|
|
dupiate forum
|
|
Forum - Forum jako .....
Arex30 - Sob Lis 18, 2006 19:59 Temat postu: Forum jako ..... Forum jako miejsce wyrazania swojej opini w sprawach waznych iu blachych. niestey to drugie tutaj zaczelo gorowac.
Oznacza to powolna smierc forum.
Co jest tego przyczyna??
p4cz3k - Sob Lis 18, 2006 20:10
na forum sa zarowno powazne tematy ... jak i tematy o (...)...czesc uzytkownikow stara sie wypowiadac nie tak czesto lecz sensownie...niestety niektorzy uwazaja ze im postwo wiecej maja tym sa lepsi ...
musisz sie przyzwyczaic iz nie wszystkie tematy sie czyta :] czytasz tylko to co cie interesuje...
Arex30 - Sob Lis 18, 2006 22:36
Cytat: | musisz sie przyzwyczaic iz nie wszystkie tematy sie czyta :] czytasz tylko to co cie interesuje... |
Ok
Tylko czy wypowiadając sie w tematach błachych nie mam nic do powiedzemia w tematach ważkich??
bo zauważam że prym wiodą tematyu lekkie łatwe i przyjemne a tematy trudne są omijane lub dyskusja w nich przybiera wrecz bitwę słowną .
kisia - Sob Lis 18, 2006 23:10
Arex30, każdy czyta to co mu się podoba i to co go interesuje, nie zmusisz nikogo do uczestniczenia w dyskusji na poważne tematy jeżeli nie ma na to ochoty.
kobi - Sob Lis 18, 2006 23:20
Hmmm... Często jest tak, że zarzuca się omijanie "ważnych" tematów a samemu się w nich nie udziela... Tak to już jest: niech inni piszą a ja sobie poczytam i czasami coś dorzucę :P
A nie lepiej samemu rzucać topikami? Chociaż akurat Ty Arex30 to robisz więc nie można Ci tego zarzucić. Może po prostu ludki są z natury leniwe? Nie chce się im wdawać w dyskusje bo wtedy trzebaby szczegółowo śledzić wątek i pisać dłuuuugie posty? ;)
kisia - Sob Lis 18, 2006 23:29
kobi napisał/a: | Może po prostu ludki są z natury leniwe? |
a moze w życiu codzienny maja tyle ważnych i powaznych spraw ze wchodząc na neta/ forum chcą sie wyluzować i porozmawiac o mniej waznych sprawach ;)
Gmeras - Sob Lis 18, 2006 23:37
boze ile razy my to przerabialismy ;)
Tak na przyszłosc to jest Forum Gliwice com i one ma swoje zycie insze od innych ;p
krystian - Nie Lis 19, 2006 01:29
Arex30 napisał/a: | prym wiodą tematyu lekkie łatwe i przyjemne a tematy trudne są omijane lub dyskusja w nich przybiera wrecz bitwę słowną . | bo tenaty latwe sa tematami "rzeka". mozesz o nich dyskutowac dzien w dzien. a w tematych powaznych tak jak np temat kary smierci....wiadome, ze beda 2 strony albo ZA albo PRZECIW. kazdy powie swoje zdanie, wytoczy wlasne argumenty, to o czym tam wiecej rozmawiac? kazdy powiedzial swoje. ja mam tak, ze jesli sie juz wypowiem, temat powiedzmy zamilknie na jakis czas. nagle wejdzie nowy uzytkownik i cos tam powie. to juz mi sie nie chce tam wchodzic i znowu pisac swoje argumenty, bo to sie mija z celem. w zasadzie caly czas pisze sie to samo. jedyna opcja, to ta o ktorej mowil Kobi, trzeba tworzyc nowe tematy
kisia - Nie Lis 19, 2006 01:51
krystian napisał/a: | trzeba tworzyc nowe tematy |
i nikt nikomu tego nie broni :D
darkenstein - Nie Lis 19, 2006 01:59
bez sensu by bylo to forum gdy by trzeba bylo scisle trzymac sie etykiety.
pisze sie co kto chce a nie bo tak wypada ja pisze zawsze to na co mam ochote bo tak jak kisia, zauwazyla na codzien w pracy przynajmniej ja mam dosc klopotow .
Appo - Nie Lis 19, 2006 02:12
darkenstein, ma rację... jesteśmy jedna 'malutką' rodziną ;) i tak ma być ... każdy o każdym chce pogadać i to jest ten urok ;) Gdyby forum było sztywne... szczerze? 90% z nas by tutaj niepisała wogóle . Dobrze jest jak jest ... cieszę się że jestem członkiem tej małej internetowo-Gliwickiej społeczności ;)
Yeti - Nie Lis 19, 2006 10:31
Arex30 napisał/a: | Oznacza to powolna smierc forum. | To chyba przesada, Kasandro!... ;)
Arex30 napisał/a: | zauważam że prym wiodą tematy lekkie łatwe i przyjemne a tematy trudne są omijane lub dyskusja w nich przybiera wrecz bitwę słowną | ...a na łatwą górę wchodzą tłumy, a na te trudne się tylko niektórzy wdrapują... nieprawdaż?...
