|
|
dupiate forum
|
|
Świat Kobiet - Moje mieszkanie
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 10:24 Temat postu: Moje mieszkanie Zakladam ten temat, bo czasami sama mam problem jak gustownie urzadzic swoje katy, jak upiac firane lub gdzie postawic kwiatek by wygladalo wszystko schludnie i elegancko.
Zaloze sie, ze wiele z nas ( a takze panowie) maja jakies tam swoje pomysly, znaja wiele stron skad mozna odgapic.
Pomozmy sobie nawzajem.
Ja wlasnie jestem na etapie zmian swojego " salonu".
Znudzil mi sie ten zielonkawo-niebieski kolor i firany w ksztalcie rolet...potrzebuje pomyslow.
Dodam ze sciany przybiora teraz kolor terakoty, ktora pasuje z jasno-niebiesciutka kanapa ( nie moge sie jej pozbyc :D)....podloga tez zostanie odnowiona, sciagniete bede stare panele a zalozone w w ksztalcie " ceramiki"....ale szamana ma problem, bo nie wie co zrobic z oknami :kwasny:
Licze na Wasza wspolprace i pomoc :D
kaszanna - Wto Wrz 11, 2007 10:45
Szamanko, jest tyle rodzajów firanek i zasłon, że można tu puścić wodze fantazji. Może coś żywszego? Kontrastowy kolor? A może gołe okna, jakiś wzór dookoła, albo jakieś naklejki na szybę? Albo intenstywne rolety jeśli musisz je mieć?
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 10:51
kaszanna i wlasnie chyba mam problem, bo tyle tego, ze w glowie sie troi.
Niestety na okna bez firan nie moge sobie pozwolic ( nie lubie jak mi ktos zaglada przez szybe :D)
Cytat: | Może coś żywszego? Kontrastowy kolor? |
Czy z owa terakota nie bedzie to za bardzo kiczowate?
Nie chce by wygladalo to tak, ze w pokoju jest za duzo.
Myslalam o bialych, zwyklych firanach, bez koronkow, falbanek itp.
Podobaja mi sie te w ksztalcie przesuwanych panel, ale pospieszylam sie i wisza juz takie w sypialni.
Moja pomyslowosc gdzies wyparowala :kwasny:
ansc - Wto Wrz 11, 2007 15:08
Piszcie, piszcie, dziewczyny ja własnie jestem przed przeprowadzką i kompletnie nie mam pojęcia jak je urządzić, na razie mam położone panele i kafle ściany będą na razie wszędzie białe bo nie wiem jak je pomalować, nie wiem jeszcze jakie będę miała meble, wiem tylko że nie cierpię bawić się z firankami i chyba będą tylko tzw. zazdrostki.
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 15:18
ansc jesli masz duze pomieszczenia i wiesz ze jedna sciane mozesz sobie pozwolic by stala wolno np bedzie tam kanapa, to proponuje by ten kawalek pomalowac na inny kolor niz pozostale sciany a i nie malowac do sufitu tylko zostawic tak kilka centymetrow.....efekt rewelacyjny.
Ja np taki eksperyment zrobilam w sypialni i tam gdzie mam lozko pomalowalam na czerwono :D a reszta taka kremowa....bomba.
Bogna - Wto Wrz 11, 2007 15:32
to ja nieskromnie zaproponuje aby wsawiac tutaj fotki tychze propozycji i rozwiazan jakie sa juz zastosowane:)
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 15:42
Mysle, ze to dobry pomysl.....
na pierwszy rzut pochwale sie sypialnia,jak ja posprzatam-czyli jutro pstrykam fotki :D
ansc - Wto Wrz 11, 2007 15:54
wiem już, że nie malując do samego sufitu obniża sie pomieszczenie, u mnie to odpada bo mam pomieszczenia wysokie na 2,5m, salon będzie z aneksem kuchennym więc chciałabym aby pasowało jedno do drugiego, nie chcę za bardzo nowocześnie bo mam ładną oszkloną witrynę po niemiecką i chciałabym aby reszta do niej pasowała. Z kolorystyką mozna coś pokombinować ale wole spokojniejsze kolory jestem strasznym nerwusem i czerwony działałby na mnie jak płachta na byka ;) lubię różne odciecinie zieleni, kombinację zielonego z łagodną żółcią, coś dla ożywienia podobają mi się dodatki w kolorze intensywnego niebieskiego i żółtego, podobają mi się też pomarańcze ale takie stonowane wpadające w brąz. Jak skończę łazienkę to się Wam pochwalę jestem strasznie dumna z wyboru kafli ( kafelkarz mniej jest zadowolony ;)) Do aneksu kuchennego na podłogę wybrałam dość jasne - kremowe kafelki muszę coś wybrać jeszcze na ściany ale nie wiem jakie będą meble w kuchni, obawiam się, że jak będą tanie to będą okropne no ale budżet nam się kończy.
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 16:02
ansc, ale ladnie sie prezentuje taki staromodny styl, meble ciemne prawdziwe drzewo i odrobina nowoczesnosci.
znalazlam fajna stronke
h t t p;//deccoria, p l/
ansc - Wto Wrz 11, 2007 17:45
oglądam sobie galerię ale bardzo mało tam gustownych pomieszczeń oglądam dalej ;)
to są moje kolorki mniam
Szamanka - Wto Wrz 11, 2007 20:02
Cieple kolory bardzo ladne polaczenie zieleni i brazu i przynajmniej realnie
ech...miec taka lazienke ...
kisia - Wto Wrz 11, 2007 22:47
Szamanka napisał/a: | i przynajmniej realnie | realnie ? a kto ma taka duża łazienke żeby sobie ja tak zrobić ? Osobiscie nie znam takiej osoby. I bardzo mnie drażnia te wszystkie łazienkowe aranżacje na necie bo większość jest własnie w stylu jak powyżej. Duża przestronna lazienka w domku. Rzadko kiedy można te propozycje wykorzystać. Ja potrzebuje aranżacji na małą lazienkę gdzie musze zmiescic wanne, 2 kosze na pranie, pralke,wc, gdzie mam junkers, musza wisiec sznurki na pranie, albo pokój niby duzy, ale przechodzni. Spełniajacy role pokoju sypialnego,gościnnego, dziennego, w którym tylko na 1 ścianie moge miec meble i cos do spania :przestraszony:
Bogna - Wto Wrz 11, 2007 22:58
Szamance z tym opisem chodzilo zapewne o powyzsza propozycje sypialni...
co do alzienek to znam osoby, ktore podobne maja... ja mieszkajac w domku mam 2 malutkie lazienki...
