dupiate forum

Forum Ogólne - UFO

Major - Sob Cze 23, 2007 15:27
Temat postu: UFO
Nie jest to temat, którym się w jakiś wyjątkowy sposób interesuje. Czasem z nudy i również przypadkiem natrafi sie na necie na jakieś filmiki czy też artykuły.
Jestem ciekaw czy ktoś z Was widział w życiu coś nietypowego czego nie potrafil racjonalnie wyjaśnić. Już nawet nie pytam czy w to wierzycie czy nie :D
Ponizej linkii:
h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=KRvWRrf__XA&NR=1 filmik prawdopodobnie z jakiegos mysliwca robiony.

h t t p;//w w w thisislondon.co.uk/news/article-23401615-details/'Mile-wide+UFO'+spotted+by+British+airline+pilot/article.do

katarzyna35k-ce - Sob Cze 23, 2007 17:50

Moja kumpela rozmawia na gg z gosciem ktory jest pasjonatem tegoz zjawiska! Wyobraz sobie ze on jezdzi w te miejsca na swiecie gdzie zachodza jakies dziwne zdarzenia z udziałem UFO ostatnio przyjechał do katowic bo ponoc koło zabrza miał byc jakis zlot UFIków , były nasilone jakies fale czy cos ... czasem jak ta kumpla mi opowiada to robi mi sie ciepło ... tak jest to wiarygodne.
A i Shad_ow na balkonie w nocy stojac widziała takie cos co mogło byc UFEm ale nie zostało to potwierdzone przez zadne instytucje . :dontgetit:

Major - Sob Cze 23, 2007 21:15

katarzyna35k-ce napisał/a:
nasilone jakies fale czy cos

ale jak czytam taki tekst to mnie troch to bawi. Zwlaszcza, ze oni za cholere nawet nie wiedza co to jest, a gadaja o jakis falach :P

trunks - Sob Cze 23, 2007 21:22

myslalem, ze to temat o tych tabletach :P
katarzyna35k-ce - Nie Cze 24, 2007 14:18

Major napisał/a:
ale jak czytam taki tekst to mnie troch to bawi. Zwlaszcza, ze oni za cholere nawet nie wiedza co to jest, a gadaja o jakis falach

wiesz musiałbys sie spotkac z tym gosciem o ktorym pisałam powyzej , ja tez sie smiałam ...

kisia - Nie Lip 08, 2007 03:04

A słyszeliście o kręgach w zbożu w Wylatowie ?

veronica - Nie Lip 08, 2007 09:53

widziałam parę dni temu na discovery (lub czymś takim) program dokumentalny, w którym pokazywali jak ludzie, hmmm..... ziemianie, sami takie kręgi robią. Używają do tego celu takiego wałka co jak się trawnik posieje to trzeba go poźniej .... wałkować :hyhy:
kisia - Nie Lip 08, 2007 11:33

veronica, ale własnie tam w Wylatowie ?
veronica - Nie Lip 08, 2007 13:10

kisia, nie wiem kaj to oni kręcili ale sposoby to oni (ziemianie) mają w każdym "nawiedzanym" przez UFO miejscu obtrzaskane żeby zrobić takie fajne znaczki ;)
ja jestem sceptykiem i nie wierzę żeby to jakaś obca siła zmajstrowała :] ale to pewnie jakiś Polak wymyślił, bo jak to mówią: Polak potrafi ;) :rotfl:

trunks - Nie Lip 08, 2007 15:05

ja tam wierze w 'obcych', ale nikeniecznie w te wszystkie historyjki i kregi w zbozu :oczami:
the truth is out there :]

