
Paczki sa na zlecenie
niby tak
Major napisał/a:
Ta paczka w koncu ma tez gdzies dotrzec
a jak ma po prostu wybuchnąć ? :przestraszony:
kobi - Nie Paź 07, 2007 11:25

Major napisał/a:
Paczki sa na zlecenie wiec jesli cos w niej wysylasz to na wlasna odpowiedzialnosc, jezeli ida jakies prochy i mialby kontrole na granicy i pies wywacha to przeciez wiadomo kto pojdzie za to siedziec.

Załóżmy, że kierowca jest przemytnikiem. Na paczce podaje fałszywe dane i w razie czego wykręca się :P

A tak serio, nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu można było bez problemu dogadać się z jakimś kierowcą i sporo paczek było wysyłanych tą drogą :)

p4cz3k - Pon Paź 08, 2007 17:03

tu w anglii teraz wszyscy palacy marudza, ze autobusy, tiry, etc itd sa trzepane przez granicznikow, polskie papierosy pomalu sie koncza, ruskich juz od dluzszego czasu podobno nie bylo...a wlasnie w tak dostawaly sie do angli,

a co do przeslania paczki...faktycznie slyszalem o tym 1kg = 1 funt / nie mniej niz 10 kg, sam sie nad tym zastanawiam czy lepiej wyjdzie zaplacic za nadbagaz czy wyslac paczke :) bo cos czuje ze w 20 kg sie nie zmieszcze