Szamanka - Sro Wrz 12, 2007 07:32
kiska, chodzilo mi o zdjecie sypialni jaka pokazala ansc
a o lazience to tez se glosne pomarzylam.....
ansc - Sro Wrz 12, 2007 15:48
łazienka byłaby fajna gdyby była w innych kolorach- trochę przygnębiająca. Ja na szczęście mam dość przestronną łazienkę ale przechodnią z pralnią i kotlownią. Cieszę się że mogłam osobno wygospodarować pralnie bo nie mam graciarni w łazience.
No rzeczywiście Kisia nie masz z byt wielkiego pola do popisu ze swoim mieszkaniem.
Piotrulek - Sro Wrz 12, 2007 18:15
powiem tak,prowadzę firme dot.wystroju i wyposażenia wnętrz,doradzam klientom i sa bardzo zadowoleni,wręcz polecaj mnie jeden drugiemu...nie ukrywam że mam zlecenia non stop...z mieszkania na mieszkanie przechodzę...ale sam sobie nie potrafie dogodzić!!!! podaje coś nowocześniejszego... h t t p;//w w w klimatydomu, p l poolgladajcie to i wypowiedzcie sie na ten temat...są to ciete z naturalnego weluru ozdoby pomieszczeniowe.
poprawiłem ci linka - khaman
Wieczorny - Wto Wrz 18, 2007 17:14
ja od siebie polecam stronę:
h t t p;//muratordom, p l/index.htm
dużo ciekawych artykułów, porad, obszerne forum.
też korzystałem, kiedy urządzałem mieszkanie.
ansc - Wto Paź 16, 2007 15:36 Temat postu: przez jakie firmy robiliście swoje kuchnie pochwalcie się szukam stolarza który doradzi mi i oczywiście zrobi ładną funkcjonalną kuchnię. Gdzie wy robiliście swoje kuchnie jakie one są i ile kosztowały?
Grabarz - Wto Paź 16, 2007 16:28
Hmmm ja swoją robiłem w Tadeuszu na Pszczyńskiej. Jest oczywiście bardzo ładna :d Ceny nie pamiętam, ale za to tam było najtaniej i wcale nie najgorzej - wybór spory i robią zmiany na życzenie klienta, więc mogę śmiało polecić :)
kisia - Sro Paź 17, 2007 00:05
ansc, po pierwsze stolarz Ci nić nie doradzi w kwestii aranżacji, po drugie na pewno nie zrobi ci tego tanio. U stolarza zwykłe biurko kosztuje prawie 2x tyle co w normalnym sklepie meblowym.
Ja sie przymierzam do umeblowania sobie kuchni i mam zamiar wybrac się do jakiegos studia kuchennego, bo musze wykorzystać każdy kąt w kuchni, niby niemałej, a jednak małej :/ Mam juz jedno na oku, w pawilonie Agata, ale chodzi mi to na samym końcu gdzie sa pokazane propozycje mebli kuchennych i łazienkowych. W takich miejscach sa ludzie, którzy moga naprawde coś doradzić, podpowiedziec jakies rozwiązania. No chyba że masz już gotowy projekt kuchni, ale i tak uważam że stolarz Ci jej ładnie nie zrobi z prostego powodu, nie posiada wielu materiałów.
Bot - Sro Paź 17, 2007 10:12
Ja polecam przejażdżkę się do Rudy śląskiej Na targ. Tam wystawiają się producenci. Robią kuchnie na wymiar, zabudowe itp. O ile pamiętam jakoś w środe popołudniu i czwartek rano.
ansc - Sro Paź 17, 2007 14:36
O dobrze wiedzieć. Warto się wybrać. Oczywiście pisząc stolarz miałam na myśli producenta mebli ;) dzięki za informacje. Chciałam dzisiaj wkleić fotki ale niestety jeszcze się nienaumiałam ściągać pliki z komórki.
Aisha Yildirim - Czw Paź 18, 2007 09:22
Piotrulek napisał/a: | poolgladajcie to i wypowiedzcie sie na ten temat...są to ciete z naturalnego weluru ozdoby pomieszczeniowe. |
bardzo mi sie podobaja :D ....znalazlam juz nawet miejsce na ich umieszcenie.... gdzie mozna je dostac Piotrulku???
Merii - Czw Paź 18, 2007 11:49
Aisha Yildirim napisał/a: | Piotrulek napisał/a: | poolgladajcie to i wypowiedzcie sie na ten temat...są to ciete z naturalnego weluru ozdoby pomieszczeniowe. |
bardzo mi sie podobaja :D ....znalazlam juz nawet miejsce na ich umieszcenie.... gdzie mozna je dostac Piotrulku??? |
to tak jak ja też mi się podobają ale szukam miejsca, bo mam go mało, no i oczywiście czeka mnie jeszcze akceptacja mojej połówki :D bądź co bądź mam pole do popisu bo mieszkanie jest jeszcze w stanie surowym narazie robimy łazienkę i narazie szukam do niej pomysłów, trochę to ciężkie jeżeli zależy na każdym centymetrze :kwasny:
kisia - Czw Paź 18, 2007 19:43
Merii napisał/a: | trochę to ciężkie jeżeli zależy na każdym centymetrze | znam ten ból, ale już sobie wszystko obmyśliłam i rozmieściłam, narazie tyko w głowie, zobaczymy jak bedzie w rzeczywistości
Wieczorny - Czw Paź 18, 2007 20:08
ja robiłem w brw, w tym na koperniku.
z kuchni jako takiej jestem zadowolony, natomiast salon zdecydowanie odradzam.
raz, że czekałem chyba półtorej miesiąca to jeszcze mi na raty tę kuchnię robili, bo albo im czegoś brakowało bo zapomnieli, albo nie było na magazynie.
pomijam już takie kwiatki, że nie mają tam ekipy od tego typu rzeczy i w efekcie robią to... pracownicy sklepu po godzinach pracy - czyli od 18 do...
co do stolarza, to się nie zgodzę.
mam znajomego, robił mi w zasadzie wszystkie meble - szafa do wnęki - przedpokój, łazienka, i cały pokój - na wzór z katalogu brw i jestem zadowolony.
terminy trochę długie, ale robi porządnie.
fakt że znajomy = trochę taniej, jednak nie wydaje mi się, żeby były jakieś rzeczy, których nie dadzą rady zrobić.