A łatwą dziewczynę... przepraszam! ;)
Dlaczego mówimy o temacie, że trudny?...
Zgadzam się właściwie z wszystkim, co tu powyżej napisano, i gdyby tego tu jeszcze nie było, to mój post stanowiłby połączenia wypowiedzi kisi i krystiana :) .... ale nie muszę już tego robić :]
kobi napisał/a: | Nie chce się im wdawać w dyskusje bo wtedy trzebaby szczegółowo śledzić wątek i pisać dłuuuugie posty | No właśnie!... A te dłuuuugie posty, to czasem... makabra! ;)
Chciałem jeszcze dodać, że czasem temat, który dla jednych jest poważnym, to dla kogoś innego są "pierdoły"... ;)
Monique - Nie Lis 19, 2006 10:41
dokladnie przerabiamy to juz poraz kolejny..
Ja tez sie zgodze.. z Kisia i krystianem..
Nie bede tego samego powtarzac.. ale dodam tylko od siebie tyle..
Ze kazdy traktuje forum jak chce..
Gmeras - Nie Lis 19, 2006 12:54
a ja jeszcze dodam ze na tej zasadzie tzn na podobnych tematach forum funkcjoinuje juz 2,5 roku ;p
Appo - Nie Lis 19, 2006 16:10
Gmeras, i dodajmy ... ma się dobrze ;)
Arex30 - Nie Lis 19, 2006 16:16
Dobrze??
Wydaje się iż towarzystwo wzajemnej adoracji góróje nad poważną wymianą poglądów.
Tematy proste iłatwe są potrzebne jednak dyskusje w tematach trudnych jest raczej jałowa. A dlatego że wypowiada sie max. 10-20 osób i tyle.
Potem jest przepychanka pomiedzy garczami.
Nastepnie temat umiera na jakiś czas.
Yeti - Nie Lis 19, 2006 16:43
Oto fragment Regulaminu Forum niniejszego, którego działalność polega Cytat: | ...na umożliwieniu użytkownikom bezpłatnego uczestniczenia w w w w forumgliwice, c o m w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różnorodne tematy. | Proszę!... Ani słowa o preferencjach dla tematów trudnych i kontrowersyjnych ;)
Fragment pkt. 1.1 (Zasady Ogólne) Cytat: | ...Traktuj forum jako rozrywkę. Pamiętaj, że to tylko zabawa... |
Arex30 napisał/a: | Wydaje się iż towarzystwo wzajemnej adoracji góruje nad poważną wymianą poglądów. | A dlaczego uważasz, że to źle?... To forumowicze sami tworzą te proporcje, zgodnie z własnymi potrzebami... Jeśli to oznacza "towarzystwo wzajemnej adoracji", to najwyraźniej jest potrzeba istnienia właśnie takowego. :]
Arex30 napisał/a: | dyskusje w tematach trudnych jest raczej jałowa. | Po takiej ocenie chyba chętnych do tej dyskusji nie przybędzie... Samemu mi się odechciewa... :/
Arex30 napisał/a: | A dlatego że wypowiada sie max. 10-20 osób i tyle.
Potem jest przepychanka pomiedzy garczami.
Nastepnie temat umiera na jakiś czas. | To niby jak to powinno wyglądać?... :niepewny:
To, co opisałeś wydaje mi się zupełnie naturalnym porządkiem rzeczy... :]
Arex30 - Nie Lis 19, 2006 21:52
Yeti,
No moje słoneczko
tyś mnie tera oświecił
byda pisał to co sca i ne byda sie przejmował innymi ot co bo i po co jak nikt tego nietraktuje na serio.
toż to tylko
Yeti napisał/a: | Traktuj forum jako rozrywkę. Pamiętaj, że to tylko zabawa... |
Yeti - Nie Lis 19, 2006 22:55
No, Arex30, nie dąsaj się już żabciu!... Słowa, które zacytowałeś nie były moimi, tylko fragmentem z regulaminu tego forum :)
... i masz rację!... Pisz co chcesz!... Pod warunkiem, że z zastosowaniem się właśnie do tego regulaminu! :)
Arex30 - Nie Lis 19, 2006 23:10
Yeti napisał/a: | dąsaj się już żabciu |
Az gdzież bym śmiał
;)
jednak forum i jego regulamin jest pisany przez człowieka co to forum se założył i mam nadieje ze wie dlaczego je założył.