Grabarz - Pią Lip 13, 2007 14:19

Fajny temat, bo wszystko co paranormalne mnie interesuje :D
Oglądałem i czytałem dużo na ten temat. Większość opracowań jest anty-ufocka i jakoś chyba bardziej trafia do człowieka, mimo, że lubimy to co niepoznane i dziwne :)
Np. obecny obraz obcego jako chudego, niskiego, szarego człekokształtnego ludzika z podłużną głową i dużymi czarnymi oczami po raz pierwszy ukazał się w starym, amerykańskim filmie s-f (nie pamiętam nazwy). Od tej pory ludzie, którzy zaobserwowali "obcych" tak właśnie ich opisywali. Wcześniej byli oni opisywani zupełnie inaczej. Tak samo ewoluowała wizja latających spodków, które na początku wcale nie były spodkami. Taki kształt nadał im ostatecznie film "Bliskie spotkania III stopnia" Spielberga.
Tak samo zmieniało się nastawienie ludzi do "obcych". Po filmie, w którym byli oni pokojowo nastwieni, obserwatorzy opowiadali o nich z uśmiechem na twarzy, po filmach typu "Dzień niepodległości" wręcz przeciwnie.
Naukowcy zastanawiają się nad tym, po co w ogóle obca cywilizacja miała by nas odwiedzać. Są różne opinie - np żeby robić doświadczenia. Ta teoria jest często obalana, gdyż to tak, jakbyśmy robili doświadczenia na istotach niższego rzędu, powiedzmy ssakach takich jak psy. Nam to jest potrzebne do testowania szamponów, kremów, śmiercionośnych gazów itp. Wg naukowców cywilizacja, która jest w stanie wysłać swoich przedstawicieli z tak odległych zakątków wszechświata, że nawet nie możemy ich dostrzeć, nie byłaby na tyle prymitywna, żeby musieć się w to bawić. Ja się z tym zgadzam :)
Inna teoria - oni zasiali życie na naszej planecie i obserwują, jak zachowują się ich podopieczni...nie wiem ile mógłby żyć taki obcy, ale mnie na pewno by to się dawno znudziło :P
Kolejna - czekają na odpowiedni moment, żeby przejąć planetę. No to chyba się spóźnili, bo to co dotychczas udało się nam zniszczyć na pewno nie tworzy kuszącego miejsca do osiedlenia się.
Ja osobiście wierzę, że gdzieś tam jest jeszcze inna cywilizacja albo cywilizacje. Po prostu planet jak nasza są miliardy, więc prawdopodobieństwo jest ogromne. Poza tym kto powiedział, że życie może istnieć tylko w oparciu o węgiel i potrzebuje wody i tlenu ? Wiadomo, że tak nie jest. Wg Einstaina istnieją światy, które rządzą się innymi prawami fizyki (nie wspomnę o czarnej dziurze, która zagina przestrzeń i czas, co już jest trudne do zrozumienia). W związku z tym mogą żyć w zupełnie innych warunkach. Tu pojawia się więc pytanie czy są w stanie przeżyć w naszych warunkach, lub czy ich pojazdy są w stanie się poruszać zgodnie z naszą fizyką.
Uuuu rozpisałem się trochę...:P Starczy póki co

Major - Pią Lip 13, 2007 23:54

W zasadzie nie lubie o tym gadac i nie chce byc wysmiewany, ale raz widzialem cos czego nie nazwe przybyszami z obcej planety, ale bylo to dla mnie totalnie nie wyjasnialne. Mianowicie: stalismy sobie raz z kumplami kolo Gabrielli (taka restauracja blisko tesco) i tak sobie gadalismy przez paredziesiat minut. Jako ze mam manie obserwowania otoczenia tak tez moją uwage zwrocilo dosc jasne swiatlo nad okolica zakladu Opel. Byl wieczor wiec raczej wygladalo to jak mocno swiecaca gwiazda. Spogladalem na to raz po raz i jakos nie dawalo mi to spokoju, bo wygladalo dosc dziwnie. Raz tez drgnelo w jedna strone i powrocilo na swoje miejsce, tylko ze zdawalo mi sie ze to zludzenie optyczne. Gdy konczylismy z kumplami rozmowe patrzylem na obiekt, ktory nagle ruszyl lekko w lewa strone i bardzo szybko pol-parabolicznym ruchem odlecial w gore nieba. Jak to zobaczylem to oniemialem. Poprostu poczulem sie jakbym ogladal jakis odcinek z archiwum X. Przez dlugi czas mozna bylo ten obiek widziec (pod warunkiem ze obserwowalo sie go od poczatku jak odlatywal), az znikl pomiedzy gwiazdami na dosc mocno rozgwiezdzonym niebie.
Nie wiem co widzialem, nie mam pojecia czym to bylo. Wiem jedno, nie snilo mi sie to i nie bylo to zludzenie optyczne.