Piotrulek - Pią Paź 19, 2007 19:08
Aisha Yildirim napisał/a: | gdzie mozna je dostac Piotrulku??? |
ależ oczywiście,ze u mnie w sklepie...ul.Reymonta 20 i czynne od pon.do piatku od 9-17,a w soboty od 9-13 zapraszam
Basia K - Pią Paź 19, 2007 19:42
ansc napisał/a: | Gdzie wy robiliście swoje kuchnie jakie one są i ile kosztowały? |
Na giełdzie samochodowej wystawia się kilku producentów.Ja polecam gości z okolic Wadowic,stoją na giełdzie co niedzielę.
Polecam.
Solidne wykonanie,doradzą,w razie potrzeby odradzą.Szybki montaż.Bardzo mili.
katarzyna35k-ce - Wto Paź 23, 2007 07:47
Ja jezei chodzi o wystroj mojego mieszkania to meble mam z BRW a dodatki z ikei i czesc pierdołek z obi. Firany i rolety mam z obi a lampe kupie w ikei :)
Aessa - Czw Lis 01, 2007 22:59
Mam problem. Chcę urządzić pokój dla mojego maleństwa, ale nie wiem gdzie mogę kupić meble. Wiecie gdzie są sklepy z meblami? Szukam mebelków do pokoju dla dziecka, byłam tylko w "Agata" tylko ten sklep wiem gdzie jest. :/
Harcerka - Czw Lis 01, 2007 23:04
poszukaj jeszcze w Tadeuszu na Pszczynskiej np.
tam maja gl. Black Red White
te meble co prawda sa g.... warte ale biorac po uwage ze dzieciak i tak za kilka lat je zniszczy to akurat wydatek jest zblizony do ich jakosci:)
kisia - Czw Lis 01, 2007 23:36
zapraszam też do topiku h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=2915]Sklepy meblowe :)
Arex30 - Pią Lis 02, 2007 13:03
Aessa, myśmy z małą urządzili właśnie pokoik z B.R.W
katarzyna35k-ce - Pią Lis 02, 2007 17:15
Harcerka napisał/a: | Black Red White
te meble co prawda sa g.... warte |
oj nie zgodze sie z tym , wiadomo ze nie sa to mele buowe czy drzewnianne ale sa dla mnie trwałe .
Aessa - Pią Lis 02, 2007 19:02
To super, zawsze jakaś alternatywa. :) Jeszcze tylko jakby mi ktoś napisał gdzie dokładnie jest ten sklep Black Red White to bym była w niebo wzięta. :P
kobi - Sob Lis 03, 2007 11:30
Aessa, BRW jest na rogu Tarnogórskiej i Opolskiej, naprzeciwko Billi :)
Aessa - Sob Lis 03, 2007 12:44
Wielkie dzięki. :)
Aessa - Sob Lis 03, 2007 16:51
Ale ten BRW ogromny. :O Prawie jak mój duży pokój. ;) Meble kupiłam w Agacie, ale o tym w innym temacie. :kwasny:
kobi - Sob Lis 03, 2007 19:37
No ekspozycję mają małą, ale katalog ogromny ;)
ansc - Pią Lis 09, 2007 21:04
hallo to znów ja ;) Kuchnia zamówiona ! będę ją miała przy sprzyjających wiatrach na moje urodzinki ;) tzn. za miesiąc, o kwocie może nie wspomnę. Dalej siedzę na kartonach i kombinuję jak się urządzić. :)
Szamanka - Pią Lis 09, 2007 22:27
Mnie zostaly jeszcze kilka malych niedociagniec...no wiecie, tam wazonik, tam kwiatuszek...i w sumie gotowe.
Jak juz bedzie zapiete wszystko na ostatni guzik wtedy sprobuje pokazac co wymyslilam :D
kisia - Sob Lis 10, 2007 00:55
Szamanka, czekam z niecierpliwością :)
ikuko0o - Wto Lis 27, 2007 13:22
a ja się pochwalę moim pokojem który w 1oo% był moim pomysłem ale niestety nie jest w 1oo% gotowy ;) ! brakuje jeszcze przesuwnych drzwi z lustrem do wejścia do garderoby, porządnych paneli, zamocowania hamaka :D :D :D dywanu i w sumie wtedy pokój byłby w 1oo% gotowy :D !
a to mój ukochany banan na ścianie :D pomysł mój, wykonanie mamusi :P ! ma ponad 3 metry i ubóstwiam go :D
a tu link do filmiku z h t t p;//youtube, c o m/watch?v=YoD9pbqo_AI]mojego ukochanego pokoju :D nie zwracajcie uwagi na bałagan ;) :P
a to jesce moja palma :D bo na filmiku jej nie ma :P
:wstyd: skromność nie jest moją mocną stroną :P :wstyd:
katarzyna35k-ce - Wto Lis 27, 2007 14:01
moje mieszkanie jest okropne :/
Monique - Sro Lis 28, 2007 14:14
a moje zagracone.. wczoraj zastanawialam sie czy nie bede spala na ziemi.. bo wszedzie sa kartony walizki i jeszcze raz kartony.. :)
Appo - Sro Lis 28, 2007 17:22
Ja około 7mego stycznia się przeprowadzam ponownie za granicę, więc o moim mieszkaniu ... niestety narazie nic nie mogę powiedzieć :(
kisia - Czw Lis 29, 2007 02:11
Appo, ale jak już wrócisz piękny i bogaty to sobie takie mieszkanko strzelisz, ze wszystkim buźki z wrażenia opadną :)
Appo - Czw Lis 29, 2007 02:13
Miałem już takie plany :D Wróciłem spłukany ... wszystko poszło na rozrywkę i rozbijanie się po całej Europie :P
kisia - Czw Lis 29, 2007 02:18
Appo, to ucz się na błędach i wyciągaj własciwe wnioski :)
ikuko0o, świetny banan, a kolorki hmm masz litewskie pochodzenie ? ;)
De_Luca - Czw Lis 29, 2007 19:36
ikuko0o, respecta =D prawdziwa z Ciebie rastafarianka =)
Basia K - Pią Lis 30, 2007 19:15
Jakiś czas temu mowa była o kuchniach.Polecałam wtedy firmę,która wystawia się na giełdzie w Sośnicy...