Jesteśmy mieszkańcami tego miasta i wydaje misię iz mozemy stworzyc dużą grupę reprezentatywną. Jednak powinniśmy próc zspraw błachych być bacznym obserwatorem tego co wokół nas się dzieje i reagować.
Możemy ale czy chcemy??
Patrząc na zangażowanie ty e cyber jak i w realu to dochodze do wniossku że chyba nie chcemy.
Mariusz - Nie Lis 19, 2006 23:17
Jednak nie oszukamy się i tematy błahe, czy jak kto woli- pierdoły, na razie tu królują ...
Wchodząc na forum, widzę, że mam do przeczytania 216 postów, klikam na "Zobacz nieprzeczytane posty" i spośród dwóch stron, wybieram dwa tematy ...
:kwasny:
darkenstein - Pon Lis 20, 2006 00:00
a co to sa wazne tematy ? zrobcie liste waznych tematow i bede tam zagladał ;)
Monique - Pon Lis 20, 2006 00:40
wlasnie.. moze by tak bylo najlepiej.. ;) zrobic liste tematow obowiazkowych gdzie wypowiadamy sie z cala powaga i rozwaga ;) przeciez to absurd.. kazdy pisze tam gdzie chce i to co chce.. wyraza swoje zdanie , opinie na ten temat.. Ja mam dzisiaj ochote nie czytac o problemach czy o jakis tam katastrofach tylko o lekkich i przyjemnych tematach gdzie buzia mi sie nie jedno krotnie usmiechnie.. ludzie maja prawo dokonywac wyborow..
darkenstein - Pon Lis 20, 2006 00:52
Monique, no ale jak trzeba to moze popiszemy na trudne tematy choc mi zawsze tylko glupoty trzymaja sie w glowie moze czas spowazniec troche :D
kisia - Pon Lis 20, 2006 02:22
tak się zastanawiam co ma na celu utworzenie tego topiku.
Chcesz Arku zmusic forumowiczów by wypowiadali się w poważnych tematach :?: ,może mamy jeszcze to w regulamnie umieścic :?:
darkenstein napisał/a: | ale jak trzeba |
nie trzeba, każdy czyta to co chce i pisze o czym chce, nie ma przymusu. Arex30 napisał/a: | byda pisał to co sca |
i o to chodzi, bylebyś pisał na temat, nie obrażając pozostałych forumowiczów :D
Mariusz napisał/a: | jednak nie oszukamy się i tematy błahe, czy jak kto woli- pierdoły, na razie tu królują | jak na każdym wielowątkowym forum.
Yeti - Pon Lis 20, 2006 08:15
Arex30 napisał/a: | forum i jego regulamin jest pisany przez człowieka co to forum se założył i mam nadzieje ze wie dlaczego je założył. | ... chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że wiesz to lepiej od niego?... :hyhy:
Przede wszystkim, nie "se"!... A co do reszty tego zdania to się zgadza! :) Wypadałoby więc to uszanować! :)
Niech tylko forumowicze stosują się do tego regulaminu (zwłaszcza w zakresie poszanowania dla innych), to nie będzie źle!...
Przecież to takie proste!... Każda z osób, dla których to forum jest zbyt lajtowe, ma możliwość zaznaczyć chociażby 50 pierwszych z brzegu tematów o charakterze towarzysko-rozrywkowym i nacisnąć guziczek "Ignoruj zaznaczone tematy" i już będą mieli forum zgrabne i poważne,... takie jakie chcą :) Mało tego,... każda z tych osób, kiedy przestanie tracić czas na czytanie "pierdół", będzie mogła się skupić i pisać dwa razy tyle postów w tych tematach ważnych... Więc o co chodzi?... :]
I jeszcze jedno... Fakt, że forum - jakby nie było - jest tylko pewną formą zabawy, to wcale nie oznacza lekceważącego stosunku osób, które to rozumieją, do poruszanych tematów (a tymbardziej do współrozmówców). Tak samo można określić np. kino :)
Arex30, zetknęliśmy się już przecież w poważnej dyskusji na tym forum i chyba nie możesz mi zarzucić, że sobie jaja robiłem?...
Arex30 - Pon Lis 20, 2006 08:29
Drogi Yeti,
Serdeczniie dziękuję z obszerną wypowiedź.Wszystko jest proste i zgrabne jednak czy napewno?
Pisanie postów czyli wirtualna dyskosia ma czemuś służyć. Tu się zgadzamy. Jednak jak w każdej dyskusji ważne jest to by wątek jaki został zaproponowany przez autora dyskusji był przez dyskutantów rozwijany i podtrzymywany. Jednak coraz częściej widać odpowiedzi typu " ja też " " Mnie też" "Jestem za" " nie no znowu"
Czy takie dyskussje są budujace??