Krzysio - Sob Lip 14, 2007 00:13

Major napisał/a:
Nie wiem co widzialem, nie mam pojecia czym to bylo. Wiem jedno, nie snilo mi sie to i nie bylo to zludzenie optyczne.

Może byłeś pod wpływem alkoholu, albo obcy przylecieli zobaczyć jak sie robi nową Zafirę w GM Opel :P

Major - Sob Lip 14, 2007 00:19

Krzysio napisał/a:
Może byłeś pod wpływem alkoholu

Pod wplywe ani alkoholu, ani innych srodkow odurzajacych rowniez nie bylem :P

trunks - Sob Lip 14, 2007 11:11

albo to jakis nowy prototyp latającego opla :P
katarzyna35k-ce - Sob Lip 14, 2007 15:54

no coz takie sytuacji jest mnostwo i wielu ludzi widziało paranormalne zjawiska. Ja wierze ze sa gdzies Ufiki, zyja sobie i tyle . Czasem jak słucham tych wywodów ludzi anty ufiarskich to przypominam sobie cywilizacje ktore wygineły np. Majowie, skad posiadali taka wiedze?
Aither - Pon Cze 28, 2010 17:54

hmmm ostatnio dostałam linka do dziwnego filmiku na"jutubie" :D i tak jakoś mnie to troszkę zainspirowało... a że temat jest to dopisuje...
Co sądzicie o Nazca ? o tych wielgachnych rysunkach ? spekulacje ze zrobili to kosmici jest troszkę... hm... dziwne ? czy prawdopodobne ? albo np to ze istnieje mapa uwzględniająca antarktydę bez lodu, a zlodowacenie antarktydy przecież miało miejsce pare milionów lat temu... głupie ? Nie wiem.... jak dla mnie raczej nieprawdopodobne co prawda dość racjonalnie do tego podchodzę ale faktycznie coraz częściej powstaje szereg pytań na które "racjonalność" nie zna odpowiedzi... W sumie to co ja się będę oszczedzać.... link do filmiku jest podzielony na kilka kawałków i są polskie napisy... oglądnijcie i powiedzcie co sądzicie o tym ?

Kod:
http://w w w youtube, c o m/wa...player_embedded

GosiaO - Czw Sie 05, 2010 00:01

Aither, słonko bardzo chciałabym to obekrzeć,a le nie wchodzi :(

Major, być moze widziałeś początek bądź koniec życia jakiegoś większego ciała niebieskiego. Może nie, bo z tego co opisałeś wyglądało to dość nienaturalnie.

Moim zdaniem jest bardzo wiele rzeczy których człowiek nie zrozumie albo nie będzie mu dane poznać, ale uważam, ze jeśli mielibyśmy być jedyną planetą w galaktyce na której zamieszkują istoty rozumne to lipa straszna :rotfl: Nigdy całej galaktyki nie odkryjemy i nie poznamy więc skąd pewność ze UFO nie istnieje? Poszukam kilka linków. Jak znajdę to prześle. ;)

Major - Sob Sie 07, 2010 15:30

Aither, wrzuc calego linka, bo wkleilas fragment ktory nie odnosi sie do niczego.
Debonair - Wto Gru 28, 2010 16:58

Zajmujecie sie jakimiś filmikami na YouTube a pod nosem wam UFO ląduje... a raczej całkiem pod moim nosem bo jakieś 5 km od mojego domu hehehe - co prawda było to 4 lata temu, ale chyba jedyne takie "poważne" kręgi w zbożu, w okolicy. Był Tvn, były stowarzyszenia "ufologów", radioaktywne pomiary :D
sebek - Wto Gru 28, 2010 22:53

a potem okazało się, że studenci latali po polu ze sztachetami w rękach i kładli zboże czy co to tam było :D
Debonair - Sro Gru 29, 2010 00:12

hehe nie do końca... bo z tego co pamiętam pomiary wyszły całkiem, całkiem jak na ufo przystało. Było promieniowanie, kłosy nie były połamane tylko położone w charakterystyczny dla UFO sposób heheh, brudne od jakiejś czarnej mazi niewiadomego pochodzenia i wiele innych wspólnych dla kręgów mianowników. Nie zgadzało im się tylko niesymetryczne ułożenie :D
trunks - Sro Gru 29, 2010 20:23

bo studenci pijani byli...