O ile mi się uda,wkleję zdjęcie mojej kuchni,a co!
h t t p;//img122.imageshack.us/my.php?image=obraz109kuchniajs5.jpg
Frycek - Pią Lis 30, 2007 19:26
to ja chba tez sie pochwale ,jak zrobie zdjecia:)
katarzyna35k-ce - Nie Gru 02, 2007 10:25
Basia K, super kuchnia :) bardzo fajnie zagospodarowana :)
Basia K - Nie Gru 02, 2007 11:25
katarzyna35k-ce napisał/a: | bardzo fajnie zagospodarowana |
Dziękuję.
Dlatego tak bardzo ich polecam.Kuchnię mam malutką,a marzyło mi się tam wieeele rzeczy (m.in.stół,którego namiastkę udało się stworzyc)
Zjeździłam wiele sklepów meblowych,studiów kuchennych itp.Kilku projektantów było już w domu robic pomiary,projekty i jakoś mi nie odpowiadali...Słuchali tylko tego,co ja bym chciała,a nic nie radzili od siebie.
A ci właśnie jako jedyni wykazali naprawdę dużą fachowośc.
Przykład?Pierwsze podstawowe pytanie ich było o kafle ścienne i podłogowe-jaka grubośc itp.Podstawa,żeby zrobic dopasowaną kuchnię,a nikt inny o to nie spytał :/
kisia - Nie Gru 02, 2007 13:44
Frycek, chwal się bo masz fajne mieszkanko :D
Basia K - Nie Gru 02, 2007 13:58
A co tam....Idę za ciosem
fragment łazienki
h t t p;//img266.imageshack.us/my.php?image=imag0336azienkael6.jpg
Szamanka - Nie Gru 02, 2007 15:50
Basiu....pierwsze co zrobilam to woooowwww :D
umywalka rewelacyjna :super:
Dorothea - Nie Gru 02, 2007 17:36
Basia K, bardzo ładna kuchnia i łazienka
Harcerka - Nie Gru 02, 2007 18:01
Basiu:))) sliczne mieszkanko:)))
ale z czystym sumieniem zycze powodzenia z czyszczeniem tak slicznej umywalki:))))))
zwlaszcza z uwagi na bardzo twarda wode i strazny kamien:(
a tak btw kto robi taka fajn akuchnie? jakas nazwa tej firmy???
Lama71 - Nie Gru 02, 2007 23:15
Harcerka napisał/a: | ale z czystym sumieniem zycze powodzenia z czyszczeniem tak slicznej umywalki:))))))
zwlaszcza z uwagi na bardzo twarda wode i strazny kamien:( |
Wyujęłaś mi to z ust. Śliczny pomysł, ale nieststy równie niepraktyczny co śliczny. Sam mam kabinkę ze szkła beż żadnych ozdóbek, no i nieźle trzeba się napucować, żeby było czyste (zupełnie przeciwnie do zapewnień wyszczerzonych panć z reklam).
Ale jest rada na kamień - filtr z odwróconą osmozą :) (to ostatnie to żarcik wieczorny)
kisia - Pon Gru 03, 2007 00:43
Szamanka napisał/a: | pierwsze co zrobilam to woooowwww | to tak jak ja, a drugie co zrobiłam to pomyślałam o mojej gromadce i w wyobraźni zobaczyłam siebie w gumowych rękawiczkach, ze szmatką z bardzo niezadowoloną miną :rotfl: :przestraszony:
Basiu bardzo ładnie wyglądaja mebelki w kuchni, w wyobraźni rysuje mi się się cała łazienka. Też musi być super :)
Basia K - Pon Gru 03, 2007 11:17
Nie jest tak źle z tym czyszczeniem :/ tak sobie to wmawiam.....
terroryzuję całą rodzinę :cool: a tak poważnie,wystarczy przetrzec po każdym myciu.Jak na razie jest ok.
A co do mebli kuchennych...Jest to firma spod Wadowic,co niedzielę stoją na giełdzie samochodowej w Sośnicy.Jeśli ktoś będzie zainteresowany,mam nr telefonu do nich.
Szamanka - Pon Gru 03, 2007 11:43
Basiu a nie wiesz jak jest z dowozka mebli zagranice?
Bedac kiedys na gieldzie, widzialam wlasnie jakas firme z kuchniami i musze powiedziec, ze niektore( na zdjeciu) bardzo mi sie podobaly.
Basia K - Pon Gru 03, 2007 12:38
Szamanka napisał/a: | nie wiesz jak jest z dowozka mebli zagranice |
Hmmm,wiem,że jeżdżą po całej Polsce,a poza-nie mam pojęcia.
Noemi - Pon Gru 03, 2007 18:04
Szamanka napisał/a: | Basiu a nie wiesz jak jest z dowozka mebli zagranice |
sądze ze to zależy od firmy.... :)
Juz za pół roku bede we własnym duzym mieszkanku :) !! :D :rotfl: :rotfl: :super: :padam:
Lama71 - Pon Gru 03, 2007 18:47
Cytat: | Basiu a nie wiesz jak jest z dowozka mebli zagranice? |
Wiesz.. tak se myślę, że jak im zapłacisz za transport, to Ci te meble przywiozą nawet na Księżyc. Teraz nie jest problemem wywieźć meble za granicę, chyba że śą jakieś celne bariery, albo inne przepisy dziwne.