Ok powiecie że się czepiam.
Być może.
Lecz uważam iż dla dobra i rozwoju forum tematy typ. Och /Ble/Halo /Pa/ powinny być zamyknięte.
To niczemu niesłuży od tego jest okienko na samym dole ( ShoutBox)
Autorów tematów prosiłbym by obserwowali swoje topicki i odpowiednio je MODEROWALI ( fajne słowo ) a nawet po ich wyczerpaniu sugerowali by je zamknąć.
Odgrzewanie kotletów ( czyli topiców co to już nikt w nich się nie wypowiadał od dawiendawna jest takim sobie sposbem na orzywienie dyskusji.
zróbmy coś razem ale tak by było silne ( chodzi mi o ciężar gatunkowy ) Niechaj te forum bedzie się liczyło i było BATDZO OPINIOTWÓRCZYM W GLIWICACH
Gmeras - Pon Lis 20, 2006 08:45
Arex30, polecam opcje ignoruj cały temat przydatna opcja i zostaw sobie te tematy które Cię interesują. ja mam zignorowanych pełno tematów w których na pewno sie nie bede wypowiadać dzień dobry narzekania itd. Ale innym się to podoba jak byś zauważył tamte tematy istnieją od 2004 roku moze początku 2005 i jakoś forum istnieje odwiedza go 40 userów (zarejestrowanych) dziennie nie chce mi sie przeliczać użytkowników co byli przez 24h ;] Nie masz ciekawych tematów to pozakładaj ;]
kisia - Pon Lis 20, 2006 09:26
Arex30 napisał/a: | Jednak coraz częściej widać odpowiedzi typu " ja też " " Mnie też" "Jestem za" " nie no znowu" | zapewne te dyskusje nie sa budujące, ale jeżeli przedmówca w swojej wypowiedzi zawarł wszystko :?:, jak ktoś napisze "ja też" wiesz że czytał twój temat i ma jakies zdanie, które jest takie samo jak kogoś innego ;) poza tym nie każdy ma dar pięknego pisania Arex30 napisał/a: | uważam iż dla dobra i rozwoju forum tematy typ. Och /Ble/Halo /Pa/ powinny być zamyknięte. | skoro ludzie w nich piszą, znazy ze sa potrzebne takie tematy, czy to się Tobie podoba czy nie, a Ty nie musisz w nich brac udziału, do tego jak juz Yeti powiedział służy funkcja"ignoruj" Arex30 napisał/a: | Autorów tematów prosiłbym by obserwowali swoje topicki i odpowiednio je MODEROWALI ( fajne słowo ) a nawet po ich wyczerpaniu sugerowali by je zamknąć. | autor tematu nie ma uprawnień do moderowania. Cytat: | Odgrzewanie kotletów ( czyli topiców co to już nikt w nich się nie wypowiadał od dawiendawna jest takim sobie sposbem na orzywienie dyskusji. | czy Ty bywasz na innych forach :?: przez forum przewijają się ludzie, jedni są na stałe inni tylko chwile. To normalne że temat na jakis czas przygasa, gdy aktywni w danym momencie forumowicze powiedzą już w nim wszystko co mieli do powiedzenia. Za jakiś czas przybywają na forum nowe osoby i chcą wyrazić swoje zdanie na dany temat. W momencie zamknięcia tematu nie dajesz nowej osobie możliwości wyrażenia swojej opini, no chyba ze założy nowy wątek o tym samym temacie, ale bez sensu jest dublować tematy.
Arex30, proponuję załozyć własne forum :D ;)
Arex30 - Pią Gru 14, 2007 21:30
kisia napisał/a: | proponuję załozyć własne forum | takk a jak sie to robi ??
Szamanka - Pią Gru 14, 2007 22:07
Nie wiem dlaczego tak odczuwacie...wiadomo, ze zdarzaja sie tygodnie ciche i spokojnie, by zas nastepnie zasypac wielka iloscia postow.
Spotykacie sie, organizujecie wspolne imprezy...czy to malo?
Nie trzeba daleko patrzec, ale niektore fora nie potrafia nawet tego...wiec o co chodzi?
katarzyna35k-ce - Sob Gru 15, 2007 10:17
Moim zdaniem, forum jest fajne. I mysle ze nie powinno sie nic zmieniac. :]
Frycek - Sob Gru 15, 2007 11:12
Nie wiem czy zauwazyliscie ale ...arex odswiezyl temat z 20 listopada 2006 :/
tak wiec nie ma co chyba poruszac tematu :) na chwile obecna ,bo jest jak jest :)
Szamanka - Sob Gru 15, 2007 11:37
Wiele nowych ludzi weszlo, i dobrze ze temat jest jak najbardziej na miejscu :D
|
|
|