Frycek - Wto Gru 04, 2007 08:41
Kawalek mojej sypialni
Piotrulek - Wto Gru 04, 2007 09:19
Frycek napisał/a: | Kawalek mojej sypialni |
?adny kolor ścian...nie powiem
Wieczorny - Wto Gru 04, 2007 20:50
to i ja się pochwalę.
fragment pokoju ;)
Szamanka - Wto Gru 04, 2007 21:06
Fragment nawet mily dla meskich oczow :D
Dorothea - Wto Gru 04, 2007 22:40
jesooooo :przestraszony: co u wieczornego robią moje cycki :rotfl: :rotfl:
Piotrulek - Wto Gru 04, 2007 22:52
Szamanka napisał/a: | Fragment nawet mily dla meskich oczow |
ja wole w naturze niż na obrazku...mimo wszystko
Dorothea napisał/a: | jesooooo co u wieczornego robią moje cycki |
Dorotko...tak wlaśnie myśłałem,ze skądś je znam i do końca nie pamiętalem czyje są...teraz,dzieki juz wiem...
Bot - Sro Gru 05, 2007 10:56
Dorothea, wiesz to z jednego ze spotkań zdjęcie przecież :hyhy: :foto:
shad_ow - Sro Gru 05, 2007 11:06
katarzyna35k-ce napisał/a: | moje mieszkanie jest okropne |
Coooooooooo ? :szok:
Ja Ci dam okropne :zly:
Mieszkanie jest super ... Tylko czasu i chęci brak na ........ ;)
Wiele razy je urzadzałam i sama meble przenosiłam :P Teraz pewnie bym wiele nie zdziałała bo są pod sam sufit :]
Jeszcze nie jedno w nim zmienimy <zcmok>
shad_ow - Sro Gru 05, 2007 11:07
Dorothea napisał/a: | jesooooo co u wieczornego robią moje cycki |
Jakie CYCKI ? :przestraszony:
Dorothea - Sro Gru 05, 2007 12:41
khaman napisał/a: | wiesz to z jednego ze spotkań zdjęcie przecież |
buahahah tak wlasnie myslałam ;)
shad_ow napisał/a: | Jakie CYCKI |
te co wisza na scianie w mieszkaniu wieczornego
kisia - Czw Gru 06, 2007 16:17
khaman napisał/a: | to z jednego ze spotkań zdjęcie przecież :hyhy: | co te kamikadze robi z ludźmi ;) :rotfl:
De_Luca - Sob Gru 08, 2007 12:57
to ja może dla odmiany zamieszczę zdjęcie pokoju równie niewinnego jak jego właścicielka =)
katarzyna35k-ce - Sob Gru 08, 2007 14:26
De_Luca, ładny pokoik :)
De_Luca - Sob Gru 08, 2007 15:24
dziękuje =) dzisiaj jak rzadko kiedy zapanował w nim porządek więc postanowiłam się pochwalić
Dorothea - Sob Gru 08, 2007 17:14
a ja dzis moje mieszkanko przewaliłam do gory nogami, robiłam to od godziny 7.00 rano , prawie do teraz.
Posprzatałam wszystko, dosłownie wszystko, umyłam wsie okna, wyprałam wsie firany i zawiesiłam nowe, pozniej tak dla relaksu :hyhy: :hyhy: umyłam cały samochod w srodku i na zewnatrz, jestem z siebie niezmiernie dumna
Appo - Sob Gru 08, 2007 17:21
Też planowałem coś takiego zrobić... jak narazie udało mi się jedynie szafe uporządkować :P
Bogna - Sob Gru 08, 2007 17:39
dorothea, dobra jestes:D ja bym w takim zcasie wyrobila jedynie z umyciem wszystkich okien w domu.. ok 16 ich mam i to wielkich w wiekszosci;/
Dorothea - Sob Gru 08, 2007 17:41
Bogna, ja mam tylko 10
Bogna - Sob Gru 08, 2007 18:09
eee 10 to luzik:D chociaz ja sie nie moge zbarac do umyca mojego okna w pokoju;/ ahhh
De_Luca - Sob Gru 08, 2007 19:06
Appo napisał/a: | szafe uporządkować | czyżby właśnie zwiększyło się prawdopodobieństwo odzyskania mojej koszulki? =D
katarzyna35k-ce - Sob Gru 08, 2007 19:29
Dorothea, moze w niedziele tez bedziesz mialaki zapal do sprzatania bo u nas by sie przydalo co nie co zrobic :rotfl:
Czarnulka - Sob Gru 08, 2007 21:55
De_Luca, masz takie mebelki jak ja przed remontem ;) De_Luca napisał/a: | Appo napisał/a:
szafe uporządkować
czyżby właśnie zwiększyło się prawdopodobieństwo odzyskania mojej koszulki? =D | :zdziwko: :D
kisia - Pią Gru 14, 2007 01:15
De_Luca, ładny pokoik :)
ansc - Pią Gru 21, 2007 11:05
No więc znów jestem, już po przeprowadzce, domek wygląda jeszcze okropnie i robota się nie klei ale moge się już pochwalić zrobiona kuchnią i częściowo zrobioną łazienką ;)
z kuchni jestem zadowolona, jest duza funkcjonalna i niczego w niej nie brakuje
jak widać jest jeszcze dużo do zrobienia, oczywiście jak przystało w domu elektryka żarówki na drutach obowiązkowe ;)
Harcerka - Sob Gru 22, 2007 15:18
bardzo ladnie;))
KTO ROBIL KUCHNIE????
ansc - Sob Gru 22, 2007 19:07
Kuchnię zamówiłam w firmie ze Zbrosławic "alfa" s., przyjeżdżają, mierzą, doradzają, robią wszystko dokładnie tak jak sobie zażyczysz, na kuchnię czekałam dokładnie miesiąc ( podobno bardzo krótko) przyjechali zmontowali szybko i sprawnie. Mogłam zapłacić po zmontowaniu przelewem. Na meble jest gwarancja 24 miesiące.
Harcerka - Sob Gru 22, 2007 21:16
a cena??
wiem ze zalezy od rozmiaru wiec o rozmiar tez pytam
i jak ze sprzetem? sama kupujesz i im wieziesz czy maja katalogi i przez nich sie zamawia????
ikuko0o - Wto Gru 25, 2007 12:54
Cytat: | ikuko0o, świetny banan, a kolorki hmm masz litewskie pochodzenie ? ;) |
pochodzenie nie-stety polskie :P a kolorki jedyne słuszne i raczej z Etiopii :D :D :D
De_Luca napisał/a: | ikuko0o, respecta =D prawdziwa z Ciebie rastafarianka =) |
staram się staram :P
ansc - Pią Gru 28, 2007 19:55
Harcerka napisał/a: | a cena??
wiem ze zalezy od rozmiaru wiec o rozmiar tez pytam
i jak ze sprzetem? sama kupujesz i im wieziesz czy maja katalogi i przez nich sie zamawia???? |
Samych mebli mam przeszło 6m, zapłaciłam za kuchnię 9tyś, najdroższe były szuflady bo wszystkie są na systemie blum czyli samodomykające się, wysuwana szafka z koszem na śmieci do segregacji, zabudowa zmywarki, kuchni i piekarnika. Sprzęt kupiłam sobie sama ale jest możliwość zamówienia u nich, zlew kupiłam w Lerua, piekarnik i kuchenkę elektryczno indukcyją w promocji mąż wcześniej załatwił. Lodówki nie zabudowywałam bo miałam jeszcze lodówkę zwykłą jeszcze nie tak starą.
Facet przyjechał wymierzył kuchnię zobaczył jaki mam sprzęt, zaprojektował mi kuchnię wysłał projekt ja zatwierdziłam, wpłaciłam zaliczkę i czekałam na kuchnię.
Basia K - Sob Gru 29, 2007 16:23
ansc
Kuchnia naprawdę piękna.
ansc - Pon Gru 31, 2007 18:33
Basia K napisał/a: | ansc
Kuchnia naprawdę piękna. |
Dziękuję.
Muszę jeszcze kupić meble do łazienki oczywiście te co mi się podobają nie pasują pod umywalkę jaką wcześniej kupiliśmy, i na razie nie mogę się zdecydować. Do mojej łazienki pasowały by proste meble w kolorze "wenge".
Bogna - Wto Sty 01, 2008 10:02
kuchnia peikna.. ale droooga.... moja matka wydala ok 3 tys na meble do kuchni i kafelki.. ale meble "standardowe".... na kuchnie na zamowienie nas nie stac.. bo kuchnia zbyt duza;)
Harcerka - Wto Sty 01, 2008 11:21
to jeszcze nie jest droga cena;)))
jak na i tak dosc spora kuchnie:)
Ansc wiesz wenge meble sa ladne i faktycznie pasuja do lazienkie bo sama lazienka jest w zimnych kolorach:)
tylko zpbacz jak widoczny kurz bedzie na takich mebelkach:))))
my takim tropem robilismy salonik:) i zamiast wenge zdecydowalismy sie na chyba zlota wisnie czy jakos tak:)))) w kazdym razie braz taki cieplejszy i jasniejszy:)
Sou - Wto Sty 01, 2008 12:54
De_Luca napisał/a: | to ja może dla odmiany zamieszczę zdjęcie pokoju równie niewinnego jak jego właścicielka =) |
o_O Gdzie ty trzymasz kolana jak siedzisz przy kompie : O
ansc - Sro Sty 02, 2008 19:21
harcerka napisała:
tylko zpbacz jak widoczny kurz bedzie na takich mebelkach:))))
my takim tropem robilismy salonik:) i zamiast wenge zdecydowalismy sie na chyba zlota wisnie czy jakos tak:)))) w kazdym razie braz taki cieplejszy i jasniejszy:)
w wiśni mamy już prawie wszystko ;) skończywszy nawet na framugach i drzwiach, do łazienki z tymi kafelkami co mam, upatrzyłam sobie wenge ze srebrnymi uchwytami ale na razie nic nie kupię bo nie mogę się zdecydować. Na pewno muszę kupić wiklinowe kosze na pranie bo na razie trzymam je w kartonie :)
ansc - Sob Sty 05, 2008 16:58
Pochwalę się moimi lampami w salonie i w kuchni, ciężko było mi się zdecydować teraz jest taki wybór, troche kasy kosztowały ale mi się podobają.
Harcerka - Nie Sty 06, 2008 19:39
fajniste lampki:) sliczne;))))
mozna je tezw dol nieco sciagnac????
ansc - Pon Sty 07, 2008 11:39
Harcerka napisał/a: | mozna je tezw dol nieco sciagnac???? |
Tak teraz chyba we wszystkich lampach można regulować długość, u nas muszą być wysoko bo chłop jest wysoki i by je potłukł ;)
babula - Czw Lut 28, 2008 21:07
planuję remont kuchni .Poradżcie proszę ,co zamiast tradycyjnych kafelków ???
kisia - Czw Lut 28, 2008 21:23
babula napisał/a: | co zamiast tradycyjnych kafelków ? | panele ścienne ?
Szamanka - Czw Lut 28, 2008 21:31
Przeciez sciany moga byc normalnie pomalowane a przy samej kuchni np cos h t t p;//deccoria, p l/files/7871/3485/485bcd9b25e46a9d9c99ed6315a53520.jpg]takiego
babula - Czw Lut 28, 2008 21:32
a to coś takiego Beatko ,to jak się zwie ?
Dorothea - Czw Lut 28, 2008 21:51
Szamanka, eee no fajne, nawet bardzo, takie cos innego
kisia - Czw Lut 28, 2008 21:55
babula napisał/a: | ak się zwie ? | to się zwie blat bo zwróc uwagę ze sa takie same jak ściana :rotfl: nie no zartuję ;), super to wygląda, tez jestem ciekawa co to
veronica - Czw Lut 28, 2008 23:29
mi się podoba w kuchni mozaika taka jak niżej na załączonym obrazku. Sama chcę taką w mojej kuchence, już wkrótce ;D cudnie :]
kisia - Czw Lut 28, 2008 23:54
veronica, nie da się dać wiekszego zdjęcia bo na tym mało widać :)
Szamanka - Pią Lut 29, 2008 14:05
To jest zwykla plyta ( moja fotka) ktora mozna kupic w OBI, trzeba jednak powiedziec ze na sciane.
Reb - Pią Lut 29, 2008 14:14
Co nie zmienia faktu, że ładnie się prezentuje :P
Szamanka - Pią Lut 29, 2008 14:19
Jeszcze podobne znalazlam
h t t p;//deccoria, p l/files/1056/2620/52407577b27d5117c79d321d39bfdf4b.jpg
plyta nazywa sie Kronopol w odcieniu "trawa morska"
Reb - Pią Lut 29, 2008 15:01
czyli rozumiem, kafelki na pół kuchni już nie w modzie?
Dorothea - Pią Lut 29, 2008 16:15
Szamanka napisał/a: | plyta nazywa sie Kronopol |
super bardzo podoba mi sie cos takiego, o wiele bardziej niz kafelki
Wieczorny - Pią Lut 29, 2008 17:59
babula napisał/a: | planuję remont kuchni .Poradżcie proszę ,co zamiast tradycyjnych kafelków ??? |
ja mam u siebie drewniane fronty. gładkie, w kolorze frontów mebli.
dobra sprawa, bo łatwo się czyści i dobrze wygląda.
ale gdybym miał więcej pieniędzy szarpnąłbym się na ścianę na fronty ze szkła mlecznego.
jest z tym trochę zabawy przy sprzątaniu, ale wygląda niesamowicie.
babula - Pią Lut 29, 2008 18:00
Ciekwe rozwiązanie -Kronopol !! ciekawe jak się prezentuje paleta barw tych płyt ??
ja się nie szarpnę - muszę w miarę ekonomicznie rządzić kasą :P
Basia K - Pią Mar 28, 2008 10:03
Kisiu
Czy tak mniej więcej wygląda Twój kibelek ?
h t t p;//img146.imageshack.us/my.php?image=imag0263sg7.jpg
h t t p;//img256.imageshack.us/my.php?image=imag0264wk8.jpg
To moja łazienka podczas remontu....
kisia - Pią Mar 28, 2008 14:43
Basia K, nooo coś w tym kierunku, jak mi się uda to dziś zrobię fotkę. Miałam w ogóle zrobić przed remontem i zapomniałam :mur: a dzieci tak ładnie ozdobiły ściany markerem i farbkami :rotfl:
Reb - Pią Mar 28, 2008 15:09
kisia, buehueuhe ah te dzieci :) to pewno musi wyglądac smerfastycznie? :rotfl:
MacSen - Pią Mar 28, 2008 21:20
Basia K napisał/a: | Kisiu
Czy tak mniej więcej wygląda Twój kibelek ?
h t t p;//img146.imageshack.us/my.php?image=imag0263sg7.jpg
h t t p;//img256.imageshack.us/my.php?image=imag0264wk8.jpg
To moja łazienka podczas remontu.... |
Czyżby ktoś kibel w powietrze wysadził.... :P
kisia - Sob Mar 29, 2008 10:34
Reb napisał/a: | pewno musi wyglądac smerfastycznie? | początkowo wygladało fajnie kolorowo, jednak gdy zaczeli używać czerwonej farby, która ściekała zaczeło wygladać groźnie, jak w horrorze, gdzie morderca maluje krwią po ścianach :przestraszony:, ale tego nie uwieczniłam. Mogę jedynie pokazać jak wygląda teraz. Mam wielki zwój rur na ścianie, z którymi nie da się nic zrobić jak tylko obudowac i mase problemów z nimi związanymi :/
Reb - Sob Mar 29, 2008 10:38
kisia, pochwal się pochwał Kisia :)
babula - Sob Mar 29, 2008 17:19
pomóżcie mi wybrać kabinę prysznicową z panelem .Może macie takie ???
za każdą sugestię - dozgonna wdzięczność :P
Basia K - Sob Mar 29, 2008 17:30
MacSen napisał/a: | Czyżby ktoś kibel w powietrze wysadził.... |
Kibelek był do samego końca czynny :rotfl:
kisia - Sob Mar 29, 2008 18:24
Reb napisał/a: | pochwal się pochwał Kisia |
hmmmm wstawiłam w swoim powyższym topiku 2 zdjęcia i ich nie widac :/
Reb - Nie Mar 30, 2008 02:02
kisia, to daj na jakis server i linki zostaw:)
Reb - Nie Mar 30, 2008 02:03
oo widac!
kisia - Nie Mar 30, 2008 02:04
Reb, właśnie tak zrobiłam i w zasadzie to ja już je widze
babula - Wto Sie 26, 2008 15:13
O matko ,jak tu dawno nikt nie pisał :P :P :P
kisia - Wto Sie 26, 2008 17:42
oj dawno , dawno, nawet zdążyli mi łazienkę już zrobić :rotfl:
babula - Wto Sie 26, 2008 18:35
Ja też mam zrobioną łazienkę i kuchnię :P
Basia K - Sro Sie 27, 2008 08:15
babula napisał/a: | mam zrobioną łazienkę i kuchnię |
Ale ładnie :D
Kisia dawaj fotki!
Aither - Sro Sie 27, 2008 10:28
No to muszę powiedzieć, że ja kupiłam prawie mieszkanie (kwestia podpisania umowy sprzedaży) i będę miała również ten problem co i jak urządzić ;) mam do zrobienia 3 pokoje kuchnię i łazienkę :) czyli całe mieszkanie ;) a i na ulicy grottgera ;P
babula - Sro Sie 27, 2008 13:56
Za meble ( na wymiar ) zapłaciłam całkiem przyzwoite pieniądze a firma z Elbląga ,naprawdę godna polecenia .
kisia - Sro Sie 27, 2008 16:00
Aither napisał/a: | na ulicy grottgera | oooo :D będe do ciebie na kawke wpadała ;) babula napisał/a: | zapłaciłam całkiem przyzwoite pieniądze a firma z Elbląga | w tej sprawie i nie tylko odezwe sie do ciebie na PW
no i ładną masz kuchnie i łazienkę
Basia K napisał/a: | Kisia dawaj fotki! |
momento ;) :D
Frycek - Sro Sie 27, 2008 18:54
a kto robil ci lazienke bo ja obecnie poszukuje firmy ktorej zlece wykonanie calej lazienki
babula - Sro Sie 27, 2008 21:13
Frycek ,to było pytanie do mnie ?? :P :P
kobi - Czw Sie 28, 2008 09:24
babula napisał/a: | Za meble ( na wymiar ) zapłaciłam całkiem przyzwoite pieniądze a firma z Elbląga ,naprawdę godna polecenia |
To może podasz co to za firma? Nie będzie to ewidentna reklama a i może pomóc kilku osobom :)
babula - Czw Sie 28, 2008 09:47
A prosze bardzo ; ELBOR z Elbląga
Szamanka - Pią Sie 29, 2008 21:13
Ja to juz zdazylam remont w kuchni zrobic i sypialnie przemalowac :)
Aither - Sob Sie 30, 2008 06:54
Kisia ;) pamiętaj, że zawsze jesteś mile widziana u mnie ;) ale najpierw muszę remont zrobić ;D
Zna ktoś może firmę zajmującą się instalacją elektryczną? Konkretnie chodzi mi o cieplną elektro... która wymierzy mieszkanie i wyliczy dokładnie jakie i gdzie grzejniki zamontować, ile będzie kosztowało grzanie mieszkania i jaki jest koszt całej instalacji ? :)
Szamanka - Sob Sie 30, 2008 10:15
Aither, ja tez sie na kawe wprosze :)
Aither - Nie Sie 31, 2008 11:30
Będzie parapetówa na pewno ;) ale najpierw remont ;)
*motylek* - Pon Wrz 01, 2008 23:23
Aither moge Ci podac namiar do kogos co zajumuje sie instalacjami wodno-kanalizacyjnymi i ogrzewaniem, niestety nie jest to firma :-)
ale robi wszystko rewelacyjnie tanio i dobrze. jak cos to pisz na pw
Aither - Wto Cze 29, 2010 12:08
No to ponawiam temat ;D
Moje drogie ;D remont zakończony juz jakiś czas temu kuchnia i łazenka gotowa... teraz przyszedł czas na urządzenie 3 pokoi ;] nie mam pomysłu w sumie na salon :P ktoś jakieś ciekawe propozycje ma ? :D sypialnia standardowo wielkie łóżko ;D i szafa w zabudowie :D a salon ? :] ech chciałabym coś pomieszanego w nowoczesnym sytlem i ciutke klasycznym ;]
kisia - Wto Cze 29, 2010 12:28
Aither, ja zanim wymyśliłam sobie kuchnie przejrzałam w necie tysiące zdjęć, potrafią zainspirowac
Aither - Wto Cze 29, 2010 12:42
kuchnię już mam ;D hehehehe :] no teraz czas na salon :D
kisia - Wto Cze 29, 2010 14:55
Aither, doczytałam, ze masz juz kuchnie zrobią, ale inspiracji na salon tez mozesz poszukac w necie bo Ty najlepiej wiesz o co Ci chodzi, jakie lubisz kolorki, co chciałabyś mieć, jakie masz duży salon, co sie w nim zmieści
Harcerka - Wto Cze 29, 2010 16:14
Aither wrzuc fotkek uchni:) ja szukam inspiracji:)
Aither - Sro Cze 30, 2010 14:07
Lepiej przyjdz zobacz ;D bo kuchnia jest malutka i na fotkach nic nie zobaczysz :D nie ma jak zrobić zdjęcia aby coś pokazała :D
kobi - Sro Cze 30, 2010 19:29
Aither, proponuję poprzeglądać:
h t t p;//czterykaty, p l/czterykaty/0,0.html
h t t p;//w w w domosfera, p l/wnetrza/0,0.html
Do tego jeszcze wszelkie katalogi ze sklepów meblowych ;) Gdzieś miałem sporo czasopism tematycznych, ale nie pamiętam czy wyrzuciłem czy jeszcze są. Mogę sprawdzić.
Masz kabel, albo jakąś inną tv w pakietach? Warto oglądać kanały tematyczne lub chociaż programy o aranżacji domów/mieszkań. Na pewno jest coś na DOMO, pewnie jeszcze na tvn style, polsat cafe czy czymś podobnym :)
Harcerka - Sro Cze 30, 2010 21:14
:) dziekuje za zaproszenie;))
wrzuc chociaz styl mebli:)
Kobi a ty sie meblujesz zes taki obeznany?
kobi - Sro Cze 30, 2010 21:38
Harcerka, na szczęście już po. Ale takie programy w tv i tak się czasami ogląda, żeby wiedzieć, co się mogło zrobić inaczej ;)
Harcerka - Sro Cze 30, 2010 21:42
hmm to niektore pomysly OK ale wiekszosc to nie na nasze lokum:) kompletnie nieprzydtne rozwiazania
Aither - Czw Lip 01, 2010 07:33
Coś w tym stylu proste meble z długimi relingami w kolorze wenge, blat - piaskowiec :)
mam małą kuchnię i nie mam wyspy ;D chociaż to nawet fajnie wygląda duża kuchnia z wyspą :D w każdym razie... proste meble niektóre z mlecznymi szybami
Harcerka - Czw Lip 01, 2010 15:49
moj styl:)
ja mam cos a'la mahon z szarymi kropkowanymi blatami
relinki/uchwyty takie jak na opbrazku
wszystko to czysta prostota u mnie...
kobi - Czw Lip 01, 2010 18:34
No niestety, makulaturą już nie służę, poszła na przemiał :/
Aither - Pią Lip 02, 2010 10:01
Harcerka, hehehe no to widzę ze pod względem kuchni mamy podobny gust :D teraz czeka mnie meblowanie przedpokoju ;D znaczy odnawianie bo się pobrudził :D ale to komu się chce :D :D :D
Frycek - Pią Lip 02, 2010 11:03
a ja sobie wymalowalem kibelek :P
Aither - Pią Lip 02, 2010 11:03
na różowo ? :D
ja nie mam co malować w kibelku ;D mam wszędzie kafelki ;) nie mam problemu z malowaniem :D
|
|
|